Şimdi Ara

SİZCE ÇIKMA LASTİK ALINIR MI ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Yaser34 , Yaser34 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
27.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tandem_78

    herşeyin çıkmasını anlarımda lastiğe anlam veremiyorum. araba bu 4 lastik üzerinde gidiyor zaten... arabanda yok yok diyelim frene bastığında araba nasıl duracak onu hesap etmek lazım..

    bundan 4-5 yıl önce, bizim herşeyin orjinalinden bi haber amca oğlu, çıkma jant adı sanı duyulmamış lastikle arabasını dereye attı ve 2 çocuğu öldü. arabanın lastiği patlamış, muhtemelen jantın kenarından sızdırmış. araba toros... kazadan birkaç ay sonra kaza yaptığı torostan almazmı arkadaş. bu zihniyeti anlamıyorum ve asla da anlamak istemiyorum

    belki de senin amcaoğlunun değişmesi lazımdır. zamanında çok dandik araçlar kullandım ama hiç limitleri zorlamadığım için Allah'a şükür başıma hiçbirşey gelmedi. üsturuplu kullanırsan şahin de toros da kullansan başkasından kaynaklı olmadıkça birşey olma ihtimali çok fazla değil. o kadar abartmayalım. ayrıca herkesin 10 hava yastıklı gıcır araba almaya gücü yok.




  • Lastikçiden çıkma lastik alıyorsanız 5 kere düşünün 10 kere inceleyin derim. Asla çıkma lastikçilere güvenip hayatınızı riske atmayın. Ucuz lastik alıyorsanız mutlaka bir çapan vardır.
    İkinci el lastikçilerin çoğu çok riskli lastikleri sağlam diye satabiliyorlar. Dürüst olan lastikçi parmakla sayılır. Sizin hayatınızı hiç önemsemiyorlar. Hiç ama hiç güvenmeyin. Lastikten anlamıyorsanız kesinlikle çıkma lastikçiye güvenipte bu işe girmeyin. Genelde arabasını satanlar bu yola başvuruyor. Ama siz satacağınız insanı bile riske atmayın bırakın lastikleri eski olsun yeni lastipi kendisi alsın.


    1- Lastikte ikinci elde yanaklarda tamir olmaması çok önemli, yama olmamalı. Bazı lastikçiler lastik yanaklarını öyle güzel tamir ediyor ki hiç anlamıyorsunuz. Adamlarda makine var orjinali gibi yapıyor.
    Ve size satarkende hatasız diye satıyor.
    3-5 ay sonra lastik yamalardan hava sızdırmaya başlar, balon yapar. Tamirde olmaz, lastikçi ben sağlam satmıştım der ve direk çöp. Çok tehlikelidir hızlı giderken hayatınızı tehlikeye atar.


    2- Kesinlikle üretim yılı 2 yılı aşmış olmasın. 3 yıllık lastik bile çıkma için ciddi risktir. Üretim yılı çok önemli. 3.yıldan sonra kauçuk özelliğini kaybeder. Heleki rafta duran lastik sertleşir ve çatlar. Lastikçiler, lastik ömrü 10 yıl diyor sakın ama sakın inanmayın. Kauçuğun sertleşmesi ve özelliğini kaybetmesi 3-4 yıldır. 3-4 yaşındaki lastik sıfır bile olsa almayın. Rafta duran lastik özelliğini kaybeder.
    Kauçul sertleşirse kaygan bir lastiğe döner. Yolu tutmaz, ani frenlerde maazallah paten yapar, kayar yoldan çıkar ve takla atarsınız.

    3-Diş kalınlığı çok önemli ayrıca markalı olmalı.

    4- Satıcı çok önemli zaten söylediğim koşullarda ikinci el lastik fiyatı sıfırına yakın olacaktır.

    4-Lastikte ince çatlaklar dahi olmamalı. Bazı üretim sonrası lastikler daha birinci yılında bile kılcal çatlaklar oluşturur. Lastikleri garantiden değiştirip çatlakları piyasaya ucuza satıyorlar. İşte bu tuzağa düşmeyin.

    5- Kılcal çatlak kontrolünü aydınlık ortamda yaparsınız. Hatta lastikler takılınca dışarı çıkar çıkmaz günışığında tekrar tekrar kontrol edin.

    6- En son öğrendiğim konu ise bazı lastikçiler lastik üstündeki eski tarihi silip yeni tarih yapabiliyorlarmış. Dikkat derim.

    Gidipte bilmeden ucuz buldum markalı bak diş kalınlığı da 7 mm vb. deyipte o lastiği aman almayın. Mesela 10 yıldır bekleyen lastik olabilir vb.

    Kısacası ikinci el koşulları gerçekten çok iyi bilen tüketiciler veya çok dürüst satıcılar için doğrudur (Lastikçilerin hepsi elindeki lastiği satma peşinde amaç böyle olunca.......).

    YANİ İKİNCİ EL LASTİK ALMAK ÇOOOK RİSKLİDİR. ÇOLUĞUNUZU ÇOCUĞUNUZU RİSKE ATMAYIN. YA SIFIR LASTİK ALIN YA DA DURUMUNUZ YOKSA ARABAYA YENİ LASTİK ALINCAYA DEK BİNMEYİN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xTURKUAZx -- 2 Ağustos 2021; 6:57:37 >




  • KESİNLİKLE ÇIKMA ALMAYIN. PARANIZI ÇÖPE ATMAYIN CANINIZLA RUS RULETİ OYNAMAYIN. TECRÜBEM;

    1- Continental lastik sattılar 4 adet hiç bir sorunu yok diye ve yepyeniydi. 3 ay sonra yanaklar balon yaptı hepsi yanaklardan yama tamirliymiş. Lastikçiye gittim resmen çamur yaptı. Sonuçta
    Yeni lastik alıpta zarara girdim.

    2- Başka lastikçi çıkma 10 yıllık lastikleri 4 adet yeni tarihlie diye sattı. Güvendim tarihine bakmadım.arabayla yolda paten yaptım. Ölüyordum.
    Sonuçta yeni lastik aldım ve zarara girdim.


    3-Bridgestone 3 yıllık sıfıra yakın dişli lastiği lastikçi şahıs yepyeni diyerek yeniye yakın fiyata sattı. Lastikler birinci haftada patlamaya başladı. Patlak tamirinde hepsinin üretim hatası çatlak olduğu ortaya çıktı.Lastiklerin hepsi kılcal çatlakmış. Görünce lastikçiyle tartıştım çamur yaptı.
    Yeni lastik alıp ciddi zarara girdim.

    ÇIKMA LASTİKTE GERÇEKTEN SORUNSUZ LASTİK ALMANIZ %25 İHTİMAL.

    LASTİKÇİLERDE ZİHNİYET SATARKEN KRALSINIZ YAMUK ÇIKINCA İTİRAZ EDİNCE ÇAMUR.......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xTURKUAZx -- 2 Ağustos 2021; 12:34:38 >




  • Eğer lastikler gerçekten keyfe keder değişmişse ve az km yapmışsa alınır.Bu şöyle oluyor.Bazı kişiler geniş jant lastik ölçüsüne geçtikleri için yepyeni lastiklerini değiştirebiliyorlar.Ben 4 yıldır bu şekilde aldığım lastikten çok memmunum.Aldığımda 5000 km yapmıştı ve 2 aylıktı.

    Ama bu söylediklerim dışında aldığım ikinci el lastiklerden hiç memnun kalmadım.Bu lastikçiler ne sürüyorlarsa raftan indirirken simsiyah sıfır gibi ama araca taktıktan sonra biraz yol yapınca her tarafının çatlak olduğu lastiğin ne kadar gevrediği ortaya çıkıyor.Ondan sonra doğru düzgün balans tutmuyor.Çabuk patlıyor.
  • Lastiği alacağınız yer tanıdığınız akrabanız değilse lastikçilerden çıkma lastik alınmaz.

    Size benim yıllardır yaptığım bir taktiği söyleyeyim ;

    Bulunduğum ilin sanayi bölgesinde pert araçların kazalı şekilde satıldığı galerici gibi işletmeler var. Onları geze geze kendi lastik ölçülerinizde iyi durumda bir lastik bulup sahibiyle sizin lastikleri o araca, pert araçtaki lastikleri sizin araca ve bir miktar para şeklinde anlaşıyorsunuz.

    Bir kaç püf nokta var ; Sanayide çevreniz olması işinizi kolaylaştırır. Yoksa bile ağzınız laf yapmalı yoksa sanayi esnafı sizi ciddiye almayabilir.

    Bir diğer nokta ise lastik seçiminde genelde 1-2 yaşını çok geçmemiş kiralık çalışmış ( Symbol, Egea, Focus, Megane vb. ) araçlara yönelin. Bu araçların üzerinde genelde fabrikasyon iyi kondisyonda lastikler oluyor. Marka olarak Bridgeston, Continental, Michelin çıkar genelde. Ebat olarak 185, 205, 215'e 15-16-17" civarlarında çıkıyor.




  • Görünümü iyi bile olsa çıkma lastiğin ne yapacağı belli olmuyor. Paraya sıkışıkken iyi görünen bir takım kışlık lastik aldım, bir sezon sonunda parça parça döküldü. Yaz sıcağında kullanılmış dediler. Yine kendi aracımdan çıkan lastikleri satayım dedim, alıcı kontrol ettireyim dedi. Ben güveniyorum tabi, gittik lastikçi janta geçirip havayı vurunca birinde balon çıktı. Mahçup oldum. Lastikçi böyle ikinci el satıp sonra sorumlu olursunuz, değmez deyince uyandım. Daha da bulaşmam ikinci ele.

    Ha tabi şu var, ikinci el araba alan herkes sanki lastiğini hemen yeniliyor mu? Hayır. Aslında ikinci el araç alan herkes ikinci el lastik almıştır.

    K.
  • Ben gecen sene 2017 üretimi hankook 185 60 15 4 adetini 480 den aldim. Lastiklerde ne yama ne catlak vardi dis derinligide sifira yakindi. Suanda cok memnunum eski lastiklerime gore daha iyi fren performansi var. Dusurebilirseniz benimki gibi mutlska alin.
  • Çıkma lastik alınır mı evet
    Her yerden çıkma lastik alınır mı hayır.

    Çoğu kişi yeni araç satın aldığında araçtaki yeni lastileri eskisiyle değiştirip satıyor. Letgoda araştır. Bakarken iyice incele üretim tarihine bak sorun olmaz. Sıfıra çok yakın lastik aldım 900 lira kâr yaptım o parayla da araca bakım yaptırdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funkerman

    Ben gecen sene 2017 üretimi hankook 185 60 15 4 adetini 480 den aldim. Lastiklerde ne yama ne catlak vardi dis derinligide sifira yakindi. Suanda cok memnunum eski lastiklerime gore daha iyi fren performansi var. Dusurebilirseniz benimki gibi mutlska alin.

    Lastik 2 yıldan eski olmamalı dış katmanı hamur gibi oluyor

  • Piyasada Kormoran, Laufen, Starmaxx, Milestone tarzı bir sürü ucuz fiyatlı lastikler var. Performansları da fena değil. Çıkma alacağına bunların sıfırlarını al, her türlü daha iyidir.

  • Lastikçiden almayın. Sahibinden bulursanız alabilirsiniz.
    Bazı araç sahipleri aracını sattıktan sonra kışlık lastikleri ayrıca satıyorlar.
    Sahibinde de Değer Lastik diye bir kullanıcıdan uygun ebat ve fiyatta lastik bulmuştum. Sorunca hata yok diye de mesaj attı. Gittim baktım görünürde birşey yok fakat hem sırttan hem de yanaktan darbe almış lastiği bana göstermemişler. Benim aracın lastiklerini sökünce gördüm. Özetle sahtekarlık ve yüzsüzlük. Ankara'da İkra lastik diye bir dükkan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 8 Ekim 2021; 16:46:39 >
  • Çıkma lastik yerine starmaxx marka ucuz ve orta kalite lastik var o alınmalı.Yoldaki araçlarda çok görüyorum bu markayı takanı.Ben bir internet sitesinden 205/55/16 ebatta starmaxx ı 300 tl üzerine 50 tl indirim oto ürünlerinde (trendyol)

    vermişti o zaman 255 tl gibi bir rakama aldım.

  • 185 65 15 uygun fiyata yaz lastiği qlmak istiyoum milestone ve starmaxx balans tutmuyor başkada uygun lastik bulamadım
  • çıkma alacağına git petlas al . arabaya lastik alacak paran yoksa da araba kullanma. lastiğin patlayacak allah korusun sen gebersen dünya bi pislikten kurtulur ,karşındaki günahsız iyi insanlara zarar vereceksin.

  • özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt

    İkiside aynı ürün aslında. Yumuşak hamurlu lastikler. Konforu on numara ama virajları kötü.

    Petlas al kaya gibi.

    Olmadı bı conti çak gitsin bro

  • özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt

    Ben yılbaşında Petlas lastik aldım. Bir tanesi atlama yapıyordu. Araç üstünde balans yaptırdım. Dört lastiğin yeri üç defa değişti. Sonunda önleri ayara getirdik. Hafif atlama yapan lastiği sol arkaya taktık. Şuan gayet memnunum. Uygun fiyatlı lastiklerde kalıp hatası çıkabiliyor.


    Edit: Bir sonraki lastik seçimim büyük ihtimalle Falken olacak.


    Edit 2: En fazla 3 - 3.5 mm arası atlama vardı. Arkaya taktığımız için sürüş esnasında kesinlikle hissedilmiyor. Belki de bu tolerans normal de olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 7 Ekim 2021; 13:14:19 >
  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt
    Neden falken hocam nesi farklı
  • Konunun ilk mesajı. 80 TL.ye sıfır lastik.... Neredeyse sandalyeden düşüyordum. Sonra baktım tarih 2015 miş. 


    Bu forumda defalarca yazmışımdır ama tekrar yazayım. Arabanızda ABS, BAS, ESP, TCS vb.... ne olursa olsun yere avuç içiniz kadar 4 adet yüzeyle temas ediyorsunuz. Bu temas eden yüzey özelliğini kaybetmişse o üç harfli donanımlar bir halta yaramaz.


    Şimdi bana ajitasyon yapanlar olacak. İşte maddi durum hebelep gübelep.


    Paran yoksa o arabaya binmeyeceksin. Parası olmayan adam araba alamaz. Paran var ki araba almışsın. Az yiyeceksin, az içeceksin o arabaya yeni dört lastik alacaksın. Şimdi burada sana ne diyenler çıkacaktır. Hiç bile banane değil.


    Neden mi?


    Çünkü, kaza yaptığında kendin geberip gitsen sıkıntı yok. Cimrinin teki ölmüş der geçersin. Ama o lastiklerin yol açtığı kazada karşıdaki masumlara da zarar veriyorsan, burada çıkar yorumumu yazarım. Keşke gerek yolda, gerekse park halinde trafik polislerinin lastik kontrol etme yetkisi ve yeterliliği de olsa diyorum. Projesiz modifiye edilmiş arabaları trafikten men ederek, sahibine arabanın 10 katı ceza yazma yetkisi olsa diyorum.


    Bu tip durumlarda uygulanacak hukuki durumun, kazadan bilinçli taksire çevrilerek sorumlularına ömür boyu ağırlaştırılmış hapis verilse diyorum.


    Bu yazdıklarıma amma da yaptın diyenler. Bu lafları; 7 yaşında çocuğunu okul önündeki durakta servis beklerken aşırı hız nedeniyle virajı alamayıp yoldan çıkan ve ezerek öldüren sürücünün 3 ay sonra salıverildiğini öğrenen anneye, babaya anlatın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 7 Ekim 2021; 9:13:45 >




  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

    Normal aracımda falken var zaten muhteşem ötesi aynı conti gibi bir lastik


    Ama bu alacağım araç 2.araç o yüzden ucuz seçim yapmak istedim fakat madem hatalı çıkıyorsa gider falken alırım 100 lira fazlasına

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Kaderde varsa Continental de taksan,altın kaplamada taksan sonuç değişmez, önlem iyidir ama markayla ilgisi yok

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.