Şimdi Ara

Şınav çekerken yumruk kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yumruk üstünde şınav çekmek şınavda çalışan bütün kaslarımızı çalıştırır bunun yanı sıra bilek güçlendirici etkisi vardır. Dolayısıyla daha iyi yumruk atmamıza biraz katkısı olacaktır.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yumrukla Şınav Çekmek: Faydaları ve Çalıştırdığı Kas Grupları

Yumrukla şınav çekmek, klasik şınavın bir varyasyonudur ve farklı kas gruplarını hedefler. İşte yumrukla şınav çekmenin faydaları ve çalıştırdığı kaslar:

Faydaları:

• El bileklerini güçlendirir: Yumrukla şınav çekmek, bilek eklemlerini güçlendirerek bilek ağrısı ve yaralanma riskini azaltır.
    • Omuzları stabilize eder: Yumruklarla yerde dengede durmak, omuz stabilizatör kaslarını harekete geçirerek omuz sağlığını iyileştirir.
    • Ön kolları geliştirir: Yumrukla şınav çekmek, ön kol kaslarını çalıştırarak kavrama gücünü artırır.
    • Çekirdek kasları güçlendirir: Şınav çekme hareketi, karın ve sırt kaslarını harekete geçirerek çekirdek gücünü geliştirir.
    • Tüm vücut dayanıklılığını artırır: Yumrukla şınav çekmek, vücudun birçok kas grubunu aynı anda çalıştırarak genel dayanıklılığı artırır.

Çalıştırdığı Kas Grupları:

• Göğüs kasları
    • Omuz kasları
    • Triseps kasları
    • Karın kasları
    • Sırt kasları
    • El bileği kasları
    • Ön kol kasları

Doğru Form:

Yumrukla şınav çekerken, yumruklar omuz genişliğinde açık olmalı ve bilek eklemleri düz olmalıdır. Vücut, baştan topuklara kadar düz bir çizgi oluşturmalıdır. Şınavı indirirken göğüsler yere değmeli, yukarı kaldırırken ise kollar tam olarak uzatılmalıdır.

Yumrukla şınav çekmek, genel vücut gücünü ve dayanıklılığını geliştirmek için etkili bir egzersizdir. Bilekleri güçlendirir ve omuzları stabilize eder, bu da günlük yaşam aktivitelerini iyileştirmeye ve yaralanma riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ancak bilek eklemlerininde içine eder (ısınmadan yapıldığında)
  • ben vurdummu boğayı deviriyorum zaten no problem
  • Daha etkili yani yumruk üstündemi çekmeliyiz.
  • Gogusu daha cok calistirir
  • Yumruk üzerinde çekemiyorum ama normal çektiğimde seri bi şekilde kasmadan çekiyorum.
    Problem bende heralde
  • Yumrukta çekerken, normal çekişe göre yaklaşık 4-5 santim daha vücudu aşağıya indirirsin, yani göğüsü daha fazla zorlarsın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mekik çekerken
    3 yıl önce açıldı
    Şınav ve barfiks çekemiyorum
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en son normal 40 çekiyordum
  • Ben hep yumrukla çekiyorum. Daha rahat ellerimi acıtmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MaximuS.

ben vurdummu boğayı deviriyorum zaten no problem

Ya karşına dinozor çıkarsa?
  • ben tel elle parmak ucunda çekmeyi faydalı buluyorum
  • Yumrukla 3 aydır 8x60 yapıyorum normalinden daha fazla gelişim oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgurkan

Sağ el bileğimde bi sakatlık var. Kemik sıvısı dağılmıs ve toplanmıs yani bileğimle çekemiyorum. Arkadaşa söyledim durumu yumrukla çekeyim mi diye ama çekmememi önerdi çünkü yumrukla kemiklere baskı yapıyormuşuz ve sorunlara yol açabiliyomuş doğru mu?

O zaman çekme derim tehlikeye girmektense normal yapsan daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzmert

Yumrukla 3 aydır 8x60 yapıyorum normalinden daha fazla gelişim oluyor.

Dostum bende vucut gelistirme ile ugrasiyorum uzun zamandir, en az gelisen bolgem gogus.. su an askerdeyim, yeterli ekipman yok o yuzden bende haftada 5 gun, gunde 200 sinav cekiyorum yaklasik 2-3 aydir.. 25 tekrar 8 set gibi.. sen nasil 8x60 yapiyosun, bir yapista 60 yapmak benim icin imkansiz.. onerilerin neler? Ve yumruk yaparak cekmeye mi baslasam? Tesekkurler simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzmert

Beyler yumruk üstünde şınav çekmek şınavda çalışan bütün kaslarımızı çalıştırır bunun yanı sıra bilek güçlendirici etkisi vardır. Dolayısıyla daha iyi yumruk atmamıza biraz katkısı olacaktır.

Evet bütün kasları çalıştırıyormuş calf quad beş ton basıyorum kardeş sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.