Biliyorsunuz ki Ekşisözlük 14 gündür kapalı. Aşağı yukarı hangi gerekçelerne kapandığınıda biliyorsunuz. Benzer şekilde DH'de bu tarz bir ceza alabilir mi ? Ben buna çok uzak olmadıklarını düşünüyorum. Bİr teknoloji forumu olmaktan çıkıp başka bir yola giriyorlar sanki. Ülke Dünya Gündem bölümüne girerseniz az çok göreceksiniz. Uçuk uçuk başlıklar hakaretvari söylemler sabah akşam belgesiz bilgisiz trol konular belli bir partiye ve seçmenine ağır hakaret serbest gibi davranmalar ceza almayan söyelmer hepsi havada uçuşuyor. Herkesi hırsız ilan etmek çaldı demek şerefsiz ilan etmek hakaret etmek serbet gibi neredeyse. Ve işin en kötüsü en ufak bir karşı ses gelirse hemen susturma banlama veya 3 ay ceza verme var. Belli başlı üyeler ne yaparsa yapsın. Ama ne yaparsa ne derse desin en ufak bir ceza almıyor. Ama bazı üyelerin açtığı konular hemen siliniyor. Mesajları siliniyor kendilerini ifade etmelerine bile izin verilmiyor. Özgürlük tek taraflı gibi davranılıyor. Üstüne Moderatörlerin de konulara dahil olup alenen taraf olması. Üstüne kurallara aykırı bir şekilde belli bir kesime uçuk cezalar verdiklerini düşünüyorum... Not: Forumda tartışma kültürü veya ifade özgürlüğü varsa bu konu silinmez ama ben sanmıyorum anında uçurulacaktır çöp kutusuna. ( Sizin bu konu hakkında ki görüşleriniz nedir ? ) Ülke siyaseti bu kadar hareketli iken forumun Ülke Gündemi bu kadar alevli iken uçuk kaçış tek taraflı kışkırtıcı konulara ve söylemlere karşı DH yönetiminin bir çare veya çözüm bulması lazım mı yoksa tek taraflı bir kesimi mutlu edip diğer tarafın sesini kesip tek taraflı yayınlara devam etmesi normal mi ! |
Bildirim