Şimdi Ara

sizce aracı satmalıyım? [edit]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • edit: gelen mantıklı yorumlarla aklımdaki az bişey satma isteğide yok oldu vazgeçtim. başkasının hurdasiyla uğraşmak yerine kendi bildiğimi ederim daha iyi. yorumlar için sağolun.

öğrenciyim. 98 uno var. okuluma gidip gelmek ayriyetten gezmek amaçlı aldım. okulumla evim arası 10KM mesafe. ama okula giderken full yokuş çıkmak zorundayım, okul tepe gibi bi alanda. buda aracı yokuşu almam için zorlayacağım anlamına geliyor. satarsam max bütçem 20bin olur. satıp satmamakta kararsızım, o kadar bakım ve masraf yaptım ve yeni yeni aksesuar, döşemeler aldım. motorda eksik parçaları yeniledim ve performans iyileştirmesi yaptım. yokuşları alıyor almasına ama okulum 2 senelik ve ben daha yeni başladım. 2 sene boyunca yakması gereken yakıtı geçecek. yani nasıl söyliyim; 10 km düz yolda diyelim 3 lira yakması gerekirken ben 5 lira yakıyorum. haliyle bi zaman sıkıntı oluyor. torku yüksek araba almayı düşünüyorum ama 20 bine bulamadım. önerileriniz nelerdir? 18 yaşındayım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impostoryw -- 21 Kasım 2019; 15:48:59 >

• sanayide amcanın biri sat broadway yada toros al dedi, bende onlar benimkinden beterdir diyip geri çevirdim. birinin elinde brodway varmış, bagaj çürük çıktı uzak durdum.
  • Uno o paraya diğer arabalara göre daha seri ve atik bir araba bir dönem kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Confather -- 21 Kasım 2019; 5:31:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben öğrenci olsam, elektrikli birşeylere bakardım.

• Yokuşta hangi araba olursa olsun çok yakar.
    O kadar para harcadığın bildiğin araba varken satıp riske girme hurda çürük-çarık araba itelerler sana o paraya.

• 20 bine alacağın arabaya daha çok masraf edersin. eğer lpg yoksa lpg taktır yola devam.
  • Mondeo 2 bin motor 98-99

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç alınır mı sizce ?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uno güzel araba ,bence macera arama zaten bütçen düşük.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantığa göre dönüşte de hiç yakma gibi bir şey bayir aşağı çünkü çok takma yokuş falan

• O paraya zaten torku yüksek araba alamazsın.. Sadece eski model d segment araç bulursun 2000 motor falan. onun da masrafı öğrenci adama göre değildir. uno kullandım gayet iş görürü masraf da yapmışsın okul bitene kadar idare et bence.
  • Okuyorsun bak daha az yakıt tüketmek için hedefin daha hafif araba olması lazım.
  • ya o 5 lirayı ödeyeceksin ya da otobüsle gideceksin 2 lira ödeyeceksin.
    turbo araç vs güçlü olur ama zorlanınca o da çok yakar. tek farkı zorlandığını hissettirmez rahat çıkar.
  • karbiratörlü 1.6 TİPO alırsan rahat edersin.
  • Oturduğun şehir çok kara kışlık bir şehir değilse al bir kurye motorsikleti rahat et. Benzin derdin biter net söylüyorum. Biraz şekilli olsun diyorsan pcx gibi bir şey alırsın. Kullanışı çok çok çok rahattır. Gayet de tutumludur.

• Masraf yaptığın aracı satma. yokuş çıkarken dikkatli kullan 5 değil 4 yaksın ( her araç yokuş çıkarken normalden fazla yakar). Yeni araç alma olayına hiç girme,alacağın araç sattığın araçtan daha iyi olacağını zannetmiyorum. Sen bu durumda okul bitene kadar güzel güzel kullan aracını. Allah kaza bela vermesin , üniversite hayatında başarılar dilerim.
  • Aracı yeni alıp masrafta yapmışsınız. Tekrar bir araç alıp onun sorunlarıyla uğraşmak ve tekrar masraf yapmak mantıklı olmaz.

• Satma, bildiğin araba varken bilmediğin arabaya para verme neyle karşılaşacağını bilemezsin. Masraf etmişsin bir de satman zararına olur

• Masraf yapmıssın arabanın ne halde oldugunu biliyorsun 20 bine kumar oynama illaki aldıgın arabaya para harcayacaksın , kullan bunu öğrencisin araban var mis gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.