Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (257. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.398
Cevap
549
Favori
1.269.014
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: safkar14

Bu yazıyı tavsiye ederim
    http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/vedat-milor_553/zeytinyagi-ile-uyusturucuyu-kiyaslarsak_40044414

çarpıcı noktalara değiniyor

İşin içine hile girince zeytinyağı ticaretindeki kar marjı narkotikle aynı düzeye ulaşıyor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şöyle gönül rahatlığıyla alabileceğimiz, soğuk sıkma bir zeytinyağı tavsiye eder misiniz? forumdaki mesajlara baktım selatin-evo kafa biraz yattı ama çoğu üründe bitti yazıyor. Erken Hasat 5 kg Teneke: 160 TL var.

selatin-evo. sitesine bakmayın, onlar teknoloji özürlüsüdür. tel. açın, dilediğiniz miktarda yağ bulursunuz. tükenen yağlar 2014 sezonu ödüllü vs yağlarıdır.

• güney bölgelerinin zeytinyağlarını bu konuda hassas olanlar beğenmeyebilir, türkiye'de en iyi sıkımlık zeytinler daha kuzeyde yetişiyor.

Bu sene fiyatlar çıldırmış ve köylerde bile sahtekarlık yürümüş, yol üzerinden geçerken falan asla zeytinyağı almayın. dünyada 3-5 dolar lt fiyatı, bu yüzden bu sene henüz almadım, uygun bulursam alıcam ama pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darker -- 9 Şubat 2016; 17:04:36 >
  • Arkadaşlar son 5-10 sayfayı taradım. Buradaki yorumlara ve bütçeye göre şu izorya alınabilir gibi duruyor. Ne dersiniz ? Bir de bu erken sıkma olan 130 tl olan ile naturel sızma 99 tl arasında fiyata değecek kadar fark var mıdır ? Değer mi ?
  • Hocam fiyat konusunda elea markasının yağları daha ucuzdur madalya alanlardan fiyatıda 17.5 lira tabi bir deneyip alabilseniz daha iyi olur.Ben izoryanın 2 ürününü de aldım tat farkı tabi ki de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: patientx

Arkadaşlar son 5-10 sayfayı taradım. Buradaki yorumlara ve bütçeye göre şu izorya alınabilir gibi duruyor. Ne dersiniz ? Bir de bu erken sıkma olan 130 tl olan ile naturel sızma 99 tl arasında fiyata değecek kadar fark var mıdır ? Değer mi ?

o aralıkta beyzade de var o da guzel yağ.
  • bien kullanıcısına yanıt
    aynen fiyatlar eskiymiş zaten satış yapılmıyormuş siteden şuanda..
    www.e-zeytinyagcim.com
    Naturel Sızma Zeytinyağı 5lt. Satışı, Fiyatları, Satın Al
    http://www.e-zeytinyagcim.com/Naturel-Sizma-Zeytinyagi-5000-ML,PR-35.html
    birde bu aydoğanlar yağ var fiyatı diğerlerine göre makul geldi. kullananlar memnun ama yinede sorayım kullanan varmı forumda

• quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

https://www.e-beyzade.com/classic-sizma-zeytinyagi-5-l-teneke-14

erken hasat zeytin yağına ilgi fazla ve zeytinden elde edilen yağ oranı düşük olduğu için daha pahalı ama Olgunlaşmış zeytin yağının daha değerli olduğunu okudum, verim de çok oldugu için daha uygun fiyatlı. ikisini de tadıp bu hafta alacağım beyzadeden.
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    Hocam bu firmanın en iyi yağı bu mudur ?

https://www.e-beyzade.com/altin-madalya-odullu-0-2-asit-sizma-zeytinyagi-85
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4KiLL!

Hocam bu firmanın en iyi yağı bu mudur ?

https://www.e-beyzade.com/altin-madalya-odullu-0-2-asit-sizma-zeytinyagi-85

o iyi olabilir ama bence yeni sezon erken hasat al. bu yağ gecen sezonun.

• Özdilekte denk 4 litre sızma zeytinyağı 75 TL.
    1lt erken hasat cam şişe 26 TL. Özedilek'in kendi markası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mcroses kullanıcısına yanıt
    Ben de deneme amaçlı beyzadeden alırken bu ürünü almıştım. Sitede yeni sezon olarak ne yazılı başka bir ürün ne bir açıklama var. Bunu orada ki yorum sayfasından öğrenmemeliyiz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktaysar

quote:

erken hasat zeytin yağına ilgi fazla ve zeytinden elde edilen yağ oranı düşük olduğu için daha pahalı ama Olgunlaşmış zeytin yağının daha değerli olduğunu okudum, verim de çok oldugu için daha uygun fiyatlı. ikisini de tadıp bu hafta alacağım beyzadeden.

Erken Hasat yağ sağlık acisindan daha makbuldür. Sağlığa faydalı polifenoller erken hasat edilmiş ve düzgün işlenmiş yağlarda çok yoğundur. Tabi zeytin çok yağlanmadigi için verim düşüktür, bu yüzden maliyet yüksek olur.

Olgun hasat yağın aroması daha yumuşaktir. Fakat bu polifenol oranı zeytin karardikca azalıyor. Verim neredeyse iki katı olduğu için fiyatı daha uygun olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguruzden

quote:

quote:

Erken Hasat yağ sağlık acisindan daha makbuldür. Sağlığa faydalı polifenoller erken hasat edilmiş ve düzgün işlenmiş yağlarda çok yoğundur. Tabi zeytin çok yağlanmadigi için verim düşüktür, bu yüzden maliyet yüksek olur.

Olgun hasat yağın aroması daha yumuşaktir. Fakat bu polifenol oranı zeytin karardikca azalıyor. Verim neredeyse iki katı olduğu için fiyatı daha uygun olur.

bilgiler için teşekkürler ama şöyle bir yazı okudum ondan öyle düşünüyordum.

"Erken hasadın özelliği bilinmiyor ama, mantıken, olgunlaşmış, olgunluk dönemini tamamlamış bir zeytinden elde edilen zeytinyağının bu olgunluk döneminin tüm özelliklerini (sağlığını) içermesi gerekiyor. Halbuki erken hasat, olgunluk evresini tamamlamamış, özelliği eksik kalmış zeytinden elde edilen bir yağdır. Tadı da hafif buruktur. Olgun zeytinden çıkan yağ, zeytinin lezzetini verir.
    Ama günümüzde ürün farklılaştırmak, tat farklılaştırmak bir pazarlama taktiğidir. İsteyen erken hasadı seçer, isteyen olgun zeytinden elde edilen sızmayı tercih eder."

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozguruzden

quote:

quote:

bilgiler için teşekkürler ama şöyle bir yazı okudum ondan öyle düşünüyordum.

"Erken hasadın özelliği bilinmiyor ama, mantıken, olgunlaşmış, olgunluk dönemini tamamlamış bir zeytinden elde edilen zeytinyağının bu olgunluk döneminin tüm özelliklerini (sağlığını) içermesi gerekiyor. Halbuki erken hasat, olgunluk evresini tamamlamamış, özelliği eksik kalmış zeytinden elde edilen bir yağdır. Tadı da hafif buruktur. Olgun zeytinden çıkan yağ, zeytinin lezzetini verir.
    Ama günümüzde ürün farklılaştırmak, tat farklılaştırmak bir pazarlama taktiğidir. İsteyen erken hasadı seçer, isteyen olgun zeytinden elde edilen sızmayı tercih eder."

http://www.milliyet.com.tr/-/gungor-uras/ekonomi/ekonomiyazardetay/16.11.2008/1016630/default.htm

Üzgünüm, herkes bu konuda çok bildiğini düşünüyor, saygı duyulan köşe yazarları bile. Malesef çok fazla kulaktan dolma bilgi var. Vedat Milor bile zeyrinyagi tadımı bilmiyor, yanlış terimlerle tarif ediyor.

Yazdığım bilgiler akademik araştırmalara konu olmuş bilgiler. Mobilden yazdığım için link paylaşamıyorum fakat ılgilenirseniz özelden elimin altında olan bazı makaleleri paylaşabilirim.

Cok kabaca, yeşil zeytin meyvesini geliştirmek için pek çok faydalı organik tutar bünyesinde. Bu organiklerden yararlanarak meyvesini olgunlaştırır, yağlanma artar. Bu süre zarfında bu organikler tüketilir, başka formlara dönüşür ve o faydalı formundan başka bir hale gelmiş olur. Olayın özeti bu.

Daha çok yağ elde edildiği için daha avantajlı gibi gözükse de, bu şekilde üretilen Erken hasat zeytinyağı maliyeti artmış olmasına rağmen satış fiyatı da arttığı için ekonomik değeri yükseltir. Kalitesini yukarı çekmiş olursunuz yağın. Böyle olmasa bütün dünyada en iyi yağlar erken hasat edilmiş yağlar olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 10 Şubat 2016; 22:47:32 >

• Aldik bakalım beyzade erken hasat lt 24 liraya geliyor. Kargo ücreti ödemeyim diyede Resmi Büyüt

0,3 ASİT EXCLUSIVE SIZMA ZEYTİNYAĞI 500 ML RENKLİ CAM ŞİŞE aldım 2 adet 1 adette hediyesi var onuda lt 24ten almış olduk. Insallah tadı güzeldir.

• haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum, sadece olgunlaşmış zeytinin besin değerinin daha yüksek olması mantıklı gelmişti
  • Nar Gourmet alıp deneyen var mı? 5lt tenekesi, kargo dahil 154tl. Alternatiflere göre pahalı gözüküyor.
  • arkadaşlar kendi damak tadınıza zeytinyağı hakkındaki bilgilerinize uygun fiyat ve kaliteye göre en iyi zeytinyağı sıralamanızı yapsanız ilk 5 sıralamanız nasıl olurdu?

• buradaki zeytin yağları nasıldır. fiyat olarak iyimidir. bilen bi arkadaşımız baksın
  • 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.