Şimdi Ara

Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
2
Favori
560.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1-) Bully Kutta

    2-) perro de presa canario

    3-) Kars Kangalı

    4-) Dogo Argentino

    5-) rottweiller

    Dünyanın en güçlü köpekleri bunlar . Googledan resimlerine bakabilirsiniz ..

    Bully kutta pakistan asıllı bi köpek..(tosa-inu-motiff köpeğinin çiftleşmesiyle ortaya çıkan bi cinstir.
  • Türkmen Alabay

    Resimdeki köpek Rusyada ki dünya şampiyonasının finalisti Bulldoser

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği
  • en güçlü köpek kangal dır yenemiyeceği köpek cinsi yoktur bence
  • 1-)tibet mastifi(dünyada çok az kaldı 5-10 yıl sonra en güçlüsü kangal olur)
    2-kangal
    3 dogo
  • 1.Kangal


     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği


    2.Dogo Argentino

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği


    3.
  •  Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği


    saluki
  • arkadaşlar burda okuduğum kadarıyla çevresinden yanlış öğrendiklerini yazıyorlar ben çok araştırma yaptım babamın amcasıda hem alman çoban alman kurdu yani ve kangal beslemiş uzman tv vs videolarını kavgalarınıda izledim

    öncelikle pitbull ve doberman labaratuvar köpeği ayrıca pitbull'a 8 ton denen şey yanlış hırçın olduğu için öyle o zaman 8 tonla aslan kaplan ayıda alır o ama yok öyle bişey ayrıca en güçlü köpek kangaldır bu bilgiyi tek bir kişi demi o kadar asilki kendi kardeşi ile çiftleşmez kuzu grubu için kendini feda eder kocaman iridir pitbull vs kangal kavgasında pit hiç bişey yapamıyor alman kurdu ise güçlü değildir kangal kadar fakat eğitimi hem alan koruma hem bodyguard lık yapabilir ve uyuşturucu eğitiminden dolayı üstte tutuluyor ayrıca yeni bir tür öğrendim ingiliz (...) diye türü cane corso 2-3 kişi buraya yazmış simsiyah kocaman olan bir köpek söylentilere göre kangalı geçiyormuş ama her ilde yok

    yani bence çoğunlukta böyle ve bilinen en iyisi hem asil kuvvetli sadık cüsseli 1-kangal 2-kurt köpeği (alman kurdu alman çoban) 3- ise bu şunlar olabilir labrador derler ama bu biraz oyun köpeğidir 3 rotweiler yada pitbull belki diyim veya bulldog ama bence 3. pitbull

    ve okuduğuma göre bazıları büyük köpek gezdirenlere gıcık oluyormuş süs köpeği alın diyolar büyük köpeğin her türlü ayrıcalığı iyiliği vardır şehir evi için ve zapdetme konusu için süs köpeği iyidir ve öyle yabanileri söylüyorlar ayı gibi onlar satın alınmaz çok ve o köpek değil canavar diyorum ayrıca kangal, kurt gibi köpekler evde beslenmez çok ve onları herkes zapdedemez ederim sanar mesela biraz yaşıt olan 2 aile dostu vardı 1 sene falan vardı diğeri biraz kiloluydu kilolu olan (2si ilede konuştuk) kurt alıcam diyordu diğeri benim terrier süs köpeğimi "ııh" diyerek zor çekiyordu ve herkes kangal alıp gezdirebilir artistik yapar fakat o köpek bişeye takılıp yada koştuğu (eğitimli olsa bile) yada oyunda yada omuzlarına oyun için tırmandığında onlar ayakta kalamaz

    kısaca ev için büyük ise golden retriever küçük ise terrierlerden alınmalı




  • golden retreiver diyorum benm için en güçlüsü kendi köpeğim kutup ayısı gibi =)
  • yapma abi ne goldenı golden orta sıralamada
  • 1.Tibetli Mastiff
    2.Dogo Argentino
    3.Kangal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkish_Exer_


    quote:

    Orjinalden alıntı: Vanilla__


    quote:

    Orjinalden alıntı: Turkish_Exer_


    quote:

    Orjinalden alıntı: Vanilla__

    bu dogolar çok enteresan bişeye benziyo. bence kangalı yer bu köpek







    dövüş için eğitilmiş bir kangalla dövüş için eğitilmiş bir dogo %75 kangal alır..


    dogonun yeni bi ırk olduğunu ve dünya üzerinde yaşayan en sağlam ırkların genlerinden yapıldığını bilmiyor musunuz yoksa bende az önce öğrendim



    dogolarda insan genide vardır suratına dikaktli bakın anlarsınız...1920lerde tibet mastiffi temel alınarak türetilmiştir

    kangal 14.000 yıllık 1 ırktır...
    tibet mastiffi dünyannı ilk köpeği olarak kabul edilir...


    Harcanıyorsun sen buralarda. İnsan geni ha?




  • Öncelikle sunu belirteyim, köpek ve diger canlilarin dögüstürülmesine kesinlikle karsiyim. Hayvanlari da uzaktan severim :))

    Konumuza gelirsek, sifatlar aslinda bizi yaniltabiliyor.. "en güçlü köpek" demek "en iri köpek" anlamina gelmeyecegi gibi "en iri köpek" de "en cesur" veya "en dayanikli" köpek anlamlarina da gelmez.. Boyut, güç, dayaniklilik, ceserat ve akil biraraya getirilip, en güçlü köpek ancak o sekilde tayin edilebilir.. Örnegin Pitbull kirma bir köpektir, zorlama bi türdür ve pittbullun zekasi, öfkesine ve hirsina hakim olacak düzeyde degildir, çünkü pittbull akli dengesi yerinde olmayan bi köpektir, önüne gelen her canliya saldirabilir, zeki olmadigi için de kolay can verir.

    Diger yandan, daglarda kurt ve ayi bogan saf bir irk olan kangali ele alalim.. Bir köpegin, kurda ve ayiya karsi üstün gelebilmesi için sahip olmasi gereken 3 önemli özellik vardir: 1) Cesarat 2) Kuvvet 3) Akil. Demekki kangal bu özelliklere, kalitimsal olarak sahip bir irktir. Hal böyle iken, kangal ile; bazi irklarin çiftlesmesiyle, göreceli olarak daha kuvvetli irklar haline gelmis olan, Pittbull, Dogo, Bully Kutta, vs i karsilastirmak abesle istigaldir.. Kangal bir kere dövüs köpegi degildir.. Kangal sürü ve koruma köpegidir.. Kangali, ringe çikacak sekilde egitmeye kalkarsan, diger köpeklerin yaptigi gibi, hayvanin orasini burasi koparip, zedelemekle vakit kaybetmez.. bogup öldürür.. ki bunu yapacak kuvvet, akil ve ceserate zaten dogasi geregi sahiptir.. Bir de bunun üstüne, kangala dövüs egitimi verdigin taktirde, yetiskin bi kangalin (60-80kg) ringde karsinda ancak, disi bir aslan (120-180kg) durabilir (bence aslan galip gelir o ayri mesele..)

    Sonuç olarak, lütfen köpeklerimizi, hangisi daha güçlü diye dögüstürmekten vazgeçelim, onun yerine, eger yapabiliyorsak, simülasyonlarini yaratip, bilgisayar ortaminda dövüstürelim, bakalim kim galip geliyor ;)

    Saygilar herkese..




  • Alman Kurdu
  • bunuda köpeklerden sayarsanız oyum sırtlanatek ısırıkta kemik kıran çeneleri göz önüne alınca.nijeryada bu hayvanları besliyorlar adamlar amaçları nedir bilinmez

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webmaster-mt

    iyi beslenmiş iyi eğitilmiş bir kangalın karşısında pitbull veya rott duramaz ama dogo da kötü değil

    http://www.youtube.com/watch?v=1OM4lKOaxME



     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği


    Bu kutup ayısı resmen kangalla alakası yok.




  • Atiklik(hızlılık) ve güç olarak : Pitbull.
    Çevik,atik ve güç olarak Dogo ve Alman kurdu.
    Çevik ve güç : Kangal çoban köpeği
    Şu durumları göz önünde bulundurursak 1.sırada dogo argentinodur.
    Arkadaşımda vardı 1 tane , yanına biri yaklaşsın arkadaşımın hemen hırlamaya başlardı.
  • quote:

    Turkish_Exer: dogoların bu kadar çok sevilmesinin nedeni; sahibine çok bağlıdır. sahibi için ölür,öldürür,parçalar,yok eder..



    pekiDogolar da Doberman gibi sahibine de saldırdığı da olur mu bu cinsin biliyor musunuz? Pitt BUll mesela sahibine saldırır mı?
  • cihanikbal, doberman sahibine saldıran agresif bir köpek diye biliyorum. Peki Dogo için de aynı şey sözkonusu mudur?
  • Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan tartışması beni ilgilendirmiyor. Dogo mu, canaria mı, bully kutta mı, tibet mastiff mi, kangal mı diğerini döver onu bilemem.İhtimaldir ki Bully kutta lar dövüşten galip çıkacaktır. Ancak tibet mastif hariç dogo, canaria, bully kutta ve hatta pit bull laboratuar köpekleridir. Labaratuar dediysem lafın gelişi tabii ki yani özel maksatla üretilmişlerdir. Özel maksatla üretilen köpekleri kangallarla kıyaslamak bile doğal ortamında gelişen kangalların nasıl bir özel köpek olduğunu gösterir.

    Bunun yanı sıra bilirsiniz “Kontrolsüz güç güç değildir” diye bir laf vardır. Kangalların özellikleri güçlü olmaları kadar uyumlu ve uysal olmaları, mükemmel çoban köpeği özelliği taşımalarıdır.

    Ayrıca Kangallar Anadolunun karlı dağlarından Afrikanın çöllerine kadar çok farklı doğal şartlara uyum sağlayabilmektedir.

    İşte bu mükemmel özellikleri biraraya getirdiğinizde Kangal’ların diğer köpeklere olan üstün yanı ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden “Afrika’daki Çitaları koruma programında kullanılmak üzere dünya üzerindeki yüzlerce köpek ırkı içerisinde Kangallar bu görev için seçilmişlerdir. Dönemin hükümetinden alınan özel izinle yaklaşık 300 Kangal Afrika Çitalarını koruma programının bir parçası olarak Namibya’ya götürülmüştür. O günden bu yana aşağıdaki makale de de anlatıldığı gibi Afrika şartlarına çok iyi uyum sağlamış çitalara göz açtırmamış, hem çiftlik hayvanlarını çitalardan korumuş hem de çitalar kangalların korkusundan sürülere yanaşamadığı için sürü sahipleri tarafından öldürülmelerinin önüne geçilmiştir.

    Dogo, canaria bilmem ne diyenler bir daha düşünsünler, bilim adamları sırf dövüşebiliyor diye niye o hayvanları değil de kangalları bu program için seçtiler.

    Merak edenler Kangal-çita-namibya yazıp ilgili videoları bulup seyredebilirler.


    Kangal köpekleri, Namibya'da soyu tükenmekte olan çitaları kovalayarak hayatta kalmalarına yardım ediyor.


    İngiliz Times gazetesinin haberinde, ülkedeki çiftçilere 1994 yılından bu yana Çita Koruma Fonu tarafından verilen yaklaşık 300 Kangalın, çitaları, av olarak gördükleri çiftlik hayvanlarına yaklaştırmadığı, dolayısıyla bu hayvanların çiftlik sahipleri tarafından öldürülmelerine engel olduğu bildirildi.

    Kangalların bu işte çok başarılı olması nedeniyle programın Kenya'da da uygulamaya koyulduğu, Kenya'nın Masai Mara kenti dışında yer alan bir köyde yaşayan Masai kabilesinin de ilk Kangallarına sahip olduğu kaydedildi.

    Haberde, Türkiye'de 6 bin yıldır köylüler tarafından çiftlik hayvanlarını kurtlardan korumak için beslenen Kangal köpeklerinin, Namibya'da 275 çiftliğe verildiği, 14 yılda çiftçiler tarafından öldürülen çita oranının yılda yüzde 19'dan 2.4'e düştüğü belirtildi.

    Ülkede Kangal köpeklerinin bulunduğu çiftliklerde de çiftlik hayvanlarının ölüm oranının yüzde 80'den fazla azaldığı gözlendi.

    Çita Koruma Fonu'nun kurucusu ve Kangal projesinin yürütücüsü Laurie Marker, Kangal köpekleri için, "Onlar, insanların ve çitaların en iyi dostu" ifadesini kullandı ve Kangalların sonunda çitaların korunması için çok daha fazla ülkeye gönderilebileceğini umduğunu söyledi.

    Namibya'da Kangal köpekleri sayesinde 1991 yılından bu yana uzun süredir sayıları azalan çita nüfusunun 2 binden 3 bine çıktığı, Namibya'nın 26 Afrika ülkesi arasında en fazla çita sayısına sahip olması nedeniyle programın ilk kez burada uygulandığı kaydedildi.

    Çok eski çağlardan beri Anadolu'da yaşayan ve Türk bekçi köpeği olarak da bilinen Sivas Kangalı, zeki, kolay eğitilen, çocuklara karşı sabırlı, azarlanmaya duyarlı, sevilmek isteyen, yaşadığı yeri sahiplenen bir köpek türüdür.

    Sivas Kangalı, özellikle kurtlara karşı verdiği başarılı savaşlarla tanınır. Bir çoban köpeği olarak yorgunluktan ve kötü hava koşullarından etkilenmez.

    Afrika ülkesi Namibya'da pek çok çiftliğin güvenliği Sivas kangal köpeklerine emanet. Gurbetteki kangalların çiftlik hayvanlarını korumaktan öte bir 'misyon'ları daha var. O da çitaların neslinin tükenmesini önlemek.
    Dünyanın en hızlı koşan hayvanı olan çitalar, bugün artık sadece Afrika'nın bazı bölgeleri ve İran'ın güneyinde yaşam mücadelesi veriyor. Çitaların en büyük düşmanı ise hayvanlarını korumak isteyen çiftçiler.
    1970'li yıllarda Namibya'ya giderek Çita Koruma Fonu'nu kuran ABD'li veteriner Dr. Laurie Marker, yıllarca çiftçilerle çitalar arasındaki bu savaşı sona erdirmenin bir yolunu aradı. Sonunda Anadolu'da 6 bin yıldır çoban köpeği olarak kullanılan kangallara ulaştı. Afrika'daki kangal mucizesi TÜBİTAK Bilim Teknik dergisinin son sayısına konu oldu.
    Marker, kangalların sürülerle uzun mesafe kat ettiğini, birlikte oldukları hayvanlara hızla bağlanarak onları koruma güdüsüyle hareket ettiklerini öğrenince Çita Koruma Fonu'na ait çiftlikte kangal yetiştirmeye başladı. 200 kadar Kangal yetiştirip dağıtan Marker, bölgedeki çiftlik hayvanlarının kaybında yüzde 80'lik azalma olduğunu söyledi.
    Dr. Marker, kangalların Afrika'daki macerasını şöyle anlattı: "Çitalar kangalların havlamasından korkup kaçıyor. Böylece hem çiftlik hayvanları korunuyor, hem de çitalar öldürülmekten kurtuluyor. Bugün Namibya çiftçilerinin çoğu, çiftlik hayvanlarının güvenliğini kangallarla sağlıyor. Köpeklerin çiftçilere o kadar büyük yararı oldu ki neredeyse hiç keçi ya da koyun kaybı yaşamıyorlar. Programın başarısından dolayı elimizde programa katılmak isteyenlerden oluşan uzun bir liste var. Kangallarınızın olağanüstü katkısını vurgulamak istiyorum. İnsanlarınızın, bu harika, zeki ve sevgi dolu canlıların dünyanın başka yerlerindeki canlıları yok olmaktan kurtardıklarını bilmelerini istiyorum."
    Olası görev yerleri!
    Dr. Laurie Marker, çitaları korumak üzere Kenya, Botswana, Zimbabwe ve Güney Afrika'da programlar geliştirilmesine yardımcı olduklarını, Cezayir ve İran'da çitalar için çalıştıklarını, kangalların çoban köpekleri olarak buralarda da kullanılmasının yollarını araştırdıklarını açıkladı.




  • 1.Kangal
    2.Bulldoser
    3.pitbull
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.