Şimdi Ara

Önden gelen lok lok sesi (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
160.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 2009 model Hyundai i30 arcımda son 3-4 gündür önden lokurtu şeklinde ses geliyor, ses hızlı giderken yok ama yavaş giderken ufacık bozuk yolda dahi lok lok diye ses geliyor, tam olarak sol ön teker veya direksiyonun dibinden geliyor gibi. Daha önceki konulara baktım ama kimisi amortisör diyor, kimisi Z rotu, kimisde direksiyon kutusu vidaları gevşemiştir sıkınca geçti faln yazmışlar, en kısa sürede bakıma götürmeyi düşünüyorum, ustaların kandırmasından korktuğum için size sorayım dedim. Nelere dikkat edeyim . Boşa masraf çıksın istemiyorum. Birde bu şekilde biraz daha kullansam sorun olur mu? Cevp veren herkese teşekkür ederim.

    Çözüldü: Biraz geçte olsa konuyu güncellemek istedim. Böylece aynı sorunu yaşayan arkdaşlara belki yardımcı olur. Problem Z Rotundan kaynaklanıyormuş. Ön sağ ve sol Z rotları değişti , ses düzeldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNTLG -- 26 Ekim 2017; 14:50:56 >







  • Geçen ay aynı durum benim de başıma geldi ustaya gösterdim amörtisör takozlarını değiştirdi ses yine gelmeye devam etti ve amörtisörün bozulduğunu söyleyip sol ön amörtisörü değiştirdim ve o ses gitti şu an sorun yok ama anlattığına göre amortisör sorunu var hocam
  • Bahsettiğiniz sesin gerçekten de birçok nedeni olabilir. Benim aracımda da aynı ses var ve benim araçtaki sesin kaynağı fren fakat henüz götürüp de baktırmaya fırsatım olmadı.

    Siz iyisi mi, bir ustaya götürün ve onun fikrini alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Bahsettiğiniz sesin gerçekten de birçok nedeni olabilir. Benim aracımda da aynı ses var ve benim araçtaki sesin kaynağı fren fakat henüz götürüp de baktırmaya fırsatım olmadı.

    Siz iyisi mi, bir ustaya götürün ve onun fikrini alın.

    Hadi ya , fren de mi böyle ses yapıyormuş, teşekkürler cevap için, orayda baktıryım bari.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KNTLG


    quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Bahsettiğiniz sesin gerçekten de birçok nedeni olabilir. Benim aracımda da aynı ses var ve benim araçtaki sesin kaynağı fren fakat henüz götürüp de baktırmaya fırsatım olmadı.

    Siz iyisi mi, bir ustaya götürün ve onun fikrini alın.

    Hadi ya , fren de mi böyle ses yapıyormuş, teşekkürler cevap için, orayda baktıryım bari.

    En sağlıklısı, eğer ki sesin yerini net olarak söyleyebilecek bir ustanız yoksa, yetkili servistir. Çünkü, özel servisler "Deneme-Yanılma" olayını çok seviyorlar ve para kendi ceplerinden çıkmadığı için, sonuçlarını da önemsemiyorlar. Yetkili servisler en azından sorumluluk alabiliyor.




  • Direksiyondan gelen ses olsa idi durur pozisyonda iken sağ sol yaptığında da gelir eğer hareket halinde iken ve çukurlara girdiğinde geliyorsa amortisor ve takozlar hatta rot başlarıda bu sesi yapar. Aynı ses bu aralar Focus3 aracımda da var ufak bir çukur yada kasisten geçsem bile arabanın sol tarafı kopacak gibi ses geliyor ve sarsılıyor yani amortisor varla yok arası muhtemelen amortisörler bitik yaylar karşılıyor bütün darbeyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AO

    Direksiyondan gelen ses olsa idi durur pozisyonda iken sağ sol yaptığında da gelir eğer hareket halinde iken ve çukurlara girdiğinde geliyorsa amortisor ve takozlar hatta rot başlarıda bu sesi yapar. Aynı ses bu aralar Focus3 aracımda da var ufak bir çukur yada kasisten geçsem bile arabanın sol tarafı kopacak gibi ses geliyor ve sarsılıyor yani amortisor varla yok arası muhtemelen amortisörler bitik yaylar karşılıyor bütün darbeyi.



    Dediğin gibi dururken ses yok, direksiyon değil o zaman, amortisor ve rotlara bktırayım en iyisi
  • rot başı, rot dik çubuğu . takozlarda problem olduğunu sanmıyorum
  • Bende de benser bi lok sesi geliyor.

    Benimkisi araci geri vitese alip gaza yuklenince

    Yada araca ilk hareketi verip kaldirirken geliyor.



    Sol on taraftan geliyor ses.koyden gelince farketiim yollar bozuktu malum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vincent54

    rot başı, rot dik çubuğu . takozlarda problem olduğunu sanmıyorum

    peki bu şekilde biraz kullansam aracı, tehlike çıkarır mı?
  • Yüksek ihtimalle amortisör hocam ve beraberinde rotlar filan da değişir
  • En az 700 lirayı cebinize koyup gidin. Muhtemelen amortisör. Ama amortisörü sökmüşken ön takımda değişmesi gereken parçalar da olabilir.
    Maysan mando amortisör kullanırsanız maaliyet biraz daha düşebilir.
  • Aks değişecek
    Marka modele göre 500 - 2500 TL maliyeti olur
  • amortisor takozu.
  • Amortisörleri değiş
  • Amortisör patlaksa salıncak ses yapar..Salıncak rotilleri de aşınmızsa rotil veya komple salıncak değişecek.ve amortisör de
  • Z rot, Rotil, Amortisör kafası gibi, yuvarlak bir döner deliğin (yatağın), bir vida saplamasına bağlandığı hareketli parçalardan biri ses yapıyor. Ön takımda yataklı parçalardan birinde boşluk var. O lokurtu da o boşluktan ötürü parçanın hareket etmesinden oluşuyor.

    Örnek:

    Önden gelen lok lok sesi (Çözüldü)

    Fotoğrafta gözüken yataklı delik bölge. İllaha böyle olmayabilir. Rot başı gibi hareketli saplamalar da boşluk yapabilir. İyi bir usta ittir kaktırmalar, söktüğü parçanın tipine bakarak falan hatalı parçayı ayırt edebilir. Servis ve sanayi arasında bu tarz işlerde bir fark yoktur. Servis işini iyi bilen ve arabayı iyi tanıyan ustalar çalıştırır. Benzerini sanayide bulursanız, arada bir fark olmaz.




  • Son zamanlarda benim araçta aynı çukurlardan geçerken çok sarsıyor önden araç sanki kopacak gibi. sağ aks başında tıkırdama ve kalkışlarda ciyaklama var amortisör aks rot hepsini kontrol ettirmeli takipteyim konuyu.
  • Benim araçta da var o ses, özellikle tam manevra yapınca ön taraf kopacak gibi manevra yaptığım yere lök lök diye yığılıyor. 2 senedir öyle kullanıyorum.
  • Benim şuan daha 5 bin kmde olan aradımdan da geliyor o ses.Servise götürdüm biraz kıvırdılar ama z rotları değiştirmesini söyledim parça sipariş edildi bu perşembe değişicek z rotlar.Eğer geçer ise gelen lokurtu size haber veririm.Daha önceki aracımda focus 3 tü aynı problem omdada varsı z rotları değişmiştim düzelmişti.Bu focusuda sıfır aldık ama bundada var o ses kronik olmalı.Özellikle parke taşlı yolda bozuk yolda yavaş giderken oluyor o ses.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.