Şimdi Ara

Siyahi ve esmer tenli popülasyonu yüksek olan ülkeler ve bölgeler neden daha geri kalmış?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gelişmiş bir tane sıcak iklim ülkesi yok neredeyse.

akdeniz ülkeleri bile avrupanın en kötüsü.

italyanın bile kuzeyi gelişmiş. görece insanları daha esmer olan ve sıcak iklimli güney bölgesi suça daha yatkın ve geri kalmış.

amerikanın kuzeyi ve güneyi olan latin amerika hepimizin malumu.

ortadoğu desen bitik. ortadoğunun en medeni kavmi olan yahudiler bile çoğu kumral, beyaz tenli ve sarışın.

neden yani hepsi tesadüf mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 31 Ocak 2024; 21:51:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sıcak yörenin insanı labali olur boş konuşur çok konuşur. kuzey avrupaya soğuk ülkeye gidiyorum insanlar selam bile vermiyo herkes işinde, kimse sana bakmaz sokakta boş adam olmaz. şurada çık italyada yunanistanda türkiyede suriyede afganistanda sokağa hep işsiz dolanan, etraftaki insanlara bakan tip dolu. sürekli bir konuşma sesi duyarsın, sürekli işyerinin önünde oturup etrafı dikizleyen esnaf görürsün

• doğa tesadüf etmez hocam :D

• Homo saphiens önceden zenciydi. Çevresel şartlar bunu gerektiriyordu, dolayısıyla zenciydik. Afrikadan ayrılmaya başlayıp diğer kıtaları keşfetmeye başlayan birkaç grup, zamanla değişime uğradı akdenize doğru gidenler, asyaya gidenler, avrupanın kuzeyine gidenler vs belli bir farklılıkları oluşmaya başladı.

Fakat afrikadan çıkmayıp orada kalmaya devam edenler tabiki şu an ki zenciler ve gelişmiş bir medeniyet kuramamalarının sebebi keşfetme ve öğrenme isteklerinin diğerlerine göre daha az olması dolayısıyla yerlerinde saydılar diyebiliriz. Diğer gruplar, gezip gördükleri için ve oranın zorluklarına da adapte olmaları gerektiği için akıl daha farklı çalışıyor o yüzden medeniyet kurmaları daha kısa sürdü.

Zenci olmayan görece daha esmer tenli milletler de medeniyetleşmeye geriden geldiği için teknolojide geride kalmışlar. Ama zenciler sıfır görüldüğü gibi.

(Qıçımdan attığım hipotez)

• Kim diyor hepimiz siyahiydik ilk insan siyahiydi, afrikadan dağıldık diye.
    Heriflerin siyahi olması doğa mı.

Peki asyadkiler niye çekik gözlü.
    Lcd, ekran, monitör teknolojisini iyi bildiklerinden mi.
    Çok bilmiş bilim adamları açıklasın o zaman

En geç insan kemiği bulmak. Afrikadan dağıldık anlamına gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 1 Şubat 2024; 14:43:16 >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

Peki  

Karşı geldiğin gırla bilime karşı gerçekleri öğrenmeye yönelik ne tür bir metodolojin var? Tanrı yaptı diye geçiştirmek dışında tabi...  

• Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

Bilime karşı değilim.

Artı Bilimde yanılır.

Bugün ak denilene yarın kara denilebilir.

Ben asyalıda, siyahide ademden geldi demiyorum.

• sıcak yörenin insanı labali olur boş konuşur çok konuşur. kuzey avrupaya soğuk ülkeye gidiyorum insanlar selam bile vermiyo herkes işinde, kimse sana bakmaz sokakta boş adam olmaz. şurada çık italyada yunanistanda türkiyede suriyede afganistanda sokağa hep işsiz dolanan, etraftaki insanlara bakan tip dolu. sürekli bir konuşma sesi duyarsın, sürekli işyerinin önünde oturup etrafı dikizleyen esnaf görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 1 Şubat 2024; 16:4:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kabakara61 kullanıcısına yanıt

Lanet olası herif, çok haklısın. Kaçmak isteyenler avrupa ya da amerikaya gitmeye çalışacağına iskandinav ülkelerini kovalamalılar.

tşk özabim

• Evrim karşıtlarının en büyük hatası tek bir atadan türediğimize inanmaları...

• buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

tek ortak genden geldik. bugün muzla bile %50 akrabasın. çünkü kodu oluşturan neyse (bence Tanrı), sana göre kozmoz, mahmuta göre uzaylılar, meriçcana göre ise rast gele (!)=!=!=!)!))!)

o yüzden insan evrimi çok başka.

ya insanı oluşturacak devir çok ayrı şekilde attı ki bu da dışarıdan müdehale demek

yada dışarıdan müdehale ile üretildik.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

evrimcilerin saçmalıkları ise "rast gele" kafasında olmaları.

tek bir kök koddan üredin, ürediler.

bugün ağaçta yetişen muz ile %50, elma ile %50 ortak akrabasın.

tek kök koddan birisinde hareket edebilenler türedi

bunca yıl tek DNA dan varlık olduk gerçeğini, rna bilmem ne tezi olarak geçiştirmeye çalışıyorlar.

bu durumda darwinistlerin yalancı ve iki yüzlü davranışları ortaya çıkıyor.

hem evrimi savunuyorlar, hem de canlılar için "geçmişe dayalı karmaşık rna teorisi" diye kendi yalanları ile de tutarsız görünen birşeyler ortaya atıyorlar.

hayır. bir tek dna dan türedin. bir tarafı yürüyecek, yüzecek, uçacak kıvama gelirken, diğer evrimde ise farklı şekilde sabit kök salarak büyüyecek olarak geliştin. bu yüzden muzla %50 ortaksın.

ama bir maymunla %98, bir domuzla %99 daha uyumlusun.

burada da birşeylerin ters gittiği görülüyor.

eğer kendi kendine domuz dna'sı işleyen bir maymun olmadıysa, insanın maymundan normal evrim ile oluşmuş olması saçma oluyor. yani bir müdehale var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 4 Şubat 2024; 3:11:4 >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Dostum rna ile dna arasındaki farkı daha bilmiyorsun, ayrıca muzla ve elmayla %50 ayni oldugumuzu nereden çıkardın... işte yalan yanlış bilgiler yayan populer bilim yazan yerlersen okuyorsunuz bunlari adama da sacma geliyor sonra tabi kabul etmez evrimi primatlardan geldiğimizi vs. Dostum muzla dna yapimiz %50 benziyor %50 ayniyiz demek degil bu. %50 ortak akrabasin nasıl bir cumledir yahu sence bir mantığı var mi bunun?? Bilginin doğruluğunu geç cumle sacma bir kere... %50 ortak akraba ne demek la. Ya akrabasıdır ya degilsindir...

Neyse kardeşim tartışmaya gerek yok sadece eger merak ediyorsan bunları yabanci dilin de varsa ilgili konu icin onemli universitelerin akademik makalelerini incelemeni öneririm çünkü baya bilgi eksiğin var...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

"Dostum rna ile dna arasındaki farkı daha bilmiyorsun"

kusura bakma ama kendince boş yapıyorsun.

" Dostum muzla dna yapimiz %50 benziyor %50 ayniyiz demek degil"

ben zaten kök dna olarak bahsettim. kaynak kod. %50 benzeşiyorsun. ama diğer %50 ise kendince inanılmaz farklar yaratmış. bunu daha alıgılayamayacak kadarsın.

" %50 ortak akraba ne demek la. Ya akrabasıdır ya degilsindir..."

o zaman ben magnonlar ile aynı ırktan değilim. %80 benzeşiyoruz. ya değilsindir?

haplo olarak bile bir A ile aramızda ciddi farklar var. ama akrabayız. çünkü aynı daldan türedik.

neyse ...

işte sıradan bir memleketimin evrimcisi. bu kadar oluyor.

• Ülke sıcaklığının insanın çalışkanlığına olumsuz etkisi olabilir. Meksika, Yunanistan, İspanya gibi ülkelerde öğle saatlerinde siesta/tembellik kültürü var.

Daha kuzeydeki soğuk ülke insanları ise genelde daha çalışkan ve sosyal hayatı daha az yaşıyor. Buna 1-2 istisna var Avustralya ve Yeni zelanda,

ama onlar da oranın yerlisi değil, İngiliz kökenli insanlar. Dolayısıyla İngiliz kültürü yoğunluklu yaşadıklarından istisna kalıyor.

Sıcaklık ve güneş ışığı yoğunluğu o bölge insanının ten rengini belirliyor, ten rengi ile tek alakası bu olabilir. Bence asıl sebep ısı.

Sonra inanç, denize kıyı olması vb. faktörler devreye giriyordur.

Kanka söylediklerinin hiçbiri evrimsel biyolojiye uymuyor. Ama doğru diyorsun bu kadar oluyorsam yapacak bir şey yok  . Kafanda kurmuşsun bir dünya ondan devam ediyorsun, ben sana doğruyu öğretemem. Biraz makale oku, o kafanı da değiştir. Şempanzenin gereksizce öldürüp oyuncak ettiği sonra da ağacın tepesinden fırlattığı kolombus maymunu gibi salıyorum seni... allaemanet 

• Güneşin ve sıcağın olduğu yerde huzur olmaz, bu 10'larca örnekle açıklanabilecek bir şey.

Normal standart bir insan için sıcak hava ve güneş, fiziki ve psikolojik olarak oldukça zararlıdır, tembelleştirir, hasta eder ve ruh hastası eder. Ha bir de nedense bu sıcak iklim ülkeleri arap mitolojileri ile kafayı yemiş durumda, onun da etkisi muhtemelen var. Güney ABD ve Afrika komple hristiyan ama suç oranı en yoğun 2 kıta, Orta Doğu bataklığı desen anlatmaya gerek yok, gözyüzünden kitap indiğine inanan ama ay ve mars'a inanmayan milyonlarca cahil bir topluluk.

Bana bir tane sakin ve olaysız, ekonomisi ve eğitim durumu düzgün sıcak iklim ülkesi gösterin susayım.

Evrimdeki ve bilimdeki "rastgele" kavramı günlük hayattaki rastgele kavramı ile eş anlamlı değil. Bir tür rastgele evrilmez. Bir türdeki varyasyonların ve çevresel olayların rastgeleliği ile tür evrimleşir.

"Geçmişe dayalı karmaşık rna teorisi" den kastınız ney? Neye itiraz ettiğinizi de anlamadım. Evrimsel geçmişte RNA DNA'dan önce ortaya çıkmıştır. RNA'dan öncesi ise canlılığın başlangıcına gider ve orada da faklı teoriler mevcut.

Bilgileriniz yarım yamalak. Çoğu yanlış, doğrular bükülmüş. Size kim domuzla insan DNA'sı yüzde 99 uyumlu dedi? Şempanze örneği doğru. Çünkü onlar primat. Biz de primatız fakat domuzlarla aynı takımdan değiliz.

Evrim'in işleyişini tam olarak anlayabildiğiniz kanısında değilim. Evrim Ağacı'nu bu konuda taktir etsem de benim önerim aşağıdaki site.

www.evrimianlamak.org
    Ana Sayfa - Evrimi Anlamak
    http://www.evrimianlamak.org/e/Ana_Sayfa

Son söz. Dışarıdan müdahale arama gayretinde olabilirsiniz. Fakat akıllı tasarım gibi saçmalıkların bilimde bir yeri yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.