Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (227. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.560
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrekarataş

ben söyledim Ünsal Mert yağları için o zaman çok ucuz bizim maliyet fiyatımıza adam kargo ücretsiz gönderiyodu, ne bekliyodunuz o zaman bana adama çamur atıyosun dediler, sonuç ortada unutmayınki gıdada rekabet çok büyük ve herkes minumun karlara ürün satıyorken birisi kalkıp bunun çok altında ürün satarsa hile vardır, zeytinyağı litresi şu anda 22-30 arası değişir bunun altındaki her fiyatlı ürün hilelidir,

hesap şöyle oluyor
    ege bölgesi için
    4,5-5 kg yağlık zeytin den 1 lt zeytinyağı sızma
    yağlık zeytin kg fiyatı 2,5-3 tl
    yani 1 lt yağın maliyeti ortalama 14 tl
    1,5 tl ambalaj
    2 tl işçilik
    = 17,5 tl maliyet en iyi ihtimal 15 tl
    hesap ortada,

selamlar,

Bakanlık tespit raporunu yayınlamış, öneri de bulunmamış.
    Geçen sene deneme maksadıyla bizde alıp tüketmiştik ve beğenmemiştik.
    Yukarıda arkadaş 10 litre yağım var diyor. Hileli tamamda tüketilmesi sakıncalımı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: sevkitepe

12 liraya maliyet bile karşılamaz.Zararına mı satıyor bu insanlar?Elbette hayır.

Eskhasat oldugu icin 12 tl dedi yanindada yeni mahsul vardi 18 tl dedi.18ligi koklatti yeni toplandi agir gelebilir dedi ve hakkettende cok agirdi.bende 2lt.re 12 tlden aldim her hafta geliyorum dedi amca.hatta kargid yapiyorum dedi teneke kutulari falanda gosterdi...1ay once ltresini 20 tlden almisdim edremitten onlarin tadi ama cok daha baskaydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mufit kullanıcısına yanıt
    bakanlık içerisinde ne olduğunu da yazmamış muhtemelen farklı yağlar karıştırmıştır, özellikle salatalarda filan direk olarak tüketilmemesi gerekli
  • quote:

12 liraya maliyet bile karşılamaz.Zararına mı satıyor bu insanlar?Elbette hayır.

Eskhasat oldugu icin 12 tl dedi yanindada yeni mahsul vardi 18 tl dedi.18ligi koklatti yeni toplandi agir gelebilir dedi ve hakkettende cok agirdi.bende 2lt.re 12 tlden aldim her hafta geliyorum dedi amca.hatta kargid yapiyorum dedi teneke kutulari falanda gosterdi...1ay once ltresini 20 tlden almisdim edremitten onlarin tadi ama cok daha baskaydi.

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: mufit

quote:

Orijinalden alıntı: emrekarataş

ben söyledim Ünsal Mert yağları için o zaman çok ucuz bizim maliyet fiyatımıza adam kargo ücretsiz gönderiyodu, ne bekliyodunuz o zaman bana adama çamur atıyosun dediler, sonuç ortada unutmayınki gıdada rekabet çok büyük ve herkes minumun karlara ürün satıyorken birisi kalkıp bunun çok altında ürün satarsa hile vardır, zeytinyağı litresi şu anda 22-30 arası değişir bunun altındaki her fiyatlı ürün hilelidir,

hesap şöyle oluyor
    ege bölgesi için
    4,5-5 kg yağlık zeytin den 1 lt zeytinyağı sızma
    yağlık zeytin kg fiyatı 2,5-3 tl
    yani 1 lt yağın maliyeti ortalama 14 tl
    1,5 tl ambalaj
    2 tl işçilik
    = 17,5 tl maliyet en iyi ihtimal 15 tl
    hesap ortada,

selamlar,

Bakanlık tespit raporunu yayınlamış, öneri de bulunmamış.
    Geçen sene deneme maksadıyla bizde alıp tüketmiştik ve beğenmemiştik.
    Yukarıda arkadaş 10 litre yağım var diyor. Hileli tamamda tüketilmesi sakıncalımı acaba?

Herhangi bir sakıncası yok verdiğiniz paranın karşılığı değil.Bunun yanı sıra sağlığınıza bir katkısı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: Leaderjack1

Bu migros yagdan almıştım iade edicem yarın şerefsizlere bak

1 yil once satistan kaldirilan urunu nasil satin aldiniz?

Bir tane migros yağ yok mu ? Cesitimi var bunun eve geçince tam isim ve üreticisine bakicam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Bu migros yagdan almıştım iade edicem yarın şerefsizlere bak

1 yil once satistan kaldirilan urunu nasil satin aldiniz?

Bir tane migros yağ yok mu ? Cesitimi var bunun eve geçince tam isim ve üreticisine bakicam

Tum migros yaglar satistan kaldirilali 1 yil oldu. Sizin aldiginiz baska marka.

• peki zeytin ( ozellikle siyah ) kimi önerirsinz? onunla ilgili bir konu, link ..vb bilen varsa sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 2 Ocak 2016; 13:40:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaso1975

Migrostan aldığım bu yonca naturel sızma da sanırsam hileliymiş. Elimde yaklaşık daha 10 litre açılmamış şişelerde var. Geçen aylarda indirim kuponları ile stoklamıştım. Tabiiki fişlerinide attım. Şimdi iade etmek istesem kabul ederlermi acaba?

Listede Yonca markası yok, Migros'un kendi yağ markası var, sizin aldığınız hileli ürün listesinde gözükmüyor. Yonca Gıda A.Ş. nin ürettiği sırım markası var listede, o da BİM marketlerinde satılıyor bildiğim kadarıyla. Yani Migros'un kendi markasıyla sattığı ürün vel BİM'in sattığı Sırım marka ürünü sıkıntılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

peki zeytin ( ozellikle siyah ) kimi önerirsinz? onunla ilgili bir konu, link ..vb bilen varsa sevinirim..

burada önerilen iyi markaların zeytinleri de aynı oranda kaliteli, benim aldıklarımın çoğu doğal fermante.
  • quote:

Bunları tam bir sene önce forumda yazdığım için resmen kovulmuştum.İnsanların ucuza zeytinyağı yemesine engel oluyormuşum.Allah ne kadar büyük.Bu çok bilen arkadaşın ismini vermeyeceğim.Kendisi anlar zaten.
    Bu arada yağ asidi esterleri;yazıda bahsettiğim kolon sızmasıdır.Hani sıcak fırsat olanlar!
    Farkı tohum yağlarını zaten biliyorsunuz.

Bu arada forumdan bir arkadaşın tavsiyesi olmuş.Yağınızı gelin görerek alın diyor.Sanırım Antalya da üretim yapıyor kendisi.
    O kadar uzağa gidince kaça mal edeceksiniz ürünü?
    Yada o kadar ürünü nasıl taşıyacaksınız.
    Bizim yıllardır yaptığımız bir uygulama var.Müşterilerimiz yada potansiyel müşterilerimiz hasat zamanı gelirler.Hem zeytin toplarlar,hem üretimi A dan Z ye yerinde görerek ikna olurlar.İsterlerse ürünlerini alırlar.Hasat zamanı zeytinyağı her zaman ucuz olur.Çünkü her yer zeytinyağı doludur.İşletmeci yada üretici hasat giderlerine destek olmak için sıcak satış yapar.
    Senelik ürünümüzü temin edelim diyorsunuz fakat 1 sene boyunca aynı kalitede muhafaza etmeniz zor.

Şunu demek istiyorum.Bu arkadaşın fikri güzel fakat zeytinyağı taze alınıp tüketilmeli.Bittiğinde onun devamı gelecek üretici bulmalı.
    Erdemipek arkadaşın üretimi kısıtlı olduğu için malını satma derdi yok.Dilerseniz Tekirdağ-Şarköy e gelin hem yakın hemde şöyle hafta sonu kaçamak yapılabilecek turistik bir yer.

İlçemizde 1 milyon 150 bin zeytin ağacı var.Zeytin ve zeytinyağı üretimini yerinde görmeniz için mantıklı bir fırsat.Kendi görüşümdür.Farklı algılanmamasını rica ederim.

Hocam güvenasa zeytinyağları için ne diyorsunuz kaliteli midir sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: streamin

peki zeytin ( ozellikle siyah ) kimi önerirsinz? onunla ilgili bir konu, link ..vb bilen varsa sevinirim..

Beyzadenin siyah zeytini oldukça iyi denedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TinyAngel

quote:

Bunları tam bir sene önce forumda yazdığım için resmen kovulmuştum.İnsanların ucuza zeytinyağı yemesine engel oluyormuşum.Allah ne kadar büyük.Bu çok bilen arkadaşın ismini vermeyeceğim.Kendisi anlar zaten.
    Bu arada yağ asidi esterleri;yazıda bahsettiğim kolon sızmasıdır.Hani sıcak fırsat olanlar!
    Farkı tohum yağlarını zaten biliyorsunuz.

Bu arada forumdan bir arkadaşın tavsiyesi olmuş.Yağınızı gelin görerek alın diyor.Sanırım Antalya da üretim yapıyor kendisi.
    O kadar uzağa gidince kaça mal edeceksiniz ürünü?
    Yada o kadar ürünü nasıl taşıyacaksınız.
    Bizim yıllardır yaptığımız bir uygulama var.Müşterilerimiz yada potansiyel müşterilerimiz hasat zamanı gelirler.Hem zeytin toplarlar,hem üretimi A dan Z ye yerinde görerek ikna olurlar.İsterlerse ürünlerini alırlar.Hasat zamanı zeytinyağı her zaman ucuz olur.Çünkü her yer zeytinyağı doludur.İşletmeci yada üretici hasat giderlerine destek olmak için sıcak satış yapar.
    Senelik ürünümüzü temin edelim diyorsunuz fakat 1 sene boyunca aynı kalitede muhafaza etmeniz zor.

Şunu demek istiyorum.Bu arkadaşın fikri güzel fakat zeytinyağı taze alınıp tüketilmeli.Bittiğinde onun devamı gelecek üretici bulmalı.
    Erdemipek arkadaşın üretimi kısıtlı olduğu için malını satma derdi yok.Dilerseniz Tekirdağ-Şarköy e gelin hem yakın hemde şöyle hafta sonu kaçamak yapılabilecek turistik bir yer.

İlçemizde 1 milyon 150 bin zeytin ağacı var.Zeytin ve zeytinyağı üretimini yerinde görmeniz için mantıklı bir fırsat.Kendi görüşümdür.Farklı algılanmamasını rica ederim.

Hocam güvenasa zeytinyağları için ne diyorsunuz kaliteli midir sizce?

İşin kuralına riayet eden her üretici iyidir.Önemli olan bunun farkına varabilmek ve iyisini seçebilmektir.Ben güven asa nın ürünlerini aldım ve özellikle denedim.Bu firmada da fiyat arttıkça kalite artıyor.Ne kadar yüksek fiyat o kadar iyi ürün algısı olarak düşünülebilir.Ama ülkemizde durum bu.Kaçamak cevap verdim biraz :) İyidir veya kötüdür diye cevap vermek istemiyorum açıkçası.

• TinyAngel kullanıcısına yanıt
    arkadaşın zaten kendi markası kendi ürettiği bir yağ var. başka bir yağ hakkında yazması ne kadar doğru.
    güvenasa yı ben denedim o paraya daha iyi yağlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

arkadaşın zaten kendi markası kendi ürettiği bir yağ var. başka bir yağ hakkında yazması ne kadar doğru.
    güvenasa yı ben denedim o paraya daha iyi yağlar var.

Arkadaşın sattığı marka ne bilmiyorum bilgilendirir misiniz? Konuya çok vakıf değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: iege

quote:

Yeni olan ağır kokmaz,iyi bir zeytinyağı mis gibi kokar.Bu satıcı arkadaş salladıkça sallamış.Ağır kokması dip zeytinden yapıldığını düşündürüyor.Bilgi çağındayız artık.Herkes,her şeyi araştırıyor,deniyor,öğrenmeye çalışıyor.Bunları nasıl aşacağımız konusunda şüpheye düşüyorum iyice.12 liraya zeytinyağı eski bile olsa olamaz.Bu tarz satışlara prim vermeyin.Kendi memleketim de sokaklar zeytinyağı dolu.Özellikle yazın artan turistik nüfusla birlikte her köşe başında bulmak mümkün.Fakat hiç biri gerçek zeytinyağı değil.Ya sabahtan akşama kadar hatta günlerce güneş ışığında bekler,ya bozuk zeytinlerden yapılmıştır,ya yarısı farklı bir yağ dır vs vs...Bu işi çözmenin yolu butik işletmeleri takip etmek.Hepsinin ortak bir yanı vardır.Nedir o?Pahalı olmaları.Neden pahalılar?Normal bir üreticiden daha özen gösteriyorlar,kafa yoruyorlar,maliyetli ürün çıkarıyorlar.Tabii bu işletmelerde kendi aralarında ayıklanıyor.Kötüsü de iyisi de var.Üretici olmasayadım eğer bu şekilde düşünürdüm.

• Okumaya, araştırmaya ne kadar uzak bir toplum olduğumuzu görmek insanı gerçekten üzüyor.

İnternette biraz araştırma yapmak, iyi zeytinyağı nasıl olur, iyisi nasıl anlaşılır okumak neden zor geliyor.

Çoluk çocuğumuza yedirdiğimiz gıdada bu kadar vurdumduymaz olmamalıyız. Şu başlığın son 10 sayfasını okusak bile çok ciddi bilgi ve fikir sahibi olmamız mümkün. Başlığın son sayfasına gelip pat diye soru sorup, zeytinyağı uzmanı olmaya çalışan arkadaşları görmek insanı ümitsizliğe düşürüyor. 10 - 12 tl ye sızma olmaz dedikçe bazıları bize tepki gösteriyordu, bakanlık açıklama yapınca aklımız başımıza geldi. 1 ay sonra herşey yine unutulur "gg da 10 tl ye sızma buldum nasıl" diye sormaya başlarız.

Tüm butik zeytinyağı üreticilerinin kaliteli zeytinyağı üreteceği önyargısına kapılmamak lazım. İyisi var, kötüsü var ayrıca ederinin üzerinde fiyatla satış yapan butik firma sayısı da çok fazla. Elemeyi ancak araştırarak ve birbirimizle fikir alışverişi ile yapmamız mümkün.

• Arkadaş 3-5 kuruş ucuz alıcam diye bilinmedik sallamasyon markalara yanaşmamak lazım, yazıklar olsun ya bakanlık listesinde 27 tane yağ üreticisi firma var zehir saçıyolarlar allahlarından bulsunlar bizde azcık sağlıklı beslenelim diye zeytinyağ yiyoruz güya
  • kipada 3 litre kipa naturel zeytinyaği 43.90 uzerinde ayvalik ticaret odasi bandrolu var ayvalikta uretildigine dair

• 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.