Şimdi Ara

Skoda Rapid Sedan (91. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
28
Favori
280.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • thormentor kullanıcısına yanıt
    sizin is biraz daha kolay tabi :) kislik takmak mecburiyetindeki arkadaslara tavsiyem yukaridaki gibi, eski aracimdan beri (yaklasik 7-8 senedir) iki set jantla kendi kendime taka söke gidiyorum, bana kalirsa buyuk rahatlik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt
    Pek orjinalliği bozmaktan yana olamadım hiçbir zaman, nedense elim gitmiyor bir türlü. Evet haklısınız, çok daha ucuza mal olur böyle, ama sanırım orjinal ölçüsünde alacağım gibi duruyor. Hem jantları da seviyorum açıkçası. Uzun süre kullanmayı düşünüyorum Rapid'i, biraz da ondan böyle olmasını istiyorum. Biraz daha inceleyip karar vereceğim mecburen.
  • Diğer taraftan, sevdim Rapid'i, çok küçük nüanslar dışında sınıfına göre oldukça kaliteli, başarılı bir araç bence. Aracı kendim yıkayıp, içini dışını kendim de temizleyince en ince detaylarına kadar işçiliklerini görebiliyorum. İnce detaylarda bile kalite hakim. Örneğin, kapı içlerine bakıyorum, sonra direksiyonun altındaki boşluğa, pedalların olduğu bölgeye, motor bölümündeki işçiliğe, izolasyonlara, hatta aracın alt bölümlerine, süspansiyon ve lastik bağlantılarına, balatalara, hidrolik bağlantılara vs. görebildiğim daha bir çok detaya... Gerçekten kaliteli buldum. Ha eksikleri yok mu, tabi ki var. Ama genel anlamda gayet başarılı.
  • gokhan5942 G kullanıcısına yanıt
    b sınıfı c sınıfı ayrımına girmeden rapid ve leon araştırmam devam ediyor, hatta konu açtım rapid 1.4 tdi ambition ile 1.2 tsi style arasında 1.600 tl fark var, öneri ve kullanıcı yorumlarını takip ediyorum... sizin gibi kullanıcıların görüşleri faydalı oluyor...
  • gokhan5942 G kullanıcısına yanıt
    orijinalden kastınız üzerinde gelen ölçüler ise lafım yok. fakat aynı fabrika aynı aracı bahsettiğim ölçüler ile de satıyor, yani birden fazla orijinal ölçüsü var aracın. şahsen jantların görüntüsünü önemsemeyen biriyim, zaten mütevazi bir araç. bizde ekonomi düşünen insanlar olmasak bunu almazdık diye düşünüyorum :)
  • thormentor kullanıcısına yanıt
    Ben de takip ediyorum fiyatları, dediğiniz gibi 1600 tl fark var arasında. İkisi de manuel. Bazı donanımlardan ödün verebilecekseniz ve en önemlisi çok fazla yol yapıyorsanız ve ekonomi yapacağım derseniz 1.4 TDI Ambition derim. Ama bunlar yoksa 1.2 TSI Style derim, hem donanım zengin olur hem de bir miktar vergi avantajı olur. Zor karar. Ama daha önce 1.2 TDI, 1.2 TSI DSG ve şimdi de 1.4 TDI DSG kullanıcısı olarak şunu belirtmeliyim ki, motor hacmi küçük olsa da benzinli bir araç nihayetinde benzinli bir araçtır. Evet, TSI DSG'li Ibizamla 38 litre ile 800 km yol yapıyordum uzun yolda, ama o kadar çok dikkatli gidiyordum ki... yumuşacık yükleniyordum gaz pedalına. Gerçi şimdi de öyle gidiyorum TDI ile ama benzinli aracımda çok daha dikkat etmek durumunda kalıyordum, bu bir gerçek. Yakıt göstergesinin daha yavaş düşmesi bile psikolojik olarak rahatlatıyor insanı. Tercihler ve özel durumlar meselesi bu.




  • suicide kullanıcısına yanıt
    Çok iyi biliyorum, Ambition donanım ile gelen lastik ölçüleri 185 60 R15. O yüzden orijinalden kastım 215 45 R16 lastiklerim, Style ile gelenler. Ben o jantlar ve donanım için özellikle Style almıştım. Eğer onları düşünmemiş olsaydım 5-6 bin lira fazla vermezdim, Ambition alırdım. Tercih meselesi tabi ama yılın 6 ayında kış lastiklerini kullanacağım için orijinal jantlarla kullanacağım lastik almak durumundayım :)
  • arkadaşlar rapid 1.4tsi dsg için hangi yağ kullanımı tavsiye ediliyor bilginiz var mı?
    yağ seviyesi uyarısı aldım da, yağ ekleyeceğim.
  • mmavcu kullanıcısına yanıt
    rapid sahibi değilim o yüzden bir şey diyemiyorum fakat şu konuda da sorarak cevap bulabilirsiniz:

    http://forum.donanimhaber.com/m_6792166/tm.htm
  • wolkien kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yakında dizel otomatiğini kullanmaya başlayacağım, kullananlar uzun yol için yorum yapabilir mi?
  • suicide kullanıcısına yanıt
    Çok şık görünüyor. Kalite olarak nasıl, zamanla paslanır mi. Birde verdiğiniz linkte farklı resimler var. Bu ürün için satın alırken bir şey belirtiniz mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARŞILAŞTIRMA

    1.4 tsi 125 bg dsg style rapid 68.100
    1.2 tsi 110 bg dsg style leon 64.700 ikisi arasında gidip geliyorum arkadaşlar aradaki fiyat farkıyla leonu opsiyonlar eklesem diyorum rapidi geçiyor donanım olarak siz ne dersiniz arkadaşlar hangisini tercih etmeliyim leonun bagajina bebek arabası sigiyor mu?
    Opsiyon olarak neleri tavsiye edersiniz?
    İç malzeme olarak rapid mi leon mu daha kaliteli ?
  • ugur59 U kullanıcısına yanıt
    paslanacagini sanmam, kalite olarak gayet yeterli bence. sonucta dokunulan vs. bir yer degil. satin alirken modeli secebiliyorsunuz, o yuzden farkli fotograflar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilal.37

    KARŞILAŞTIRMA

    1.4 tsi 125 bg dsg style rapid 68.100
    1.2 tsi 110 bg dsg style leon 64.700 ikisi arasında gidip geliyorum arkadaşlar aradaki fiyat farkıyla leonu opsiyonlar eklesem diyorum rapidi geçiyor donanım olarak siz ne dersiniz arkadaşlar hangisini tercih etmeliyim leonun bagajina bebek arabası sigiyor mu?
    Opsiyon olarak neleri tavsiye edersiniz?
    İç malzeme olarak rapid mi leon mu daha kaliteli ?

    sanırım rapid spacback ile karşılaştırmak istiyorsun? sakin kullanan biri iseniz ve istanbul gibi trafikli bir şehirde iseniz, leonu almanızı tavsiye ederim. fabia ya bebek arabası sığıyordu leona tabi ki sığar. aralarında motor hariç önemli bir fark olduğunu sanmıyorum, kardeş bant arabaları zaten.
  • tigerito T kullanıcısına yanıt
    Rapid 1.2 TSİ DSG 90 BG bakıyordum aslında ama 3500 fark verip Aynı modelin 1.4 TSİ DSG 125 BG olan bir modeli daha olunca o mantıklı gelmeye başlamıştı ve tamam arabamı buldum demiştim.
    68 binlere çıkınca rakam Leonları da tavsiye eden arkadaşlarım oldu ve 1.2 TSİ DSG 110 BG modeli bana yetecek olan model ve bi iki opsiyonla 68 binlere çıkarım ve rapidden eksik kalan bazı şeyleri tamamlayıp hatta üstüne de çıkarım gibi düşünceler geldi. Doğru yoldamıyım bilmiyorum ama yaşadığım şehir istanbul. Yıllık max. km 10.000. şu anda 2003 bora kullanıyorum.
    Yalnız skoda ile seat arasında kredi bakımından ciddi farklar var. VAG grubu içinde en yüksek faiz oranı SEAT . bunun sebebi nedir acaba?? Bundan dolayı Leon pahalıya patlıcak gibi.SKodada 12.000 12 ay 0 faiz var mesela
  • selam arkadaşlar... Aracımı bugün sattım dizel otomatik ve uzun yol yatık değerleri iyi olan sedan bir araç almayı düşünüyorum. Rapid hakkında bilgi verir misiniz? Yakıt değerleri ve çekiş gücü nasıl acaba?
  • suicide kullanıcısına yanıt
    Foruma bir süredir ara vermiştim kusura bakmayın. 1500 küsür masraf vardı, servis bakımlı olması nedeni ile Adana Aykan Skoda 210 liraya halletti. Sağolsunlar.
  • bilal.37 B kullanıcısına yanıt
    Rapid ile leon u kıyaslarsanız, dolu bir leon daha iyi. benzer donanımlı olanlar arasında bence pek fark yok. Leon bir tık üstte olabilir, tabi ona göre de fiyat artacaktır. Kredi işi sorunlu görünüyor.
    Bekarsan leon ya da rapid spaceback, evli isen rapid (sedan) derim. Bence çok kafanıza takmayın, her ikisi de yakın araba, tabi dolu bir leon daha iyidir.
  • Kamuvicdanı K kullanıcısına yanıt
    gecmis olsun, ilgilenmeleri guzel olmus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.