Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (255. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.474
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 lt 110 tl. Soguk sıkım. Kendi tarlamdan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeytinyağı salamura zeytin kokmamali:) Ana zeytin, yeşil çimen, yeşil elma, yeşil domates yaprağı gibi ferah kokular, yani doğa kokuyor ise bilin ki güzel bir zeytinyağı yeme yolundayız.

Erken hasatta bu kokular daha baskın, olgun hasatta daha yumuşak olur.

Kokusuz zeytinyağı ya rafinedir, ya pirina yağıdir, ya da çok beklemiştir.

• Nerde sıktırıyorsunuz,
    ürününüz hakkında bir kaç fotoğraf paylaşır mısınız?
  • aborjin06 A kullanıcısına yanıt
    Yemeklik olan neden kokusuz oluyormuş. Aldığım yağı salatayada koyarım yemeğe de.

• aborjin06 A kullanıcısına yanıt
    Birsey daha ekliyeyim aklıma gelmişken kokusuz yemeklik derken yemek ağır olmasını kastetmiş. Halbuki sıcak ya da soğuk fark etmez kaliteli bir zeytinyağı ile yapılan hiç bir yemek ağır olmaz. Aksine daha hafif ve lezzetli olur.

• Blueheron B kullanıcısına yanıt
    Merak ettim bende hangi marka bu yağ
  • Az önce Makromarket'te denk geldim arkadaşlar, komili sızma zeytinyağı 2x2 litre 70 Tl.'den satılıyordu. Litresi 17.5 Tl'ye geliyor. Markette satılan sızma yağlar arasında gördüğüm en düşük fiyat bu.

• Bakın kızıyorsunuz bana ama burada dikkat çekmeye çalıştığım şey şu;sizin fiyatlarınıza ürün de var.Gerçekten maliyeti yüksek,iyi ürünler de var.Siz bu ürünleri tüketen insanları küçümsüyorsunuz.Dünyada herşeyin piyasası var.Keza zeytinyağında da durum bu.Öyle olmasaydı hep standart ürünlere talim eder dururduk.Kendiniz söylediniz sizin oralarda bizim ürettiğimiz ürünün aynısını 80 lira ya satıyorlar diye.
    Üretici olarak şu anda 24 liraya sattığımız ürün bile pahalı bence.
    Yani alım gücüm düşük olsaydı alamazdım diye empati kurmuyor değilim.Ama piyasa,maliyetler vs.durum bu.

• Zeytin elle toplansa ne olacak, makineyle toplansa ne olacak? Bu lezzeti etkileyecek bir unsur değil bana göre. Sonuçta ikisi de dalındaki zeytin. Bazı şeyler çok abartılıyor sanki

• Sofist48 S kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap yazmayım diyorum ama zorluyorsunuz:) Peki siz 19 liraya satıyorsanız madem.Yağlık zeytinin fiyatı da dediğiniz gibi 5 liraysa.Siz kaçA mal ediyorsunuz da kaça satıyorsunuz???Bu hesaba göre siz malınızı zararına satıyorsunuz.
    Bize gelince,biz topraktan başlayarak yapıyoruz bu işi.Yapmadığımızı farzetsek bile yağlık zeytinin fiyatı hiçbir zaman 5 lira olmadı ki.En fazla 3.25 i gördü.
    Bizim maliyetimiz 25-27 lira ki bunu her zaman dürüstçe söylüyorum.Konuyu bununla kapatmak istiyorum :)

• eranyumm kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsunuz.Sırıkla sopayla girişilen ağaçların tanesi anında zarar görüp çürümeye başlıyor.Takdir ederseniz ürün kalitesini etkiler bu

• quote:

Orijinalden alıntı: sevkitepe

Hocam cevap yazmayım diyorum ama zorluyorsunuz:) Peki siz 19 liraya satıyorsanız madem.Yağlık zeytinin fiyatı da dediğiniz gibi 5 liraysa.Siz kaçA mal ediyorsunuz da kaça satıyorsunuz???Bu hesaba göre siz malınızı zararına satıyorsunuz.
    Bize gelince,biz topraktan başlayarak yapıyoruz bu işi.Yapmadığımızı farzetsek bile yağlık zeytinin fiyatı hiçbir zaman 5 lira olmadı ki.En fazla 3.25 i gördü.
    Bizim maliyetimiz 25-27 lira ki bunu her zaman dürüstçe söylüyorum.Konuyu bununla kapatmak istiyorum :)

Öncelikle şunu bilin ben erken hasat deyipte millete 45 lira yağ demedim.
    Biz geç hasat yapıp 4 kilo zeytinden bir litre yağ alırız 4 lirayla çarp 16 tl yapar.
    Ayrıca Muğla da zeytin işleme tesisi yoktur biz zeytinleri başkaları gibi ebat ebat ayırıp iyisini sofralık yapıp en kötülerini yağlık diye ayırmayız çünkü burada böyle bir pazar yok bilende yok hepsini toplar dip zeytini hariç yağ yaparız zara konusuna gelince evet para kazanamıyor haklısınız en az 20 tl olmalı işçilik çok pahalı nakliye mazot gübre ilaç neyse uzatmayalım isteyen istediğini alır ama hala iddia ediyorum 100% zeytin yağı var 16 tl Toptancıları 15 tl teklif ediyorlar burda.

• Geçen gün bir akrabamızın yarım litre zeytinyağını altınoluk güre taraflarından, tam organik olduğuna ikna olarak 50 tl ye aldığını duydum ya, bu satıcılar ne kadar itelese az bizlere.. Ben artık ucuzlayacağına inanmıyorum zeytinyağının
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofist48

quote:

Orijinalden alıntı: sevkitepe

Öncelikle şunu bilin ben erken hasat deyipte millete 45 lira yağ demedim.
    Biz geç hasat yapıp 4 kilo zeytinden bir litre yağ alırız 4 lirayla çarp 16 tl yapar.
    Ayrıca Muğla da zeytin işleme tesisi yoktur biz zeytinleri başkaları gibi ebat ebat ayırıp iyisini sofralık yapıp en kötülerini yağlık diye ayırmayız çünkü burada böyle bir pazar yok bilende yok hepsini toplar dip zeytini hariç yağ yaparız zara konusuna gelince evet para kazanamıyor haklısınız en az 20 tl olmalı işçilik çok pahalı nakliye mazot gübre ilaç neyse uzatmayalım isteyen istediğini alır ama hala iddia ediyorum 100% zeytin yağı var 16 tl Toptancıları 15 tl teklif ediyorlar burda.

Boyle sene de hele Muğla tarafında ki sizin zeytininiz su tipi zeytin diye geçer. 4 kilo zeytinden 1 kilo yag almak imkansıza yakındır. Hele sizin oranın yörelerinde cok daha zordur. Velevki 4 kilodan alınsa dahi 16 tl ye yağlık olarak satmak varken. Ne sıra beklemesi ne yaghane parası ne bidonu ne işçiliği ile uğraşıp 16 liraya neden satasınız ? Ya bu isi hic bilmiyorsunuz yada zarar etmeyi seviyorsunuz. (Bu sene hicbiryerde yağlık 4 tl olmadı cok yoğun kıvırcık onemde bile 3.5 a verdik biz ama yaghane degil kendi yağını siktirmak isteyen kişilere)

• Zerre bilgi yok.Bir de utanmadan iftira atıyor.Boşverin,bu ve bunun gibi saçma insanlar aramızda ne yazık ki!

• Siz bildikleriniz le insanlara 45, 50 liraya yağ satmaya devam edin ben bilgisiz olabilirim ama çok iyi bildiğim birşey var milleti kazıklıyorsunuz ve bu foruma çöreklenme niyetiyle başkalarını aşağılama peşindesiniz düzen kurma peşindesiniz ve yalan söylüyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

Zeytin elle toplansa ne olacak, makineyle toplansa ne olacak? Bu lezzeti etkileyecek bir unsur değil bana göre. Sonuçta ikisi de dalındaki zeytin. Bazı şeyler çok abartılıyor sanki

Hocam haklısınız fark etmez ama kime göre ben yiyeceksem fark etmez ama Japonya ya veyahut amerika ya yarışmaya gidecekse yapılır. Ama burada elle topluyorum la başlayan ve birçok detaylarla anlatılan krom tanklarla çökelmesine falan kadar yazan arkadaşlar olması gerekeni yazmışlar fakat bende anlatmak istediğim yazdıklarınızı yapıyorsanız 24 liraya yağı satamazsınız en az 50 lira olmalı bu fiyat 100 tl ye kadar çıkabilir. Elle toplamak iyi hoş güzel olmalı ama 10 dönüm zeytinliği kaç kişi kaç günde elle toplayabilir bir kişi bir günde elle kaç kilo zeytin toplar bu şekilde toplanmış yağlar size satılırdı acaba bi düşünün

• Merhaba,

Konuyu lütfen ama lütfen onun zeytanyağ kötü, şunun bilgisi yok gibi bir yerlere getirmeyin. Bu alan zeytinyağı ile ilgili Sıcak Fırsatların paylaşıldığı bir bölümdür. Zeytinyağ'ın yapısı kalitesi vs de tabi ki paylaşılır, konu elbetteki belli yerlerde gider, bu normaldir ama hakaret boyutlaruna ulaşırsa ki bunu görüyorum, konuyu kapatmak zorunda kalacağım.

Ne yazık ki zeytinyağından anlamıyorum, anlamakta istemiyorum. Söz konusu sağlık konusu olunca içine herşey girebiliyor. Ancak Bilgisayar, araba gibi karşılaştırabileceğimiz bir ürün olmadığından insanlarının alışkanlıkları ve damak tadlarına kalıyor. Ben burada yazan herkesten zeytinyağı alsam bile ben bu iyi bu kötü diye karar veremem. Ama dediğim gibi burası sıcak fırsatlar paylaşım alanı. X ürünü 100 TL'ye satıyorsanız ve DH ya da başkaları için indirim yoksa yazılarınız, mesajlarınız silinir. Şimdiye kadar tatlı paylaşımlar olmuş, reklamlar olmuş. Gidişat reklam alanına dönüyor.

Lütfen şunu unutmayın; ben komili 5lt zeytinyağını migros, 100 TL, makro market 80 TL'ye satıyorsa bunu karşılaştırıp konuya müdahele edebilirim. Ancak sizin butik ürünlerinizde bunu yapamıyorum. Sizlerde doğal olduğunuzu savunuyor olabilirsiniz. İnanın bana şahsi olarak inanıyorum ve anlıyorum. Ancak tekrar hatırlıyorum bu alan Firma/ürün tanııtım alanına döner, reklam devam ederse konuyu istemeyerekte olsa kapatacağım. Önceliğim tabi ki reklam ya da tanııtım yapan kişileri uyarmak, silmek olacaktır ama lütfen ama lütfen bu konuda beni ve form yönetimini zorlamamanızı rica ediyorum.

İyi forumlar

• Bu yazıyı tavsiye ederim
    sosyal.hurriyet.com.tr
    Zeytinyağı ile uyuşturucuyu kıyaslarsak... (!)
    http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/vedat-milor_553/zeytinyagi-ile-uyusturucuyu-kiyaslarsak_40044414

çarpıcı noktalara değiniyor

İşin içine hile girince zeytinyağı ticaretindeki kar marjı narkotikle aynı düzeye ulaşıyor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şöyle gönül rahatlığıyla alabileceğimiz, soğuk sıkma bir zeytinyağı tavsiye eder misiniz? forumdaki mesajlara baktım selatin-evo kafa biraz yattı ama çoğu üründe bitti yazıyor. Erken Hasat 5 kg Teneke: 160 TL var.

• quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

Bu yazıyı tavsiye ederim
    http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/vedat-milor_553/zeytinyagi-ile-uyusturucuyu-kiyaslarsak_40044414

çarpıcı noktalara değiniyor

İşin içine hile girince zeytinyağı ticaretindeki kar marjı narkotikle aynı düzeye ulaşıyor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şöyle gönül rahatlığıyla alabileceğimiz, soğuk sıkma bir zeytinyağı tavsiye eder misiniz? forumdaki mesajlara baktım selatin-evo kafa biraz yattı ama çoğu üründe bitti yazıyor. Erken Hasat 5 kg Teneke: 160 TL var.

150 -160 Tl vermeyi göze aldıysanız 3 markadan birini gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz. Bana göre bu 3 yağ arasında önemli bir fark yok. Kafanıza yatan birini seçin.

selatin-evo
    aterna naturel sızma 150 tl
    özem Natürel Sızma Olgun Hasat.
    özem 5 lt 210 tl ama her ay sonuna doğru %25 kupon dağıtıyor. Facebook hesabını takip ederseniz 157,5 tl ye alabilirsiniz. Son gelen kupon SY01 idi şu an geçerli mi bilmiyorum.

Yukarıdaki 3 markaya ovilo 'yu da ilave edebilirsiniz. O da kaliteli zeytinyağı üretiyor. Denedim memnun kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bien -- 6 Şubat 2016; 11:22:10 >

• 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.