Şimdi Ara

Sıvı sabun mu yoksa katı sabun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Taharet konusu gördüm şimdi, aklıma takıldı. Evin her bireyi taharetten sonra mutlaka elini yıkamak zorunda bu yüzden katı sabunlar elden ele geçince hijyeni kaybolmaz mı?

Bence sıvı sabun daha avantajlı el değirmeden ne kadar istiyorsan sıkıyorsun eline.

• Sodyum iyidir bosver potasyumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El yıkamak için sıvı sabun. Diğeri için hacı şakir

• Akşam işden eve gittiğimde, ayaklarımı sıvı sabun kullanarak yıkıyorum, ellerimi antibakteriyel sabun kullanıyorum activex. hangisi daha sağlıklı bunu bende çok merak ediyorum, sıvı sabun çok kimyasalmış gibi geliyor ellerimi sıvı sabunla yıkayınca çocuğuma dokunamıyorum, sabun daha iyi gibi geliyor.

• sıvı sabunda bide elin tamamen kimyasaldan arınmıyor gibi geliyor bana
    ama katıda ellerin daha temiz oldu hissi veriyor ve o sıvıdaki kimyasallıgı hissetmiyorsun
  • Sivi sabun kullanmaya baslayinca isaret parmagimin sol derisi uzyn uzun ciziklerle yarilmaya basliyor. Babamda da aynisi oluyor. O yuzden 4ever kat8

• Sıvı sabun deterjan türevidir.Sıvı sabunun katı sabundan tek avantajı soğuk sudada temizliyebilmesi bu yüzden katı sabun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: inFiniTyDark

sıvı sabunda bide elin tamamen kimyasaldan arınmıyor gibi geliyor bana
    ama katıda ellerin daha temiz oldu hissi veriyor ve o sıvıdaki kimyasallıgı hissetmiyorsun

Aynen, ama hepsi kimyasal sonucta. Sadece su vurmak yeter bence...

• Katı sabunlarda nerdeyse derideki tüm yağ çözünüyor ve derideki kayganlık yitiriliyor.

Sıvı sabunlarda ve duş jellerinde ise yıkamadan sonra deride yağlı bir tabaka kalıyor.

Bu yüzden sıvı sabunlar tam anlamıyla temizlik hissi vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

Akşam işden eve gittiğimde, ayaklarımı sıvı sabun kullanarak yıkıyorum, ellerimi antibakteriyel sabun kullanıyorum activex. hangisi daha sağlıklı bunu bende çok merak ediyorum, sıvı sabun çok kimyasalmış gibi geliyor ellerimi sıvı sabunla yıkayınca çocuğuma dokunamıyorum, sabun daha iyi gibi geliyor.

Antibakteriyel sabunları kullanmayın. Hem bakterilere karşı direnç gelişiyor, hem de ölü deriyi parçalayan bakterileri de öldürüyorsunuz. Artı çocuğunuz biraz bakterilerle haşır neşir olsun ki, bağışıklık sistemi bunları tanıyarak önceden önlemini alsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

Akşam işden eve gittiğimde, ayaklarımı sıvı sabun kullanarak yıkıyorum, ellerimi antibakteriyel sabun kullanıyorum activex. hangisi daha sağlıklı bunu bende çok merak ediyorum, sıvı sabun çok kimyasalmış gibi geliyor ellerimi sıvı sabunla yıkayınca çocuğuma dokunamıyorum, sabun daha iyi gibi geliyor.

Antibakteriyel sabunları kullanmayın. Hem bakterilere karşı direnç gelişiyor, hem de ölü deriyi parçalayan bakterileri de öldürüyorsunuz. Artı çocuğunuz biraz bakterilerle haşır neşir olsun ki, bağışıklık sistemi bunları tanıyarak önceden önlemini alsın..

Bilgi için teşekkürler

• sıvı sabun elleri aşırı kurutuyor bir de o kaliteli markaların ürünleri yok mu egzama bile yaptığı oluyor, evde asla katı sabundan vazgeçmem
  • sıvı sabun kullanıyorum ama katı daha güzel geliyo ele
  • Aynen arkadaşımız çok haklı kesinlikler atibakteriye sabunu kulanmayın ayrıca olnarın kimisi yaralı bakteri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.