Şimdi Ara

Siyah Renk Araba ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
19.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siyah renk çok yakışıyor arabaya ancak bakımı zor olur , güneş yanığı olur , çabuk yıpranır vs bir sürü yorum okudum. Siz bu konuda ne diyorsunuz ? Bir kaç gün daha vakit kaldı acil cevaplarsanız sevinirim. Siyah alınmazsa füme renk alınıcak mecbur beyaz falan alınma şansı yok Aklımı çok kurcaladı füme mi alınsa ? Gerçi çok fark olur mu bilmiyorum
    Kısacası siyah araba dezavantaj mıdır gerçekten ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Siyah Renk Arabalar

Siyah Renk Arabalar her zaman şıklık ve zarafetle ilişkilendirilmiştir. Zamansız çekicilikleri ve dengeleyici estetikleri ile dikkatleri üzerlerine çekmeyi başarırlar.

Siyah renk ışık yansıtmadığı için siyah arabalar diğer renklere göre daha keskin bir görünüme sahiptir. Bu durum, onları görünüşleriyle öne çıkarmak isteyen sürücüler için ideal bir seçim haline getirir. Ayrıca, siyah renk kir ve çizikleri daha az gösterdiğinden, siyah arabalar temiz tutulmaları daha kolaydır.

Siyah arabalar aynı zamanda spor ve lüksle de bağlantılıdır. Performans ve prestij tutkunu olan sürücüler genellikle araçlarının güçlü ve zarif görünümünü vurgulamak için siyah rengi tercih eder.

Bununla birlikte, siyah arabaların bazı dezavantajları da vardır. Siyah renk ısıyı tutma eğiliminde olduğundan, yaz aylarında iç mekanları diğer renklere göre daha sıcak olabilir. Ayrıca, siyah renk diğer renklere göre daha pahalı olabilir.

Sonuç olarak, siyah arabalar şıklık, performans ve lüks arayanlar için popüler bir seçim olmaya devam etmektedir. Görünüşleriyle dikkat çekmek isteyen veya kir ve çizikleri gizlemek isteyen sürücüler için idealdirler. Ancak, sıcak hava koşullarında iç mekanlarının sıcak olabileceği ve diğer renklere göre daha pahalı olabilecekleri de göz önünde bulundurulmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Siyah arac cok toz belli eder. Benim aracım da su an siyah. Haftada iki kez yıkamaya veriyorum. Yağmur yağdığında iz kalıyor. Ama su da var cilalanmis bir siyah aracın karizması da mukemmeldir. Fume rengi de cok hoş . Opel HB Astra 2012 Fume var arkadasımda . Siyah kadar etkileyici olmasa da güzel renk. Sıkılmam uğraşırım diyorsan siyah renk al.
  • füme aracım var.Biraz kirleniyor ancak akşam çok etkileyici gözüküyor farlar ile birlikte.

Bildiğin akşam sokağa çıkan zencinin göz rengi kırmızı gibi.
  • yaşadığın coğrafyaya göre renk seçimini yapmalısın! ben siyah rengi çok yakıştırırım arabaya ,ancak antalya gibi çok çok sıcak yerde yaşayınca siyah yerine gri aldım.
  • Sıyah bazı modellere cok yakısıyor arabayı daha oturaklı ve buyuk gosterıyor ama bızım ulkemızın sartlarda zor bı renk hele tıtızsenız cok zorlar sıcak bolgedeysenız problem olur cızıklerı bellı eder gıbı eksılerı vardır ama sıyah ıste makam arabası rengı hersey ragmen sıyah dıyen coktur.
  • Valla benim araba siyah fiesta 2 sene oldu , iyikide almışım diyorum siyah rengi ne olacak ölene kadar mı bineceksin renk atacak , ben yalovada yaşıyorum en çok sıkıntı inşaat kamyonlarının tozları ... Amaa birde yıkattıktan sonrası varki bütün gözler üzerinizde...
  • UV nin nelere kadir olduğunu araba sahibi olunca anlamıştım :) Hem de İstanbul'da, güneyi tahmin etmek istemiyorum. Garaj veya gölge alanlar yoksa ışık hızıyla bozuluyorlar. Renkliler de bozuluyor ama daha az belli ediyorlar.

Günde bir iki saat güneş görecekse pek sorun değil ama aksi halde problem.

En sağlamı aslında ara renklerdeki opak boyalar. Bej, beyaz, zeytin rengi, sarı... Kırmızı da çok çabuk solar.
  • En basitinden:

Birinin rengi beyaz diğerinin rengi siyah aynı marka model 2 aracı yan yana yazın güneşin altında dışarıya bırakın. 2 saat sonra beyaz araba içindeki sıcaklık 60-65 derece iken siyah arabanın içindeki sıcaklık 75-80 derecelerde olacaktır. Boyasını kaportasını falan bırakın bir kenara, bu araç deri döşemeyse o deri ne hale gelir, plastik aksam, elektronik aksam ne olur bir düşünün

Füme her şekilde siyahtan iyidir. Bunların yanında siyah aracı kirlendiği zaman anında yıkayıp bezle silmezseniz gören "bitik araba" lakabını yapıştırıverir. 2. el değeri de diğerlerine kıyasla düşüktür çünkü siyah araç özellikle 2. elde tercih edilmez.

Not: genelleme yapıyorum, şimdi kalkıp biri ama ben çok seviyorum siyahı 2. elde de hep siyah bakıyorum derse o o kişinin tercihidir saygı duyarım, %5den daha az bir bölümün içerisindedir halk içerisinde yaptığı tercihlerden dolayı. Bu notu da zaten DH'nin muhalif kesimi için yapıyorum, alıntılayıp argüman başlatmaya çalışsanız da cevap vermeyeceğimi bilmenizi ister sevgilerimi sunarım.

• İstanbul da yaşıyorum , şehir soran arkadaşlar için cevapladım.
    Yarın değiştirebiliriz füme ile.Bir araba alındı mı biz 4-5 sene bineriz ona.Kirliliği falan pek problem değilde.Güneşi çekmesi boyanın yada aracın zarar görmesi tek sıkıntı bence.Bu konuda ne diyorsunuz ?
  • Çabuk kirlenmesi sıkıntı olmasa asaletde siyah renk çok başka hakikaten

Arabayı garajda tutacaksan sorun yok yolda bir yerde duracaksa çok kirlenir...
  • Araba yolda duracak malesef
  • Araba çok eskiyene kadar boya problem olmuyor. Yazın sıcak ve güneşli günlerde klima içeriyi soğutana kadar sauna etkiniz artıyor. Kılcal çizikler gündüz gözüküyor ve parlıyor. Tozu ve pisliği çok belli ediyor. Opel Frontera koyu füme idi. Ford S-Max siyahtı. Şimdiki Subaru Legacy de siyah. Ve ben siyahı karizmatik falan bulmuyorum. Siyah işte. Annem öyle istedi aldık. Bana kalsa, Subaruda inci beyaz varken siyah almazdım. Kırmızının yakıştığı herhangi bir arabaya da siyah almazdım. Benim gözümde eğer bir arabaya kırmızı yakışıyorsa, kırmızı olsun 5 lira fazla olsun!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Araba çok eskiyene kadar boya problem olmuyor. Yazın sıcak ve güneşli günlerde klima içeriyi soğutana kadar sauna etkiniz artıyor. Kılcal çizikler gündüz gözüküyor ve parlıyor. Tozu ve pisliği çok belli ediyor. Opel Frontera koyu füme idi. Ford S-Max siyahtı. Şimdiki Subaru Legacy de siyah. Ve ben siyahı karizmatik falan bulmuyorum. Siyah işte. Annem öyle istedi aldık. Bana kalsa, Subaruda inci beyaz varken siyah almazdım. Kırmızının yakıştığı herhangi bir arabaya da siyah almazdım. Benim gözümde eğer bir arabaya kırmızı yakışıyorsa, kırmızı olsun 5 lira fazla olsun!

Çok eskimeden kastınız 4-5 yıl çok mu mesela ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siyah aracim da var gri de beyaz da. Her 3u de 1 aydir yikanmiyorlar. Siyah gri oldu , gri hafif soldu ve beyaz hala bembeyaz. Her renk tozu tutar ama siyah tuttugunu belli eder :) beyaz caktirmaz , ayrica yazlari beyaz arac 2-3 derece daha serin oluyor. Hissedilebilir sekilde serin oluyor
  • 8 günde 6 kere dış yıkamaya giden siyah araç sahibi ben oluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Araba çok eskiyene kadar boya problem olmuyor. Yazın sıcak ve güneşli günlerde klima içeriyi soğutana kadar sauna etkiniz artıyor. Kılcal çizikler gündüz gözüküyor ve parlıyor. Tozu ve pisliği çok belli ediyor. Opel Frontera koyu füme idi. Ford S-Max siyahtı. Şimdiki Subaru Legacy de siyah. Ve ben siyahı karizmatik falan bulmuyorum. Siyah işte. Annem öyle istedi aldık. Bana kalsa, Subaruda inci beyaz varken siyah almazdım. Kırmızının yakıştığı herhangi bir arabaya da siyah almazdım. Benim gözümde eğer bir arabaya kırmızı yakışıyorsa, kırmızı olsun 5 lira fazla olsun!

Çok eskimeden kastınız 4-5 yıl çok mu mesela ?

8-10 seneden önce boyadan ötürü birşey olacağını sanmıyorum. Kılcal çizikler Allah'ın emri. Onları saymıyorum. Yanma-Solma açısından söylüyorum sadece...

• Sıyah renk perısanlıktır...
  • Benden uzak olsun..Bakımı nedeniyle sevemiyorum..Ha başında adam tutarım sürekli temizletirim dersen tamam da hemen kiri pası belli ediyor araba yaşlanmış gibi oluyor..Araba beyaz olacak ağa..Gümüş gri..Klasik bunlar ama beyazın üstüne tanımam..Kişisel görüştür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 16 Nisan 2012; 10:32:45 >
  • Arkadaşların dediği gibi siyah bakımı zor ama temiz tutulabildiğinde ben burdayım diyen bi renk,bence de çoğu araca siyah çok yakışıyo fakat bu aralar İnci Beyazı araçlar hoşuma gidiyo,gerçekten güzel duran bi renk,böyle simli,sedefli gibi duruyo.
    Tabi her araca yakışır mı bilmiyorum,görmedim çünkü,siz hangi araç düşünüyosunuz?
  • tamam görünüşü çok çok güzel, kimi arabaları gerçekten çok iyi belli ediyor fakat düzenli olarak 2 güne bir yıkatan arkadaşlarım var.benim aracım gri kar-buz zamanlarında 2-2.5 ay yıkatmadığım oldu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.