Şimdi Ara

Sizce Piramitler Nasıl Yapıldı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
206
Cevap
6
Favori
7.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Alp---

Mısır bu konularda gerçekten inanılmaz bir uygarlık.Mısır aynı zamanda gelişimi olmayan uygarlık yani bir anda piramitti oluşturacak bilgi birikimine sahip olmuşlar Örnek verecek olursak Osmanlı mimarisi yavaş yavaş gelişmiştir . roma mimarisi yavaş yavaş gelişmiştir ama mısırda gelişim dönemi yoktur. Sanki birisi hazır olarak bilgiyi vermiş gibidir.

Yanılıyorsunuz Mısırda devasa piramitlerden önce pekçok acemice yapılmış, yıkılmış, vede şekli bozuk piramitler vardır, deneme yanılma metodlarıyla sanatlarını geliştirmişler daha sonraları düzgün, yüksek piramitler ortaya çıkmıştır.

Şöyle bir link buldum daha ayrıntılı olarak anlatım sunuyor;

http://www.bilgiustam.com/misir-piramitlerinin-sirri-nedir/

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Mısır bu konularda gerçekten inanılmaz bir uygarlık.Mısır aynı zamanda gelişimi olmayan uygarlık yani bir anda piramitti oluşturacak bilgi birikimine sahip olmuşlar Örnek verecek olursak Osmanlı mimarisi yavaş yavaş gelişmiştir . roma mimarisi yavaş yavaş gelişmiştir ama mısırda gelişim dönemi yoktur. Sanki birisi hazır olarak bilgiyi vermiş gibidir.

Yanılıyorsunuz Mısırda devasa piramitlerden önce pekçok acemice yapılmış, yıkılmış, vede şekli bozuk piramitler vardır, deneme yanılma metodlarıyla sanatlarını geliştirmişler daha sonraları düzgün, yüksek piramitler ortaya çıkmıştır.

Bence de daha mantıklı dediğin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

ilk olarak dünyadaki tarihçiler hiç mi fark etmemiş bunu. 2.si Acemice yapılmış ama istenilen mesajı vermiş. 3-ve en önemlisi Acemice yapılmamıştır hepsi doğru hesaplanıp yapılmıştır ve günümüze dek ayakta kalabilmiştir.Bazı piramitlerin boyunun kısa olması onları acemi yapımı yapmaz.Mantıken düşünücek olursak
    Bir kaç denemeden sonra günümüzde kullandığımız astronomik birimi verecek piramit yapmaları da pek olası değil.

Mısırdaki kaynaklarda yok oldu diyoruz ama sağlam kaynaklarda bulunmakta Bulunan kaynaklar ise Daha çok tarım şekilleri tarımdaki kullandıkları geometri ile alakalı. Piramitlerdeki teknoloji matematik için kaynak bulunmamakta. Şu an bu teoriyi çürütecek pek kaynak yok aynı zamanda kanıtlayacak ta pek kaynak yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

Bence sıvı çimento tarzı bişeyden yaptılar.Kalıplara doldurup orda donduruyorlardı tahminen.

Ya da.Çok yüksek enerji üreten bişey bulup kayaların moleküler yapılarını değiştirip (Katı halden sıvı hale geçirip) daha sonra kalıplarda dondurdular.Mantıklı geliyor çünkü Saadettin Teksoy bi keresinde piramitlerde uzay gemisi,araba ve helikopter figürleri bulmuştu.Aşşağıya ekledim.Yardım almış olabilirler.Uzay yolculukları zaten yapılıyordu.(bkz.Hazreti Zülkarneyn)

Sizce Piramitler Nasıl Yapıldı ?

Biride çıkıp demiyorki akıllarına nasıl geldide günümüzdeki figürleri ozamandan yaptılar..Orda bildiğiniz ufo ve helikopter figürleri bariz belli

• quote:

Orijinalden alıntı: Thenough

quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

Bence sıvı çimento tarzı bişeyden yaptılar.Kalıplara doldurup orda donduruyorlardı tahminen.

Ya da.Çok yüksek enerji üreten bişey bulup kayaların moleküler yapılarını değiştirip (Katı halden sıvı hale geçirip) daha sonra kalıplarda dondurdular.Mantıklı geliyor çünkü Saadettin Teksoy bi keresinde piramitlerde uzay gemisi,araba ve helikopter figürleri bulmuştu.Aşşağıya ekledim.Yardım almış olabilirler.Uzay yolculukları zaten yapılıyordu.(bkz.Hazreti Zülkarneyn)

Biride çıkıp demiyorki akıllarına nasıl geldide günümüzdeki figürleri ozamandan yaptılar..Orda bildiğiniz ufo ve helikopter figürleri bariz belli

Alıntıları Göster
    İnsanoğlu der geçerim. Hiçbir açıklaması yok kesin ve net..

• quote:

Orijinalden alıntı: Everezt

quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Dahası teknoloji yüksek falan olsaydı uzun yıllar sürmezdi yapım..
    Bu tür yapılar için matematik ve hareket ettirme, kaldırma gibi fiziksel güç yapım için yeterli.
    komplo teorilerine hiç gerek yok.

Keops piramidinin taban alanı dünyayı yataydan ikiye böldüğümüzde ortaya çıkan kesit alanı gibi düşünülürse ve piramidin tabanı dünyanın yarıçapı üzerine oturtulsa, yüksekliği tam kutup noktasına denk gelirdi. Yani burada kusursuz bir oran mevcuttur.
    -Keops piramidinin taban çevresini yüksekliğinin iki katına bölündüğünde tam olarak pi=3,1416 sayısı elde edilmektedir.
    - Keops ve Kefren piramitleri doğu-batı ve kuzey-güney sınırlarına öyle kusursuz yerleştirilmiştirler ki, o günün koşulları düşünüldüğünde hayret verici bir durum olarak görülmektedir.
    - Keops piramidinin üçgen şeklindeki dört yüzeyinin toplam alanı, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.
    - Keops piramidinin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı tam olarak dünya ile güneş arasındaki mesafeyi(149.504.000km) vermektedir.
    - Piramitler bir güneş saati olarak işlev görmektedirler. piramitlerin Ekim ayı ortasında ve Mart ayının başlangıcında yre düşürdüğü gölgeler, mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterir.
    - Keops piramidiyle dünyanın merkezi arasındaki mesafe, Kuzey kutbuyla arasındaki mesafeye eşittir.
    Bilimsel olarak kanıtlanmamış bazı rivayetler ise şunlardır;
    - Piramitlerin üzerinden geçen meridyen, karaları ve denizleri iki eşit parçaya bölmektedir.

Bu kadar gizemin sadece matematik ve fiziksel güç olmasını aklım almıyor açıkçası. Sence ?

Bunların çoğu sallamadır örnekğin

Keops piramidinin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı tam olarak dünya ile güneş arasındaki mesafeyi(149.504.000km) vermektedir.

Keops 139m yüksekliğindedir 1 milyarla çarımı sonucu 149.504.000km sayısı elde edilmez.

Yine aynı uzunluğa göre keopsu ekvatora oturtuğumuzda ucunun kutup noktasına değiceği söylenmiş sizce ekvatorla kutuplar arası 139m mi?

• eğer uzaylı aranıyorsa Osiris Anubis Ra falan araştırılabilir ama sanmıyorum. mısırlıların dediklerine göre bu tanrılar firavunlardan önce 10bin yıl kadar yaşayan insanlarmış. sümerde de çok benzeri var. ama hikaye gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

eğer uzaylı aranıyorsa Osiris Anubis Ra falan araştırılabilir ama sanmıyorum. mısırlıların dediklerine göre bu tanrılar firavunlardan önce 10bin yıl kadar yaşayan insanlarmış. sümerde de çok benzeri var. ama hikaye gibi
    3-4 yıl yıl öncede bir hocam benzer bir teoriden bahsetmişti.( uzaylılarla ilgili diye )
  • quote:

Orijinalden alıntı: okank.

3-4 yıl yıl öncede bir hocam benzer bir teoriden bahsetmişti.( uzaylılarla ilgili diye )

Varsa neden olmasın ? :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: Baron

quote:

Varsa neden olmasın ? :-)

Alıntıları Göster
    Asıl sorun orada başlıyor zaten, Varsa nasıl oluyorda dünya ile irtibatları kesiliyor ya da bunun hakkında kesin bir bilgiye ulaşamıyoruz...
  • quote:

Asıl sorun orada başlıyor zaten, Varsa nasıl oluyorda dünya ile irtibatları kesiliyor ya da bunun hakkında kesin bir bilgiye ulaşamıyoruz...

En iyisi beklemek bence. Suan icin neyin yalan neyin dogru oldugunu bileyiz. Görmeden bilemiyiz tabii.

• iboocum kullanıcısına yanıt
    benim teorimde aynı şekilde dine inanan biriyseniz kurandada bizlerden önceki yokolan birçok uygarlık hakkında ayetler mevcut
  • Olağanüstü şeyler olduğu kesin sadece bizlerden saklanıyor. Bence uzaylılar da işin içindeydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DT Swiss -- 8 Aralık 2013; 22:15:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Olağanüstü şeyler olduğu kesin sadece bizlerden saklanıyor. Bence uzaylılar da işin içindeydi
    Her biri mühendislik harikasıdır, uzaylıların işi gücü yok gelip piramitlere yardım edecekler. :)
    Ayrıca o paylaşılan görseller (Helikopter görseli gibi) taşların üzerine iki farklı yazı yazılması sonrası ortaya çıkmış görseller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayemdi

Her biri mühendislik harikasıdır, uzaylıların işi gücü yok gelip piramitlere yardım edecekler. :)
    Ayrıca o paylaşılan görseller (Helikopter görseli gibi) taşların üzerine iki farklı yazı yazılması sonrası ortaya çıkmış görseller.

Alıntıları Göster
    Tanrıların arabaları /erich vonn daniken i oku .
    dünyaya ziyarete gelen gelişmiş uygarlıkların yaptığını söylüyorlar piramitleri
  • Su sehir efsaneleri yok mu...

"Piramidin icinde su ariniyormus mus..."

Oncelikle boyle deli sacmasi iddialar sadece Turkce kaynaklarda bu kadar fazla yayiliyor onu soyleyeyim. Piramitler tastan anitlardir, daha otesi degil. Uzayli, cadi, buyucu, misir tanrisi falan aramayin olayin arkasinda. Olay matematigi, astronomisi, is gucu ve zamani olan antik bir milletin yeryuzunde bir iz birakma hareketinden otesi degil.

• quote:

Bana da mantıklı gelen bir teori var. Atlantis ile mısırı bağdaştırıyor. Atlantis çok çok gelişmiş imparatorluk bir sebepten dolayı gelişimleri sonlarını getirdi (Atomu parçalamış olabilirler,Uzaya çıkmış olabilirler...) . Bundan kurtulanlar Mısıra düştüler yüksek bilgileri ve teklonojileri olduğu için kendilerini tanrı olduklarına inandırdılar ve firavun (tanrı kral) oldular. Bilgileri doğrudan mısıra girdiği için mısırın gelişim dönemi yok aniden yükselişe geçmiştir. Bir sebepten (bazı tarihçiler firavun mısırı kullandıktan sonra amaçlarına ulaştıklarını ve gittiklerini düşünür. bunun gibi çok teori vardır) sonra bütün bilgiler yok oldu. Bana da açıkçası çok mantıklı geliyor çünkü Firavunlar kendi kız kardeşleri ile evlenir. Genetikleri bozulmasın diye . Açıkçası bu firavun sır dolu bir ailedir.
    Piramitte bu teoriye göre onların sırlarından biri olabilir. Kim bilir

Sacmalik, bilgisiz bir yorum daha.

Osmanli mimarisi diyebilecegimiz kadar gelismis bir mimari soz konusu degildir. Roma mimarisi yunan mimarisinin cocugudur. Misir mimarisi ise uzun sure icinde gelismistir. Fazla dik yapilip kendi icinde heyelan yasamis piramitler, yarisina kadar yukselip daha yuksege cikilamayan piramitler vardir. Ayrica misirin cografi komsusu mezopotamya bolgesinde daha eski donemlerde zigurat denen ve piramitlerin temelini olusturdugunu dusundugum yapilar vardir. Benim fikrime gore misir piramitlerin insasini ziguratlari inceleyerek kesfetmistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

Bunların çoğu sallamadır örnekğin

Keops piramidinin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı tam olarak dünya ile güneş arasındaki mesafeyi(149.504.000km) vermektedir.

Keops 139m yüksekliğindedir 1 milyarla çarımı sonucu 149.504.000km sayısı elde edilmez.

Yine aynı uzunluğa göre keopsu ekvatora oturtuğumuzda ucunun kutup noktasına değiceği söylenmiş sizce ekvatorla kutuplar arası 139m mi?

wikipedia da geçiyor bu bilgiler . sallama bilgilere onay vereceklerini zannetmiyorum ben .
  • quote:

Orijinalden alıntı: intelligentboy1

Bende o 2,5 tonluk taşların nasıl kaldırıldığını merak ediyorum,acaba makara sistemi mi kullanıldı?

O zaman makara yani palanga sistemi bilinmiyordu.
  • Batu B kullanıcısına yanıt
    Bu teori kaç yıldır çürütülmedi. Senin fikrine göre olan şey mi çürütecek. Dediğin şeyi saçmalığına gelince zigguratlar tapınak olarak okul olarak yönetim merkezi olarak depo olarak askeri üs gibi çok amaçlı bir yapı.
    Ve mezopotamya da babiller sümerler kullandı. Ayrıca mısırın konumu itibariyle çok geç diğer uygarlıklarla tanıştı. Zigguratlardan haberleri yok. Zigguratların üstlerinde kubbesi oluyor. Burada hiç araştırma yapmaksızın kulaktan dolma bilgilerle gelip kanıt göstermeden bir teoriyi çürütmeye çalışman gerçekten saçma.

Osmanlı mimarisi nasıl gelişmemiş ? Japonlar kaç yıldır gelip bu yapı nasıl bu kadar kısa sürede bu kadar dayanıklı yapıldı diye inceleyip duruyorlar. her halde günümüzdeki yapıların yanında osmanlı mimarisi bir hiç kalacak.

İşin komik olanı zigguratlarla piramitleri karşılaştırmaya çalışman sırf şeklini benzettiğin için üstüne birde zigguratları inceleyerek keşfetmiştir demen.

Şimdi diyeceksin ki mısır mezopotamya ile iletişim halinde Onlardan öğrendi falan falan. hayır öğrenme söz konusu değil mısır çöllerle çevrili ve diğer uygarlıklarla çok çok uzun süre iletişim halinde olmuyor.

Bir piramiti boyu kısa kalmış diye acemilik işi olarak görmek nerden geliyor ? Gerçekten sadece googleye ziggurat yazıp vikipediye girmen yeterliydi Benim bunları sana yazmam gerekmezdi.

Palanga makara sistemleri kullanılmıştır mısırda gayette iyi biliyorlardı palanganın ne işe yaradığını. Newton mu buldu sanıyorsunuz makaraları .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.