Yüzbaşı
13 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 167 (Bu ay: 4)
Gönderileri
Türk filmiydi. 2-3 yıl oldu izleyeli. "The Man from Earth" filminin yerli uyarlaması gibiydi. Ancak başrol oyuncusu ölümsüz olduğunu söylerse tekrar ölümlü olacağını bile bile anlatıyordu. "Dünyalı" filmindeki gibi bir odada ve yine akademik kariyeri olan insanlara uzun hayat hikâyesini anlatıyordu. Âbı Hayat çeşmesinden su içerek ölümsüz olduğunundan bahsediyordu. Birde adam, sanki Evliya Çelebi'nin de kendisi olduğunu itiraf ediyordu.
İnternette çok aradım ancak bir türlü bulamadım. Bilen var mı?
2008 d4d mmt corolla sahibiyim. 55.000 km dir kullandığım Goodyear EffencieGrip Performans lastiklerim ömrünü tamamladı. Bizim arabaların yalıtım probleminden ötürü bu sessiz lastiği tercih etmiştim zamanında. Lâkin yanakları çok yumuşak olduğundan bir tanesini taşlı bir yolda yarıp yeni bir lastik almak durumunda kaldım.
Bizim arabalara uygun önerebileceğiniz yaz lastikleri nelerdir?
Arkadaşlar Dt 9102hd kutuya sahibim. Yayından kaynaklı sorundan ötürü lnb yi kontrol ettiğimde kablonun paslanmış olduğunu gördüm. Yeni bir lnb taktım ve kutuyu fabrika ayarlarına döndürdüm. Kurulum bittikten sonra hd kanalların yerinde olmdığını gördüm. Yani 22 de show tv 23 de trt çıkıyor ama hd kanalları 322. 323 de görünüyor. Müşteri hizmetlerini aradım ama oda çözüm bulamadı. Ayrıca lnb kablosunu takar iken rf çıkışı fazla yüklendi uyarısı almıştım. Şu anda sinyal gücü %70 sinyal kalitesi %32 görünüyor.
Arkadaşlar 2008 model dizel multimode 148000 km de corolla sahibiyim. Yaşadığım sıkıntılardan ötürü yetkili servisteki kontrol sonrası debriyajın kaçırdığı, baskı balatanın değişmesi gerektiği söylendi. Fiyat olarakta baskı+balata+şanzuman yağı =1900 tl fiyat verildi. 2 yılda garantisi varmış. 104000 km de 1.5 sene önce aldığım aracıma yaklaşık 2 sene daha binmek istiyorum.
Serviste bu fiyata değiştirmeli miyim yoksa daha uygun fiyata özel serviste mi yaptırmalıyım? Daha önce bu işlemi yaptırmış ya da İzmir'de bildiği iyi bir toyota ustası olan arkadaşlatın tavsiyelerini bekliyorum. İyi forumlar.
15 Mbps , 20 Mbps üstü mkv uzantılı dosyaları BsPlayer veya Media Player Classic programlarında takılarak veya frame atlıyarak izliyorum(ses de problemli). K lite mega codec pack (7.6) ve Bs player pronun son sürümünü tekrar kurmama rağmen yüksek bitrate oranına sahip mkv uzantılı filmeleri hala düzgün bir şekilde oynatamıyorum. Power Dvd ve Videolan cilent programlarında ise sorunsuz izliyebiliyorum.Ancak film izlemek için birinci tercihim Bsplayer. Buradanda yazılımsal bir sorunla karşı karşıya olduğum sonucu çıkarıyorum. Yanılıyor muyum? Bilgisayarımın donanımıda gayet iyi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Donanım: Phenom 2 X4 955Be, 4 GB ddr3 1600 ram, Gigabyte Gtx460, Windows XP Xp3, Samsung 22'' Full HD monitör.
Presscot 2.8 GHz işlemcim ve Asrock P4V88+ anakartım var. Yarın Seagate in 7200rpm 16MB 500GB sata2 harddiskini alacağım.. Diske jumper ı nasıl takmalıyım ki sata 1 moduna alabileyim? Birde 0 aldığım diske herhangibir işlem yapmam gerekiyor mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Samsung 80 GB SATAI hdd kullanıyorum. Yine Samsung un 500-750 Gb veya 1TB lık SataII disklerinden alacağım. Sorum ise bu yeni diski bilgisayarımda sorunsuz olarak kullanıbilir miyim?

Asrock P4V88+ (Via PT880 ve Via 8237 ), P4 2.8 GHZ HT ve Windows Xp professional sistemimde herhangi bir tanıma veya başka bir sorunla karşılaşır mıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Öncelikle sistem bileşenlerini belirteyim.
Amd 4800+ , Gigabyte Nforce560 M56S3 anakart, HI-LeveL 1GB DDR2 667, HIS X1650Pro 512MB, Samsung HD200J SATA2 harddisk, LG 16X DvD-RW.

Sorunum ise: Windows Xp kurmaya çalışırken windows cd sini takıyorum ve pc yi cd den boot edip windows dosyaları yüklüyor sayfasına geliyorum. Buraya kadar herşey normal ki dosyaları yüklemesi bittikten sonra 2. resimdeki ekrana gelmesi gerekirken (yani windows xp kurma , F2 ile kurtarma konsoluna geçme veya F3 ile kurdan çıkma) ekran griye dönüyor ve imleç sol üst köşede yanıp sönmeye başlıyor. Yaklaşık yarım saat beklemede bile durum degişmedi bir türlü Windows XP kuramıyorum. Ancak sorunsuz bir şekilde bu makinaya Vista kurdum.

Denedigim çözümler ise 2 si orjinal ve 2 si degiştirilmiş xp (ultimate, sata sürücü entegreli xp vs.) olmak üzere sade, sp2 entegreli ve sp3 entegreli toplam 9 kadar windows xp cd si ile denemelerimde hep aynı yerde kaldı. Bios da harddiski sorunsuz görmesine ragmen son bios sürümüne güncelledim ve kurcalamadığım ayarı kalmadı. Kurulum ekranına gelmeden F6 ile disketteki sata driver ı tanıttıgım ve jumper ayarı ile harddiski sata1 konumuna getirip denedigim halde sonuç degişmedi.Ayrıca başka dvd ve cd sürücülerle de kurulum yapmayıda denedim.Acil yardımlarınızı bekliyorum.
Öncelikle sistem bileşenlerini belirteyim.
Amd 4800+ , Gigabyte Nforce560 M56S3 anakart, HI-LeveL 1GB DDR2 667, HIS X1650Pro 512MB, Samsung HD200J SATA2 harddisk, LG 16X DvD-RW.

Sorunum ise: Windows Xp kurmaya çalışırken windows cd sini takıyorum ve pc yi cd den boot edip windows dosyaları yüklüyor sayfasına geliyorum. Buraya kadar herşey normal ki dosyaları yüklemesi bittikten sonra 2. resimdeki ekrana gelmesi gerekirken (yani windows xp kurma , F2 ile kurtarma konsoluna geçme veya F3 ile kurdan çıkma) ekran griye dönüyor ve imleç sol üst köşede yanıp sönmeye başlıyor. Yaklaşık yarım saat beklemede bile durum degişmedi bir türlü Windows XP kuramıyorum. Ancak sorunsuz bir şekilde bu makinaya Vista kurdum.

Denedigim çözümler ise 2 si orjinal ve 2 si degiştirilmiş xp (ultimate, sata sürücü entegreli xp vs.) olmak üzere sade, sp2 entegreli ve sp3 entegreli toplam 9 kadar windows xp cd si ile denemelerimde hep aynı yerde kaldı. Bios da harddiski sorunsuz görmesine ragmen son bios sürümüne güncelledim ve kurcalamadığım ayarı kalmadı. Kurulum ekranına gelmeden F6 ile disketteki sata driver ı tanıttıgım ve jumper ayarı ile harddiski sata1 konumuna getirip denedigim halde sonuç degişmedi.Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Bugün konu nerden geldiyse kare ve geniş ekran monitörlerin görülebilir alan boyutlarına geldi. Elimizde 19" lik bi geniş ekran BenQ lcd vardı. Boyutlarını ölçtük: 41.5 e 26 çıktı alanı hesapladığımızda ise:

41.5*26= 1079

Kare ekran 19" bi monitör yoktu elimizde bizde gerçekten bu monitörü kare varsayarak 19*2.54=48.26 köşegen uzunlugu ve a^2+b^2= 48.26^2 dik üçgen formülünden(a,b kenar uzunlukları 48.26 köşegen) kare ekran saydıgımızdan: 2a^2=2329 işlem sonucunda a=34.11 çıktı kenar uzunlukları alanıda:

34.11^2=1163 çıkıyor.

Sonuç: KAre Ekranda Görülebilir Alan Boyutu= 1163 cm2
Geniş Ekranda Görülebilir Alan Boyutu= 1079 cm2

(1163-1079)/1163= 0.07 yani Kare ekran Geniş ekrana nazaran görülebilir alanı %7 daha fazla çıktı.

Arkadaşlar yorumlarınızı ve bir yanlışım varsa düzeltmenizi bekliyorum. Benim tahminim ikiside eşit çıkması gerekiyordu. %7 84cm2 alana tekabül ediyor.
Hakkında
İlgi Alanları: Teknoloji,doga sporları
Forum İmzası:
Bu memleket tarihte TÜRK'tü bugünde TÜRK'tür ve ebediyende TÜRK olarak yaşıyacaktır. TÜRKİYE TÜRK'Lerindir.
Forum İkinci El İmzası:
Alışveriş Yaptıklarım: Volvet,Mohu06,Saygili,Oversleep, Poten_za
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 9 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 758
İkinci El Bölümü Mesajları: 35
Konularının görüntülenme sayısı: 7.614 (Bu ay: 162)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 74 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.