Şimdi Ara

Skoda SuperB E sınıfı mı;yoksa D sınıfı bir araç mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
12.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cevap yazan arkadaşalr sağolun ama hâla net bir cevap yok ortada
    ya ben yanlış biliyormuşum bugüne kadar ya da arkadaşlar da yanlış biliyor?
    neyse bakalım daha neler çıkıcak?
  • arkadaşlar şu linkte galiba e sınıfı diye gösteriliyor..



    gerçi wikipedia da çok güvenilir değil ama....





    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_recent_automobile_models_by_type#Large_family_cars_.2F_Mid-size_cars
  • halbuki ben dün wikipedia'da arattırdığımda superb'i passat,mondeo,407 ile aynı sınıfta gösteriyordu.
  • çok güvenilir değil wikipedi...
    sizin bizim gibi insanlar hazırlıyor sonucta..
    benzer baslıklar olabiliyor ama sonuclar farklı...

    demeki henüz kimse karar verememiş ....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Whisper911

    çok güvenilir değil wikipedi...
    sizin bizim gibi insanlar hazırlıyor sonucta..
    benzer baslıklar olabiliyor ama sonuclar farklı...

    demeki henüz kimse karar verememiş ....

    elde var sıfır hesabı yani...
  • bence tartışmanın gereği yok octavia c sınıfı nasıl d sınıfı diyorlar anlamıyorum.her yerde c sınıfı olarak geçiyor.aynı şekilde superbte d sınıfı diye geçiyor arka diz mesafesi uzun diye e sınıfımı olması gerekiyor.superb'in arka diz mesafesi bmw 5serisi veya a6 kadar varmı ayrıca arka diz mesefasine göremi sınıf belirleniyor yapmayın yaa superb d sınıfı bir araçtır,inanmayan gitsin skoda bayisine sorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AR_159 -- 18 Aralık 2007; 0:52:46 >
  • Otomobilgazetesinde octavia d sınıfında gösteriliyor, passat da burada d sınıfında, süperb ise e sınıfında gösteriliyor.
    otomobil distribütörleri derneği yukarıdaki şekilde bu araçları sınıflandırıyor.
    Wikipedia segment tanımını yaparken süperb örnek olarak gösteriyor ve onu e sınıfına koyuyor. Ama orada octavia d sınıfında örnek olarak gösterilmiyor.
    Whatcar octavia yı büyük aile kategorisinde ve passatla aynı sınıfta gösteriyor.
    Fiftgear aynı şekilde
    Auotbild.de de aynı şekilde sınıflandırma yapıyor.
    Best car 2008 yılının arabası yarışmasında octavia ve passatı d sınıfında, süperb yi e sınıfında yarışmaya sokuyor.
    Autoshow da sanırım octaviayı c sınıfında tanımlıyor.
    Özet; yabancı siteler ve araştırma dosyaları ocataviayı passatla aynı kategoride değerlendirirken Türk tüketicisi octaviaya c sınıfını layık görüyor.
    Yani süperbin e sınıfında olduğuna şüphe yok ama octavia da bu anlama segment sorunu var gibi.

    Ama aşağıdaki linkte bizzat octavia ve passat karşılaştırması yapılması ilginç hem de bir ALMAN sitesinde.


    http://magazin.autoscout24.de/magazin/mz_neu_und_getestet/mz_ng_tests/mz_ng_news_43_2005_vergleichstest.asp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnilgiz -- 18 Aralık 2007; 0:57:23 >




  • peki passat alanlar bu durumda biraz kaba olacak ama enayi mi oluyor?
    daha 2 gün önce gazetede gördüm octavia 29 milyardan başlıyan fiyatlarla diye yazıyordu.
    passat bugün en aşağı 40 milyardan filan başlıyor.
    madem octavia ile passat aynı;herkes octavia alsın o zaman?

    superb'e de passat tipli kullanıcılar değil;patronlar binsin;ne gerek var phaeton'a;A8'e;7 serisine;s serisine superb varken?
  • superb d sınıfıdır
  • Şimdi görünen o ki güvenilir kaynaklara göre Superb E sınıfı bir araç; segmentler sadece araçların boyutlarına göre belirleniyor ve bu nedenle de Superb resmi olarak E sınıfında, aynı şekilde Octavia'da D segmentinde . Konunun bu yönü tartışmaya açık diil bence. Bir aracın bir segmente dahil olabilmesi için boyutları dışında kalite, konfor, performans, yol tutuş vs. hiçbir kritere bakılmıyor. Yani bir aracın örneğin E segmentinde olması çok da birşey ifade etmiyor. Mesela bazı D sınıfı araçlar E sınıfındakilerden üstün de olabilir bu ayrı konu. Bir de Superb Passat platformunda üretildiği için E segmenti olamaz denmiş. Bu hiç mantıklı diil çünkü aynı platform uzatılarak veya çok başka şekillerde modifiye edilerek farklı segmentlerde araçlar yaratmak mümkün.(en bilinen örnek:Mazda 3-Ford Focus-Volvo S40)

    Yukarıda yazdıklarım bu işin kağıt üzerindeki boyutu tabi bir de pratikteki gerçekler yani akıl-mantık var. Araba alıcam diyelim ve bütçem de uygun ve ona göre D sınıfı araç düşünüyorum. Bu durumda segmenti aracın boyutları dışındaki diğer kriterler açısından da belirleyici bir sınıflama olarak düşünürsek gidip koşa koşa Octavia almam lazım çünkü en ucuz D segmenti o. Ama işte pratikte durum böyle olmuyor; Octavia'yı D segmentindeki araçlarla bir tutmak, direkt karşılaştırmak uygun olmuyor; aynı şekilde Superb'i de E segmentindekilerle. Fiyatlara bakıldığında neyin ne olduğu açıkça belli oluyor zaten. Aslında bu segment olayı bir pazarlama stratejisinden ibaret; Octavia C-D arası konumlandırılmış, Superb'de D-E arası ama tabi gene sadece boyut anlamında. Yani sonuçta demek istediğim pratikte Superb'i nitelik olarak D segmentiyle, Octavia'yı da C segmentiyle karşılaştırmak gerekir. Araç alırken de doğal olarak herkes böyle yapıyor zaten; kimsenin mesela Audi A6 alabilecekken Superb'de karar kıldığını görmedim. Superb sadece orta sınıfa biraz daha büyükçe bir alternatiftir o kadar.
    Umarım kavram karmaşasından doğan bu tartışmaya biraz açıklık getirebilmişimdir..




  • @cozger
    yorumun çok güzel ama ortada hâla kesin bir bilgi yok?
    e-d?
  • Skoda Auto India, part of the German auto major Volkswagen, expects to sell 24 units of its new E segment offering the ‘Skoda Superb’ in Tamil Nadu by the end of December 2003.

    Burda Hindistan Skoda şirketi Super B E segmentin yeni araçı olarak tanıtmış.


     Skoda SuperB E sınıfı mı;yoksa D sınıfı bir araç mı?


    It offers more interior space and higher standard equipment levels than its competitors in the upper-medium segment and yet manages to do so at lower-medium segment prices.
    kaynak:http://www.carpages.co.uk/skoda/skoda_the_superb_31_05_04.asp

    Burda ise lüks orta segment sınıfında olduğunu hatta orta segment fiyatına(D) bir E lüks sınıf sahibi oluyorsunuz diyor.

    İnternette daha bir sürü örnek var.Özellikle yabancı sitelere baktım.Daha araştırıyorum.




  • ORTA ÜST SINIF ADAYLARI

    ALFA ROMEO 159

    Alfa Romeo ’nun başarılı modeli 156’nın devamı olan 159, başarılı tasarımı ile dikkat çeken bir model. İç mekan kalitesi ve konforu ile sınıfın önemli modellerinden biri olan 159’da 1.8 litre 140 beygir, 1.9 litre 160 beygir ve 3.2 litre 260 beygirlik benzinli motor seçeneklerine ek olarak 1.9 litre 150 beygirlik dizel seçeneği de bulunuyor. 3.2 litrelik versiyonda Q4 isimli 4 tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor

    AUDI A5

    Audi ’nin 2003 yılında Nuvolari konseptiyle ilk sinyallerini verdiği ve 3 yıl sonrasında üretimine başladığı A5 büyük boyutlarına rağmen orantılı çizgileri ile dikkat çekici bir otomobil. Audi A5 ’in 2.7 litre TDI motor seçeneği Multitronic şanzımanı standart olarak sunarken, 3.0 litrelik TDI motora sahip versiyon ise 6 ileri vitesli manuel şanzımanla kombine ediliyor. Benzinli motor seçeneğine sahip A5 modeli ise sadece 8 ileri vitesli Multitronic otomatik şanzıman seçeneğiyle tercih edilebiliyor. Audi A5 model ailesinin en performanslı versiyonu S5 ise 4.2 litrelik V8 FSI motora sahip.

    CHEVROLET EPICA

    Chevrolet ’nin Evanda modelinin yerine geliştirdiği Epica , sunduğu özellikler ve uygun fiyatı ile dikkat çekiyor. Sunduğu geniş iç mekanı ve konfor donanımı ile üst sınıf gibi duran Epica ’daki 6 silindirli 2.0 litre hacmindeki benzinli motor 144 beygir güç üretiyor. Ayrıca 2.0 litre hacmindeki dizel motor seçeneği 150 beygir gücünde. Her iki motor seçeneğinde de otomatik şanzıman opsiyonel donanım dahilinde sunuluyor.

    FORD MONDEO

    Geçirdiği 5 yılın ardından üçüncü jenerasyonu ile tekrar yollarla buluşan Modeo , markanın kinetik tasarım anlayışını en iyi şekilde yansıtan modeller arasında yer alıyor. S-MAX ile başlayan kinetik tasarım çerçevesinde yenilenen Mondeo ’da 1.6 litre 125 beygir benzinli, 2.0 litre 130 beygir dizel otomatik ve 2.0 litre 140 beygir dizel 6 ileri manuel vitesli motor seçenekleri görev yapıyor. Mondeo Trend ve Titanium olmak üzere 2 farklı donanıma sahip.

    HYUNDAI SONATA

    Hyundai ’nin Güney Kore ’de en çok satılan modeli olan Sonata , geçtiğimiz yıl baştan aşağı yenilenerek yepyeni bir görünüme kavuştu. Sonata ’da 2.0 litre 145 beygir, 2.4 litre 162 beygir ve 3.3 litre 235 beygir gücündeki benzinli motor seçeneklerinin dışında 2.0 litre hacminde ve maksimum 140 beygir güç üreten bir de dizel motor seçeneği bulunuyor.

    KIA MAGENTIS

    Kia ’nın orta üst segmentteki temsilcisi Magentis , zengin donanımı ve sunduğu uygun fiyatla sınıfının rekabetçi otomobillerinden. Büyük boyutları ve ağır görünümüyle bir makam otomobili gibi duran Magentis , Türkiye ’de tek motor ve iki farklı donanım seçeneği ile satılıyor. 2.0 litre 136 beygir gücündeki motora sahip olan araçta otomatik vites seçeneği de bulunuyor. Magentis ’te Comfort ve Advance olmak üzere iki farklı donanım seçeneği sunuluyor.

    RENAULT LAGUNA

    Fransız üretici Renault ’un yeni tasarım anlayışı çerçevesinde şekillendirdiği modeli yeni Laguna III , öncüsüne göre büyüyen boyutları ve artan kalite hissi ile bir üst sınıfa yaklaşmış gibi görünüyor. Renault Laguna III Türkiye ’ye 1.5 litre dizel 105 beygir, 1.6 litre 110 beygir benzinli, 2.0 litre 150 beygir dizel ve 2.0 lt 170 beygir turbo benzinli motor seçenekleri ile ithal ediliyor. Zengin standart donanım listesi ile ithal edilecek olan yeni Laguna III , çarpıcı dış tasarımının yanı sıra iç mekanda da etkileyici özellikler sunuyor.

    TOYOTA AVENSIS

    Japon üretici Toyota ’nın orta sınıf modeli Avensis , Linea , Comfort, Elegante ve Elegant Executive olmak üzere dört farklı donanım seçeneğine sahip. 1.6 litre 110 beygir ve 2.0 litre 147 beygirlik benzinli motor seçeneklerinin dışında 2.0 litre 126 beygir gücündeki dizel motor seçeneği de Avensis ’te tercih edilebiliyor. Otomatik vites seçeneği ise sadece 2.0 litrelik benzinli versiyonda sunuluyor.

    SAAB 9-3

    Saab ’ın, ödüllü Aero X konseptinden esinlenerek geliştirdiği yeni 9-3, özellikle çarpıcı tasarımıyla ön plana çıkıyor. Yeni Saab 9-3 tasarım özellikleri dışında yeni motor teknolojileri ile de dikkat çekiyor. Tamamen yeni geliştirilen 180 beygir gücündeki çift turbolu 1.9 litrelik dizel güç ünitesi , Saab 9-3’ün en iddialı motorlarından. Bu motorun dışında 9-3’te 2.8 litre V6 Turbo 280 beygir ve 175 beygir gücündeki 2.0 litrelik Turbo beslemeli Saab BioPower da motor serisindeki yerini almış.

    SKODA SUPERB

    Skoda ’nın amiral gemisi olan Superb , zengin donanımı ve ağırbaşlı görünümü ile bir üst sınıf otomobillere benziyor. Superb ’de 1.9 litre 130 beygirlik dizel motor aracın tek güç ünitesi olma özelliği taşırken; araçta Comfort ve Elegance olmak üzere iki farklı donanım seçeneği bulunuyor. Tiptronic otomatik vites seçeneği opsiyonel olarak alınabiliyor.

    tumgazeteler.comdan alıntıdır.http://www.hurriyet.com.tr/otoyasam/5394615.asp?gid=0&srid=0&oid=0&l=1 bu sitedende bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AR_159 -- 18 Aralık 2007; 2:18:09 >




  • Birkaç yıl öncesine kadar ürettiği küçük sınıf otomobillerletanınan Skoda, Volkswagen bünyesine girdikten sonra her segmentekaliteli bir model sürmeye başladı. İsmini Skoda'nın tarihindekiefsanevi bir modelinden alan SuperB de markanın ORTA ÜST segmentteki temsilcisi olarak karşımıza çıkıyor. 2001 yılında düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıtılan SuperB bu yılınbaşından itibaren ülkemizde de satılmaya başlandı. 2.0 litre115 HP, 1.8 litre 150 HP ve 2.8 litre 193 HP'lik benzinli,1.9 litre 130 HP ve 2.5 litre 155 HP'lik turbo dizel motorlarla üretilen Superb, ülkemize 2.0 litre 115 HP'lik motor dışındaki tüm seçeneklerle ithal ediliyor.
    arabam.comdan alıntıdır.
  • ldert Skoda erfolgreich im Luxus-Segment. Für das Modelljahr 2007 wurde der Wagen überarbeitet - und dürfte bei der Konkurrenz von Audi, BMW oder Mercedes immer öfter für nervöse Blicke in den Rückspiegel sorgen.
    http://www.autogazette.de/Skoda-Superb-Auf-der-Ueberholspur/Skoda/Superb/artikel_452195_2.htm

    Burda Super B lüks sınıfında olduğunu bmw,audi ve mercedes sınıfında daha uygun fiyat bir araç.

    Top 3 Large Family Cars
    1st: Honda Accord
    2nd: VW Passat (2005)
    3rd: Skoda Octavia
    Best by Category

    http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?lnk=521&class=3


    SKODA AUTO
    Skoda Superb, introduced in 1934, as today, crowning the range of firms, as most luxurious model, allowing buyers to satisfy requests from high in the upper segment of the market. The name "flagship ship company" in the English version is "magnificent, majestic, monumental.
    http://skoda-review.blogspot.com/2007/12/skoda-superb.html




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bucakli

    peki passat alanlar bu durumda biraz kaba olacak ama enayi mi oluyor?
    daha 2 gün önce gazetede gördüm octavia 29 milyardan başlıyan fiyatlarla diye yazıyordu.
    passat bugün en aşağı 40 milyardan filan başlıyor.
    madem octavia ile passat aynı;herkes octavia alsın o zaman?

    superb'e de passat tipli kullanıcılar değil;patronlar binsin;ne gerek var phaeton'a;A8'e;7 serisine;s serisine superb varken?



    hocam yine karıştırdın sınıfları, o kadar da koyduk bütün sınıfları taratıp da. A8'ler, S'ler, 7'ler Phaeton'lar zaten E değil F sınıfıdır. ayrıca ben olsam passat'a tabiki o kadar para vermem octavia alırım aynı segment alcak olsam. O kadar kanıt sunduk daha hala inanmakta nedense zorluk çekiyorsunuz. Bi arkadaş da sormuş ayrıca: Superb'in diz mesafesi 5 serisi, A6 kadar geniş mi diye? bir bin de gör istersen arkadaşım.




  • octavia c segment araç

    superb ise d segment



    hiç passat,octavia,3 serisi,c serisi,modeo,159 testi gören var mı?

    zaten superb denilen araç eski kasa passat ın aks mesafesi uzun tipi.

    sebebi de çinde üretilen passat ın platformunu kullanması.

    biraz daha şişirin de superb i ,bmw 7 serisi long ile kıyaslarsınız.diz mesafesi uzun ya
  • SuperB D, Octavia C sınıfıdır. Bu forumda şuan nick ini hatırlayamadığım bu araçların bir üst sınıfta olduğunu iddia eden bir arkadaş mevcut. Sanırım sizin bahsettiğiniz kişidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akincl

    octavia c segment araç

    superb ise d segment



    hiç passat,octavia,3 serisi,c serisi,modeo,159 testi gören var mı?

    zaten superb denilen araç eski kasa passat ın aks mesafesi uzun tipi.

    sebebi de çinde üretilen passat ın platformunu kullanması.

    biraz daha şişirin de superb i ,bmw 7 serisi long ile kıyaslarsınız.diz mesafesi uzun ya




    +1000000
  • Şahsen SuperB yi E sınıfı bir araç olarak düşünemiyorum. Uzayan aks mesafesinden dolayı bu aracı E sınıfına dahil etmek en önce SuperB ye haksızlık olacaktır.

    Citroen C6, Cadillac CTS, Mercedes E Serisi, Chrysler 300 C gibi araçlara nasıl bir alternatif olacak? Gerçi, reklam anlaşmasına göre ödüllerin dağıtıldığı, Car of the bilmemne lerin havalarda uçuştuğu bir sektörde E sınıfı da olur F de.

    Skoda mühendislerine tavsiyem; bir gayretle aks aralığını 5-6 cm daha uzatarak Bentley Continental, BMW 7 serisi, Masarati Quattroporte, Rolls Royce Phantom a rakip olmalarıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.