Şimdi Ara

Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
560.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cali4nication

    quote:

    Orijinalden alıntı: Laguna2006


    Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan tartışması beni ilgilendirmiyor. Dogo mu, canaria mı, bully kutta mı, tibet mastiff mi, kangal mı diğerini döver onu bilemem.İhtimaldir ki Bully kutta lar dövüşten galip çıkacaktır. Ancak tibet mastif hariç dogo, canaria, bully kutta ve hatta pit bull laboratuar köpekleridir. Labaratuar dediysem lafın gelişi tabii ki yani özel maksatla üretilmişlerdir. Özel maksatla üretilen köpekleri kangallarla kıyaslamak bile doğal ortamında gelişen kangalların nasıl bir özel köpek olduğunu gösterir.

    Bunun yanı sıra bilirsiniz “Kontrolsüz güç güç değildir” diye bir laf vardır. Kangalların özellikleri güçlü olmaları kadar uyumlu ve uysal olmaları, mükemmel çoban köpeği özelliği taşımalarıdır.

    Ayrıca Kangallar Anadolunun karlı dağlarından Afrikanın çöllerine kadar çok farklı doğal şartlara uyum sağlayabilmektedir.

    İşte bu mükemmel özellikleri biraraya getirdiğinizde Kangal’ların diğer köpeklere olan üstün yanı ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden “Afrika’daki Çitaları koruma programında kullanılmak üzere dünya üzerindeki yüzlerce köpek ırkı içerisinde Kangallar bu görev için seçilmişlerdir. Dönemin hükümetinden alınan özel izinle yaklaşık 300 Kangal Afrika Çitalarını koruma programının bir parçası olarak Namibya’ya götürülmüştür. O günden bu yana aşağıdaki makale de de anlatıldığı gibi Afrika şartlarına çok iyi uyum sağlamış çitalara göz açtırmamış, hem çiftlik hayvanlarını çitalardan korumuş hem de çitalar kangalların korkusundan sürülere yanaşamadığı için sürü sahipleri tarafından öldürülmelerinin önüne geçilmiştir.

    Dogo, canaria bilmem ne diyenler bir daha düşünsünler, bilim adamları sırf dövüşebiliyor diye niye o hayvanları değil de kangalları bu program için seçtiler.

    Merak edenler Kangal-çita-namibya yazıp ilgili videoları bulup seyredebilirler.


    Kangal köpekleri, Namibya'da soyu tükenmekte olan çitaları kovalayarak hayatta kalmalarına yardım ediyor.


    İngiliz Times gazetesinin haberinde, ülkedeki çiftçilere 1994 yılından bu yana Çita Koruma Fonu tarafından verilen yaklaşık 300 Kangalın, çitaları, av olarak gördükleri çiftlik hayvanlarına yaklaştırmadığı, dolayısıyla bu hayvanların çiftlik sahipleri tarafından öldürülmelerine engel olduğu bildirildi.

    Kangalların bu işte çok başarılı olması nedeniyle programın Kenya'da da uygulamaya koyulduğu, Kenya'nın Masai Mara kenti dışında yer alan bir köyde yaşayan Masai kabilesinin de ilk Kangallarına sahip olduğu kaydedildi.

    Haberde, Türkiye'de 6 bin yıldır köylüler tarafından çiftlik hayvanlarını kurtlardan korumak için beslenen Kangal köpeklerinin, Namibya'da 275 çiftliğe verildiği, 14 yılda çiftçiler tarafından öldürülen çita oranının yılda yüzde 19'dan 2.4'e düştüğü belirtildi.

    Ülkede Kangal köpeklerinin bulunduğu çiftliklerde de çiftlik hayvanlarının ölüm oranının yüzde 80'den fazla azaldığı gözlendi.

    Çita Koruma Fonu'nun kurucusu ve Kangal projesinin yürütücüsü Laurie Marker, Kangal köpekleri için, "Onlar, insanların ve çitaların en iyi dostu" ifadesini kullandı ve Kangalların sonunda çitaların korunması için çok daha fazla ülkeye gönderilebileceğini umduğunu söyledi.

    Namibya'da Kangal köpekleri sayesinde 1991 yılından bu yana uzun süredir sayıları azalan çita nüfusunun 2 binden 3 bine çıktığı, Namibya'nın 26 Afrika ülkesi arasında en fazla çita sayısına sahip olması nedeniyle programın ilk kez burada uygulandığı kaydedildi.

    Çok eski çağlardan beri Anadolu'da yaşayan ve Türk bekçi köpeği olarak da bilinen Sivas Kangalı, zeki, kolay eğitilen, çocuklara karşı sabırlı, azarlanmaya duyarlı, sevilmek isteyen, yaşadığı yeri sahiplenen bir köpek türüdür.

    Sivas Kangalı, özellikle kurtlara karşı verdiği başarılı savaşlarla tanınır. Bir çoban köpeği olarak yorgunluktan ve kötü hava koşullarından etkilenmez.

    Afrika ülkesi Namibya'da pek çok çiftliğin güvenliği Sivas kangal köpeklerine emanet. Gurbetteki kangalların çiftlik hayvanlarını korumaktan öte bir 'misyon'ları daha var. O da çitaların neslinin tükenmesini önlemek.
    Dünyanın en hızlı koşan hayvanı olan çitalar, bugün artık sadece Afrika'nın bazı bölgeleri ve İran'ın güneyinde yaşam mücadelesi veriyor. Çitaların en büyük düşmanı ise hayvanlarını korumak isteyen çiftçiler.
    1970'li yıllarda Namibya'ya giderek Çita Koruma Fonu'nu kuran ABD'li veteriner Dr. Laurie Marker, yıllarca çiftçilerle çitalar arasındaki bu savaşı sona erdirmenin bir yolunu aradı. Sonunda Anadolu'da 6 bin yıldır çoban köpeği olarak kullanılan kangallara ulaştı. Afrika'daki kangal mucizesi TÜBİTAK Bilim Teknik dergisinin son sayısına konu oldu.
    Marker, kangalların sürülerle uzun mesafe kat ettiğini, birlikte oldukları hayvanlara hızla bağlanarak onları koruma güdüsüyle hareket ettiklerini öğrenince Çita Koruma Fonu'na ait çiftlikte kangal yetiştirmeye başladı. 200 kadar Kangal yetiştirip dağıtan Marker, bölgedeki çiftlik hayvanlarının kaybında yüzde 80'lik azalma olduğunu söyledi.
    Dr. Marker, kangalların Afrika'daki macerasını şöyle anlattı: "Çitalar kangalların havlamasından korkup kaçıyor. Böylece hem çiftlik hayvanları korunuyor, hem de çitalar öldürülmekten kurtuluyor. Bugün Namibya çiftçilerinin çoğu, çiftlik hayvanlarının güvenliğini kangallarla sağlıyor. Köpeklerin çiftçilere o kadar büyük yararı oldu ki neredeyse hiç keçi ya da koyun kaybı yaşamıyorlar. Programın başarısından dolayı elimizde programa katılmak isteyenlerden oluşan uzun bir liste var. Kangallarınızın olağanüstü katkısını vurgulamak istiyorum. İnsanlarınızın, bu harika, zeki ve sevgi dolu canlıların dünyanın başka yerlerindeki canlıları yok olmaktan kurtardıklarını bilmelerini istiyorum."
    Olası görev yerleri!
    Dr. Laurie Marker, çitaları korumak üzere Kenya, Botswana, Zimbabwe ve Güney Afrika'da programlar geliştirilmesine yardımcı olduklarını, Cezayir ve İran'da çitalar için çalıştıklarını, kangalların çoban köpekleri olarak buralarda da kullanılmasının yollarını araştırdıklarını açıkladı.


    Merhaba Kangal karabas (dünya literatüründe böyle geçer) cinsi köpeğin Nambiya'ya götürülmesindeki daha doğrusu "başarılı olmasındaki" tek neden, kangalın sürü köpeği olması, dolayısıyla diğer cinsler gibi bir düşman gördüğünde onu öldürene kadar peşinde koşmamasıdır. çünkü kangal sürü (çoban) köpeğidir, sürünün başını boş bırakmaz. sürüye saldırı olduğu zaman sadece saldırıyı bastırır hemen sürünün başına geri döner. diğer köpek cinsleri bu kadar düşünceli değildir, bir saldırı olduğu zaman ilk gördüğünün peşinden gider sürü boşta kaldımı kalmadımı düşünmez. dolayısıyla kangal bizdendir, içimizden biridir yani "türk" tür. bizim kadar duygulu bizim kadar düşüncelidir. öleceği zaman bile öleceğini belli etmez, ta ki vakit gelene kadar dimdik ayakta durur, sonra bir köşeye kıvrılır ve orada kendi isteğiyle can verir. uzun lafın kısası Kangal, duruşuyla bakışıyla havlamasıyla saldırı ve savunma taktikleriyle köpeklerin şahıdır. dünya köpeği kangal olarak tanımaz kangal karabas yada karabas olarak tanır. türkiyeden yurt dışına çıkartılması yasaklanmıştır fakat hali hazırda kendi köpeğimide satın aldığımwww.sarplaninac-jozo.com sitesinin sahibi olan çiftlik köpeğin lisansını kangal karabas olarak kendi üzerine almış ve bütün dünyaya çok çok yüksek fiyatlara (ülkemizdeki gerçek kangal fiyatlarıdır bu fiyatlar) satmaktadır. ülkemizdeki gerçek fiyatlar derken inanın hiçbir kangal köpeği 500 2000 tl arası satılmaz. o fiyatlara ancak türk çobanı diye tabir ettiğimiz kangal kırmaları satılır, gerçekten sürü güdebilecek kadar güçlü çevik ve zeki köpek yavruları 4000 tl den başlamakta ve genelde anadoluda satılmaktadır. Aksaray bölgesinde de ünlü olan köpeğimiz dünyanın turkish mastiff olarak tanıdığı (ama çok tanınmayan) malaklı cinsi köpeğimizdir. kangal dan daha iri olabilen ama sürü gütme özelliği kangal kadar gelişmemiş, kafa ve göz yapısına bakıldığı zaman anında kendini belli eden yine çevik ve güçlü bir köpektir.bunun dışında dogo argentino, presa canario, fila brasilio vs köpeklerin hepsi belirli ülkelerin mastiff larıdır. ve köpekler çok çabuk ortama uyum sağladığından, ne bir kangal köpeği amerikada beslendiğinde buradaki kadar iri ve güçlü olur, nede bir dogo argentino türkiyede beslendiğinde oradaki kadar güzel olur.

    şunu da belirtmek lazım ki;

    hayvanların dünyasında yani vahşi doğada gösteriş iş yapar, nasıl ki bir kangal yabancı gördüğünde kuyduğunu simit yapıyor yada beline büküyorsa, diğer köpeklerde ellerinden geldiğince gösteriş yani göz korkutma yaparak düşmanını bastırmaya çalışır ama benim bugüne kadar gördüğüm ve gerçekten "göz dağı" olmayan tek gövde gösterisi kangal cinsi köpeklerdedir.

    bu kadar bilgi şimdilik yeter, saygılar...

    Alıntıları Göster
    ne acayip cinsler varmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakeen

    ne acayip cinsler varmış

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar dogo yu ne sanıonuz siz bi puma yaı öldürüo die ee kangal da kaplanı fln boğmaya çalışıo en azından çalışıo dogo yu at bakalım aslan ların içine ne oluo videosu vardı hatta kangal ve aslan izleyin görürsünüz hangi köpek aslanın yanına yaklaşmış kangal la rott un kavgasını izledim rott pes etmio :D kangal boğmaya çalışıo rott nasıl kurtuluosa kurtuluo :D saldırıo en sonunda sahipleri ayırdı ama rotun hiç bi yerinde yara yok rott un dersi sağlam rott un yanında dogo mogo fıss gelir fıss giderr valla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ElliÜç

    Kafkas(Kars) Çoban Köpeği bu da bir kangal cinsidir.Kars kangalı diye de bilinir.-40 derece soğuğa kadar dayanabiliyormuş.

    Ben bundan almak istiyorum çok aradım ama bulamadım bi tane çoban abimizle konuştum ayarlayacak bana bi tane

    Bence bir numara

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği
     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği

    Bu da yavrusu
     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği


    Yavru stbernardlara benziyor çok tatlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obt

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği



    çok tehlikelidir birgün biryerlerde karşınıza çıkarsa asla arkanıza bile bakmadan koşun!

    Bu ne biçim köpek çovçov diyorlar hani çin arslanı o cinsmi bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pac 04

    dobermanın da duruşu çok klas yaaa

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği


    Hakikaten arkadaşa katılıyorum duruş çok asil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webmaster-mt

    iyi beslenmiş iyi eğitilmiş bir kangalın karşısında pitbull veya rott duramaz ama dogo da kötü değil

    http://www.youtube.com/watch?v=1OM4lKOaxME



     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği


    Bu kutup ayısı olmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

    quote:

    Orijinalden alıntı: webmaster-mt

    iyi beslenmiş iyi eğitilmiş bir kangalın karşısında pitbull veya rott duramaz ama dogo da kötü değil

    http://www.youtube.com/watch?v=1OM4lKOaxME



     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği


    Bu kutup ayısı olmasın

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar biz insanların nasıl güçlüsü güçsüzü oluyorsa aynı türdeki köpekler içinde bu geçerlidir.Kimisi dev gibidir ama gerçekten sağlam bir köpektir.Kimiside gene dev gibidir bakarsın korkarsın sonra bir bakarsın yağlı şişko koşmayı bile beceremeyen bir köpek var.O yüzden pitbull kangalı ve dogoyu döver,kangal pitbull ve dogoyu döver,dogo pitbull ve kangalı döver demek tamamen yanlıştır.Köpeklerin dövüştürülmesine karşıyım ama yinede bütün köpeklerin kendi türleri ve güçlerine göre en üst düzeyde olduklarını ve morallerinin çok iyi olduğunu varsayıp bu karşılaştırmayı yapmak lazım.Kangalı pitbullu veya dogosu olan biri köpekleri güçsüz bile olsa onları yetiştirdikleri için o köpekler onlara göre en güçlüdürler.Bir bull terrier bile bu saydığım köpekleri eğer yeteri kadar güçlü değillerse yerlere bir eder.Köpeklerde insanlar gibidir boksörleri düşünelim dövüştükçe tecrübe kazanırlar bu tecrübe onlara dayanıklılık ve yenilmeme duygusu aşılar.Çok fazla dövüşen bir köpekle ilk defa dövüşen bir köpeği karşılaştırmakta yanlıştır.Çok güçlü bir dogo olsun ama ilk defa dövüşecek olsun karşısındada ondan güçsüz fakat defalarce dövüşmüş acıya dayanıklı dirençli bir köpek olsun .Aslında hangisi kazanır diye sormak bile istemiyorum çünkü çok fazla dövüşen köpek o maçı alır.İdmanlıdır,dövüştüğü için iyi kötü nereden itilmesi gerektiğini nereden ısırılması gerektiğini öğrenmiştir.Yani kısaca biz insanlar iş başvurusu yaptığımızda şirket nasıl deneyimli eleman arıyorsa deneyimli köpekte güçlü köpeği hacamat eder.O nedenle hangi köpeğin hangi köpeği döveceği bilinmez.Zaten youtube de videoları izlerseniz görürsünüz bir videoda pitbull kangalı döverken diğerinde tam tersi oluyor.Kazanmak verilecek ödüle,istemeye,inanmaya,korkusuzluğa,acı duygusuna dayanıklılığa,tekniğe bağlı en sonda güç gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

    quote:

    Orijinalden alıntı: ElliÜç

    Kafkas(Kars) Çoban Köpeği bu da bir kangal cinsidir.Kars kangalı diye de bilinir.-40 derece soğuğa kadar dayanabiliyormuş.

    Ben bundan almak istiyorum çok aradım ama bulamadım bi tane çoban abimizle konuştum ayarlayacak bana bi tane

    Bence bir numara

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği
     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği

    Bu da yavrusu
     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği


    Yavru stbernardlara benziyor çok tatlı.

    kafkas coban kopegiyle kars coban kopegi ayni kopekse butun foruma bir disi bir erkek hibe edecegim! caucasian ovcharka irk standartlari belirlenmis, fci nin kabul ettigi asil bir irktir. kars coban kopegi ise ne fci tarafindan nede turkiyedeki kif tarafindan taninmayan, irk standartlari hala belirlenememis cunku adina kayit acilmamis kirma bir cinstir. birinin yavrulari 4000 5000 euro iken, digeri herhangi bir koyde bu kars cobani diye karainiza cikabilir. kafkas coban kopegi 24 yil yasayabilir 130 140 li kilolara cikip cevikliginden birsey kaybetmeyen kafkas coban kopegi mevcuttur. bugune kadar 60 70 kg in ustunde bir kars cobani gorulmemistir. hatta bolge tarihinde 100 kg in uzerinde gorulmus bir kopek dahi yoktur, ne kangal ne malakli 100 kg olmadi bugune dek. kars cobaniysa kangal kopegi kirmasi oldugu icin ne rengi bellidir, ne cidago olculeri alinip bir kenara yazilmistir. kirmadir iste yahu her kopek kars cobani olabilir. web sitelerine bakmayin siz, bekcilere cobanlara falanda...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cali4nication

    quote:

    Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

    quote:

    Orijinalden alıntı: ElliÜç

    Kafkas(Kars) Çoban Köpeği bu da bir kangal cinsidir.Kars kangalı diye de bilinir.-40 derece soğuğa kadar dayanabiliyormuş.

    Ben bundan almak istiyorum çok aradım ama bulamadım bi tane çoban abimizle konuştum ayarlayacak bana bi tane

    Bence bir numara

     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği
     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği

    Bu da yavrusu
     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği


    Yavru stbernardlara benziyor çok tatlı.

    kafkas coban kopegiyle kars coban kopegi ayni kopekse butun foruma bir disi bir erkek hibe edecegim! caucasian ovcharka irk standartlari belirlenmis, fci nin kabul ettigi asil bir irktir. kars coban kopegi ise ne fci tarafindan nede turkiyedeki kif tarafindan taninmayan, irk standartlari hala belirlenememis cunku adina kayit acilmamis kirma bir cinstir. birinin yavrulari 4000 5000 euro iken, digeri herhangi bir koyde bu kars cobani diye karainiza cikabilir. kafkas coban kopegi 24 yil yasayabilir 130 140 li kilolara cikip cevikliginden birsey kaybetmeyen kafkas coban kopegi mevcuttur. bugune kadar 60 70 kg in ustunde bir kars cobani gorulmemistir. hatta bolge tarihinde 100 kg in uzerinde gorulmus bir kopek dahi yoktur, ne kangal ne malakli 100 kg olmadi bugune dek. kars cobaniysa kangal kopegi kirmasi oldugu icin ne rengi bellidir, ne cidago olculeri alinip bir kenara yazilmistir. kirmadir iste yahu her kopek kars cobani olabilir. web sitelerine bakmayin siz, bekcilere cobanlara falanda...

    Alıntıları Göster
    Dogo sahibi olarak konuşuyorum dogolar dünyanın en güçlü köpeği DEĞİLDİR!!!!!!!!
    Dogolar dövüş köpeği de değildir inanılmaz sadık temiz kalpli ve çocuk dostudur..
    PRESA CANARİO - CANE CORSO - TİBETİAN MASTİFF GİBİ IRKLAR VAR AKLIMA GELEN GÜÇ DENDİĞİNDE ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hokicik

    arkadaşlar dogo yu ne sanıonuz siz bi puma yaı öldürüo die ee kangal da kaplanı fln boğmaya çalışıo en azından çalışıo dogo yu at bakalım aslan ların içine ne oluo videosu vardı hatta kangal ve aslan izleyin görürsünüz hangi köpek aslanın yanına yaklaşmış kangal la rott un kavgasını izledim rott pes etmio :D kangal boğmaya çalışıo rott nasıl kurtuluosa kurtuluo :D saldırıo en sonunda sahipleri ayırdı ama rotun hiç bi yerinde yara yok rott un dersi sağlam rott un yanında dogo mogo fıss gelir fıss giderr valla

    Alıntıları Göster
    GENÇ Bİ VİDEO İZLEDİN DİYE HEYECAN YAPMA HEMEN DOGO ARGENTİNO ROTT LA KIYASLANAMAZ BİLE. DOGO GÜÇLÜDÜR ANCAK EN GÜÇLÜ KÖPEK DEĞİLDİR TABİ Kİ. AMA ROTT SANDIĞIN KADAR İYİ DEĞİL Bİ VİDEO YA BAKARAK KARAR VEREMEZSİN BUNA. KİMİ KANGAL İYİDİR KİMİ DOGO KİMİ PİTT AMA ROTT GİREMEZ BUNLARIN ARASINA.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hokicik

    arkadaşlar dogo yu ne sanıonuz siz bi puma yaı öldürüo die ee kangal da kaplanı fln boğmaya çalışıo en azından çalışıo dogo yu at bakalım aslan ların içine ne oluo videosu vardı hatta kangal ve aslan izleyin görürsünüz hangi köpek aslanın yanına yaklaşmış kangal la rott un kavgasını izledim rott pes etmio :D kangal boğmaya çalışıo rott nasıl kurtuluosa kurtuluo :D saldırıo en sonunda sahipleri ayırdı ama rotun hiç bi yerinde yara yok rott un dersi sağlam rott un yanında dogo mogo fıss gelir fıss giderr valla


    GENÇ Bİ VİDEO İZLEDİN DİYE HEYECAN YAPMA HEMEN DOGO ARGENTİNO ROTT LA KIYASLANAMAZ BİLE. DOGO GÜÇLÜDÜR ANCAK EN GÜÇLÜ KÖPEK DEĞİLDİR TABİ Kİ. AMA ROTT SANDIĞIN KADAR İYİ DEĞİL Bİ VİDEO YA BAKARAK KARAR VEREMEZSİN BUNA. KİMİ KANGAL İYİDİR KİMİ DOGO KİMİ PİTT AMA ROTT GİREMEZ BUNLARIN ARASINA.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tan_Juan

    quote:

    Turkish_Exer: dogoların bu kadar çok sevilmesinin nedeni; sahibine çok bağlıdır. sahibi için ölür,öldürür,parçalar,yok eder..



    pekiDogolar da Doberman gibi sahibine de saldırdığı da olur mu bu cinsin biliyor musunuz? Pitt BUll mesela sahibine saldırır mı?

    BEN KAFAMI KOYARIM Kİ BİR DOGO ASLA VE ASLA NE ŞARTTA OLURSA OLSUN SAHİBİNE SALDIRMAZ BU İMKANSIZDIR DOGO BIRAKIN TEK SAHİBİ AİLEYİ SAHİPLENİR HATTA ABARTMIYORUM MAHALLEDEKİ ÇOCUKLARI BİLE SAHİPLENEBİLİR. SALDIRMA GİBİ Bİ DURUM KESİNLİKLE OLAMAZ NETTEKİ SAÇMA VİDEOLARA BAKIP DOGOLARI CANAVAR İLAN ETTİLER BU KÖPEĞİN ŞU ANA KADAR HİÇ BİR ÖLÜMLE SONUÇLANAN SALDIRISI OLMAMIŞTIR. BİR DOGO DÜNYA ÜZERİNDEKİ EN TEMİZ KÖPEKTİR. EVET EVET GOLDEN KESİNLİKLE DAHA TEHLİKELİDİR. ARAŞTIRABİLİRSİNİZ. KÖPEK DÖVÜŞTÜREN YARATIKLARA PRİM VERMEYİN CANAVARLARI YARATAN İNSANLARDIR.
  • Ben kangal diyorum onun yuruyusu yeter tek basina domuzu bogabilecek olanlari var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßenle100les

    Ben kangal diyorum onun yuruyusu yeter tek basina domuzu bogabilecek olanlari var
    http://www.dailymotion.com/video/x7vv04_kangal-ve-aslan_animals
    izleyinn
  • "Beyaz satenden bir postla sarılmış çelikten bir beden ve altın kalpli bir dost" dogo lara böylede deniliyor. Sonuna kadar okuyun ve en güçlü köpeği görün.
    Dogo Argentino yeryüzündeki en yeni köpek ırklarından biridir. Bu köpek Arjantinlilerin ulusal övünç kaynağıdır ve onunla en az futbol ve tango kadar gurur duyarlar. Birçok köpek ırkının aksine, Dogo'nun hikayesi "Bu köpek ırkının hikayesi tarihin derinliklerinde saklıdır..." cümlesiyle başlamaz. Tam tersi, Dogo'nun tarihi oldukça yenidir ve çok iyi bilinmektedir.

    Irkın yaratıcısı Prof. Dr. Antonio Nores Martines bir genetik uzmanı ve tutku dolu bir avcıydı. 20.yy başlarında Arjantin'de av düpedüz tehlike demekti, çünkü gerek uçsuz bucaksız kayalıklar ve çalılıklardan oluşan arazi, gerekse de tehlikeli hayvanlar (puma, jaguar ve avrupa yaban domuzu) her avı gerçek maceraya dönüştürüyordu.
    Dünyadaki hiçbir köpek bu koşullarda avlanamıyor, denendiklerinde ise kendileri "av" oluyorlardı.

    Antonio Martines'in hayali av içgüdülerine sahip olan, uzun mesafeleri koşabilen, iyi koku alabilen, bir pumayla teke tek dövüşüp onu alt edebilecek kadar güçlü, dövüş sırasında alabileceği yaralar yüzünden mücadeleyi bırakmayan ama aynı zamanda ve en önemlisi de insanlara ve diğer köpeklere karşı gereksiz agresiflikten yoksun bir köpek cinsi yaratmaktı.

    Antonio Martines'in hayalini kurduğu köpeğin özellikleri yeryüzündeki hiçbir köpekte birarada yoktu. İstediğini elde etmek için birçok köpek cinsinin en iyi özelliklerini biraraya getirmesi gerekiyordu. Karşısındaki işin çok uzun, yorucu ve belki de imkansız olduğunu biliyordu, ama başaracak olursa bütün dünyayı hayrete düşürecek bir köpek cinsinin ortaya çıkacağını da çok iyi biliyordu.

    Yeni ırkın temeli olarak Perro de Pelea'yı (Kordoba Beyaz Dövüş Köpeği - günümüzde soyu tükenmiştir) aldı. (Bazı kaynaklara göre 30 dişi) Buna tam 9 farklı köpek ırkı ekledi ve uzun yıllar sonunda amacına ulaştı. Kullandığı bütün köpekler safkandı ve çiftleşmeler sonucu doğan yavrular arasından en elitlerini seçiyordu.




    Seçilen ırklar da tabii ki dikkatli inceleme sonunda belirleniyordu.

    1. Bir puma veya yaban domuzuna yetişmek ve ona saldırmak için hızlı ve cesur köpeklere ihtiyaçları vardı ve Antonio Nores Martines ve kardeşi Avgustin Nores Martines'e göre bu köpek İrlanda Kurt Tazısı'ndan başkası olamazdı.

    2. Elde edilen köpeğin büyüklüğünü korumak ve kas yapısını daha da geliştirmek için İspanyol Mastifi kullandıkları bir sonraki cins oldu.

    3. Avrupa'daki en popüler av köpeklerinden biri olan Pointer mükemmel koku alma duyusunu verdi.

    4. Bulldog'un geniş göğsü, yere sağlam basışı ve gözüpekliği, kardeşlerin yeni cins için seçtikleri diğer özelliklerdi.

    5. Boyut olarak biraz küçük olmasına rağmen "Köpeklerin Gladyatörü" Bullterrier cesaret, korkusuzluk, çeviklik özelliklerini verdi.

    6. Kafa tasını ve genel olarak bütün iskeleti güçlendirmek ve büyütmek için Danua tercih edilen bir sonraki cins oldu.

    7. Dünyanın en güçlü köpek çenelerinden birinin sahibi Dogue de Bordeaux yeni cinsin zaten güçlü olan çenelerini biraz daha geliştirdi.

    8. Arjantin pampaslarında avlanmak için kolaylıkla seçilebilen bir renk olan beyaz için Pirenei Dağ Köpeği kullanıldı.

    9. En son kullanılan cins olan Boxer yeni cinse sağlam psikoloji ve canlılık verdi.

    Artık sonuca ulaşılmıştı. Yeni köpek bütün beklentileri karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda çok üstün birkaç özellik daha sergiliyordu.

    Ne yazık ki 1956 yılında Prof. Dr. Antonio Nores Martines trajik bir kaza sonucu hayatını kaybetti ve ortaya çıkan bu yeni köpek ırkının Uluslararası Köpek Federasyonu (FCI) tarafından resmen tanınmasını (1964) göremedi.

    Kardeşi Avgustin bu cinsin popüler hale gelmesi için elinden geleni yaptı ve onun sayesinde bu yeni ırk yok olmaktan kurtuldu. Gittiği her yere yanında Dogo Argentino yavrularını götürüyor ve oradaki üst düzey kişilere hediye ediyordu. Daha sonra Arjantin'in Kanada'daki büyükelçisi olarak Kuzey Amerika'ya gittiğinde yine yanında birkaç Dogo götürerek köpeğin orada da tanınmasını sağladı.




    Dogo Argentino pek havlayan bir köpek türü değil. Bunun sebeplerinden onun avcı oluşunu ve kendine olan güvenini gösterebiliriz.
    Dogo sessiz avcıdır sessizce, süratle ve acımasızca saldırır. Aynı zamanda Dogo kendi gücünün farkındadır ve bu nedenle kendini kolay kolay tehdit altında hissetmez, dolayısıyla da agresifleşmez. Köpek kavgalarının çoğunda kavgayı provoke eden, yani başlatan Dogo değildir (hepsini o bitirse bile!) Kısacası, Dogo gereksiz yere havlamaz. Maalesef, gerektiğinde bile havlamayabilir: bahçenize girmeye çalışan hırsızı veya davetsiz misafiri havlayarak uyarmak ve korkutmak, böylece onun uzaklaşmasını sağlamak yerine sessizce bir köşede pusuya yatıp kurbanını bekleyebilir. Sonucu tahmin edebiliyorsunuz herhalde!!! Çok büyük trajediye yol açılabilir. Belki duymuşsunuzdur, bekçi köpekleri için şöyle bir benzetme vardır: "Bir Dobermann koruduğu binaya insanı asla sokmaz, Rottweiler ise içeriye sokar ama dışarıya çıkartmaz." Burada benzetme yapacak olursak Dogo da insanı içeriye alıp orayı kendi av alanına çevirir!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shockwave23






    Alıntıları Göster
    Pitbulun üzerine köpek tanımam , köpoek dövüşlerine karşıyım ama şuna bir bakın. Bence dogodan daha güçlü

    http://kopekdovusleri.blogspot.com/2010/03/dogo-argentino-vs-pitbull.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shockwave23






    Alıntıları Göster
    Her türlü kangal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zencefilligazoz

    Her türlü kangal

    Alıntıları Göster
    İşte En Güçlü Köpekler. Sahipleri evlerinde zor tutuyor.
     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği
  • kangal
    rottweilrr
    dogo


    kangal foreverrr safkan bi kangal asla korkmaz ve yilmaz vve yilmazsa basariya ulasirrr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HITM@N

    İnternette bulduğum kadarıyla,
    ısırma gücüne göre şöyle sıralamışlar

    1
    American pitbull terrier
     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği



    2
    the German Sheperd (sanırım türkçesi Alman çoban köpeği)
     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği



    3
    ROTTWEILER
     Size göre dünyanın en güçlü üç köpeği



    isirmq gucune gore national geografic in siralqmasaydi sanirim videolu...

    rott
    pitt
    german shepred
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.