Şimdi Ara

Sizce Piramitler Nasıl Yapıldı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
6
Favori
7.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baron


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cicüri

    3 gün önce 2014'e girdik ve hala 14.yy kafasında yorumlar yapılıyor ve bu yorumlara itibar edenler var. Uzaylılar falan yardım etmedi ve bizden ileri bir medeniyet yoktu. Atlantis ve Mu kıtaları da yoktu.

    Ne vardi peki insan gucu mu tamamen?

    Evet tamamen insan gücü.
    Yalnız matematik ve mühendislik dönemin zirvesiydi.
    En azından izlediğim belgesellerde böyle söylüyorlar.

    Piramitlerin hemen yakınında; günümüz Türkçesiyle "şantiye" varmış.
    taşları şantiyede şekillendirip taşıyorlar, hasta olanları firavun'un kendi doktorları tedavi ediyor.
    yiyecek içecek firavun tarafından karşılanıyor.

    Yani tüm masraflar firavun tarafından karşılanırken işi alan mühendis kendi ekibi ile piramidi tamamlamaya çalışıyor.
    takribi olarak 10-15 yıl kadar sürüyor piramit.
    Zaten en ciddi beklenti piramidin, firavunun ölümünden önce bitirilmesi.

    Hala uzaylılar ya da yabancılar mı geldi diye düşünüyorsunuz?
    neredeler peki? dinazorlarla beraber soyları mı tükendi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 3 Ocak 2014; 21:02:23 >




  • Antik Mega Yapilar-Buyuk Piramit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunuskafe -- 3 Ocak 2014; 21:09:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iboocum

    Benim teorim de o zamanlar teknoloji çok gelişmişti o yapıtlar yapıldıktan sonra dinozorların yok oluş olayı gibi bir afet oldu ve insan oğlu sıfırdan başladı diyebiliriz

    ben de bu düşünceye çok fazla inanıyorum.
  • Engineering An Empire:Egypt belgeselinde anlatılıyor.Yalnız Türkçesi var mı bilmiyorum,İngilizce bilen arkadaşlar izleyebilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunuskafe

    Antik Mega Yapilar-Buyuk Piramit

    İnsan gücünü ön plana çıkaran bir belgesel. En çok katıldığım teori. Bence doğru olan.
  • Eğer günümüzden daha üstün bir teknolojiden bahsediyorsak her olayın kayıta alınmaya başlandığı bir tarihten bahsediyoruz burda ve uygarlık yok olmuş bir uygarlıkta değil yani eskiye dayanan yazılara ulaşma imkanımız hala devam etmekte Atlantis gibi bir uygarlık için söylenebilir bu ancak Mısır ve Piramitler ? mantıksız.
  • Gerçek bilim açıklama yapıyor aslında bu konuda, yani öyle her şey bilinmez değil arkadaşlar. Her şeyi uzaylıların yapması gerekmiyor :D
    Norveç Teknoloji ve Bilim Üniversitesi’ den mimar ve araştırmacılar piramitlerin nasıl yapıldığına dair bir araştırma yayınladılar.

    Araştırmacılar en başta, bu devasa taşların nasıl taşındığına ilişkin iki büyük problemle karşılaştılar: Mısırlılar bu devasa ağır taşları tam olarak nereye yerleştireceklerini nasıl biliyorlardı ? Ve baş mimar 10,000 cahil işçiye bu hayli detaylı planları nasıl yaptırabildi ?

    http://www.gercekbilim.com/piramitlerin-nasil-yapildigina-dair-bilimsel-bir-arastirma/




  • Bana göre o zamanlar teknoloji şimdikinden bile gelişmişti fakat daha sonra büyük tufan tarzı çok güçlü bi afet gibi bir şey oldu ve insan sıfırdan başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atlantis uygarlığından kalan insanlar tasarladı, köleler yaptı. uzaylı felan değil yani.
  • yorumların çoğunu okudum ve genelde 3-5 temel nokta üzerinde yapıldığından bahsediliyor.

    bende şöyle bir şey duymuştum:dünya dışı varlıklar dünya üzerinde herhangi bir yeri işaretlemek için o yerlere piramitleri yapmışlar.bildiğimiz üzere piramitler sadece mısır ve çevresinde yok,dünya üzerinde değişik yerlerde bulunmaktadır.

    ne kadar doğrudur bilinmez.
  • BAŞKA TEKNOLOJİ OLSA RESİMLENDİRİLİRDİ DEĞİLMİ ? O ZAMAN İNSAN GÜCÜ İLE YAPILDI...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu19ra07k -- 17 Ocak 2014; 14:29:51 >
  • Gerçekten Süper Bir İşçilik.
  • Yalnız arkadaşlar benmi yanlış biliyorum ilk mesajda 2. yerde demişsin ki "- Piramit hangi firavunun adına yapıldıysa, kralın odasına yılda sadece iki kez güneş girmektedir. Bunlar kralın doğduğu ve öldüğü günlerdir." Benim bildiğim o tarihler kralın tahta geçtiği ve öldüğü günler yani doğduğu gün değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speedmcpolat

    Yalnız arkadaşlar benmi yanlış biliyorum ilk mesajda 2. yerde demişsin ki "- Piramit hangi firavunun adına yapıldıysa, kralın odasına yılda sadece iki kez güneş girmektedir. Bunlar kralın doğduğu ve öldüğü günlerdir." Benim bildiğim o tarihler kralın tahta geçtiği ve öldüğü günler yani doğduğu gün değil.

    Valla benim arastırdıgım kaynak bunu Yazıyor. Dogru mu yanlıs mı bir sey diyemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batu

    "Bu teori kaç yıldır çürütülmedi. Senin fikrine göre olan şey mi çürütecek."
    Amacım bir teori çürütmek değil, hangi teoriyi çürütmeye çalışmışım anlamadım.

    "Dediğin şeyi saçmalığına gelince zigguratlar tapınak olarak okul olarak yönetim merkezi olarak depo olarak askeri üs gibi çok amaçlı bir yapı. "
    Zigguratlar sadece tapınak olarak kullanılır. Antik mezopotamya halklarında hükümdar kişinin tanrısına(larına) olan inancını, aynı zamanda kendi gücünü (bazıları kendini tanrı gibi görmeye başlar geç dönemlerde) göstermek amacıyla inşa edilir. Hiyerarşik iç düzeni vardır, bazı odalarına sadece din adamları girebilir, kutsal odaya ziggurat'ın çevresini dolaşarak ilerleyen yollardan farklı vistaları geçerek ulaşılır, hatta çoğu zigguratta kutsal odaya girince sağa veya sola dönerek aksın içinde bulursunuz kendinizi. Ziggurat tamamiyle dini amaçla kullanılır, tanrının evi olarak görülür. Askeri üs veya depo olarak kullanıldığı görülmemiştir. SÖYLEDİKLERİNİZ TAMAMEN YANLIŞ.

    Ve mezopotamya da babiller sümerler kullandı. Ayrıca mısırın konumu itibariyle çok geç diğer uygarlıklarla tanıştı. Zigguratlardan haberleri yok. Zigguratların üstlerinde kubbesi oluyor. Burada hiç araştırma yapmaksızın kulaktan dolma bilgilerle gelip kanıt göstermeden bir teoriyi çürütmeye çalışman gerçekten saçma.
    Tebrikler, zigguratlar kimler tarafından kullanılır bunu biliyorsun. Mısır diğer uygarlıklarla çok geç tanışmamıştır, çok geç ticarete başlamıştır. Zigguratlardan haberleri olmadığını sanırım firavun zosere sordunuz. "ZİGGURATLARIN ÜSTLERİNDE KUBBE OLUYOR" bu cümleye ise sadece güldüm, bari google'a kubbe nedir yazsaydın. Kubbe antik çağlarda keşfedilmemişti, yalancı kubbe dediğimiz içi dolu olan kubbemsi uygulamalar nadiren görülüyordu ancak hiç bir Ziggurat'ın tepesinde kubbe yoktur.

    Osmanlı mimarisi nasıl gelişmemiş ? Japonlar kaç yıldır gelip bu yapı nasıl bu kadar kısa sürede bu kadar dayanıklı yapıldı diye inceleyip duruyorlar. her halde günümüzdeki yapıların yanında osmanlı mimarisi bir hiç kalacak.
    Osmanlı mimarisi tamamen başka bir konu, burada bu konuyu tartışacak olsam kitaplar yazmam gerekir. Bilgi almak istersen özel mesaj atabilirsin. Bu arada şu kaç yıldır gelen Japonlar'ı biraz daha detaylı anlatsana merak ettim.

    İşin komik olanı zigguratlarla piramitleri karşılaştırmaya çalışman sırf şeklini benzettiğin için üstüne birde zigguratları inceleyerek keşfetmiştir demen.
    Bu benim teorimdir, inanmak zorunda değilsin ancak senin gibi bilgisiz birinin ben mimari bir konuda "asasdasdaf" desem bile saygı duyması gerekir. Nitekim zigguratların ve erken dönem piramitlerinin mimari görünüşü oldukça benzerdir. (Medium piramiti ve Firavun Zoserin mezar kompleksini incele)

    Şimdi diyeceksin ki mısır mezopotamya ile iletişim halinde Onlardan öğrendi falan falan. hayır öğrenme söz konusu değil mısır çöllerle çevrili ve diğer uygarlıklarla çok çok uzun süre iletişim halinde olmuyor
    Yukarıda aynı yanlışları düzelttim, özetleyeyim; Mısırlılar erken dönemde dış dünya ile kopuk değildir, sadece ticaret yapmıyorlardı. Tabi sen 3. göbekten firavun torunuysan benim bilmediğim bir şeyler biliyor olabilirsin.

    Bir piramiti boyu kısa kalmış diye acemilik işi olarak görmek nerden geliyor ? Gerçekten sadece googleye ziggurat yazıp vikipediye girmen yeterliydi Benim bunları sana yazmam gerekmezdi.
    Keşke google'a Ziggurat diye sen arama yaptırsaydın.(google'ı sen nasıl telaffuz ediyorsun cidden merak ettim, "googleye" nasıl bir çekimleme biçimidir allah aşkına ya...Google yazıldığı gibi değil, Gugıl diye okunur, bunuda öğrenmiş oldun kaşla göz arasında). Senin bana Ziggurat öğretecek bir halin vaktin yok maalesef. Ben bildiklerimi üniversitede mimarlık bölümünde tanınmış mimarlık tarihi profesörlerinden öğrendim. Kısa kalmış piramitten kastım, geometrik olarak piramit şekline ulaşamamış, tek teras halinde kalmış yapılardır. Benzeri mimari denemeleri ve piramitlerin yüzyıllar süren mükemmellik noktasına ulaşana kadar mısır halkının yaptığı yanlış tasarımları şu yapıları inceleyerek görebilirsin; Firavun zoserin mezarı, meidum piramidi, Eğik piramit


    Palanga makara sistemleri kullanılmıştır mısırda gayette iyi biliyorlardı palanganın ne işe yaradığını. Newton mu buldu sanıyorsunuz makaraları .
    Antik mısırda makara sistemi KULLANILMAMIŞTIR. İnatla kullanıldı diyorsan kaynak göstermek zorundasın, nitekim gösteremezsin boşuna aratma google'da.



    Umarım faydalı olmuştur, kompleks yapıp benimle bilgi yarışına girmeye çalışmayıp bir şeyler öğrenmeye çabalarsın inşallah.

    Vay be...
    Batu, bu halk efsanesi gibi yıllardır her yerde duyduğumuz bozulmayan süt, temiz hava, yok güneşe uzaklık hakkında ne düşünüyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: intelligentboy1

    Bende o 2,5 tonluk taşların nasıl kaldırıldığını merak ediyorum,acaba makara sistemi mi kullanıldı?

    M:ö1000 filminde gösteriyor filler çekiyor taşları ciktiklari her basamak için yukarı doğru köprü yapıyorlar duz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_aCme -- 20 Ocak 2014; 14:18:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç teori var bence en mantıklısı yapılan bir rampa ile tasları yukarı tasımak ve yükseklik arttıkca rampanın da uzunlugunu arttırmak. Diklik azalırsa mesafe artar buda demek oluyo ki araba tarzı bise kullanılmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rampa yöntemiyle ilgili bir belgesel izlemiştim mantıklı gelmişti. o ileri teknoloji hiyerogliflerine de hiç bir anlam veremedim doğrusu
  • Şu helikopter figürleri falan garip ve ilginç geldi.... Rampa sistemi ile aslında mantıklı olabilir fakat zaten şuanda çoğu teknolojinin ana fikri eski teknolojiler... Olma ihtimali var. Mısırlıların matematik ve mimarileri gelişmişti...
  • 3 harfliler tarafından yapıldı diyorlar
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.