Şimdi Ara

Sizce Piramitler Nasıl Yapıldı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
6
Favori
7.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eloko E kullanıcısına yanıt
    Sence öyle mi ? Bence hala bilmedigimiz seyler var. Biraz ayrıntılı bir arastırma yapıp kendi teori mi çıkarcam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iboocum

Benim teorim de o zamanlar teknoloji çok gelişmişti o yapıtlar yapıldıktan sonra dinozorların yok oluş olayı gibi bir afet oldu ve insan oğlu sıfırdan başladı diyebiliriz

Piramit leri yapmak için üstün teknoloji sahibi olmuş olsalardı, sizcede şuanda daha çok teknolojik kalıntı hatta yüksek bina kalıntıları(sadece şimdiki düşünce yapımıza göre küçük bir örnek) bulmamız gerekmezmiydi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aldwin -- 25 Kasım 2013; 3:58:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dahası teknoloji yüksek falan olsaydı uzun yıllar sürmezdi yapım..
    Bu tür yapılar için matematik ve hareket ettirme, kaldırma gibi fiziksel güç yapım için yeterli.
    komplo teorilerine hiç gerek yok.
  • önceleri şöyle bir anlayış vardı,
    Diyelim bir Firavun piramit yaptı. Sonradan gelen firavun eski piramitin üstüne piramit yapıyordu.
    Bir dönemin piramitleri üst üste inşa ediliyordu.
    Gerçekten hayret verici yapılar ama yapmışlar işte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence uygarlık çok ilerledi.bir süre sonra üst sınırı bulunca uygarlık çöküp her şeye yeniden başladık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Dahası teknoloji yüksek falan olsaydı uzun yıllar sürmezdi yapım..
    Bu tür yapılar için matematik ve hareket ettirme, kaldırma gibi fiziksel güç yapım için yeterli.
    komplo teorilerine hiç gerek yok.

Keops piramidinin taban alanı dünyayı yataydan ikiye böldüğümüzde ortaya çıkan kesit alanı gibi düşünülürse ve piramidin tabanı dünyanın yarıçapı üzerine oturtulsa, yüksekliği tam kutup noktasına denk gelirdi. Yani burada kusursuz bir oran mevcuttur.
    -Keops piramidinin taban çevresini yüksekliğinin iki katına bölündüğünde tam olarak pi=3,1416 sayısı elde edilmektedir.
    - Keops ve Kefren piramitleri doğu-batı ve kuzey-güney sınırlarına öyle kusursuz yerleştirilmiştirler ki, o günün koşulları düşünüldüğünde hayret verici bir durum olarak görülmektedir.
    - Keops piramidinin üçgen şeklindeki dört yüzeyinin toplam alanı, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.
    - Keops piramidinin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı tam olarak dünya ile güneş arasındaki mesafeyi(149.504.000km) vermektedir.
    - Piramitler bir güneş saati olarak işlev görmektedirler. piramitlerin Ekim ayı ortasında ve Mart ayının başlangıcında yre düşürdüğü gölgeler, mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterir.
    - Keops piramidiyle dünyanın merkezi arasındaki mesafe, Kuzey kutbuyla arasındaki mesafeye eşittir.
    Bilimsel olarak kanıtlanmamış bazı rivayetler ise şunlardır;
    - Piramitlerin üzerinden geçen meridyen, karaları ve denizleri iki eşit parçaya bölmektedir.

Bu kadar gizemin sadece matematik ve fiziksel güç olmasını aklım almıyor açıkçası. Sence ?

• İsrail oğullarını, yüzlerce belki de binlerce yıl piramitleri yapmak için köle olarak kullandılar.

Ölen köle olduğu için, bir taşın altında kalan 200-300 insanın pek bir kıymeti yoktu...
  • Bu konu da çok yorum var çoğuda abuk sabuk bende bu kervana katılıp şöyle bir yorumda bulunucam ;

Piramitler, kat karşılığı uzaylı müteahhitler tarafından yapıldı.
  • Şu bilimsel olarak kanıtlandığı iddia edilen şeylerin neredeyse çoğu kanıtlanmamış uydurma şeylerdir.
  • Bence sıvı çimento tarzı bişeyden yaptılar.Kalıplara doldurup orda donduruyorlardı tahminen.

Ya da.Çok yüksek enerji üreten bişey bulup kayaların moleküler yapılarını değiştirip (Katı halden sıvı hale geçirip) daha sonra kalıplarda dondurdular.Mantıklı geliyor çünkü Saadettin Teksoy bi keresinde piramitlerde uzay gemisi,araba ve helikopter figürleri bulmuştu.Aşşağıya ekledim.Yardım almış olabilirler.Uzay yolculukları zaten yapılıyordu.(bkz.Hazreti Zülkarneyn)

Sizce Piramitler Nasıl Yapıldı ?

• Agaoglu 1,5 senede 3 tane yapar.
    Asıl o guc nereden geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlediğim belgesellerde sürekli bir "Rampa sistemi"nden bahsedildi.

Şu tarz yöntemler:

Ek bir bilgi de şu:
    Daha önceleri piramit yapımında kölelerin çalıştığı söylenirdi.
    Tam tersine yetenekli işçiler çalışmış.
    Yani günümüzdeki mühendis ekibi gibi ekipler varmış.

Piramidi yapma görevi verilen mühendis çalışma ekibini kurar ve çalışırmış.
    Piramit bitene kadar tüm ekip firavunun kendi doktoru ile tedavi olur, firavunun yediği yemeklerden yermiş. Yani piramit bitene kadar güzelce ağarlanırlamış.

Piramit toprağını da piramide yakın yerlerden alırlarmış, daha doğrusu toprağı uygun olan yere piramit yaparlarmış.
    Ender durumlarda uzaktan getirilmesi gerekiyorsa Nil nehri sayesinde taşıdıklarını anlatmışlardı.

İlk mesajda bahsedilen özelliklerin olduğunu ben de pek düşünemiyorum. En azından içerisindeki havanın tedavi edici ve büyütücü olmadığını anlatmışlardı.
    Duvarlar zamanla kötü kokmaya başlıyormuş.

Ben en çok piramit tabanını nasıl tamı tamına 90 derecelik açılara böldüklerini merak ediyordum.
    Çünkü taban tam kare olmazsa yükseldikçe tepede birleşmez.
    Onu da bir belgeselde yine açıkladılar. Cidden şapka çıkardım adamların zekasına.

• quote:

Benim teorim de o zamanlar teknoloji çok gelişmişti o yapıtlar yapıldıktan sonra dinozorların yok oluş olayı gibi bir afet oldu ve insan oğlu sıfırdan başladı diyebiliriz

Nuh Tufanı olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SYSMX

quote:

Nuh Tufanı olabilir mi?

Arkadaşın dediğine göre Nuh Tufanı olabilir çok mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

Bence sıvı çimento tarzı bişeyden yaptılar.Kalıplara doldurup orda donduruyorlardı tahminen.

Ya da.Çok yüksek enerji üreten bişey bulup kayaların moleküler yapılarını değiştirip (Katı halden sıvı hale geçirip) daha sonra kalıplarda dondurdular.Mantıklı geliyor çünkü Saadettin Teksoy bi keresinde piramitlerde uzay gemisi,araba ve helikopter figürleri bulmuştu.Aşşağıya ekledim.Yardım almış olabilirler.Uzay yolculukları zaten yapılıyordu.(bkz.Hazreti Zülkarneyn)

Açıkçası taşları en yakın bölgeden -ki baya uzak bir bölge-taşımak isteseler taşımaktan piramidi yapmaya zaman kalmaz. Dediğin gibi yapısını değiştirmeleri bana da mantıklı geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

İzlediğim belgesellerde sürekli bir "Rampa sistemi"nden bahsedildi.

Şu tarz yöntemler:

Ek bir bilgi de şu:
    Daha önceleri piramit yapımında kölelerin çalıştığı söylenirdi.
    Tam tersine yetenekli işçiler çalışmış.
    Yani günümüzdeki mühendis ekibi gibi ekipler varmış.

Piramidi yapma görevi verilen mühendis çalışma ekibini kurar ve çalışırmış.
    Piramit bitene kadar tüm ekip firavunun kendi doktoru ile tedavi olur, firavunun yediği yemeklerden yermiş. Yani piramit bitene kadar güzelce ağarlanırlamış.

Piramit toprağını da piramide yakın yerlerden alırlarmış, daha doğrusu toprağı uygun olan yere piramit yaparlarmış.
    Ender durumlarda uzaktan getirilmesi gerekiyorsa Nil nehri sayesinde taşıdıklarını anlatmışlardı.

İlk mesajda bahsedilen özelliklerin olduğunu ben de pek düşünemiyorum. En azından içerisindeki havanın tedavi edici ve büyütücü olmadığını anlatmışlardı.
    Duvarlar zamanla kötü kokmaya başlıyormuş.

Ben en çok piramit tabanını nasıl tamı tamına 90 derecelik açılara böldüklerini merak ediyordum.
    Çünkü taban tam kare olmazsa yükseldikçe tepede birleşmez.
    Onu da bir belgeselde yine açıkladılar. Cidden şapka çıkardım adamların zekasına.

Mühendisin ömrü piramit için yetiyor muymuş? - Zeka tek başına yeterli olur mu üstün bir güç lazım bence. - Şapka çıkartmamak elden değil.

• Ortalama olarak 10 sene gibi bir zamanda bitiyormuş.

Köşelerdeki 90 dereceyi yakalamak için de resimdeki işlemi uygulamışlar.
    çizimi elle yaptığım için kusura bakmayın.

1 nolu düzlem zaten ilk aşamada yapılıyor.
    Buna 90 derece dik çıkmak için merkezi düzlem üzerinde olan bir daire çiziliyor. (2 nolu şekil)
    sonra aynı düzlem üzerinde biraz daha ileriden bir daire daha çiziyorlar. (3 nolu şekil)
    dairelerin birbirini kesen noktaları , yatay düzleme dik açı oluşturuyor. (4 nolu şekil)

t

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 26 Kasım 2013; 16:23:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Ortalama olarak 10 sene gibi bir zamanda bitiyormuş.

Köşelerdeki 90 dereceyi yakalamak için de resimdeki işlemi uygulamışlar.
    çizimi elle yaptığım için kusura bakmayın.

1 nolu düzlem zaten ilk aşamada yapılıyor.
    Buna 90 derece dik çıkmak için merkezi düzlem üzerinde olan bir daire çiziliyor. (2 nolu şekil)
    sonra aynı düzlem üzerinde biraz daha ileriden bir daire daha çiziyorlar. (3 nolu şekil)
    dairelerin birbirini kesen noktaları , yatay düzleme dik açı oluşturuyor. (4 nolu şekil)

t

Piramit devasa boyutunda bunları dengelemek , inanılmaz...

• Mısır bu konularda gerçekten inanılmaz bir uygarlık.Mısır aynı zamanda gelişimi olmayan uygarlık yani bir anda piramitti oluşturacak bilgi birikimine sahip olmuşlar Örnek verecek olursak Osmanlı mimarisi yavaş yavaş gelişmiştir . roma mimarisi yavaş yavaş gelişmiştir ama mısırda gelişim dönemi yoktur. Sanki birisi hazır olarak bilgiyi vermiş gibidir.

Bana da mantıklı gelen bir teori var. Atlantis ile mısırı bağdaştırıyor. Atlantis çok çok gelişmiş imparatorluk bir sebepten dolayı gelişimleri sonlarını getirdi (Atomu parçalamış olabilirler,Uzaya çıkmış olabilirler...) . Bundan kurtulanlar Mısıra düştüler yüksek bilgileri ve teklonojileri olduğu için kendilerini tanrı olduklarına inandırdılar ve firavun (tanrı kral) oldular. Bilgileri doğrudan mısıra girdiği için mısırın gelişim dönemi yok aniden yükselişe geçmiştir. Bir sebepten (bazı tarihçiler firavun mısırı kullandıktan sonra amaçlarına ulaştıklarını ve gittiklerini düşünür. bunun gibi çok teori vardır) sonra bütün bilgiler yok oldu. Bana da açıkçası çok mantıklı geliyor çünkü Firavunlar kendi kız kardeşleri ile evlenir. Genetikleri bozulmasın diye . Açıkçası bu firavun sır dolu bir ailedir.
    Piramitte bu teoriye göre onların sırlarından biri olabilir. Kim bilir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.