Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (225. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.413
Cevap
552
Favori
1.273.387
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüklü miktarda ceza verecen yapamazlar bidaha insan sağlığıyla oynamak ne demek anlicaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migros marka tereyağı alıyorduk onuda almayacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Listede yonca ve ravika yani keskinoglu da var. Bu markalar bile yaparsa burda üreticiden aldığımız yağlara nasıl güvenebiliriz ki. İşimiz çok zor.

• 1 üründe hile yapan diğer ürünlerde niye yapmasın?
    o yüzden migros karfur keskinoğlu yonca ataç almamak en iyisi
  • geçen sene forumdan deli gibi satan ünsal mert'de hile çıktı

bir kere almıştım ama ne tadını ne kıvamını beğenmemştim. demek ki bu yüzdenmiş. yazık
  • Migros ve Carrefour'a kızmam. Sonuçta büyük firmalardan yağ satın almışlar. Üretici değiller. Devletin denetledigi fabrikalardan fason yağ alıp satan adam bence suçsuzdur.

Fakat Yonca ve Keskinoglu gibi fabrika sahibi Üreticiler hile yapıyorsa bir daha o markaların hiç bir ürünü alınmaz. Bu kısa ve nettir. Bundan sonra keskinoglu tavuk ve yumurta kesinlikle tüketmem. O tavukların ne yediğinin garantisini artık kimse veremez bana. Elveda keskinoglu ve elveda yonca.

Migros ve Carrefour için de daha iyi üreticiler ile üretilen yağlarını bekliyoruz.

• Konunun sızma olduğunu biliyorum anca riveria için de takip edenler icin;
    Carrefour da kristal riveria 4 lt 59.90 tl
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: OnderT

Listede yonca ve ravika yani keskinoglu da var. Bu markalar bile yaparsa burda üreticiden aldığımız yağlara nasıl güvenebiliriz ki. İşimiz çok zor.

Türkiye gibi ortadoğu ülkeleri böyle.

• Abiler gıdada fırsat olayı sıkıntı. Zeytinyağında ya marmarabirlik yada kristal. Başkasını almadım almamda.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnderT

Migros ve Carrefour'a kızmam. Sonuçta büyük firmalardan yağ satın almışlar. Üretici değiller. Devletin denetledigi fabrikalardan fason yağ alıp satan adam bence suçsuzdur.

Fakat Yonca ve Keskinoglu gibi fabrika sahibi Üreticiler hile yapıyorsa bir daha o markaların hiç bir ürünü alınmaz. Bu kısa ve nettir. Bundan sonra keskinoglu tavuk ve yumurta kesinlikle tüketmem. O tavukların ne yediğinin garantisini artık kimse veremez bana. Elveda keskinoglu ve elveda yonca.

Migros ve Carrefour için de daha iyi üreticiler ile üretilen yağlarını bekliyoruz.

utanmadan para hırsı yüzünden bir bakıma serefini satıyor bu utanmazlar

adamın manisa Balıkesir arasında geçerken gördüm

sağlı sollu dönümlerce arazisi var.. dakikalarca 90 km hızla git git bitmeyecek derecede zenginlik

3 kuruş fazla kazanmaya doymamış pis kel herif

sonra da utanmadan cnbc-e çıkıp poz keser..şöyle böyle üretim yapıyoruz der

ülkenin en büyük perakendecisini bağlamışsın..stok sorunun olmayacak kadar mal verirsin

bunu yorumlayacak hakaretsiz daha fazla kelime bulamıyor insan.. sokak arasında lahmacun yapan insan ucuza verip içine tavuk kıyması katar kızmam, zaten dersin 1 tl ye lahmacunu dana kyma dan yapacak değil ya dersin yemezsin

ama bunlar hem pahalı satıyor hem hile yapıyor

sonra da bunlar beyefendi oluyor ht business da

• quote:

Orijinalden alıntı: dguoguz

İşten anlayan birisi açıklasa, ne anlama geliyor bu tespitler...

www.apelasyon.com
    DOĞAL ZEYTİNYAĞINDA HİLE ve TAĞŞİŞ - Gastronomi - Tarım | Apelasyon
    http://www.apelasyon.com/Yazi/171-dogal-zeytinyaginda-hile-ve-tagsis

• İlk önerim Tariş kooperatifinin zeytinyağını tercih edin. En Kuzeyde Ezine'den, en güneyde Milas'a kadar 30'a yakın kooperatifte üretim yapmakta. Her bölgenin yağını farklı ambalajlayıp, yine farklı fiyatlarla piyasaya sürmekte.
    İkinci önerim ise, zeytinyağı üreticisine direk olarak ulaşma imkanınız varsa üreticinin kendi yediği yağdan isteyin.
  • Arkadaşlar slm, öncelikle bu konu gerçekten önemli bir konu. son zamanlarda zeytinyağının fiyatı çok arttı ve gerçekten çok yüksek noktalara geldi. bu nedenle de sahtekarlar daha çok para kazanmak için zeytinyağına farklı yağlar karıştırarak piyasada satıyorlar! Bazı firmalarında bu sahtekarlığı yaptığı iddia ediliyor! son günlerin önemli satır başlarından bir konu! önemli olan yoldan pazardan daha doğrusu tanımadığımız insanlardan kesinlikle zeytinyağı adı altında satılan yağlardan almamak lazım! internette bazı sayfalardan bu hileyi yapan firmaların isimleri paylaşılıyor. Size iki makaleyi okumanızı öneririm.

apelasyon.com
    Zeytinyağı Fiyatları Çok Yükseldi Çünkü… - Gastronomi - Tarım - Yaşam | Apelasyon
    http://apelasyon.com/Yazi/387-zeytinyagi-fiyatlari-cok-yukseldi-cunku

apelasyon.com
    DOĞAL ZEYTİNYAĞINDA HİLE ve TAĞŞİŞ - Gastronomi - Tarım | Apelasyon
    http://apelasyon.com/Yazi/171-dogal-zeytinyaginda-hile-ve-tagsis

İlk makale fiyatların neden bu kadar çok arttığı ile ilgili ikinci makale de zeytinyağında tağşiş ile ilgili

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ottoserdar

Migros marka tereyağı alıyorduk onuda almayacağım

Temize çıkarmak için söylemiyorum ama migros t.yarının ureticisl aynes. Tamamen farklı bir firma. Bununla birlikte bir dönem almıştım ama tereyağı tadı pek yok bence

• Bu arada Migros zeyyinyağlarını raftan kaldıralı zaten bir yıla yakın olmuş. Artık kendi markasıyla satmıyormuş.

• Yuksek kar sebebiyle, bazi markalar ithal ettikleri yaglar ile pacal yapiyorlar. Ambajlarin uzerinde Turkiye'de uretilmistir yaziyor. Turkiye'deki yaglardan yazmiyor. Bazilarinda ise ithal yaglar kullanilmistir yaziyor. Buna da dikkat etmek gerek.

• ben migros ve carrefour u o kadar masum bulmuyorum

hileli yağ migros rafında satılan tariş-komili vs. bir yağda çıkmıyor. kendi marka etiketini bastığı yağda çıkıyor. sonuçta bugun üreticiye ne yaptırırsan yaptır şu fiyata şunu istiyorum dediğin adam ona göre üretir. ucuz olsun dersen 3. sınıf kalite malzeme kullanırsın. pahalı olsun dersen en iyisi 1. sınıfı kullanır. dışardan baktığında 2 side aynıdır ama. ben bunuda buna benzetiyorum. maliyeti düşük olsun istedilerse üreten ne yapsın? maliyeti ona getirecek yönetemler le yapar işi.

ravika listede varmıydı ben göremedim? keskinoğlu aksihar ın en büyük firması. dönümlerce zeytin arazisi var. oda yapıyorsa gerçekten gerisi boş zaten.
  • daha önce bazı markalar forumda sorulmuştu, şu marka nasıldır iyi midir, alınır mı şeklinde.. o markalardan bazılarının hileli olduğu tesbit edilmiş:
    hile yapan marka/firmalar: 1-Körfezbirlik ,
    2-Zeytinkent,
    3-Carrefour olarak satılan Verde yağ (Verde yağın bu listeye kaçıncı girişi hatırlamıyorum artık, bu gidişte top 10'a girecekler :D ),
    4-Ünsal Mert (2 yıl öncesinde bir dönem ben de almıştım :( bu denetim 2015 yılı içinde yapılmış, belki bizim aldığımız dönemde böyle birşey yokmuştur diye kendimi teselli ediyorum ..) hatta butikzeytin diye firmayı aratınca online satış yapan hiçbir firma bulamadım, belki firma falan el değiştirmiştir bilemiyorum..
    5-Olbia (markayı hiç duymadım ama böyle garip isimler olunca butik markalı zeytinyağı oluyor sanırsam)
    6-Sırım (Yonca' yağın ürettiği bim'de satılıyormuş)
    7-Migros adıyla bir dönem satılmış (Keskinoğlu Tavuk'un ürettiği) daha çok marka var listede zaten çoğu kimse bakmıştır, en bilinenleri el altında olsun diye yazmak istedim.
    zeytinyağında hileyi bir kenara bırakın adamlar ayçiçek yağında bile yapıyorlar. o listede birçok ayçiçek yağında da hile tesbit edilmiş.. yazıklar olsun..
    markalı yağlarda en azından durum tesbit edilebiliyor. ya markasız yağlarda? açıkçası bundan sonra üzerinde marka olmayan bir yağı almam. (tanıdık ve güvenilir bir üretici hariç, o da yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 2 Ocak 2016; 0:47:56 >

• Or_By O kullanıcısına yanıt
    Ravika var ve iki hafta önce beyzade için araştırma yaparken bu sene başındaki bir tagsis listesinde yine ismi vardı. (((

• Beyzade ile ilgili söylediğinizin linkini verebilir misiniz bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.