Şimdi Ara

Skoda SuperB E sınıfı mı;yoksa D sınıfı bir araç mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
12.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pspcü

quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

peki passat alanlar bu durumda biraz kaba olacak ama enayi mi oluyor?
    daha 2 gün önce gazetede gördüm octavia 29 milyardan başlıyan fiyatlarla diye yazıyordu.
    passat bugün en aşağı 40 milyardan filan başlıyor.
    madem octavia ile passat aynı;herkes octavia alsın o zaman?

superb'e de passat tipli kullanıcılar değil;patronlar binsin;ne gerek var phaeton'a;A8'e;7 serisine;s serisine superb varken?

hocam yine karıştırdın sınıfları, o kadar da koyduk bütün sınıfları taratıp da. A8'ler, S'ler, 7'ler Phaeton'lar zaten E değil F sınıfıdır. ayrıca ben olsam passat'a tabiki o kadar para vermem octavia alırım aynı segment alcak olsam. O kadar kanıt sunduk daha hala inanmakta nedense zorluk çekiyorsunuz. Bi arkadaş da sormuş ayrıca: Superb'in diz mesafesi 5 serisi, A6 kadar geniş mi diye? bir bin de gör istersen arkadaşım.

5serisine bindim superbide internetteki resme göre değerlendiriyorum.bmw 5serisinin içi daha geniş arka diz mesafesi daha fazla.bence sen bi bin 5serisine sonra burda yorum yap istersen.sana kanıtladım superbin d sınıfı olduğunu arabam.comdan,euroncap sitesinden bakabilirsin.hala niye e sınıfı diye ısrar ediyosunki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AR_159 -- 18 Aralık 2007; 13:55:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

octavia c segment araç

superb ise d segment

hiç passat,octavia,3 serisi,c serisi,modeo,159 testi gören var mı?

zaten superb denilen araç eski kasa passat ın aks mesafesi uzun tipi.

sebebi de çinde üretilen passat ın platformunu kullanması.

quote:

Orjinalden alıntı: kandoR21

Şahsen SuperB yi E sınıfı bir araç olarak düşünemiyorum. Uzayan aks mesafesinden dolayı bu aracı E sınıfına dahil etmek en önce SuperB ye haksızlık olacaktır.

Citroen C6, Cadillac CTS, Mercedes E Serisi, Chrysler 300 C gibi araçlara nasıl bir alternatif olacak?

ben de işte bu 2 arkadaşımızın dediğini tekrarlıyorum 2 gündür.
    eski kasa passat'la platform ortağı olan ve çin'de üretilen uzatılmış passat kasasını kullanan ve kasasını kullandığı araç d sınıfına dahil olduğu hâlde skoda superb nasıl e olabilyor?
    o hâlde passat'ın da hem uzatılmış kasasıyla hem de normal kasasıyla e sınıfı olması gerekirdi.

octavia mevzusuna girmeyelim şimdilik;yoksa iş çıkılmaz bir hâle dönecek.
    octavia eğer yenilendiği;boyutları uzadığı,genişlediği için d sınıfı oluyorsa o zaman yeni fabia'yı da c sınıfı bir araç olarak kıyaslamamız gerekir ki bu biraz abes kaçar.
    bu düşüncelerle yola çıkarak ben hâla skoda superb'in e sınıfı bir araç olamayacağını iddia ediyorum.
    eğer superb e olsaydı şimdiki passat eski passat'tan daha uzun daha geniş;onun hayli hayli e olması gerekirdi ama o bile hâla d sınıfı olarak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 18 Aralık 2007; 15:15:26 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

octavia c segment araç

superb ise d segment

hiç passat,octavia,3 serisi,c serisi,modeo,159 testi gören var mı?

zaten superb denilen araç eski kasa passat ın aks mesafesi uzun tipi.

sebebi de çinde üretilen passat ın platformunu kullanması.

quote:

Orjinalden alıntı: kandoR21

Şahsen SuperB yi E sınıfı bir araç olarak düşünemiyorum. Uzayan aks mesafesinden dolayı bu aracı E sınıfına dahil etmek en önce SuperB ye haksızlık olacaktır.

Citroen C6, Cadillac CTS, Mercedes E Serisi, Chrysler 300 C gibi araçlara nasıl bir alternatif olacak?

ben de işte bu 2 arkadaşımızın dediğini tekrarlıyorum 2 gündür.
    eski kasa passat'la platform ortağı olan ve çin'de üretilen uzatılmış passat kasasını kullanan ve kasasını kullandığı araç d sınıfına dahil olduğu hâlde skoda superb nasıl e olabilyor?
    o hâlde passat'ın da hem uzatılmış kasasıyla hem de normal kasasıyla e sınıfı olması gerekirdi.

octavia mevzusuna girmeyelim şimdilik;yoksa iş çıkılmaz bir hâle dönecek.
    octavia eğer yenilendiği;boyutları uzadığı,genişlediği için d sınıfı oluyorsa o zaman yeni fabia'yı da c sınıfı bir araç olarak kıyaslamamız gerekir ki bu biraz abes kaçar.
    bu düşüncelerle yola çıkarak ben hâla skoda superb'in e sınıfı bir araç olamayacağını iddia ediyorum.
    eğer superb e olsaydı şimdiki passat eski passat'tan daha uzun daha geniş;onun hayli hayli e olması gerekirdi ama o bile hâla d sınıfı olarak görünüyor.

hocam olayın boyutunu anlamamışsınız, hala da anlamıyosunuz. şuanki aracımız A4 kasa octavia yani eski octavia'nın ne olduğunu gayet iyi biliyorum. ilk çıktığında yeni octavia'yı da görmeye gittim ve aradaki farkı anlamamak için ne olmalısınız bilemem artık. yani gerek kalite hissi, gerek ferahlık hissi. özellikle aracın kalitesi çok gelişmiş. yani her olaya boyut yönünden bakıp duracağınıza bu konuları da bir düşünün veya bir tecrübe edin sizde. şimdi eski kasası C sınıfı olan bir aracın bu kadar geliştirilen yeni kasasının C sınıfı olmasını nasıl beklersiniz. olay sadece boyutları büyüdü diye D oldu değil yani. bence bu aracın ülkemizde hala bazıları tarafından C sınıfı olarak görülmesi tamamen marka prestiji ve karizmasıyla ilgili bir durum. yani ben inanıyorum ki bu aracı Skoda değil de Audi yapsaydı kimsenin bir itirazı olmazdı D sınıfı olduğuna.( hatta bazıları için Fiat veya Fiat grubundan bir firmanın yapması bile yeterli!!!) zaten o marka fanatiği diyenlere neredeyse gülemiyorum bile, hele VW fanatiği diyorlar ya iyice bitiyorum işte ona ve "insan kendisi neyse karşısındakini de öyle sanarmış." diyorum. imkanım yetse VW grubunun yüzüne bile bakmam belki. neyse ilgili kişilere gitmiştir umarım mesajım. şimdi tekrar dönelim konuya: çok ayıp ettiğini de belirtirim ayrıca bucakli kardeşim. kanıt istediğin o kadar yarım saat taratıp gönderdik fakat değeri buymuş. sizinkiler her nasılsa çok güvenilir fakat bizim gönderdiklerimiz saçma, taraflı, dikkate alınacak gibi değil.bravo yani, insanları bu şekilde çok güzel soğutuyorsunuz paylaşımdan. ayrıca belirtirim ki aynı zamanda çok büyük bir saygısızlıkdır o sözleriniz.

@accord
    seninle zaten bir bilgi alışverişinde, seviyeli bir tartışmada bulunulabileceğini sanmıyorum. bunu bir başka topicde tecrübe ettim zaten. sana tek cevabım gelip de burdan atıp tutup, yok octavia'yı D sınıfıyla teste sokan dergi var mı diyeceğine biraz araştır zaten bulursunuz. daha birkaç ay önce yeni Mercedes C-Octavia ve yanılmıyorsam Mondeo testi verildi forumda ve çok da tartışıldı sonucu. Yine yanılmıyorsam Auto Bild'in testiydi ama değilse bile bir alman dergisi olduğuna eminim.

• Ya ben de vw'ciyim aslında ama fanatik değilim,gerektiğinde her markayı da överim bundan da gocunmam Hiç 30-40 milyara olan Octavia D segmenti, 60-70 milyara olan Superb E segmenti olabilir mi Allah aşkına?Octavia'yı Passat,Mondeo,Laguna testlerinde ya da Superb'ü 5 serisi,A6,E serisi ile karşılaştırma ytestlerinde göreniniz oldu mu?Olabilir mi böyle şey?Kale almayın şu saçmasapan dergileri lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: accord

bence tartışmanın gereği yok octavia c sınıfı nasıl d sınıfı diyorlar anlamıyorum.her yerde c sınıfı olarak geçiyor.aynı şekilde superbte d sınıfı diye geçiyor arka diz mesafesi uzun diye e sınıfımı olması gerekiyor.superb'in arka diz mesafesi bmw 5serisi veya a6 kadar varmı ayrıca arka diz mesefasine göremi sınıf belirleniyor yapmayın yaa superb d sınıfı bir araçtır,inanmayan gitsin skoda bayisine sorsun.

Tamam arkadasım git sor ve cvbı yaz buraya E mi dicekler D mi...

suberb E sınıfı dırrr bi inandıramadık...

bu görüse katılmayan herkesi skoda bayisine gitmesi ni tavsiye ediyorum gidin sorun bi bos vaktinizde bu kadar mı zor alacagınız cvbı söliyim..yeni octavi D,suberb E ama bide onlardan duyun bakalım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: enoman

Ya ben de vw'ciyim aslında ama fanatik değilim,gerektiğinde her markayı da överim bundan da gocunmam Hiç 30-40 milyara olan Octavia D segmenti, 60-70 milyara olan Superb E segmenti olabilir mi Allah aşkına?Octavia'yı Passat,Mondeo,Laguna testlerinde ya da Superb'ü 5 serisi,A6,E serisi ile karşılaştırma ytestlerinde göreniniz oldu mu?Olabilir mi böyle şey?Kale almayın şu saçmasapan dergileri lütfen.

Ah bu dergiler zaten değil mi! İşimize geldiğinde nasıl da güzel kaynak olurlar fakat gel gör ki işimize gelmesin: onlardan saçması olmaz. Hadi onlar saçma, bütün kaynaklar da mı saçma? en basitinden bu işi yapan Türkiye Otomobi Distribütörleri'nin yaptığı sıralama da mı saçma? ama tabi doğru, onlar kim oluyor ki üstün bilgi ve irfan sahibi çok saygıdeğer DH otomobil bölümü as'ları varken, değil mi yani !!!

• Skoda Superb,Skoda'nın E segmenti olarak lanse etmeye çalıştığı ancak kendilerinin de iyi bildiği gibi d segmentidir.Superb E ise sıralama şöyle olur:
    superb-5 serıes-a6-e class:e segmenti
    octavia-3 serıes-a4-c class:d segmenti
    fabia-1 serıes-a3-a class:c segmenti

Bunu kabullenenin aklından değil her uzvundan şüphe ederim....
  • Anlaşıldı bu tartışma bitmez.Benim anlamadığım bir araçın e segmenti olup olmadığına nasıl bu kadar eminsiniz?Hayır ben şunu anlamıyorum.

Skoda diyorki kardeşim ben bu arabayı E sınıfında uygun fiyatlı alternatif olsun diye yarattım.Fiyatı uygun olsun diyor.Skoda kendisi söylüyor.Biz Üst sınıf araç yarattık diyor.Siz hala nasıl olurmuş da falan filan yok diz mesefaside vs. ya adamlar üst sınıf diyor.Skodanın kendisi söylüyor.Siz buna itiraz ediyorsunuz
    .
  • quote:

ayrıca bucakli kardeşim. kanıt istediğin o kadar yarım saat taratıp gönderdik fakat değeri buymuş. sizinkiler her nasılsa çok güvenilir fakat bizim gönderdiklerimiz saçma, taraflı, dikkate alınacak gibi değil.bravo yani, insanları bu şekilde çok güzel soğutuyorsunuz paylaşımdan. ayrıca belirtirim ki aynı zamanda çok büyük bir saygısızlıkdır o sözleriniz.

hocam ben senin gösterdiğin kanıttaki yanlış bilgilendirmeler için yazdım.
    leine;emeğine sağlık o kadar uğraşmışsın ona katiyen lafım yok;olamaz da...
    ama adam logan'la c sınıfı araçları bir tutumuş yaa...
    bunu da mı dikkate alalım yani.
    superb denilen aracı koca e serisi mercedes'le bir tutmuş..

octavia konusunda ise;gerçekten eskiye göre hem kalite arttı hem prestij.
    ama bu araç sonuçta golf platformunun kullanan bir araç değil mi?
    şunu sen de biliyorsun ki bugün audi a4 ile skoda octavia arasında da ne kadar fark var;üstelik a4 d sınıfı olmasına rağmen.(şimdi a4'e de c sınıfı demesinler??audi'nin c sınıfı temsilcisi de bugün satılan araçlar içinde a3 serisidir.)

demem o ki ben senin yaptığın emeğe saygılıyım ama kendinde gördün içindeki resimler hiç birbirini tutuyor mu;yapılan gruplandırma olmuş mu hiç?

kızmayın ama octavia'da d sınıfı bir araç değil.
    o da golf'le ortak platform herşeyleri aynı.
    eğer octavia d ise jetta'nın da d olması gerekir
    o zaman passat'ın e olması gerekir ama değil işte.

quote:

Orjinalden alıntı: LORD OF THE CARS

Skoda Superb,Skoda'nın E segmenti olarak lanse etmeye çalıştığı ancak kendilerinin de iyi bildiği gibi d segmentidir.Superb E ise sıralama şöyle olur:

arkadaşımın dediği gibi o mantıkla yola çıkarsak fabia'nında c sınıfı olması gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 18 Aralık 2007; 19:46:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

Anlaşıldı bu tartışma bitmez.Benim anlamadığım bir araçın e segmenti olup olmadığına nasıl bu kadar eminsiniz?Hayır ben şunu anlamıyorum.

Skoda diyorki kardeşim ben bu arabayı E sınıfında uygun fiyatlı alternatif olsun diye yarattım.Fiyatı uygun olsun diyor.Skoda kendisi söylüyor.Biz Üst sınıf araç yarattık diyor.Siz hala nasıl olurmuş da falan filan yok diz mesefaside vs. ya adamlar üst sınıf diyor.Skodanın kendisi söylüyor.Siz buna itiraz ediyorsunuz
    .

peki hocam superb'e e sınıfı dedik
    octavia'ya da d dedik
    peki fabia ne olacak?
    ona da c diyecez bu mantıkla.
    o hâlde fabia'yı da bugün golf'le,a3'le,megane'la,308'le,astra'yla,focus'la karşılaştırmamız gerekir?
    bunlar doğru mu şimdi?

• quote:

quote:

ayrıca bucakli kardeşim. kanıt istediğin o kadar yarım saat taratıp gönderdik fakat değeri buymuş. sizinkiler her nasılsa çok güvenilir fakat bizim gönderdiklerimiz saçma, taraflı, dikkate alınacak gibi değil.bravo yani, insanları bu şekilde çok güzel soğutuyorsunuz paylaşımdan. ayrıca belirtirim ki aynı zamanda çok büyük bir saygısızlıkdır o sözleriniz.

hocam ben senin gösterdiğin kanıttaki yanlış bilgilendirmeler için yazdım.
    leine;emeğine sağlık o kadar uğraşmışsın ona katiyen lafım yok;olamaz da...
    ama adam logan'la c sınıfı araçları bir tutumuş yaa...
    bunu da mı dikkate alalım yani.
    superb denilen aracı koca e serisi mercedes'le bir tutmuş..

octavia konusunda ise;gerçekten eskiye göre hem kalite arttı hem prestij.
    ama bu araç sonuçta golf platformunun kullanan bir araç değil mi?
    şunu sen de biliyorsun ki bugün audi a4 ile skoda octavia arasında da ne kadar fark var;üstelik a4 d sınıfı olmasına rağmen.(şimdi a4'e de c sınıfı demesinler??audi'nin c sınıfı temsilcisi de bugün satılan araçlar içinde a3 serisidir.)

demem o ki ben senin yaptığın emeğe saygılıyım ama kendinde gördün içindeki resimler hiç birbirini tutuyor mu;yapılan gruplandırma olmuş mu hiç?

kızmayın ama octavia'da d sınıfı bir araç değil.
    o da golf'le ortak platform herşeyleri aynı.
    eğer octavia d ise jetta'nın da d olması gerekir
    o zaman passat'ın e olması gerekir ama değil işte.

quote:

Skoda Superb,Skoda'nın E segmenti olarak lanse etmeye çalıştığı ancak kendilerinin de iyi bildiği gibi d segmentidir.Superb E ise sıralama şöyle olur:

arkadaşımın dediği gibi o mantıkla yola çıkarsak fabia'nında c sınıfı olması gerekir?

işte dediğim gibi, sorunun kaynağı da asıl orası işte: koskoca Mercedes; Skoda markasını nedense birşeye benzetemiyoruz. Dediğim gibi Skoda'nın yaptığı araçların aynısını bir Toyota, bir Honda, bir Volvo yapsa kimsenin itirazı olmazdı diye düşünüyorum. sırf aynı platform kullanıldı diye araçlar aynı olacak diye birşey yok. Skoda'nın bence o platformları kullanmasının nedeni maliyetlerden kısmak ve böylece araçları daha ucuza mal edip daha ucuza pazarlayabilmek. Bu şekilde Skoda piyasada iyi tutunup daha sonra yola daha prestijli bir marka olarak devam etmek istiyor olabilir diye düşünüyorum. Sonuçta baştan bir araç yaratmanın maliyeti var, bir de hazır bir platformu geliştirmenin maliyeti var ki bence fark da burada. Daha büyük ar-ge'ler için harcayacağı parayı kaliteye ayırıp hazır VW platformlarını geliştirdiğini düşünüyorum Skoda'nın. Bu sebeplerden son kullanıcıya aynı kaliteyi daha ucuza sağlayabiliyorlardır. Fabia olayını da bu kadar sorun yapmaya gerek yok, sonuçta her marka belli bir segment sıralamasından gidecek diye birşey yok. bakarsınız ilerde Fabia ve Octavia arasına bir araç gelir çünkü Skodanın mevcut model genişliği buna uygun bence.

• dipsiz kuyuya taş atıp sesini duymayı beklemeye benziyo sizin tartışmanızın sonucunu beklemek :)

bu konuda otorite kim acaba?
    aslında skodaya bi ihtar çekmek lazım.nie arada derede araba yapıyosunuz diye

bence superb D sınıfı için büyük E sınıfı için küçük bi araç...D+ gibi bişi geliyo bana...
  • quote:

Ya ben de vw'ciyim aslında ama fanatik değilim,gerektiğinde her markayı da överim bundan da gocunmam Hiç 30-40 milyara olan Octavia D segmenti, 60-70 milyara olan Superb E segmenti olabilir mi Allah aşkına?Octavia'yı Passat,Mondeo,Laguna testlerinde ya da Superb'ü 5 serisi,A6,E serisi ile karşılaştırma ytestlerinde göreniniz oldu mu?Olabilir mi böyle şey?Kale almayın şu saçmasapan dergileri lütfen.

tamamen yorumunuza katılıyorum.
    @pspcü kaç kişi dedi octavia c sınıfı superb d sınıfıdır diye hala inanmadın.gir euroncap sitesine gir arabam.coma gir tumgazeteler.coma bence en güvenilirleri euroncapla arabam.comdur.heryerde superb d sınıfıdır diye geçiyo sen hala superb e sınıfıdır diye atıp tutuyosun.

• quote:

Orjinalden alıntı: volkaaan06

quote:

bence tartışmanın gereği yok octavia c sınıfı nasıl d sınıfı diyorlar anlamıyorum.her yerde c sınıfı olarak geçiyor.aynı şekilde superbte d sınıfı diye geçiyor arka diz mesafesi uzun diye e sınıfımı olması gerekiyor.superb'in arka diz mesafesi bmw 5serisi veya a6 kadar varmı ayrıca arka diz mesefasine göremi sınıf belirleniyor yapmayın yaa superb d sınıfı bir araçtır,inanmayan gitsin skoda bayisine sorsun.

bu görüse katılmayan herkesi skoda bayisine gitmesi ni tavsiye ediyorum gidin sorun bi bos vaktinizde bu kadar mı zor alacagınız cvbı söliyim..yeni octavi D,suberb E ama bide onlardan duyun bakalım..

sen git sor ben superb'in d sınıfı olduğunu biliyorum.ama sen e sınıfıdır diyosun hala ve yanlış biliyosun git sor al doğru cevabı sonra bizle burda gerçekte ne sınıfı olduğunu paylaş.

• quote:

quote:

@pspcü kaç kişi dedi octavia c sınıfı superb d sınıfıdır diye hala inanmadın.gir euroncap sitesine gir arabam.coma gir tumgazeteler.coma bence en güvenilirleri euroncapla arabam.comdur.heryerde superb d sınıfıdır diye geçiyo sen hala superb e sınıfıdır diye atıp tutuyosun.

inan şu mesajlarına cevap için 10dk kendimi yırtıyorum nasıl anlatsam anlar acaba diye ama yok, nafile! Sende o istek yok. Lütfen artık bundan sonraki mesajlarını beni muhattab alarak yazma; bu bir ricadır. Eğer seni kaile almamı istiyorsan ufkunu biraz geniş tut, yeniliklere ve yeni şeyler öğrenmeye açık ol: sadece kendi bildiklerinin en doğrusu olduğunu sanmaktan vazgeç yani paylaşıma açık ol kısacası. Tabi şu emir kip'li üslubundan da vazgeçsen fena olmaz hani.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: volkaaan06

quote:

sen git sor ben superb'in d sınıfı olduğunu biliyorum.ama sen e sınıfıdır diyosun hala ve yanlış biliyosun git sor al doğru cevabı sonra bizle burda gerçekte ne sınıfı olduğunu paylaş.

Ankara Siteler ata otomobil showromdan Hüseyin Bey ve Ankara ata otomobil ana bayisinden bi bayanla görüstüm ikiside benim dedigim gibi yeni octavia D suberb E sınıfıdır...

ben bişiyi arastırmadan kafadan sıkma sölemem merak etme simdi sıra sende sor bakalım ne dicekler öle bilmekle inanmakla olmuyo....

• quote:

quote:

quote:

inan şu mesajlarına cevap için 10dk kendimi yırtıyorum nasıl anlatsam anlar acaba diye ama yok, nafile! Sende o istek yok. Lütfen artık bundan sonraki mesajlarını beni muhattab alarak yazma; bu bir ricadır. Eğer seni kaile almamı istiyorsan ufkunu biraz geniş tut, yeniliklere ve yeni şeyler öğrenmeye açık ol: sadece kendi bildiklerinin en doğrusu olduğunu sanmaktan vazgeç yani paylaşıma açık ol kısacası. Tabi şu emir kip'li üslubundan da vazgeçsen fena olmaz hani.

bosver arkadasım biz dorusunu biliyoruz nasıl olsa bu yeter konusan konussun...

• Arkadaşlar araçların sınıfı belirlenirken sadece boyutları değil lükslüklerine görede sınıflandırılıyorlar.
  • quote:

aynen katılıyorum.ve bundan sonra konuşmamın manası yok birisi demiş sana göre öle ama gerçekte öyle değil demeye çalışmış.şu konu açıldıktan sonra 10kişi superbe e sınıfı dese 3kişi d sınıfı dese ve bende bu 3kişinin arasında olsam ve gerçek e sınıfı olsa kabul ederim.bu konuda çoğu kişi superb d sınıfı demiş demekki bir haber duymuşlar veya dergilerde okumuşlarki söylüyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AR_159 -- 18 Aralık 2007; 22:33:55 >
  • +1907
    quote:

quote:

aynen katılıyorum.ve bundan sonra konuşmamın manası yok birisi demiş sana göre öle ama gerçekte öyle değil demeye çalışmış.şu konu açıldıktan sonra 10kişi superbe e sınıfı dese 3kişi d sınıfı dese ve bende bu 3kişinin arasında olsam ve gerçek e sınıfı olsa kabul ederim.bu konuda çoğu kişi superb d sınıfı demiş demekki bir haber duymuşlar veya dergilerde okumuşlarki söylüyolar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.