Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (534. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
552
Favori
1.273.329
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 532533534535536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Felole

Tekrar yazalım üstat,

www.felole.com

ödemede girilen partner kodu: felole45

%15 indirim var diyollar buralara özel:)
    Denedim hocam. 134 tl lik yağınız 114 tl ye düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 15 Şubat 2020; 1:53:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Üstat indirim %15 olduğu için zeytinyağı 114.75'e düşüyor. 2 li ve 4 lü alımda daha uyguna geliyor hatta.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • primum non nocere P kullanıcısına yanıt
    Daha önce danıştığım bir uzman "ev şartlarında en iyisi buzdolabında saklamak" demişti ama belki de kastı sadece sıcak bahar-yaz dönemleri için olabilir, o detayı hatırlamıyorum. Bildiğim kadarıyla üreticiler 18 derece civarında saklıyorlar ama en iyisi bu olduğu için mi, yoksa daha soğuk değerlere ulaşmak enerji sarfiyatını artıracağı için mi, bilemiyorum.
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam, ya 25 derece civarında oda sıcaklığında muhafaza edebilirim ya da bozdulabında. Dediğinize göre buzdolabı mantıklı duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Zeytin ve Zeytinyağı ile ilgili mükemmel bir kaynak site.www.gemlikzeytini.org çok güzel bilgiler mevcut sitede.

• quote:

Orijinalden alıntı: gatila

Daha önce danıştığım bir uzman "ev şartlarında en iyisi buzdolabında saklamak" demişti ama belki de kastı sadece sıcak bahar-yaz dönemleri için olabilir, o detayı hatırlamıyorum. Bildiğim kadarıyla üreticiler 18 derece civarında saklıyorlar ama en iyisi bu olduğu için mi, yoksa daha soğuk değerlere ulaşmak enerji sarfiyatını artıracağı için mi, bilemiyorum.
    Mantıklı. Sakın dolaba koymayın diyenleri de anlamıyorum. Adam Kars ta yaşıyordur, mutfağı soğuktur. Oraya koyuverir. Ne yapsın özel ısıtıcı mi ayarlasin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migrosta satılan sırma zeytinyağı tağşiş listesine girmiş bugün haberlerde okudum.

Sovala gıdanın bir diğer ürünü yudum egem de girmişti yine geçenlerde tağşişe arka arkaya gerçekten çok üzücü.

Tüketici olarak neye güveneceğimizi şaşırdık sürekli hileli ürünler piyasada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Sırma Natürel Sızma Zeytinyağı'nda da hile çıkmış. Karışık yağ. Savola Gıda üretimi.
    ben de okudum onu migrosta satılıyormuş hem de savola'nın ikinci hileli ürünü yudum egem zeytinyağı da bunlardan bir tanesiymiş.
  • Felole kullanıcısına yanıt
    Merhaba siz üretici olarak zeytinyağı donma testi diye birşey varmı cevaplarmısınız, yenı 3*5 lt yag aldım gg uzerınden, baska marka yag ıle bırlıkte bıraz cam bardakta dondurucuya koydum, 20 dk sonunda eskı yag daha cok donmuştu. Aldıgım yağ kötu bır yag degıl kokusu falan guzel ama fıltre edılmemış, bulanıktı. Bununla alakalı olabılırmı acaba geç donması
  • minezafer12 M kullanıcısına yanıt
    Evet, Ayvalık Savola'nın sabıkası arttı.

• quote:

Orijinalden alıntı: minezafer12

Migrosta satılan sırma zeytinyağı tağşiş listesine girmiş bugün haberlerde okudum.

Sovala gıdanın bir diğer ürünü yudum egem de girmişti yine geçenlerde tağşişe arka arkaya gerçekten çok üzücü.

Tüketici olarak neye güveneceğimizi şaşırdık sürekli hileli ürünler piyasada.
    migros ne alaka ? Başta BİM olmak üzere bir çok markette satılıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden

migros ne alaka ? Başta BİM olmak üzere bir çok markette satılıyordu.

Alıntıları Göster
    O sırım bimde dediğin, şu anda burada da biraz bahsi geçen üretici alhatoglu uretiyor, saglam uretici. Sirma diye ayri bir yag vardi onceden ama epeydir migrosta gormedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 15 Şubat 2020; 21:24:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

O sırım bimde dediğin, şu anda burada da biraz bahsi geçen üretici alhatoglu uretiyor, saglam uretici. Sirma diye ayri bir yag vardi onceden ama epeydir migrosta gormedim.

Alıntıları Göster
    Üstteki mesaj değişmiş, Alhatoğlu firmasına butik dendiği için, aşağıdaki yorumu yazmıştım.

Alhatoğlu mu butik üretici?
    Yanlış biliyorsunuz, alhatoğlu büyük düzgün bir zeytinyağı sanayicisidir, konvansiyonel ürün sunuyor sırım markası ile, butik üretim kısmı da var fakat o ürün başka. Her marka ne zaman nasıl butik oldu bu forumda anlamadım, çok dikkatimi çekiyor son zamanlarda, önüne gelene butik diyorsunuz arkadaşlar farkında mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 17 Şubat 2020; 13:27:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguruzden

Üstteki mesaj değişmiş, Alhatoğlu firmasına butik dendiği için, aşağıdaki yorumu yazmıştım.

Alhatoğlu mu butik üretici?
    Yanlış biliyorsunuz, alhatoğlu büyük düzgün bir zeytinyağı sanayicisidir, konvansiyonel ürün sunuyor sırım markası ile, butik üretim kısmı da var fakat o ürün başka. Her marka ne zaman nasıl butik oldu bu forumda anlamadım, çok dikkatimi çekiyor son zamanlarda, önüne gelene butik diyorsunuz arkadaşlar farkında mısınız?

Alıntıları Göster
    Yani butik üretici kimlere denir bilmiyorum kusura bakmayın , ama alhatoğlu burada ve yurt dışında birtakım ufak da olsa ödüller almamış mıydı? Tabii ki butik ürün sunmuyorlardır Sırım'da, ama en azından birkaç ödül alacak kadar bilgileri varsa, neyi nasıl yapabilirler biliyorlardır diye düşünüyorum, sanayi üretimi de olsa. O açıdan demiştim. Kaldı ki ben denemek amaçlı aldım geçen, hiç fena değil. Tariş güney egeyle kapışır. Güney egeden daha yoğun daha az akışkan gördüm ben hatta.

Tariş Kuzey Ege'sini hiç beğenmiyorum bu arada, ne tat ne koku. Dandik. Ben Migros olsam ona indirim yapardım nasıl olsa dandik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 15 Şubat 2020; 21:26:5 >

• social kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bilimsel olarak 4-5 derecelerde bulanıklaştığı, 0 ila 6 derecelerde ise donduğu kabul ediliyor. Fakat bu çok fazla değişken içeren bir durum. Yani yanyana iki bahçeden elde edilen zeytinyağının dahi donma derecelerinin farklı olması çok normal. Bununla birlikte içerisindeki fenolik bileşikler, sıkımda kullanılan metotlar dahi donma derecesini etkiliyor. O yüzden donma bize sadece bir fikir vermeli. Onun dışında donan yağ hakiki diyemeyiz zira zeytinyağının donma derecesinde pek çok yağ var başka yağ karıştırıldığında da donabilir yanılırız. Donmayan veya geç donana da aynı şekilde sahte diyemeyiz parametrelere bakmak lazım bizce. Burada tüketicinin yapacağı şey üreticiyi sıkıştırarak detaylı tatmin edici cevapları aramak. En azından bir analiz raporu aramak. Dolayısıyla geç donması birçok farklı durumla alakalı olabilir. Maalesef tek bir testle bunun anlaşılması mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felole -- 15 Şubat 2020; 22:29:58 >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    GÜMÜŞ
    * Fresh Futurewww.FreshFuture.com.tr
    Medium, Edremit, Mount Ida 2020

Listeye bunu da ekleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: social

Merhaba siz üretici olarak zeytinyağı donma testi diye birşey varmı cevaplarmısınız, yenı 3*5 lt yag aldım gg uzerınden, baska marka yag ıle bırlıkte bıraz cam bardakta dondurucuya koydum, 20 dk sonunda eskı yag daha cok donmuştu. Aldıgım yağ kötu bır yag degıl kokusu falan guzel ama fıltre edılmemış, bulanıktı. Bununla alakalı olabılırmı acaba geç donması
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 11 Aralık 2020; 21:33:27 >
  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    siz sanırım isimleri karıştırıyorsunuz bimde satılan sırım zeytinyağı, migrosta satılan sırma zeytinyağı. tamamen farklı markalar.

üreticileri farklı bir kere, araştırıp aldığımız için biz genelde şişelerin arkasında üreticilerine bakıp alıyoruz.

kaldı ki ben zaten sovala gıdanın yağlarını almam geçen aylarda yudum egemden de girdi tağşişe mimli üretici yani.

ayrıca hileli olan sırma zeytinyağı sovala gıda tarafından sadece migrosa özel üretiliyormuş başka yerde satışı yokmuş.
  • bohem75 B kullanıcısına yanıt
    Ekledim şimdi. Teşekkür ederim. :)
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    Palamidas
  • 
Sayfa: önceki 532533534535536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.