Şimdi Ara

Skoda Citigo vs Seat Leon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün itibariyle DH üyesi oldum. Yakın zamanda otomatik araç almak istiyorum ( 0 km benzinli ). İlk arabam olacak inşallah. Tek başıma yaşıyorum ve bütçem çok yüksek değil ama taksitlerle bir şekilde halletmeyi düşünüyorum. Ben iki otomobil arasında kaldım. Biri Skoda Citigo Elegance diğeri ise Seat Leon 1.2 sytle. Diyeceksiniz ki haydaaa bu ikisi ne alaka diye. Şöyle ki:

Citigo yapı itibariyle daha küçük ve pratik. Tam bir şehir arabası. Arabaya çok binmeyeceğimden ve binersem de sadece zevk için kullacağımdan dolayı mantıklı geliyor. Fiyat düşük, park kolay, yakıt ekonomik ve donanımlı. Ayrıca ucuz.

Gelelim Leon'a. Leon takdir edersiniz çok ama çok yakışıklı ve karizma bir araba. Gururla benim arabam diyeceğim türden. Ama arada hayli fiyat farkı var ve citigo'nun çoğu avantajı bunda yok. Bunun yerine daha oturaklı ve geniş bir araba oluyor.

Citigo'yu test ettim ve çok hoşuma gitmişti. Sürüşü çok zevkli ve güven vericiydi. Normalinda A ile C sınıfı karşılaştırılmaz ama galiba Volkswagen grubunun her arabası güzel olduğu için beni zorluyor. Sizin yorumlarınızı merak ettim.

İyi forumlar dilerim.

• Bütçen uygunsa Seat Leon'u tavsiye ederim.
  • Uzun yola çıkacaksanız citigo ile çekilmeyeceği düşüncesindeyim
  • İkisi arasında 20bin tl fark var. Bütçen müsait ise tabiki Leon. Temiz 2013 Golf de bulabilirsin Leon'a 50 bin verene kadar.
  • Hocam Citigo hoşunuza gitmiş. Test etmiş beğenmişsiniz.

Leon için taksit falan derken 25 lira civarı fazla para ödersiniz.

Bence Citigo alın. Hem cebiniz hem kafanız rahat olur.
  • elma ile armutu kıyaslamak olmaz. Citigo mu leon mu sorusuna leon denir. birisi 30 birisi 50 bin neredeyse 2 katı pahalı. Bu sorunun cevabı sizde boşuna foruma sormayın kaç para harcamak istiyorsanız ona göre davranın. Bu arada citigo yu genel olarak önermem. 3 silindirli bir araç yokuşta çok yakar, uzun yola hiç gelmez. Motorun ömrüde uzun olmaz pek. citigo yerine daha başka 1.2 turbo lu araba alırsanız pek fazla yakmadan çok daha iyi performans alırsınız
  • Arkadaş hangisi daha güzel demiyor hangisi bana uygun diyor. Dolayısıyla anlattıklarına bakılırsa bence Citigo. Yoksa elbette Leon çok çok daha güzel arabadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Toyota Auris vs. Fiat Egea
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • satarken edeceğiniz zararıda düşünerek leon diyorum ben
  • Skoda'nın bende yeri ayrıdır.İlk göz ağrım denebilir.Birazda fanatiğimdir ama Citigoda alınmaz be hocam.Fiyatıda sınıfına göre uygun felan değil bir Fabia parası istiyorlar neredeyse.Ayrıca motoru da çok ama çok verimsiz.Bir uzun yol yapmak zorunda kaldığınızda sollamalar, rampalar eziyet olur.

Bence 1.2 TSI veya benzeri motorlu C sınıfı bir araba bakın derim naçizane.
  • Bir araçta sürüş zevki isteniyorsa, bence o araç Citigo değil.. Size tavsiyem Yeni Clio 0,9 tce ya da Fiesta 1.0 olur. C sınıfındaysa Focus 1.0 Ecoboost style uygun fiyatlı ve donanımlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbringer
    şehir arabası.Arabaya çok binmeyeceğimden ve binersem de sadece zevk için kullacağımdan dolayı mantıklı geliyor.

citigo belirtilmiş zaten,leona gerek yok.
  • Citigo çok tatlı bir araç. Eğer ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa Citigo alın.
  • İhtiyaçlarınız doğrultusunda Citigo daha mantıklı gözüküyor.
  • Citigo yerine 2-3 yaşında tertemiz Fabia bulursun, artan 8-10 bin TL ile de 3 yıl gezersin. Çok daha zevkli arabadır Fabia.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelkitli

Citigo yerine 2-3 yaşında tertemiz Fabia bulursun, artan 8-10 bin TL ile de 3 yıl gezersin. Çok daha zevkli arabadır Fabia.

Evet çok zevkli araba babamda var ordan biliyorum. Ama sanki 1.2 motoru pek verimli olmadığı için çok yakıyormuş gibi geliyor. Araba almak zormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Bir araçta sürüş zevki isteniyorsa, bence o araç Citigo değil.. Size tavsiyem Yeni Clio 0,9 tce ya da Fiesta 1.0 olur. C sınıfındaysa Focus 1.0 Ecoboost style uygun fiyatlı ve donanımlı.

Esasında 0.9 tce citigo'da olsa belki bu foruma konu bile açmazdım. Dediğiniz gibi yeni clio olablir bunu düşüneceğim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgnakgnl

Skoda'nın bende yeri ayrıdır.İlk göz ağrım denebilir.Birazda fanatiğimdir ama Citigoda alınmaz be hocam.Fiyatıda sınıfına göre uygun felan değil bir Fabia parası istiyorlar neredeyse.Ayrıca motoru da çok ama çok verimsiz.Bir uzun yol yapmak zorunda kaldığınızda sollamalar, rampalar eziyet olur.

Bence 1.2 TSI veya benzeri motorlu C sınıfı bir araba bakın derim naçizane.

Ya aynen Skoda aşığıyım diyebilirim. Eski arabalarından tut en yenilerine kadar hepsini seviyorum. Skoda'nın motoru 850 kg kasa için yeterli gibi ama şu ASG şanzıman sanki performansı törpülüyor. Dediğim gibi keşke küçük turbo bişey koysalarmış. Ayrıca alınan vergiler yüzünden 18-20 bin lik arabalar geliyor 32 bine. Tavsiyeniz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Uzun yola çıkacaksanız citigo ile çekilmeyeceği düşüncesindeyim

Uzun yola pek sık çıkacağımı sanmıyorum. Anca çevre illere olabilir. Yalnız motoru küçük olmasaydı kabin ferahlığı, koltukların ergonomisi ve amortisörlerinin başarısı yüzünden uzun yolculukların zevkli olacağını tahmin ediyorum. En kısa sürede citigo için test yapıp videoyu foruma koymak istiyorum. Yorumlarınızı için teşekkürler.
  • Bence arada bir yerde Fiesta alın keyfinize bakın :)
  • Yapılan tüm yorumlar için çok teşekkür ederim. Fiyatının ucuzluğu, işletim gideri masrafları, pratikliği ve kullanım amacı gibi sebeplerle şu an aklım Citigo'dan yana.

İyi forumlar dilerim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.