Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (537. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
552
Favori
1.273.139
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    soğuk sıkım kaliteli bir zeytinyağı ağır olmaz.
  • pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    Sizin portföy hayli iyiymiş. Geriye neler kaldı acaba? Sırada var mı yeni hedefler? Fikir olabilir ("denedim" yazdıklarım dışındakileri ben de denemedim):
    Nermin Hanım Domat (denedim ve çok beğendim), Oleamea, Nova Vera Hayat, Deli Dane, Milas Uyku Vadisi (Memecik ve Domat), Düet.

Seneye sezon başı ise şunlar olabilir belki:
    Zeytinseli Kalamata, Sardolive Gurme Arbequina, Evliyazade Özel Seri Filtresiz.

Talep/rica değil sadece bir keşke: Keşke beğeniye göre sıralı bir liste olaydı. :)
  • Forum yönetiminin tavrı nedeniyle bu dahil eski mesajlarımı siliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 10 Nisan 2020; 14:17:47 >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    yukarda adı gecen yagların % 80 -90 denemişimdir

ama denemedıgın ve oncelık verdıgım yaglar varya on bigi vereyim

ayvalık yagını pek sevmesemde bu seneki orfion fıltresız benım acımdan bu yılın sampıyonuydu cok begendim oncekı yıllara gore cok daha farklı geldi bana

kısthene domat en favorı 3 yagımdan bırıdır belki bırıncısı

vıevi sert bır yag cok kalıte mentese somdan sonra tattıgım en acı yag fıyat olarakda cezbedici

mentese som memcık kadarda ıyı bır yagı nasıl olmalı sorusuna cevap veren baska yag tadmadım her sey vardı ama damak tadıma cok uymadı cok set cok acı guclü aroma ve oldukca oksürtücü

korudag harvenayada bı sans ver bence f/p olarakda tad olarakda ust düzey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 20 Şubat 2020; 1:20:39 >
  • Eudo E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Eudo! :)

Bunları filtresiz oldukları için (bazıları sürekli filtresiz satılıyor, bazıları ise doğal çökeltme ama bu sezon henüz filtresiz) seneye sezon başı deneyeceğim:
    Orfion, Kisthene 0.2 Domat, Vievi, Korudağ Harvena.

Menteşe Som'u 2017'de denemiştim ve hayli beğenmiştim. Çağla ve çimen kokularını en net aldığım 2-3 yağdan biri idi. Bu yıl Domat'ı çıktığında (Şubat ortası demişti) Memecik ile birlikte alabilirim.
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Ben kargo ücreti ödememek için farkı ürünler de satan yerlerden toplu siparişe yöneliyorum mecburen.
    * Nova Vera'dan zeytinyağı, sabun, zeytin, nar ekşisi, sirke, marmelatlar alınabilir mesela.
    * Nermin Hanım'dan zeytinyağı, zeytin, marmelat (kuşburnu ve kızılcık), kantaron yağı, tam tahıl ekmekler...
    * Hilmi Yıldırım'dan zeytinyağı, zeytin, kuru incir, köz biber turşusu, erişte, tarhana, salça, koruk ekşisi, kantaron yağı...
    * Özem'den zeytinyağı, sirkeler, nar ekşisi, zeytin, sabun...

Tabi böyle hesaplar peşindeyken birim fiyatların ne olduğu da kaçırılmamalı. Örneğin Alhatoğlu'nun Acı Yeşil'inin 250 ml şişesi 13.3 TL'ye geliyor, Nova Vera'nın yeni ürünlerinin 250 ml şişesi ise indirimde 24-32 TL.
    Ürünlerinde bu şekilde bilgiler vermiş, güzel olmuş.

Beylik
    Meyvemsilik:6,5
    Acılık:5
    Yakıcılık:6.5

Tavşan Yüreği
    Asitlik değeri en çok 0,0024'tür. Asitliğe bak hele.
    Meyvemsilik:6
    Acılık:4
    Yakıcılık:4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 20 Şubat 2020; 12:55:16 >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Diğer ürünlerine de yazacaklarını söylediler. Eğer bu 10 üzerinden bir puanlama ise, amatör bakışıyla pek de cazip değerler gibi durmuyor. Ama "10 Allah'ın, 9 peygamberin..." şeklinde giden bir puanlama ise bilemeyecem. :)

O asitliği ben %0.24 olarak okudum ve elbette çok iyi değer olmakla birlikte diğer ürünlerinden farklı değil. Memecik Premium ise %0.1 ile şampiyon! :)

Hilmi Yıldırım'ın yağları da %0.1.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 20 Şubat 2020; 13:5:7 >
    Şöyle bir bilgi buldum:

Meyvemsi özellik ortancası 0’a eşit olduğunda kusurların ortancası 3,5’ a eşit ya da 3,5’ dan küçük olsa bile ham zeytinyağı olarak kabul edilir.
    a) Her bir pozitif özellik (meyvemsi-yeşil veya olgun-yakıcı veya acı):
    (i) Yoğun: medyan değeri 6’dan büyük olduğunda kullanılabilir.
    (ii) Orta: medyan değeri 3-6 olduğunda kullanılabilir.
    (iii) Hafif: medyan değeri 3’ten az olduğunda kullanılabilir.
    (iv) Sorgulanan özelliğin yukarıdaki sıfatlarla ifade edilemediği ve medyan değeri 3 veya daha fazla olması durumunda (i), (ii), (iii) maddelerindeki sıfatlar olmadan ifade edilebilir.
    b) Dengeli: Yağın verdiği koku, tat ve his özellikleri bakımından acı ve/veya yakıcı özelliği medyanı, meyvemsi özelliği medyanının 2 puan üstünde olduğu durumda kullanılabilir.
    c) Yumuşak yağ: Acı ve yakıcılık özellikleri medyanlarının 2 veya daha az olması durumunda kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 20 Şubat 2020; 13:6:50 >
    Bu yıl ekime kadar yani gelecek sezona kadar alışveriş yapmayı düşünmüyordum ama akdeniz serisi aklımı çeldi ve alacağım.

merak ettiğim bir husus var; nova veranın fabrikası ayvalıkta. beylik ve tavşan yüreği antalyada, memecik muğla ve aydında yetişiyor. şimdi bu zeytinleri toplayıp erkenden sıkıma götürmek yerine ayvalıktaki fabrikalarına mı taşıyorlar, ya da toplandığı yerde başka bir fabrikayla anlaşıp mı sıktırıyorlar, ya da fabrikasına yakın zeytinliklerine tavşan yüreği, beylik ve memecik çeşitlerinden diktiler ve onu toplayıp kendi fabrikasında mı sıktı?
    Yeni sezon ekim ayında yeni hedeflere koyulacağım.
    almayı düşündüklerim arasında;
    hermus, granpa, adana veya antepteki üreticilerdende denemeyi düşünüyorum. muttan kesinlikle alırım çünkü yeşil zeytin alıp kurmayı düşünüyorum(sazak veya izorya olabilir)
  • pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de bilmiyorum.

Buraya göre Trilye ağaçları Salihli'nin İğdecik köyünde imiş.
    hangizeytinyagi.com
    NOVA VERA ZEYTİNYAĞI Değerlendirme Sayfası
    http://hangizeytinyagi.com/zeytinyagi-detay.asp?id=9
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirireistanbul

Bu yıl ekime kadar yani gelecek sezona kadar alışveriş yapmayı düşünmüyordum ama akdeniz serisi aklımı çeldi ve alacağım.

merak ettiğim bir husus var; nova veranın fabrikası ayvalıkta. beylik ve tavşan yüreği antalyada, memecik muğla ve aydında yetişiyor. şimdi bu zeytinleri toplayıp erkenden sıkıma götürmek yerine ayvalıktaki fabrikalarına mı taşıyorlar, ya da toplandığı yerde başka bir fabrikayla anlaşıp mı sıktırıyorlar, ya da fabrikasına yakın zeytinliklerine tavşan yüreği, beylik ve memecik çeşitlerinden diktiler ve onu toplayıp kendi fabrikasında mı sıktı?
    Bu soruların cevaplarını bende merak ediyorum. Kendi bölgelerine dikmiş olamazlar çünkü bölgesel zeytinler. Kendi fabrikalarında sıkmış olmalılar çünkü başka bir fabrikayı kullanırlarsa istedikleri sonucu elde edemeyebilirler diye düşünüyorum. Yalnız toptadıktan sıkıma kadar geçen süreyi nasıl ayarlıyorlar onu anlamadım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Nova Vera tüm ürünlerinin analiz raporlarını sitesine yüklemiş.
    Dikkatimi çeken 2 nokta:
    1) Sezon başında üretimden ilk çıkan yağları için o anda bildirdikleri polifenol değerleri ile şu anda yayımladıkları raporlar arasında hayli fark var. İlk sonuçlar filtresiz idi. Bu raporlar filtreli için mi, bilmiyorum. Trilye için 900+ demişlerdi, rapor ise 469. Memecik için 500+ demişlerdi, rapor ise 434.
    2) Memecik'in raporunda asit değeri 0.19 ama ürünün (şişe olan) satış bilgisinde 0.1 yazar.

Polifenol değerinin zamanla değiştiği zaten bu forumdaki üreticilerimiz tarafından da belirtilmişti.

---
    Tüm ürünlerinin polifenol değerleri:

Yamalak ? (Yamalak çok yüksek diye biliyoruz ama bunun polifenol değeri yok)
    Tavşan Yüreği 482
    Trilye 469
    Beylik 446
    Memecik 434
    Ayvalık 344
    Hayat 312

Los Angeles'ta Trilye gümüş alırken Hayat altın almıştı. Ama polifenol değeri en düşük olanmış.

---
    online.novavera.com.tr
    Belgelerimiz
    https://online.novavera.com.tr/sayfa/belgelerimiz

• Bu vesileyle, bazı bildiğimiz polifenol şampiyonları.
    Fakat işte, zamanla değişen bir değer olduğu için çok da kesin bir tablo değil.

Gıda Ormanı 1184 (Diğer 2 labda ise 500 ve 800 civarı çıkmış diye iletmişler bir müşteriye)
    Zethoveen Yamalak Sarısı 813
    Korudağ Harvena Trilye 638
    Nermin Hanım Arbequina 565
    Korudağ Edra Edremit 550
    Düet Memecik 488
    Vievi Koroneiki 487
    Nova Vera Tavşan Yüreği 482
    Vievi Arbosana 478
    Nova Vera Trilye 469
    Nermin Hanım Domat 465
    Hilmi Yıldırım Memecik 452
    Nova Vera Beylik 446
    Nova Vera Memecik 434
    Granpa 424
    Zetay Memecik 410

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 24 Şubat 2020; 16:1:31 >
    Gıda ormanı ile daha önce iletişim kurduğumda analiz raporunu göndermişlerdi, bu sezonki dağ yağının raporuymuş
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler sansar64, düzelttim mesajımı.
  • www.felole.com
    400 Bad Request
    https://www.felole.com/'da
    foruma özel kampanya devam ediyor, hatırlatmak istedik. Kampanya partner kodu:felole45 Deneyen arkadaşlardan da mutlaka geri dönüş/öneri/eleştiri bekliyoruz.

İyi günler, selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felole -- 21 Şubat 2020; 15:50:21 >
  • Nova Vera'nın yeni ürünleri ile ilgili bir gariplik dikkatimi çekti.

Yeni çıkardıkları tavşan yüreği, hayat ve beylik ürünlerini grup halinde "akdeniz premium serisi" adı altında 110tl'ye satıyorlar ancak bunları ayrı ayrı da alsanız yine toplamda 110 tl ediyor. Madem grup yaptılar diğer bir grup olan premium ege lezzetleri gibi ürünleri tek tek almaya göre biraz fiyat avantajı olması lazımdı.

Ege lezzetlerindeki ürünleri tek tek alsak toplam 200tl ye geliyor ama koleksiyon fiyatı 180 tl. Akdeniz premium serisi bu hali ile bence başarısız bir pazarlama taktiği olmuş sadece ad koymuşlar o kadar.

Bu arada özel olarak nova verayı kötülediğim düşünülmesin lütfen 2018 trilye yağları şu ana kadar denediğim yağlar içinde net olarak en iyisi.
    Benim de dikkatimi çekti. 3'ü bir arada olunca indirim olmalıydı. Bir de Mng Kargo, Yurt İçi Kargo'nun neredeyse yarısı ücretine getiriyor gözüküyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.