Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (254. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.494
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zeytinyağı fırsatı bekleyeceğim aklıma gelmezdi vallahi durum kötü :) Bu arada gerçekten en kalitelisinden almak istiyorum soğuk sıkım ve erken hasat en iyisi okuduğum kadarıyla ama nereden hangi markayı almalıyım halen karar veremedim. Artık üçe beşe bakmadan alacağım tavsiyede bulunacak olanlara şimdiden teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4KiLL!

    Zeytinyağı fırsatı bekleyeceğim aklıma gelmezdi vallahi durum kötü :) Bu arada gerçekten en kalitelisinden almak istiyorum soğuk sıkım ve erken hasat en iyisi okuduğum kadarıyla ama nereden hangi markayı almalıyım halen karar veremedim. Artık üçe beşe bakmadan alacağım tavsiyede bulunacak olanlara şimdiden teşekkürler..

    dostum, simdiye kadar tattiklarim arasinda kesinlikle en iyisi izorya, yukaridaki msjimdada linkini verdim.

    eger bulundugun yerde metro varsa filippo berrioda deniyebilirsin, tad olarak yakin olsalarsa izorya cok daha lezettli
  • Bende burdaki arkadaşların tavsiyeleri ile şimdiye kadar İzorya, Özem ve Güvenasa markalarını denedim, aralarında en çok hoşuma giden İzorya oldu. Yoğun aroma arayanlara tavsiye ederim. Elimdeki Güvenasa bitince yeni hasat İzorya deneyeceğim bakalım
  • evs4evs kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam deneyelim 1 L. alalım bakalım. Metro da var dediğin markaya da bakabilirim.
  • 1 seneyi aşan ürünler marka gözetmeksizin kimyasal ve duyusal özelliklerini kaybetmeye başlar.Bu süreç dsaklama koşullarına göre değişebilir.
    Paranızın tam karşılığı olmalı.Piyasada taze ürün dolu.Yeni mahsul ürün varken 1-2 senelik ürünlerden uzak durun.Bazı ürünler satılmadığından dolayı kampanya ile fiyat indirimi yapıyorlar.Bu herhangi bir marka olabilir.Tek istediğimiz,insanımızın bu mucizenin farkında olması ve bununla ilgili bilgi sahibi olması.Dolayısıyla kişi başına yıllık tüketimimiz de artacak.Zeytin üreticisi ülkeler kadar zeytinyağı tüketimimiz olması,temennimiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dguoguz kullanıcısına yanıt
    Son tüketim tarihi diye bir durum yok. (Serin ve güneş görmeyen cam veya paslanmaz tenekede saklanırsa)
    (Aroma, koku kaybı olabilir, fakat son kullanım tarihi diye bir durum yok) Yani şarap gibi yillandikca guzellesmez ama bozulmaz. Tuketebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exar__Kun -- 2 Şubat 2016; 22:37:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exar__Kun

    Son tüketim tarihi diye bir durum yok. (Serin ve güneş görmeyen cam veya paslanmaz tenekede saklanırsa)

    Zeytinyağı bir gıda maddesi, bunu nasıl dersiniz.

    Siz bozuk yağ yememissiniz ya da yediğiniz yağlar kusurlu devamlı ayırt edemiyorsunuz. Zeytinyağındaki en temel kusurlardan biri ransid kusuru beklemekten oluşur, boya tadında yağ yersiniz.

    Ayrıca 2 sene beklemiş yağın besin değeri kalmaz, butun polifenoller (sağlığa faydali organikler) zai olur, sadece yaglayici adı zeytinyağı olan hiçbir faydası olmayan bir ürüne dönüşür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguruzden


    quote:

    Orijinalden alıntı: Exar__Kun

    Son tüketim tarihi diye bir durum yok. (Serin ve güneş görmeyen cam veya paslanmaz tenekede saklanırsa)

    Zeytinyağı bir gıda maddesi, bunu nasıl dersiniz.

    Siz bozuk yağ yememissiniz ya da yediğiniz yağlar kusurlu devamlı ayırt edemiyorsunuz. Zeytinyağındaki en temel kusurlardan biri ransid kusuru beklemekten oluşur, boya tadında yağ yersiniz.

    Ayrıca 2 sene beklemiş yağın besin değeri kalmaz, butun polifenoller (sağlığa faydali organikler) zai olur, sadece yaglayici adı zeytinyağı olan hiçbir faydası olmayan bir ürüne dönüşür.

    Yazdıklarında haklisin ama arkadas son tüketim tarihi sormuş. Uygun koşullarda saklandıysa 5 sene sonra bile tuketebirsin. Yağ bozulmaz ama dediğin gibi tadı, aroması, besin degerleri azalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayır, yanlış biliyorsunuz, üzgünüm.

    Yağ da bozulur, ransid olur. Süt gibi radikal bir şekilde bozulmasını anlayamazsınız ama. Aseton kokulu, boya gibi kokan yağ tattıniz mi siz?

    Zeyrinyagindaki peroksit değeri bu bozulmayi ifade etsin diye kalite standartlarında tanımlanmış.

    Ne olur yapmayın, böyle bilgiler ile insanların sağlığıyla oynarsıniz farkında olmadan. İki seneden fazla raf ömrü olan bir yağ gördüğünüzde uzak durun. Erken hasat ise 1 seneden sonra erken hasat niyetine yemeyin. Filtrelesiz, cokeltimemis bir zeytinyağını ise 6, hadi 9 ay diyin siz, eskiyse yemeyin. Yağın türüne göre içindeki organikler farklı şekilde bozulmalar gösteriyor.

    Ben üzeri küflenmiş yağ gördüm arkadaşım, çok araştırıyoruz bu konuları, ukalalık olarak görmeyin lütfen. Zeytinyağı yiyeceğiz diye sağlığınızdan olmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    2 sene beklemeyi bırak. Daha yeni üretim plastik sisede butun gün gün ışığı gören yağlara ne demeli. Bunları da yeni tarihli diye tuketmekte o kadar manasız bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4KiLL! kullanıcısına yanıt
    Selatin evo ve Aterna tavsiye ederim. Ama Aterna bu sene biraz pahalı, Selatin ben 150 den aldım 160 olmuş ama her bir kuruşuna değer

    http://www.selatin-evo.com/
  • Serden33 S kullanıcısına yanıt
    Ödüllü/Özel Seri Erken Hasat 5 kg Teneke: Tükendi.
    Erken Hasat 5 kg Teneke: 160 TL

    Farkı ne hocam bu tükenenle içerikte bir fark var mıdır 160 olan da soğuk sıkım mı ?
  • 4KiLL! kullanıcısına yanıt
    Ben geçen sene ikisinide kullandım bi fark görmedim. Evet 160 tl olan erken hasat ve soğuk sıkım., bende bu ürünü aldım. Yeni sezon ürünlerin satışıda 1 Ocaktan sonra başladı zaten.

    Benimle beraber tadan herkesde tiryakisi oldu artık eş dost akraba hepimize birden sipariş veriyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguruzden

    Hayır, yanlış biliyorsunuz, üzgünüm.

    Yağ da bozulur, ransid olur. Süt gibi radikal bir şekilde bozulmasını anlayamazsınız ama. Aseton kokulu, boya gibi kokan yağ tattıniz mi siz?

    Zeyrinyagindaki peroksit değeri bu bozulmayi ifade etsin diye kalite standartlarında tanımlanmış.

    Ne olur yapmayın, böyle bilgiler ile insanların sağlığıyla oynarsıniz farkında olmadan. İki seneden fazla raf ömrü olan bir yağ gördüğünüzde uzak durun. Erken hasat ise 1 seneden sonra erken hasat niyetine yemeyin. Filtrelesiz, cokeltimemis bir zeytinyağını ise 6, hadi 9 ay diyin siz, eskiyse yemeyin. Yağın türüne göre içindeki organikler farklı şekilde bozulmalar gösteriyor.

    Ben üzeri küflenmiş yağ gördüm arkadaşım, çok araştırıyoruz bu konuları, ukalalık olarak görmeyin lütfen. Zeytinyağı yiyeceğiz diye sağlığınızdan olmayın.

    Kızartmalık Pirina yağı diye birşey gördüm. Güven Asa markalı. Nedir bu acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dguoguz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozguruzden

    Hayır, yanlış biliyorsunuz, üzgünüm.

    Yağ da bozulur, ransid olur. Süt gibi radikal bir şekilde bozulmasını anlayamazsınız ama. Aseton kokulu, boya gibi kokan yağ tattıniz mi siz?

    Zeyrinyagindaki peroksit değeri bu bozulmayi ifade etsin diye kalite standartlarında tanımlanmış.

    Ne olur yapmayın, böyle bilgiler ile insanların sağlığıyla oynarsıniz farkında olmadan. İki seneden fazla raf ömrü olan bir yağ gördüğünüzde uzak durun. Erken hasat ise 1 seneden sonra erken hasat niyetine yemeyin. Filtrelesiz, cokeltimemis bir zeytinyağını ise 6, hadi 9 ay diyin siz, eskiyse yemeyin. Yağın türüne göre içindeki organikler farklı şekilde bozulmalar gösteriyor.

    Ben üzeri küflenmiş yağ gördüm arkadaşım, çok araştırıyoruz bu konuları, ukalalık olarak görmeyin lütfen. Zeytinyağı yiyeceğiz diye sağlığınızdan olmayın.

    Kızartmalık Pirina yağı diye birşey gördüm. Güven Asa markalı. Nedir bu acaba?

    Zeytinyağı üretildildikten sonra kuspesi kalır, pirina denir. Onu ikinci kere tekrar işlemden geçirip %1 2 civarında tatsız, tuzsuz aromasız bir yağ elde ederleR. Bu yağı ya sabunluk ya rafinajlik işleme tutmak için farklı yağlar ile karıştırırlar.

    İkincil işlenmiş yağ olduğundan ve maliyeti çok düşük olduğu için sanırım artık bunu da fiyatların yükselmiş olmasından istifade piyasaya sunuyorlar. Eskiden bu yağı sabunculara ya da rafinajcilara toptan verirlerdi. Durum vahim anlaşılan.

    Tavsiye etmem ama kimseyi kötülemek de istemem. Sadece yaglayici özelliği olan, sağlığa herhangi bir faydası olmayan bir yağdir, sofralarda bulunmaması gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguruzden


    quote:

    Orijinalden alıntı: dguoguz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozguruzden

    Hayır, yanlış biliyorsunuz, üzgünüm.

    Yağ da bozulur, ransid olur. Süt gibi radikal bir şekilde bozulmasını anlayamazsınız ama. Aseton kokulu, boya gibi kokan yağ tattıniz mi siz?

    Zeyrinyagindaki peroksit değeri bu bozulmayi ifade etsin diye kalite standartlarında tanımlanmış.

    Ne olur yapmayın, böyle bilgiler ile insanların sağlığıyla oynarsıniz farkında olmadan. İki seneden fazla raf ömrü olan bir yağ gördüğünüzde uzak durun. Erken hasat ise 1 seneden sonra erken hasat niyetine yemeyin. Filtrelesiz, cokeltimemis bir zeytinyağını ise 6, hadi 9 ay diyin siz, eskiyse yemeyin. Yağın türüne göre içindeki organikler farklı şekilde bozulmalar gösteriyor.

    Ben üzeri küflenmiş yağ gördüm arkadaşım, çok araştırıyoruz bu konuları, ukalalık olarak görmeyin lütfen. Zeytinyağı yiyeceğiz diye sağlığınızdan olmayın.

    Kızartmalık Pirina yağı diye birşey gördüm. Güven Asa markalı. Nedir bu acaba?

    Zeytinyağı üretildildikten sonra kuspesi kalır, pirina denir. Onu ikinci kere tekrar işlemden geçirip %1 2 civarında tatsız, tuzsuz aromasız bir yağ elde ederleR. Bu yağı ya sabunluk ya rafinajlik işleme tutmak için farklı yağlar ile karıştırırlar.

    İkincil işlenmiş yağ olduğundan ve maliyeti çok düşük olduğu için sanırım artık bunu da fiyatların yükselmiş olmasından istifade piyasaya sunuyorlar. Eskiden bu yağı sabunculara ya da rafinajcilara toptan verirlerdi. Durum vahim anlaşılan.

    Tavsiye etmem ama kimseyi kötülemek de istemem. Sadece yaglayici özelliği olan, sağlığa herhangi bir faydası olmayan bir yağdir, sofralarda bulunmaması gerekir.

    Pirina yağımız %100 zeytinden elde edilmiştir. %100 zeytinin yağıdır. 0,2 asittir. 5 kg 60 TL.

    bu şekilde reklam yapıyorlar. Kızartma için kullanılıyormuş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dguoguz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozguruzden


    quote:

    Orijinalden alıntı: dguoguz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozguruzden

    Hayır, yanlış biliyorsunuz, üzgünüm.

    Yağ da bozulur, ransid olur. Süt gibi radikal bir şekilde bozulmasını anlayamazsınız ama. Aseton kokulu, boya gibi kokan yağ tattıniz mi siz?

    Zeyrinyagindaki peroksit değeri bu bozulmayi ifade etsin diye kalite standartlarında tanımlanmış.

    Ne olur yapmayın, böyle bilgiler ile insanların sağlığıyla oynarsıniz farkında olmadan. İki seneden fazla raf ömrü olan bir yağ gördüğünüzde uzak durun. Erken hasat ise 1 seneden sonra erken hasat niyetine yemeyin. Filtrelesiz, cokeltimemis bir zeytinyağını ise 6, hadi 9 ay diyin siz, eskiyse yemeyin. Yağın türüne göre içindeki organikler farklı şekilde bozulmalar gösteriyor.

    Ben üzeri küflenmiş yağ gördüm arkadaşım, çok araştırıyoruz bu konuları, ukalalık olarak görmeyin lütfen. Zeytinyağı yiyeceğiz diye sağlığınızdan olmayın.

    Kızartmalık Pirina yağı diye birşey gördüm. Güven Asa markalı. Nedir bu acaba?

    Zeytinyağı üretildildikten sonra kuspesi kalır, pirina denir. Onu ikinci kere tekrar işlemden geçirip %1 2 civarında tatsız, tuzsuz aromasız bir yağ elde ederleR. Bu yağı ya sabunluk ya rafinajlik işleme tutmak için farklı yağlar ile karıştırırlar.

    İkincil işlenmiş yağ olduğundan ve maliyeti çok düşük olduğu için sanırım artık bunu da fiyatların yükselmiş olmasından istifade piyasaya sunuyorlar. Eskiden bu yağı sabunculara ya da rafinajcilara toptan verirlerdi. Durum vahim anlaşılan.

    Tavsiye etmem ama kimseyi kötülemek de istemem. Sadece yaglayici özelliği olan, sağlığa herhangi bir faydası olmayan bir yağdir, sofralarda bulunmaması gerekir.

    Pirina yağımız %100 zeytinden elde edilmiştir. %100 zeytinin yağıdır. 0,2 asittir. 5 kg 60 TL.

    bu şekilde reklam yapıyorlar. Kızartma için kullanılıyormuş.

    Pirina yağı teknik olarak zeytinden elde edilir. Ama nasıl zeytinden? Zeytinin yağı çıkarılmış kuspesinden elde edilir. Yani yine zeytin ama biri zeytinin meyvesi, diğeri posası :)

    Şimdi markayı kötülemek gibi olacak, ben de üreticiyiz, o yüzden ben daha fazla kötü yorum yazmak istemiyorum. Bılen başka birileri bu konuda yorumlarını yazabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguruzden


    quote:

    Orijinalden alıntı: dguoguz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozguruzden


    quote:

    Orijinalden alıntı: dguoguz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozguruzden

    Hayır, yanlış biliyorsunuz, üzgünüm.

    Yağ da bozulur, ransid olur. Süt gibi radikal bir şekilde bozulmasını anlayamazsınız ama. Aseton kokulu, boya gibi kokan yağ tattıniz mi siz?

    Zeyrinyagindaki peroksit değeri bu bozulmayi ifade etsin diye kalite standartlarında tanımlanmış.

    Ne olur yapmayın, böyle bilgiler ile insanların sağlığıyla oynarsıniz farkında olmadan. İki seneden fazla raf ömrü olan bir yağ gördüğünüzde uzak durun. Erken hasat ise 1 seneden sonra erken hasat niyetine yemeyin. Filtrelesiz, cokeltimemis bir zeytinyağını ise 6, hadi 9 ay diyin siz, eskiyse yemeyin. Yağın türüne göre içindeki organikler farklı şekilde bozulmalar gösteriyor.

    Ben üzeri küflenmiş yağ gördüm arkadaşım, çok araştırıyoruz bu konuları, ukalalık olarak görmeyin lütfen. Zeytinyağı yiyeceğiz diye sağlığınızdan olmayın.

    Kızartmalık Pirina yağı diye birşey gördüm. Güven Asa markalı. Nedir bu acaba?

    Zeytinyağı üretildildikten sonra kuspesi kalır, pirina denir. Onu ikinci kere tekrar işlemden geçirip %1 2 civarında tatsız, tuzsuz aromasız bir yağ elde ederleR. Bu yağı ya sabunluk ya rafinajlik işleme tutmak için farklı yağlar ile karıştırırlar.

    İkincil işlenmiş yağ olduğundan ve maliyeti çok düşük olduğu için sanırım artık bunu da fiyatların yükselmiş olmasından istifade piyasaya sunuyorlar. Eskiden bu yağı sabunculara ya da rafinajcilara toptan verirlerdi. Durum vahim anlaşılan.

    Tavsiye etmem ama kimseyi kötülemek de istemem. Sadece yaglayici özelliği olan, sağlığa herhangi bir faydası olmayan bir yağdir, sofralarda bulunmaması gerekir.

    Pirina yağımız %100 zeytinden elde edilmiştir. %100 zeytinin yağıdır. 0,2 asittir. 5 kg 60 TL.

    bu şekilde reklam yapıyorlar. Kızartma için kullanılıyormuş.

    Pirina yağı teknik olarak zeytinden elde edilir. Ama nasıl zeytinden? Zeytinin yağı çıkarılmış kuspesinden elde edilir. Yani yine zeytin ama biri zeytinin meyvesi, diğeri posası :)

    Şimdi markayı kötülemek gibi olacak, ben de üreticiyiz, o yüzden ben daha fazla kötü yorum yazmak istemiyorum. Bılen başka birileri bu konuda yorumlarını yazabilir.


    teşekkürler bilgilendirme için...




  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    hoca konuyla alakasız ama zeytinyağı zeytin kokmalı mıdır? kokusuz zeytinyağı aldım bilmeden kahvaltılarda ekmek banıp yiyemiyorum zeytin kokusu yok aldığım arkadaşta yemeklik bu dedi kokusuz olan makbul dedi. var mı gerçeklik payı?
  • Mantıken sana soruyorum? Doğada katı olan hangi meyveyi sebzeyi sıkarsan sık. Suyu cıksın . Sence ne kokar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.