Şimdi Ara

Siyah renk araç yikama, parlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
7.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Siyah elantram var arkadaslar. Normal suyla yikayip kurulasam bile ertesi gün soluk gibi duruyor araba. Surekli pasta cila vs. de cektiremiyoruz. Araci neyle ve nasil yikamaliyim ki arac parlak ve canli dursun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Siyah Araba Parlatma: Adım Adım Rehber

Siyah arabalar, şık ve sofistike görünümleriyle dikkat çekerler ancak parlamalarını korumak ekstra özen ister. İşte siyah arabanızı kusursuz bir şekilde parlatmak için adım adım bir rehber:

Yıkama:

• Öncelikle arabanızı yüksek kaliteli bir araba şampuanı ile iyice yıkayın.
    • Siyah arabalar çizilmelere karşı daha hassastır, bu nedenle yumuşak bir sünger veya eldiven kullanın.
    • Arabayı bol suyla durulayın.

Kurutma:

• Yıkadıktan sonra arabanızı yumuşak bir mikrofiber havluyla kurulayın.
    • Mikrofiber havlu, suyu emmede ve çizik oluşumunu önlemede harikadır.

Parlatma:

• Araba parlatma için özel olarak tasarlanmış bir parlatma pastası kullanın.
    • Parlatma pastasını küçük, dairesel hareketlerle uygulayın, aşırı güç uygulamayın.
    • Tüm arabayı parlatın ve fazla parlatma pastasını mikrofiber bir bezle silin.

Düğümleme:

• Araba parlatma sonrası düğümleme işlemi, parlaklığın daha uzun süre kalmasına yardımcı olacaktır.
    • Araba düğümleyicisini, parlatma pastasıyla aynı şekilde uygulayın.
    • Düğümleyiciyi kuruması için bırakın ve ardından mikrofiber bir bezle silin.

Doğal Yollarla Parlatma:

• Siyah arabanızı doğal yollarla da parlatabilirsiniz.
    • Hindistan cevizi yağı, beyaz sirke veya zeytinyağı gibi doğal ürünler, siyah arabalara parlaklık kazandırmada etkili olabilir.
    • Bu ürünleri bir mikrofiber beze uygulayın ve tüm arabayı silin.

Diğer İpuçları:

• Arabayı düzenli olarak yıkayın ve parlatın.
    • Siyah arabaları direkt güneş ışığından koruyun.
    • Araba yıkama veya parlatma için sert kimyasallar kullanmaktan kaçının.
    • Araba parlatma işlemi için profesyonel yardım alın.

Bu adımları takip ederek siyah arabanızın parlaklığını koruyabilir ve her zaman göz alıcı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • No_FeaR2266 N kullanıcısına yanıt
    hocam önce güzel bir yere pasta cila yaptır tüm cizikleri aldır. Daha sonrada kesinlike bir daha fırça vurdurma yıkarken. Sonra detail sitelerine takıl çok şey ögrenirsin. ( detailturkey falan) wax, seramik kaplama falan filan. Yani bu iş biraz detaylı konular. Ama ben sonax brilliant shine detailer kullanıyorum. Önce güzelce yıka aracı. Kurula. Sonra bir parçaya 4-5 fıs sık ve microfiber bezle sil. Sonra başka temiz bir bezle tekrar sil ki parlasın. tüm aracı yapmak 10 dkk sürer. Bimde satılan 5-6 lı bezler var 7 lira civarı. Bu işler için epey güzel oluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 2 Haziran 2016; 0:30:35 >

• Benim teneke de siyah, görünüş olarak ağır asaletli gösteriyor ama temizliği sıkıntı. Mecbur kalmadığım surece kendim yikarim. Cilali şampuan ve sünger kullanirim. Fırça asla sürmem.En minik kılcal çizik bile belli oluyor siyahta.

Orijinalden alıntı: mussti19

hocam önce güzel bir yere pasta cila yaptır tüm cizikleri aldır. Daha sonrada kesinlike bir daha fırça vurdurma yıkarken. Sonra detail sitelerine takıl çok şey ögrenirsin. ( detailturkey falan) wax, seramik kaplama falan filan. Yani bu iş biraz detaylı konular. Ama ben sonax brilliant shine detailer kullanıyorum. Önce güzelce yıka aracı. Kurula. Sonra bir parçaya 4-5 fıs sık ve microfiber bezle sil. Sonra başka temiz bir bezle tekrar sil ki parlasın. tüm aracı yapmak 10 dkk sürer. Bimde satılan 5-6 lı bezler var 7 lira civarı. Bu işler için epey güzel oluyor :)

Bende geçenlerde dediğiniz ürünü aldım "sonax brilliant shine detailer" çok övdüler bunu daha kullanmadım parlaklığı ne kadar gidiyor ? Ayrıca camlarda su izi bırakmaz dediler doğru mu ?
    2013 Cruze Sedan Sport Plus

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç kaplama ve koltuk döşeme
    7 yıl önce açıldı
    Arabanın renginde tavan kaplama
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de siparis ettim arkadasin dedigi sonaxi. Pazartesi gelir kargo. Gelince uygulayip sonucu paylasirim burada su lekesi falan cikmiyor cunku

Hocam kalıcılığı ve parlaklığı size baglı. Benzinlik köpüğü ile yıkarsanız rahat 6-7 yıkama dayanır. Ama marka şampuanlarla (sonax meguiars) falan yıkarsanız daha uzun gider. Tabi fırça vurmamakta önemli. Ben bu aralar yıkamaya fırsat bulamıyorum pek benzinliğe gidp bi tazyikli su tutup tozu kiri akıtıyorum sonra bi benzinlik köpüğü ardından 5 10 liraya satılan mikrofiber eldivenle 2 3 dkk da aracı şöyle bir dolanıp sonra bi tazyikli su daha tutup sonra şu koreli amca bezi denilen AliExpress te satılan bezlerle siliyorum pırıl pırıl oluyor. Ayda birdr sonax briliant ile silince bana yeterli geliyor. Camda denemedim ama kullananlar var denemeyi düşünüyorum bende yakında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 5 Haziran 2016; 2:38:57 >

Orijinalden alıntı: mussti19

Hocam kalıcılığı ve parlaklığı size baglı. Benzinlik köpüğü ile yıkarsanız rahat 6-7 yıkama dayanır. Ama marka şampuanlarla (sonax meguiars) falan yıkarsanız daha uzun gider. Tabi fırça vurmamakta önemli. Ben bu aralar yıkamaya fırsat bulamıyorum pek benzinliğe gidp bi tazyikli su tutup tozu kiri akıtıyorum sonra bi benzinlik köpüğü ardından 5 10 liraya satılan mikrofiber eldivenle 2 3 dkk da aracı şöyle bir dolanıp sonra bi tazyikli su daha tutup sonra şu koreli amca bezi denilen AliExpress te satılan bezlerle siliyorum pırıl pırıl oluyor. Ayda birdr sonax briliant ile silince bana yeterli geliyor. Camda denemedim ama kullananlar var denemeyi düşünüyorum bende yakında

Cevabınız için teşekkür ederim
    2013 Cruze Sedan Sport Plus

• pasta cila yapın ki boya iyice ölsün
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • aracınızı süngerle yıkayın ve üzerine meg quick wax atın mikrofiber bez ile.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.