Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (222. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
552
Favori
1.273.363
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erhanibas

140 tl ye denk geliyo edermi sizce?birde geniz yakması var mı?

Mali durumunuza bağlı. İyiyse alın kalitesi değer.
    Yoksa alternatiflere bakın.

Zaten daha ucuz fiyat istiyorsanız ev yapımlarına bakacaksınız. Ben erdem ipekten aldım. Vodafone indirimi ile gittidiyordan. Bana 70 liraya geldi örneğin.

O yağdan da memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xantorus

quote:

Orijinalden alıntı: erhanibas

Olivio marka yağ deneyen oldumu soğuk sıkım taş baskı?yorumlarınıza göre almayı düşünüyorum...

Hocam ovilo ise ben 20 litre aldım eylül ekim gibi gurme 212 diye bir site yüzde 50 indirim yapmış idi butik üretim tek bahçenin yağı öneririm ben litre 15 ila 17 tl arasına aldım ama geçen senenin ürünü şu an 40 civarı fiyatı sanırım

İlginç bir siteymiş
    İyi fiyat

• kocaballi kullanıcısına yanıt
    peki teşekkür ederim bende :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

quote:

Orijinalden alıntı: sevkitepe

Merhaba.Genelde insanımızın kafasını karıştıran bir durumdur bu.Genizde yakıcılık fenollerden dolayı oluşur.Zeytinyağının insan sağlığına en büyük etkisi bu fenol bileşenleridir.Genizde yanma hissi bu fenollerin varolduğunun göstergesidir.Ama arkadaşın dediği gibi yakıcılık hafiftir.Bozuk yağlarda farklı bir tür yakıcılık vardır.Yağı yuttuğunuz zaman rahatsız aromalar ve yanıcılık hissedersiniz.

Soğuk sıkım konusuna tekrar gelirsek.Bu konuda bana mesaj atıp iddialaşan arkadaşlar var :) Bakın arkadaşlar son yıllarda yeni kontinü sistemlere soğuk sıkım uygulanmaya başladı ama bu yok denecek kadar az.Israrla 20 liraya soğuk sıkma var diye iddia edenlere açıklamaya çalışıyorum,anlatamıyorum.Gayet basit bir matematiği var bunun.Soğuk sıkım yağ 7 kg da 1 kg verir.Hele bir de erken hasat ise bu oran daha da yukarı çıkar.Yağlık zeytinin fiyatı da 3 lira.21 liraya bu ürünü mal ediyoruz.İşletme giderleri ile bu rakam çok rahat 25 liraya çıkar.Şişesi,firesi,işçiliği,elektriği...vs Bu üründen para kazanmak için üretici en az 10 lira koymak zorunda yoksa havanda su döver.

Ben burada fiyatları yüksek göstermeye çalışmıyorum.Pahalı ürün iyi üründür algısı yaratmaya çalışmıyorum.Ama gerçek bu.Ben üretiyorum bunu ben biliyorum.Daha nasıl anlatayım allah aşkına.Bir şey daha var.Kontinü de üretilip soğuk sıkım yazıp satan tonla marka var.Neden?Çünkü yasal yaptırımı yok,serbest.Bu sadece lab.ortamında çıkar.Çoğu insan kontinü ile gerçek soğuk sıkım yağın farkını anlayamaz.İşin kuralına riayet ederek kontinü de yapılan üründe iyidir.Ama daha önce açıkladığım gibi kontinü de kullanılan sıcak su zeytinyağını resmen öldürüyor.

Arkadaşın biri beni insanları kandırmakla suçladı :) Burada yüzde yüz gerçek olan şeyleri yazıyorum.Benim işim bu.Tadımcıyım,üreticiyim,eğitim aldım bu konuda,dünyanın parasını harcadım işime.İşin uzmanını istiyorlar sonra suçluyorlar.Admin de benim yazdıklarımı siliyor.Gerçekten şaka gibi.

Bir öğünde bir hamburger menüsüne 25-30 lira veriyorsunuz.Günlerce kullanacağınız bir mucizeye para vermek zor geliyor.Ben artık bu işin tamamen bilinçsizlikten ve eğitimsizlikten kaynaklandığına karar verdim.

Benim sınıf arkadaşım be zeytinyağı üretim makinaları sektöründe çalışıyor. Sizin söylediklerinizin benzeri bilgileri ondan da dinlemiştim.

Geçen hafta yeni İtalyan dizaynı bir sıkım makinasından bahsetti. Yağı çok ısıtmadan özel bir takım iç içe çalışan parçacıklar yardımı ile soğuk sıkıma yakın sıkma yapan bir makina varmış. Bu sayede çok ısıtmadan daha fazla yağ üretilebiliyor dedi.

Türkiyede kullanılmaya başladı mı bilmiyorum, çok detay sormadım.

Onu bende duydum.İtalyanlar bu işin uzmanı.Şu anda soğuk sıkımda kullandığımız makinamız da İtalyan Campagnola

• sevkitepe kullanıcısına yanıt
    bana kalırsa soğuk sıkımın karakteristik bir tadı var normal sızmadan farklı
    ama soğuk sızma zeytnyağı yazıp da normal sızma gibi olan yağda tattım. bugün elden yağ satan adam bile yağım soğuk sıkım diyor ki çok inandırıcı değil.
    zaten soğuk sızmalar genelde butik oluyor fiyatları da çok ucuz sayılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

bana kalırsa soğuk sıkımın karakteristik bir tadı var normal sızmadan farklı
    ama soğuk sızma zeytnyağı yazıp da normal sızma gibi olan yağda tattım. bugün elden yağ satan adam bile yağım soğuk sıkım diyor ki çok inandırıcı değil.
    zaten soğuk sızmalar genelde butik oluyor fiyatları da çok ucuz sayılmaz.

Evet kesinlikle haklısınız.Fakat bu farkı herkes anlayamaz.O yüzden herkesin ürünü soğuk sıkım :) Dediğim gibi bunun bir yaptırımı yok.Herkes ürününü soğuk sıkım diye satabilir.Fiyatlar yüksek maliyetten dolayı pahalı.
  • Semercioğlu deneyen var mı? fiyatları nedir?

Zeytinyağından çok iyi anlayan (profesör) bir hocam önerdi.
  • Erdem ipek ten aldığımız yağ gelmiş. öncelikle yağdan pek iyi anlamadığımızı söyleyim. daha önce marketten aldığımız komili yada yudum gibi yağları kullanıyoduk. Bu yağ da bikere koku yok. yani bi zeytin kokusu da tadı da alamadık. babam buzluğa koyup donma testi yapmış ve yağın donmadığını söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatin

Senelerce yağ üretilen ve satılan bir köyde öğretmenlik yaptım. Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Köylülerin bile en kaliteli dediği dizemlik yağlar kontinu sistemdir. Bizzat fabrikalarda da bu yazar. Sıcak suyla yapılır.

En çok katıldığım nokta ise şu, eğer gerçek üreticiye yani güvenilir köylüye ulaşamıyorsanız boşuna para verip almayın. Ben bu zamana kadar köyden alıyordum ama bu sene fabrikalar 17 liradan yağ alıyorlar. Köylü 20ye veriyor. Bana bu para fazla geliyor almıyorum. Bu zamana kadar marketten hiç yağ almadım. Riviera soğuk sıkım falan hiç anlamam. Ben daha soğuk sıkım yapan fabrika görmedim. Hele hele taş baskı yapanı hiç görmedim.

Eğer yağ fabrikaya girmişse ve işlenip satılıyorsa o yağın içerisinde her şey olabilir. Köylünün evinde kokan yağlar fabrikalara satılıyor bunu bizzat gördüm. Hatta bazı köylülerin evde kokan yağı tekrar rafine yaptırıp sattığını da gördüm. İşin çok fazla hilesi var. Güvenebileceğiniz bir üretici haricinde kaliteli yağ yoktur.

Bizim buralarda tamamına yakını başka yağlardan karıştırırlar.Müşterilerin çoğu da bize gelir bu yağ da bir şey var diye.Bizde kırmayız kimseyi.Onun için köylünün allah bir dediğine bile inanmam.Tabi herkesi bu kategoriye sokmuyorum.İnsanlar çıldırmış.Başka bir yağ karıştırmıyoruz diye bizimle dalga geçiyorlar.Durum o derece ciddi.Allah ıslah etsin ne diyeyim.

• bizim de kendimizin 70 kilo yağı var satamıyoruz size mi satsak
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    slmlar yağda koku olmadığını söylemişsiniz bu normal bi durum değil mutlaka hissemeniz gereklidir kokuyu. daha önceki yorumlarda herkes buram burzam zeytin koktuğunu söyleyip teşekkür etmişlerdi demekki koku algısı kişiden kişiye değişebiliyor .gelelim donma olayını ben yağın donması donması olayını çok defa açıkladım ve bi çok kişi açıkladı şimdi şöyle böyle desem ürünümü öğünmüş olacağım için elbette donma olayını bilenler tekrar açıklayacaktır. fakat gerçekten ilginç kokusunun olmaması. size yardımcı olmak adına hangi isimle ve adrese aldığınızı pm atarsanız yardımcı olurum çünkü garip bi durum. eğer siz bizden aldığınız konusunda pm msj atarsanız ve yanlışlık yoksa ben yağın iadesi ve kargonun tarafımdan karşılanması ve konusunda size yardımcı olacağım. daha doğrusu sizin memnuniyetiniz konusunda ben her türlü girişime hazırım. gerekirse yağın iadesiyle uğraşamam derseniz size eft yaparım siz on göre değerlendirirsiniz. ama sizden hangi simle aldığınız rumuz değil ve sipariş kodunuzu pm atmnızı gerekli kontrol sağlandıktan sonra bu gün içinde ibanınızı atmanızı rica ediyorum. iyi akşamlar pm bekliyorum. ( satış amaçlı değildir zaten bu yıl ürünlerimiz dün itibarıyla bitti seneye kadar satışımız yoktur)
    edit: hala pm gelmedi alıcı adı ve sipariş kodu bekleniyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem ipek -- 29 Aralık 2015; 19:38:38 >

• Bende erdem isimli arkadaştan yağ aldım dün geldi, gayet zeytin kokuyor tadı için yorum yapamam bu konuda çok bilgili değilim üstadına tadım yaptırdıktan sonra bilgi verebilirim. Naçizane düşüncem, ekmeği bandım mis gibi yağ geldi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: atom-karınca

Erdem ipek ten aldığımız yağ gelmiş. öncelikle yağdan pek iyi anlamadığımızı söyleyim. daha önce marketten aldığımız komili yada yudum gibi yağları kullanıyoduk. Bu yağ da bikere koku yok. yani bi zeytin kokusu da tadı da alamadık. babam buzluğa koyup donma testi yapmış ve yağın donmadığını söyledi.

Ben de erdemipekten aldım.şişeyi açınca zeytin kokusu kesinlikle mevcut.yağ berrak.ilk aldığım sarı renkli idi geçen hafta cuma gönderdiği biraz yeşilimsi renge çalıyor.her iki yağda da zeytin kokusu ve zeytin tadı var.kaseye koydum bana bana ekmek yedim.yedikçe yiyesim geldi.hatta dün acaba donuyor mu diye merak ettim 5 lt bidonu dışarıya koydum sabah baktım donmamış. Ben de okuldan gelince dolabın üstüne yarım kase koydum ve biraz önce baktığımda yağ donmuş krema gibi olmuştu.

Forumdan bi arkadaştan da aldım z yağı onunla ilgili düşüncelerimi de yazacağım.

• Ozmn bizim iyi yağ sızma diye marketten aldığımız yağda bildiğin riviera yap doğrumu ?
    Ben komili aldım yağ Tunus menşeili birazda yerli var içinde Tunus'un sızmasının içine bizim dandik yağı doldurup mu satıyorlar
    Maliyet vs ozmn Lt 50 tl den sızma yiyeceğiz bumudur
    Yaw arkadaş altın mi bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottoserdar

Ozmn bizim iyi yağ sızma diye marketten aldığımız yağda bildiğin riviera yap doğrumu ?
    Ben komili aldım yağ Tunus menşeili birazda yerli var içinde Tunus'un sızmasının içine bizim dandik yağı doldurup mu satıyorlar
    Maliyet vs ozmn Lt 50 tl den sızma yiyeceğiz bumudur
    Yaw arkadaş altın mi bu

Marketten aldığınız yağların büyük bölümü Kolon sızmasıdır.Belli bir fiyat skalasında ki ürünleri ve gerçek üreticileri hariç tutuyorum.Bakın şunu özellikle vurguluyorum.Bazı arkadaşlar zeytin kokusunu belli belirsiz alıyorum diyorlar.Zeytinyağı buram buram zeytin,çimen yada elma kokular barındırmalıdır.Özellikle soğuk sıkım yada naturel kuru sıkımlarda bu kokular çok baskındır.
    Bir de bilmeyerek yapılan bir hata var.Ürünün kokusunu almak için ağzı kapanabilen büyükçe bir kap kullanmalısınız.Üründen içine biraz dökün.Ağzını 5 dakika kapatıp sonra açın.Ürünün kokusunu şişeden yada ağzı açık bir kaptan net olarak alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevkitepe -- 29 Aralık 2015; 20:06:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok gurme felan degilseniz abatmayin ya alt tarafi zeytinyagi yiyeceksiniz. Gram altin değil ya. Degerlenince satacaksiniz. Butun herkes hile yapar az yada cok. Kendiniz akrabaniz felan bu iste degilse (Tum organik diye satilan urunler) mutlaka bir hilesi vardir. fazla kafaniza takmayin.
    Zenginlik olcusu nedir bir yerde okumustum. Kendi yiyecegini kendi urettiren kisiler zengindir. Onlar dogal yasar. Türkiye'deki ilk 100 aile bu guruptadir. Diger hepimiz fabrikasyon urunler tuketiriz.

• Adana'da Optimum Outlet'in karşısında yerel ürünler pazarı kurulmuş. 5 litresi 50-60 liraya natürel sızma yağ sattıklarını söylüyorlar.

Aydın ve Ayvalık bölgesinden iki satıcı stand açmıştı. Ayvalık sızmasının pet şişelisinin 5 litresi 50 liraydı. Şişelerin üzerinde bir yazı, vs yoktu. Teneke kutuda marka vs yazıyordu ama fiyatı 60 liraydı. Sorunca teneke kutu maliyeti var, ondan fiyat yüksek dediler.

Aydın sızması satan da cam şişede 5 litre sızmayı 65 liraya veriyordu. Bana 55'e indi. Tadına da baktım ama pek aromatik bir tat alamadım. Hatta biraz da asidik geldi.

Neticede litresi 10 liraya sızma yağ pek inandırıcı gelmedi ve almadım. Markette riviera yağların bile litresi 10 lirayı geçmiş durumda.

Yine de ilgilenen, almak veya tatmak isteyen olursa 3 Ocak'a kadar pazar kurulacakmış. Adana'da yaşayanlar gidip bir göz atabilir. Zaytinyağ dışında, farklı yörelerden bir sürü ürün var.

• sevkitepe kullanıcısına yanıt
    bizimde atadan kalma bir zeytin bahçesi var biraz eski ağaç var bi kaç fidan da dikildi sonrasında bu sene adam akıllı ilk defa ürün verdi eskiye göre gerçi su ilaç falan verdiğimiz yok dağın başında zaten ne elektrik ne su var nede yerleşim senede 1 2 defa falan sürüyorlar o kadar, neyse bu sene ürünün toplanmasında bende gittim ilk defa başından sonuna kadar şahit oldum, internette okuduklarımı falan soruyorum tabi zeytinle uğraşanlara soğuk sıkımmı diyorum çıkartacağımız yağ o ney diyorlar inanın insanlar sadece zeytini toplayıp fabrikaya götürüp yağını almaktan başka hiçbir şeyden başka düşünceleri yok, anladığım bu kontinü sistemmiş uygulanan yöntem yazınızdan bunu çıkardım pis bir suyla yıkanıyor kazanlara dökülüyor ki katakulli işide olabilir gibime geldi bir kaç kazan var sizin zeytinleriniz dökülürken diğer kazana gitse anlamazsanız(benim gibi) zeytininizin birazı hiç bile olabilir sanki fabrikada, neyse 7 ye 1 gibi yağ aldık, birazı tenekeye birazını bidona doldurduk birazını kendimize ayrdık birazını konu komşuya satmaya başladık. Ama fabrikada kaldığım bir kaç saatte belki insanların %99 u bidona dolduruyordu yağını. Kısacası maliyetini üretim tekniklerini bilmem yağın ama inanın bilen birinede rastlamadım çevremde, kendi ellerimle toplayıp ürettiğimiz yağın bile tadını kaçırdı bu kapitalizm , birde fabrikalarda ne kadar çok yağınız çıkarsa ona göre içinden pay aldıkları için(10 kilo yağ çıkarsa 1 kilosuna alıyorlar yada 12/1 yada 15/1) soğuk sıkım falan yapacaklarını sanmıyorum, o yağlarıda toplayıp toplayıp büyük abilerine satıyorlar sonuçta onlarda güzelcce şişeleyip raflara...

• quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

Adana'da Optimum Outlet'in karşısında yerel ürünler pazarı kurulmuş. 5 litresi 50-60 liraya natürel sızma yağ sattıklarını söylüyorlar.

Aydın ve Ayvalık bölgesinden iki satıcı stand açmıştı. Ayvalık sızmasının pet şişelisinin 5 litresi 50 liraydı. Şişelerin üzerinde bir yazı, vs yoktu. Teneke kutuda marka vs yazıyordu ama fiyatı 60 liraydı. Sorunca teneke kutu maliyeti var, ondan fiyat yüksek dediler.

Aydın sızması satan da cam şişede 5 litre sızmayı 65 liraya veriyordu. Bana 55'e indi. Tadına da baktım ama pek aromatik bir tat alamadım. Hatta biraz da asidik geldi.

Neticede litresi 10 liraya sızma yağ pek inandırıcı gelmedi ve almadım. Markette riviera yağların bile litresi 10 lirayı geçmiş durumda.

Yine de ilgilenen, almak veya tatmak isteyen olursa 3 Ocak'a kadar pazar kurulacakmış. Adana'da yaşayanlar gidip bir göz atabilir. Zaytinyağ dışında, farklı yörelerden bir sürü ürün var.

Ayçiçek yağı 8 tl olmuş sizce sızma zeytinyağı 10 tl mantıklı mı?
    Bu sene aydın izmir gezdim bırak 10 tl yi 19 liraya bille yağ veren yok.Bu adam adanaya getirmeye uğraşmaz fabrikaya toptan 17 den satabilir.Satamzsa işte öyle çarşı pazar etiketsiz sızma! Diye 10 liradan satar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fussy

bizimde atadan kalma bir zeytin bahçesi var biraz eski ağaç var bi kaç fidan da dikildi sonrasında bu sene adam akıllı ilk defa ürün verdi eskiye göre gerçi su ilaç falan verdiğimiz yok dağın başında zaten ne elektrik ne su var nede yerleşim senede 1 2 defa falan sürüyorlar o kadar, neyse bu sene ürünün toplanmasında bende gittim ilk defa başından sonuna kadar şahit oldum, internette okuduklarımı falan soruyorum tabi zeytinle uğraşanlara soğuk sıkımmı diyorum çıkartacağımız yağ o ney diyorlar inanın insanlar sadece zeytini toplayıp fabrikaya götürüp yağını almaktan başka hiçbir şeyden başka düşünceleri yok, anladığım bu kontinü sistemmiş uygulanan yöntem yazınızdan bunu çıkardım pis bir suyla yıkanıyor kazanlara dökülüyor ki katakulli işide olabilir gibime geldi bir kaç kazan var sizin zeytinleriniz dökülürken diğer kazana gitse anlamazsanız(benim gibi) zeytininizin birazı hiç bile olabilir sanki fabrikada, neyse 7 ye 1 gibi yağ aldık, birazı tenekeye birazını bidona doldurduk birazını kendimize ayrdık birazını konu komşuya satmaya başladık. Ama fabrikada kaldığım bir kaç saatte belki insanların %99 u bidona dolduruyordu yağını. Kısacası maliyetini üretim tekniklerini bilmem yağın ama inanın bilen birinede rastlamadım çevremde, kendi ellerimle toplayıp ürettiğimiz yağın bile tadını kaçırdı bu kapitalizm , birde fabrikalarda ne kadar çok yağınız çıkarsa ona göre içinden pay aldıkları için(10 kilo yağ çıkarsa 1 kilosuna alıyorlar yada 12/1 yada 15/1) soğuk sıkım falan yapacaklarını sanmıyorum, o yağlarıda toplayıp toplayıp büyük abilerine satıyorlar sonuçta onlarda güzelcce şişeleyip raflara...

Gözlemleriniz için tebrik ederim.Aynen dediğiniz gibi...Yazdıklarımdan farklı daha yazacak çok şey var ama site müsaade etmiyor.Haliyle burası uygun bir yer değil.Sahtekarlık daha fabrikada başlıyor.Kimin ürünü kimde,o kazandaki zeytin hamuru benim mi,çıkan yağ benim zeytinimin yağı mı hiç belli değil.Fabrikaya zeytini bırakıp gidiyorsunuz artık 1 haftada mı sıkarlar 15 gün mü muamma!Tabii bu arada o zeytinden ne hayır gelir siz takdir edin.Ve bu rezilliklerin sonunda ortaya çıkan tablo şu;Türkiyede gerçek sızma zeytinyağı üretimi sadece %3.Düşünebiliyor musunuz?Sadece bizim Şarköy civarında yetişkin 1 milyon 155 bin zeytin ağacı var ki bu ege de çok daha fazla.Buna rağmen insanların bu kadar bilinçsiz,bu kadar sahtekar,bu kadar eğitimsiz olmasına ne diyeyim artık bilemiyorum.Arkadaşlar bunu daha önce de söyledim.Ucuz ürünler alıp aslında zeytinyağını çok pahalı almış oluyorsunuz.Lütfen bunu farkına varın artık.

• 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.