Şimdi Ara

Sivrisinek,Sinek ve Arı Kovucu Tasarımı için el ele

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar haşere kovucu altında olan konu başlığının yanı sıra böyle bi konu açtım...burada sadece bu 3 canlıyı kovacak fikirlerimizi paylaşalım...çünkü denize yakın olan yazlıklarda mutlaka sivrisinekler vardır...ve kaşıntısı ise ayrı bi derttir..
    ben böyle bişey düşündüm;
    duyduğuma göre UV ışık sinek ve sivrisinekleri kendine çekiyormuş...bende diyomki UV bir florasan etrafına aliminyum bir ızgara koysak ve bu ızgaraya 100 DCV falan versek nasıl olur?

• Kardeş az önce diğer topiğe yazdım burayada yazalım.bende hazır olanı vardı bahsettiğin devrenin söküp parçaladım devreyi.devrenin üstünü boya gibi bişeyle kapamışlar ama entegrenin 555 olduğuna eminim.sıcak suya atım çözülünce devre şemasını eklerim.

• Arkadaşlar sıcak suya attım çözülmedi fakat entegrenin 555 olduğuna eminim.Lambaya benzer diğer parçasınıda henüz bulamadım.Bi tane uv lamba almak şart oldu.Bakalım sinekler gerçekten uv den hoşlanıyormudevreyi kurup deneyince tekrar cevap yazarım.
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ses yöntemiyle sivrisinek kaçırmayı unutun.Devreler bi işe yaramaz sadece sizi rahatsız eder.Sineklerden kurtulmanın en iyi yolu, Yüksek Voltaj Trafolu ve UltraViole Aydınlatmalı sinek öldürücülerdir.Çatır çatır öldürür hepsini...

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Ses yöntemiyle sivrisinek kaçırmayı unutun.Devreler bi işe yaramaz sadece sizi rahatsız eder.Sineklerden kurtulmanın en iyi yolu, Yüksek Voltaj Trafolu ve UltraViole Aydınlatmalı sinek öldürücülerdir.Çatır çatır öldürür hepsini...

DiabloXT Aslında bizde bahsettiğin devreyi yapmaya çalışıyoruz daha doğrusu uv devresi hazır olarak vardı ama lambasını kaybettik.Yarın aynı lambadan bitane daha gelicek ve devreyi test edicem.Kafama takılan tek şey mesela bu devreyi kurduk azda olsa başarı sağladık diyelim gündüzleri yada akşam ışıklar açıkken uv işe yararmı yani sinekler gündüzde uv ışığına gelirlermi.Ben test ettiğimde sonuçları yazıcam ama başka fikirleri olan arkadaşlar varsa en azından devreyi ona göre yapmış olurum.

• hehe bende denemiştim bu işe ilk başladıgımda
    fare kovucu sinek kovucu :))
    ama hic birsey olmadı
    @diablox in dedigine katılıyorum

Bu yurumekte olan insanin ayaginin altindaki haliyi cekmeye benzer bir etkidir.

Orjinalden alıntı: bunalmis

Sineklerin kanat cirpma frekansina esit frekansda cok guclu ses cikartip sesi (havayi) hayvana yonlendirirseniz hayvan ucamayip acil inise gececektir.

Hocam fikriniz için teşekkür ederim.Bu durumda 1)sineklerin kanat cirpma frekansina esit frekansda cok guclu ses üretip sesi hayvana yonlendiricez(bu özellik gündüzleri çalışıcak) 2)uv devresini yapıcaz 3) uv lambasının etrafına tel sarıp tele yuksek voltaj vericez.sineklerin kanat çırpma frekansı 50 hz diye duymuştum.Bakalım başarı elde edebilecekmiyiz.

Orjinalden alıntı: bunalmis

Sineklerin kanat cirpma frekansina esit frekansda cok guclu ses cikartip sesi (havayi) hayvana yonlendirirseniz hayvan ucamayip acil inise gececektir.

Sivrisineğin kanat çırpma frekansına ait ses insanların da rahatça duyabileceği frekansta... Böyle bir frekans yaratmak insanlar için de rahatsız edici olabilir. Şöyle bir teorim var:
    Sivrisinekleri insanlara ve diğer canlılara çeken şeyin, canlıların CO2 gazı üretmesi olduğu kanıtlandı. Hatta bunu bir iki sene önce bir belgeselde izlemiştim. Hapsedilen faunustaki sivrisineklere co2 gazı verdiklerinde çılgına dönmüşlerdi. Hatta adam elini uzatmıştı faunusun içine ve adamın elini kevgire çevirmişlerdi. (Bu arada adam bundan zevk alıyordu???) Her neyse; buradan yola çıkılarak bir şey yapılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benek -- 12 Mart 2008; 1:31:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ermanunal01

acaba sinek veya sivrisinek satan petshop varmıdır
    koptum harbiden buna ya

bu arada birzaman benim de elimde dışarıdan hazır alınmış bir böcek kovucu vardı.eskiden evimizde şu iğrenç hamam böceklerinden oluyordu,göya onları kovalım diye alınmıştı ama; apartman komple ilaçlandıktan sonra aleti söküp nasıl birşey diye açtığımda ne göreyim dersiniz? böcek kovucu aletin içine böcekler yuva yapmış
    aynı şekilde birzaman da sivrisinek konucu vardı ama o da bir işe yaramamıştı.
    vücuda sürülen ya da sıkılan o meşhur zımbırtılar var ya işte o kesin çözüm.onu kullanmaya başladıktan sonra sivrisinek nedir unuttum

• off off kullanın bunlarla bütün dünya başa çıkamıyor
  • arkadaşlar benimde tek teorim var...UV ışık+Yüksek gerilim...UV ışıklar gündüz-gece demeden etkilerini kaybetmezler.zaten geneldede sivrisinekler akşamları meydana çıkar...ben dün bir tane yakaladım evde koli bantının üstüne yapıştırdım...tam üzerine paralel olarak UV ışık getirdim...sonra sivrisineği bantın üstünden yavaşça çıkardım.hayvan ölecek diye çok korktum çünkü tek deney hayvanımdaha sonra bi baktım sivrisinek UV ışığın üstüne dolaşıyor...ha dedim şimdi şuna 100.000 DCV versem ne güzel olurdu diye...

arkadaşlar 50hz üreten bi devre bizide çok rahatsız eder....insan kulağı bunu duyabilir...onun için sessiz ama etkili bir çözüm olan UV ışığı deniyelim...

Orjinalden alıntı: ermanunal01

arkadaşlar benimde tek teorim var...UV ışık+Yüksek gerilim...UV ışıklar gündüz-gece demeden etkilerini kaybetmezler.zaten geneldede sivrisinekler akşamları meydana çıkar...ben dün bir tane yakaladım evde koli bantının üstüne yapıştırdım...tam üzerine paralel olarak UV ışık getirdim...sonra sivrisineği bantın üstünden yavaşça çıkardım.hayvan ölecek diye çok korktum çünkü tek deney hayvanımdaha sonra bi baktım sivrisinek UV ışığın üstüne dolaşıyor...ha dedim şimdi şuna 100.000 DCV versem ne güzel olurdu diye...

arkadaşlar 50hz üreten bi devre bizide çok rahatsız eder....insan kulağı bunu duyabilir...onun için sessiz ama etkili bir çözüm olan UV ışığı deniyelim...

Sivrisinegin kanat çırparken çıkardığı ses için 50hz çok düşük bir değer değil mi?

• ben bu devreyi geçen yaz yaptım ama hiç sivri sinek le karşılaşmadım

Etkisini henüz deneme şansım olmadı

Bilim adamları bu rezilliği araştırmışlar ve aşağıdaki sonuçlara varmışlar:

1. Sivrisineklerin dişileri insanları sokuyor.

2. İnsanların kan gurupları, cilt rengi ve vücut ısıları bu saldırılarda etken.

3. Bulunduğunuz çevrenin nem durumu önemli

4. Genelde her yaratığı rahatsız eden bir frekans var. ( Köpeklerin, köpek düdüğünden çıkan ultrasonik sesten nasıl rahatsız olup kaçtığını düşünün.

O halde bir elektronik devre yaparak bu yaratıkların bize yaklaşmalarını önleyebilirmiyiz?

Evet, önleyebiliriz.

Aşağıda verdiğimiz devre bir astabl mültivibratördür. Yani bir osilatördür. Yani bir frekans üretir. Ürettiği frekans asimetrik bir dalga formunda 5 kHz. Lik bir frekanstır. Ancak, 10 – 15 ve 20 kHz.e kadar harmonik de üretir. Bu frekans spektrumu içindeki muhtelif noktalarda değişik haşarat rahatsız olacak ve frekansı üreten kaynaktan uzaklaşacaktır. Piyasada bu işi yapan ve boyuna takılarak kullanılan elektronik aletler satıldığı gibi, bazı büyük ve lüks otellerin yüzme havuzlarından müşterilerin geceleri de istifade edebilmeleri için bu havuzların dört köşesine birer pilon dikip üstlerine de bu aletlerin güçlü olanlarından koyuyorlar. Netice olarak sivrisinekler havuz alanına yaklaşamıyorlar...

Bizim sivrisinek devremizin süper olduğunu söyleyemeyiz. Alt tarafı 4 direnç, 2 transistör, 2 kondansatör ve 1 bazerden ibaret. 1,5 V. luk bir pille çalışıyor. Ancak, elektronik devrelere meraklı olan amatörlerin bu devreyi yapmamaları için hiçbir sebep yok. O vakit hiçbir şemayı yapmayalım, çünki piyasada herşey var !!!..Ama, kendi elimizle yaptığımız bir aletin çalışmasının bize vereceği haz herhalde hiçbir şeyle ölçülmez.

Haydi yaz gelmeden kolları sıvayın ve bu devreyi yapın. Kolay gelsin.

R: 2x10 K. 2x560K ¼ W.

C: 330 pf. 82pf ( mercimek tip )

Q: BC547 x 2

B: Buzzer ( içinde osilatörü olmayacak )

Kondansatörler minik seramik tip olacak, ısı ile değeri değişmeyecek.

Dirençler %1 toleranslı olacak.

Buzzer yerine eski pikap kristali varsa o da olur.

Alıntıdır

http://www.antrak.org.tr/gazete/022004/yazi01.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 12 Mart 2008; 13:12:22 >

• Yukarıdaki devre herkes tarafından yapılabilir vaktim olursa bende yapacağım..Ayrıca girişe bir de led koyup pil durumunu görebiliriz..
    @krm-iks Teşekkürler
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.