Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (536. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.413
Cevap
552
Favori
1.273.263
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sebzeleri kızartmak için aslında hiç yağ dolu tencereye gerek yok sebzeleri bir yemek kaşık zeytinyağı ile marine edin atın fırına 20 dakikada lokum gibi olur piştikten sonra isteğe göre zeytinyağlı sos yapabilirsiniz üstüne bu şekilde hiç yağ çekmeden sağlıklı bir şekilde yemiş olursunuz tadı kızartma tadının aynısı hatta daha iyisi hafif olduğu için

Yemek pişirmede yemeği atarsınız ocağa pişene kadar biraz ayçiçek yağıyla pişirirsiniz pişmeye yakın demlenme kısmında biraz naturel birinci zeytinyağı kullanırsınız yağ yüksek ısıya maruz kalmadığından lezzeti ve aroması yerinde olacaktır
    Onun içinde 5 litre teneke naturel birinci zeytinyağı işini fazlasıyla görür
    Uzun lafın kısası erken hasat yağ ile soğan kavrulmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

Zeytin ve zeytinyağından anlayan arkadaşlara bir sorum olacak.

Bir firmanın internet sitesinden alışveriş yaptım. Zeytinyağı, zeytin ezmesi ve dilimli siyah zeytin.

Yalnız dilimli siyah zeytin şu şekilde.

Firma yağı donmuştur normal diyor ama 3 gündür oda sıcaklığında bekliyor hala böyle. Onu da sordum bir kere donunca tekrar eski hale gelmez diyorlar.

Bu tabaka nedir arkadaşlar?

Baktıkça midem kalkıyor. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz bana

@Fezasan

@ozguruzden

• digiogi kullanıcısına yanıt
    Burdan görebildiğim zeytin salamura, suyu içinde salamura zeytin kara suyunu salmış üstünde zeytinyağ var zeytinyağı ile zeytinin kara suyu zeytinyağı donmuş biraz kargoda beklediyse yemene engel olacak bir durum yok zaten salamura zeytin olduğu için yıkayıp yiyeceksin o suyu ve donan zeytinyağı akar gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

Zeytin ve zeytinyağından anlayan arkadaşlara bir sorum olacak.

Bir firmanın internet sitesinden alışveriş yaptım. Zeytinyağı, zeytin ezmesi ve dilimli siyah zeytin.

Yalnız dilimli siyah zeytin şu şekilde.

Firma yağı donmuştur normal diyor ama 3 gündür oda sıcaklığında bekliyor hala böyle. Onu da sordum bir kere donunca tekrar eski hale gelmez diyorlar.

Bu tabaka nedir arkadaşlar?

iade edin hocam bu bildiğin bozulmuş gibi görünüyor.

Tatmadan bir şey dememiz zor ama bir tahmin yürütebilirim;
    üstteki tabakada donmuş zeytinyağı var.dilimlenmiş zeytin olduğu için zeytinin suyu kabın içine çıkmış. oda sıcaklığında bekletirseniz normal haline geldiğini görebilirsiniz. son kullanma tarihi bitmediyse, tadında bir kusur yoksa suda biraz bekletip tüketebilirsiniz bence.
  • Her ne kadar zeytinyağı konusunda araştırmacı yapım ve forumdaki siz değerli katılımcılar sayesinde normal yurdum insanına kıyasla daha fazla bilgiye sahip olduğumu düşünsemde tadım yapmak için amatör bir damağa sahibim. hal böyle olsada deneyimlerime göre bir şeyler karalamak istiyorum. Beğendiğim ve herhangi bir kusur algılamadığım, kusursuz olduğunu düşündüğüm denemeleri yazıyorum:

Bu yıl denediklerim:

Tayga alaca hasat ve Tayga yeşil hasat: memecik çeşitinden mamul bu ürünler acılık, yakarlık, ve aroma yönünden çok dengeliydi. Filtreli olduğu içinde daha uzun süre nefasetini koruyabilir, şişelerin boyun kısmı uzun ve dar ve bu şekil havayla teması azaltıyor olabilir. damlalığıda yaygın olan şeffaf plastik damlalıklardan değil, daha kaliteli bir malzeme kullanılmış(mantar olabilir). kapağı plastik ve kolay kapanabiliyor. çabuk yıprandığı için şikayet edilen teneke kapaklara göre daha çok beğendim.

Gıda ormanı: yanılmıyorsam erkence cinsinden mamul. premium dağ yağı ve dağ yağı şeklinde çeşitleri vardı ve ben dağ yağı filtresiz olanı denedim ve tattığım en acı yağlardan birisiydi. acılığı baskın olmakla birlikte yakıcılık ve aromasıda dengeliydi. şimdilerde yağı filtrelemiş olabilir

Vievi koroneiki/arbosana/arbequina: beğeni sırama göre yazdım. tattığım en acı yağdı. yakıcılık ve aroması da hayli iyiydi.

Nova vera memecik/trilye/ayvalık: beğeni sırama göre yazdım. acılık, yakıcılık ve aroma yönünden çok dengeli yağlardı.

Adalı efe: yanılmıyorsam edremit cinsinden mamul bir yağ. filtreli olan beyaz ambalajlı şişeden kullandım. Aroması güzel, acılığı az,yakıcılığı orta düzeydeydi. Çok başarılı bir Kuzey Ege yağı bana göre. salatalara ve zeytine çok yakışıyor.

Sazak erken hasat filtresiz: sanırım farklı zeytinlerden karışım(blend) bir yağ. aroması güzel, acılık ve yakıcılığı daha azdı. hem uygun fiyatı hemde mut zeytinlerinin ilaçsız yetiştirilmesinden kaynaklı tercih edilebilir bir marka

Korudağ harvena/edra: harvena 2 farklı zeytinin karışımıydı galiba. edra ise edremit cinsi. aroma, acılık ve yakıcılık konusunda dengeli bir yağdı. fiyat olarakta uygun bir firma

Geçmiş yıllarda denediğim, beğendiğim ve kusursuz olduğunu düşündüğüm yağlar:

Nova vera uslu ve yamalak sarısı

Menteşe som memecik

Tuay memecik

Selatin evo edremit(blend yağda olabilir)

zetay premium memecik

Hilmi yıldırım memecik

Özem kisthene domat ve özem edremit/ayvalık

Yerlim ania pregreen memecik

*küçük bir not: acılık dilde, yakıcılık boğazda hissedilir. bu ikisinin karıştırılabileceğini düşünerek kısaca açıklama gereği duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirireistanbul -- 19 Şubat 2020; 0:40:56 >

Yağ donmuş muhtemelen. Daha bugün zeytin vardı dolapta, yağlı olarak koymuştum böyle olmuştu donmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirireistanbul

Tatmadan bir şey dememiz zor ama bir tahmin yürütebilirim;
    üstteki tabakada donmuş zeytinyağı var.dilimlenmiş zeytin olduğu için zeytinin suyu kabın içine çıkmış. oda sıcaklığında bekletirseniz normal haline geldiğini görebilirsiniz. son kullanma tarihi bitmediyse, tadında bir kusur yoksa suda biraz bekletip tüketebilirsiniz bence.
    3 gündür oda sıcaklığında bekliyor hocam. Hatta aldığımda da mutfakta beklemişti 3 gün sonra konserve açacağı alıp açmıştım. Görüntü hala aynı. Oda sıcaklığında da böyle durması normal mi?
  • Tenekenin üzerine 'Memecik Premium' yazılması biz tüketicileri yanlış yönlendirebiliyor sanırım, ne dersiniz? Kendi adıma ürünün ilk hasat olmadığının farkındaydım ancak yine de premium kategorisinde bir ürün olduğunu düşünmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rinots

Tenekenin üzerine 'Memecik Premium' yazılması biz tüketicileri yanlış yönlendirebiliyor sanırım, ne dersiniz? Kendi adıma ürünün ilk hasat olmadığının farkındaydım ancak yine de premium kategorisinde bir ürün olduğunu düşünmüştüm.
    Son zamanlarda "Premium"kelimesi çok revaçta ve aynı şekilde ben butik zeytinyağcıyım kelimeside..Şimdi hakkinda konuştugumuz firma Türkiyede ilki başarmış başarılı bir firma ama her ürünü "Premium"niteliğinde tabikide olamaz..."Premium"kelimesi pazarlama stratejilerinde kullanan janjanlı bir kelime ve tüketicede bıraktığı izlenim "Pozitif"duygu. Şöylede bir dipnot düşmek isterim tenekede satılan yağ "Premium"olmaz diye bi kuralda yok....Mesela kendimden örnek vereyim çoğu butik firmanın yağı güzeldir ama "Premium"niteliğindemidir asla değildir bu biraz sizin zengin çeşit tatmanızla alakalı bir durumdur ve bir süre sonra beğenme eşiğiniz yükseliyor ve kolay kolay "Premium" diyemiyorsunuz ama şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirimki tadını ve kokusunu begendiginiz yağı kullanın etiketin üzerinde "Premium"yazmasına gerek yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Sevgili gatila
    Nova Vera Memecik Premium 2 litrelik ürünü denedim. Ürünün acılığı hafif, meyvemsiliği ve yakıcılığı ise yüksek. Koklarken bile yakıyor çok güzel. Ürün pahalı ama kampanyayla aldığım iyi olmuş. Nova Vera'nın Gemlik ve Memecik ürünlerini denemiş oldum. Harikalar. Ayvalık ürünü ise beklemede.
    Askaparta'nın da böyle bir yorumu vardı Nova Vera Memecik teneke ürünü için. Buna istinaden ben de babama göndermiştim. Bi arayıp sorayım bakalım, babamın amatör yorumu nasıl deyu.

Abdullah Bey teneke üzerinde Eylül üretimli olduğunu görmüş ama firmanın sitesinde Ekim hasadı diyor. İkisi de iyi tabi. İkisi de premium diye tanımlanmış ama şişe ürün 0.1 asitli iken teneke olan 0.2 denmiş. Yine ikisi de şahane değer. Tabi nerede ne yazdığı bir yana, aslolan tüketicinin aldığı koku, aroma, acılık, yakarlık...

Babama göndermek için 3 lt Menteşe Som da diğer bir seçeneğimdi ama bir arkadaşımız 2018 ürününü beğenmediğini söylemişti.

Acep 2-3 lt teneke filtreli ürünlerde yüksek kalite şişe ürünlere yakın bir kalite bulabileceğimiz önerisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 19 Şubat 2020; 12:22:7 >

• gatila G kullanıcısına yanıt
    Kahvaltıda tüketmek için ayırdığımız küçük kabı 5 gün her sabah açmamıza rağmen kahvaltı masasına güzel kokusu yayılıyor. Çocuklara verdiğimde yüzleri kızarıp zor tüketiyorlar, arada da öksürüyoruz, biz memnunuz. Tabi ki şahsi damak farkı olacaktır. Çalıştığım kuruma da getirdim, biz bundan istiyoruz dediler, ben de kampanyasız fiyatını söyledim, öylece kaldılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 19 Şubat 2020; 12:23:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nova vera ile ilgili şunu söylemem gerekiyor. öncelikle yağ kötü değil, zaten bunu da belirttim. böyle bir şeyi söylemem markaya haksızlık olur. yağı zayıf bulmamda yüksek beklentinin psikolojik etkisi de olmuş olabilir. tadım işinden pek anlamadığımı da hatırlatayım, yazdıklarım tamamen amatörce. denemek isteyenler mutlaka denesin, eminim keyif alacaklardır. maksadımın markaya çamur atmak olmadığını belirtmek isterim. böyle bir güzel yağı üreten emeğe asla saygısızlık etmek istemem. benzettiğim yağlar da zaten kötü yağlar değildi.

öksürtme meselesine gelince, evet yağ beni öksürtmedi. belki tat ve koku eşiği kişiden kişiye değiştiğindendir bu durum.

beni öksürten iki yağ oldu, biri menteşe som diğeri kristal selection'dı.
    kokusuyla mest edenler de tibak ve özgün 0.4'tü. tabi bir de bu sene denediğim harvena.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah sancak -- 19 Şubat 2020; 21:34:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Nova Vera, Trilye, Memecik ve Hayat ürünlerini aldım. İlk olarak Trilye'yi açtım. Bende beklentiyi yüksek tuttum sanırım. Duyusal olarak çok etkilemedi. Acılık ve yakıcılığın çok dengeli olduğunu hissettim. Etkilendiğim husus Nova Vera Trilye'nin aroması uzun süre damağımda kaldı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar zeytin yağı'nı var ise aracınızla gidin ege bölgesinden yerel üretim yerlerinden alın. Aracınız yok ise bir şekilde getirtin. 100 küsür kilo alırsanız aylarca yeter ve hakiki zeytin yağı tüketmiş olursunuz. Hazır paket yağ ile olacak iş değil
  • vedkum kullanıcısına yanıt
    Adana Tarsusta 2-3 tane zeytin yağı fabrikası var, birisi yazmış, 5 lt - 85 tl.
    Zeytin üretiminin en yoğun olduğu bölge Tarsus.
    Zeytin yağı yiyemiyorum, salataya koyarlarsa güzel tadı oluyor fakat tek başına çok ağır geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih_izmir

Son zamanlarda "Premium"kelimesi çok revaçta ve aynı şekilde ben butik zeytinyağcıyım kelimeside..Şimdi hakkinda konuştugumuz firma Türkiyede ilki başarmış başarılı bir firma ama her ürünü "Premium"niteliğinde tabikide olamaz..."Premium"kelimesi pazarlama stratejilerinde kullanan janjanlı bir kelime ve tüketicede bıraktığı izlenim "Pozitif"duygu. Şöylede bir dipnot düşmek isterim tenekede satılan yağ "Premium"olmaz diye bi kuralda yok....Mesela kendimden örnek vereyim çoğu butik firmanın yağı güzeldir ama "Premium"niteliğindemidir asla değildir bu biraz sizin zengin çeşit tatmanızla alakalı bir durumdur ve bir süre sonra beğenme eşiğiniz yükseliyor ve kolay kolay "Premium" diyemiyorsunuz ama şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirimki tadını ve kokusunu begendiginiz yağı kullanın etiketin üzerinde "Premium"yazmasına gerek yok..

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 11 Aralık 2020; 21:30:22 >

• root16 kullanıcısına yanıt
    Diğer 2 ürünü deneme sonucunuzu da merakla bekleyeceğim. :)
    Ve mümkünse denediğiniz diğer yağlarla kıyasını.

Trilye önceki 2 yılda şahaneydi, nitekim yarışmalarda Türkiye birinciliğini pek kaptırmadı. Bu yıl ise nispeten biraz zayıf olduğu yönünde ben dahil bazı yorumlar oldu. Memecik Premium bu yıl daha çok beğenildi. Hayat'ı henüz denemedim ama Los Angelas'ta Trilye gümüş alırken Hayat altın aldığına göre hayli iyi olmalı. Bizden diğer tek altın alan ise Hermus Trilye idi (stok kalmamış maalesef).
  • Flos Olei 2020 listesi:

Zetay: 92
    Nova Vera: 87
    Menteşe Som: 86
    Bata Tarım: 85
    Laleli: 85
    Ethem Bey: 84
    Kairos: 84
    Zeytinseli: 83
    Auraline: 81

-----
    Bu Flos Olei nedir arkadaşlar? Yarışma mı? Yoksa başka bazı puanlama kriterlerine göre değerlendirme yapan bir kuruluş mu? Her yılki liste ve puanlar o kadar birbirine yakın ki...
  • vedkum kullanıcısına yanıt
    Samimiyetle: Siz kasabada yenisiniz galiba. :)
    Buradaki üyeler zaten market yağlarını pek tercih etmezler. Butik üreticileri tercih ederler. Ama şunları da sorgulayarak:

- Zeytin cinsi nedir?
    - Yeni sezon mu?
    - Hangi ayda hasat edilmiş?
    - Çuvalla mı taşınmış, yoksa kasayla mı?
    - Ne kadar sürede sıkıma verilmiş?
    - Kaç derecede sıkılmış? Su verilmiş mi? Separatör kullanılmış mı?
    - Filtreli mi, filtresiz mi? Filtreli ise hangi yöntemle?
    - Polifenol, asit, vb değerleri nedir?
    - Saklama şartları nedir?
    - Perakende ürün ambalajı plastik mi, cam mı, teneke mi? Işık geçirmez mi?
    - Yarışmalarda ödülleri var mı?
    gibi...
  • 
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.