Bu yazıyı bundan sonra YKS veya artık ileride adı herhangi ne olursa üniversite sınavına girecek adaylar için yazıyorum. TYT'den önceki gece ve AYT'den önceki gece 8'er saat uyumuş birisi olarak tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım. Özellikle ilk defa sınava katılacak adaylar için heyecan panik ve uykusuzluk sorun yaratabiliyor. Sınava daha önce girmiş tecrübeli arkadaşlar bu sorunları aşabiliyor tabi onlardan da aşamayanlar var bu yazı sorun yaşayan herkese umarım yardımcı olur.
Öncelikle sınavdan önce fazla uyumanıza gerek yok. Sınavdan önceki gece az uyusanız bile sınav zamanındaki heyecandan dolayı zihin diri ve canlı kalmaya çalışıyor ve az uyku pek fazla koymuyor. Bu yüzden az uyumaktan korkmayın. Az uykudan kastım 1-2 saat değil. Eğer sabah 7'de kalkacaksanız ve saat 6 olmuşsa boşuna uyumaya gerek yok 1 saatlik uyku sizi daha kötü yapar. Örnek: Normalde 8 saat uyuyorsunuz 4 saatlik uykuya gelemiyorsunuz ama sınavdan önceki gece 4 saat uyusanız bile sınav heyecanı sizi diri tutacak. Ama tabi ki 6-8 saat uyumakta fayda var veya normalde kaç saat uyuyorsanız o kadar uyumakta.
Şimdi gelelim sınavdan önceki gece nasıl uyunacağına. Madde madde sıralayacağım.
- Gün içinde çay, kahve, kola, enerji içeceği gibi içinde kafein bulunduran hiç bir şey içmiyoruz. - Gün içinde vücudunuza gereğinden fazla enerji verecek yiyecek içecekleri tüketmeyin eğer enerjiyi harcamazsanız sizi gece uyutmayabilir. İçinde şeker bulunan yiyecek ve içecekler, kola, gazoz, enerji içeceği, tatlılar baklava falan, bal, pekmez, tahin, ceviz, mesir macunu, tahıl bar, cevizli sucuk gibi bilimum enerji veren yiyecek-içeceklerden uzak durun. Normal öğünlerinizi yiyin yeter. - Gün içinde kendinizi yormak gece daha rahat uykuya dalmanızı sağlar. Kendinizi sakatlamayacak ve aşırı yorup ertesi gün ağrı acı falan çektirmeyecek şekilde kendinizi yorun egzersiz yapın. Şınav barfiks mekik koşma yüzme zıplama ağırlık kaldırma falan orası size kalmış ama dediğim gibi sakın kendinize zarar vermeyin ve abartmayın ertesi gün kas acısı çekmeyin. Bir şekilde yorun kendinizi. - Uykuya yakın vakitlerde stresten uzak durun telefondan sosyal medyadan falan alakanızı da kesin. - Uykudan 1 saat önce papatya çayı için. Papatya çayı stres ve uyku sorunlarına önerilen bir içecek. Bunun yerine ılık süt falan da içebilirsiniz yatmadan önce. - Bu madde herkeste işe yarar mı bilmiyorum ama bende işe yarıyor. Tıka basa yemek yiyince insanın üstüne ağırlık çöküyor ve uykusu geliyor bu yüzden ben yatmadan önce depoyu fulledim.
Bu yazdıklarımı sınav yaklaşmadan deneyebilirsiniz işe yarayıp yaramayan maddeleri ayırıp sınavdan önceki gece uygulayabilirsiniz. Her taktik her insanda işe yaramaz. Ben kendim için uyguladıklarımı burada sıraladım. Sınavdan yeni çıkmışken unutmadan konu açıyım kenarda bulunsun dedim belki ileride biri uplar ve birilerinin işine yarar.
ben sınavdan önceki gece uyumak için 1 gece uyumadım misler gibi uyudum sınav gecesi bu kadar basit
Yararli konu eyv dostum
Uyuyamıycam diye düşünmezseniz uyursunuz bence Ama bu maddeler de spor kısmı hariç yarayışlı olabilir. Maksat konu yukarda kalsın
Okumadım sinavdan önce 8 saat uyumayı hedeflerseniz en fazla 4 saat uyursunuz net.
Ben 10 saat hedefledim 5 saat uyudum ...
Foruma girmeyin yeter.
Sınavdan önceki gün 8 saat değil 6-7 saat uyumanızı tavsiye ederim.
8 saat uyumayı hedefledim ve hedeflediğim saat kadar uyudum
aidenholmes19A
kullanıcısına yanıt
Ben normalde 8 saat uyuyan birisiyim o yüzden 8 saat uyudum ben herkes normalde ne kadar uyuyorsa rutini bozmayıp o kadar uyuması taraftarıyım.
Haklısınız hocam. Ben daha çok genel uyuma saatini söyledim kendime göre, 8 saat uyuyunca uyanamıyorum daha da çok uyuyasım geliyor uyanınca da kendime zor geliyorum
4-5 idealdir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme