Şimdi Ara

Sinan Oğan'ın Seçimin Kesinlikle 2.Tura Kalması Gerektiği Yönünde Yapmış Olduğu Açıklama (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
1
Favori
4.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Seçim kaybedilirse diğer adaylar suçlanamaz.

Çünkü seçim kaybedilir se Erdoğan tek başına yuzde 50yi geçmiş demektir ve Kılıçdaroğlu Cumhur İttifakından 1 tane oy koparamadıgı gibi kendi ittifakında ki muhafazakar seçmeni ve milliyetçi seçmeni dahi yitirdiği anlamına gelir ki.

Bu Kılıçdar ve Chp'nin kendi şahsi çıkarları için ülkeyi uçurumdan aşağı attıkları anlamına gelir. (Çünkü tüm kamuoyu arastırmaları en düşük oyu alan ve Cumhur İttifakı dan en az oyu çekebilecek, kendi ittifakında ki muhafazakar oylardan bile kayıp yasaması olası bir isim oldugunu gösteriyordu Kılıçdaroğlu'nun.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Mayıs 2023; 23:22:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yo hiç de saçma değil, gayet olası. Adam terörle olan mesafeyi öne sürerek kim bunu yaparsa ben ona yanaşırım dedi. Samimidir veya değildir orasını bilemem. Ama oy dağılımına bakıldığında cevap yazdığım adamın cevabı gayet mantıklı geldi. Oğan böyle düşünmese bile Tayyip böyle düşünür, gelecek ve gidecek oylar söz konusu olduğunda Kılıçdar da böyle düşünebilir bilemeyiz. Ama Oğan böyle düşünmese bile hem Oğan'ın eline böyle bir koz geçmiş olacak -kullanır veya kullanmaz bilemeyiz- ama malum partiler kendilerine gelecek gidecek oyları düşünecektir. Hele AKP kara kara oy hesapları yapma peşinde. Ben burad Oğan'ı aşağılamıyorum veya kötü göstermeye çalışmıyorum. Ortada olası bir durumdan bahsediyorum. Hatta ben değil benim cevap yazdığım üye bahsetmiş. Sinan Oğan böyle bir izlenim vermiyor tabi.

Umarım o söz doğru çıkar. Yoksa bizi daha da zor günler, inanılmaz zor durumlar bekliyor olacak.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Bir şeyin teknik olarak olası olması illa mantıklı olması anlamına gelmez.

Erdoğan tükenmiş bir lider, Cumhur ittifakın ise kirlenmiş bir ittifak.

Dışarıdan bakan herkes çok rahat bir şekilde Erdoğan'ın ve partisinin vede kurduğu ittifakın uzun süremeyeceğini ve kim katılırsa onuda beraberinde batıracağını görüyor.

Oğan kendi siyasi geleceğini bile bile yoketmez hiçbir koşulda Cumhur İttifakını desteklemez. En fazla tarafsız kalır. Çünkü desteklerse siyaset sahnesinden silinir.

O yuzden zaten kimi desteklemek istediğinin işaretlerini sürekli veriyor. Ülkeye cenneti getiremesek bile cehennemin kapılarını kapatabiliriz diyerek. Bu tarz çok ifadesi var, amaç millet ittifakına yanasmaya calışan Hdp'nin ve yeni bir çözüm sürecine sıcak bakan CHP, Deva ve Gelecek gibi partilerin önünü kesmek dahada ötesi değil.

İkinci turda ya millet ittifakını destekleyecek yada tarafsız kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Mayıs 2023; 23:55:22 >

• Ortada bir kısır döngü olduğu doğru ama bu kısır döngü ancak AKP denen çete tarafından kırılabilir şu anda. Ne baraj altı kalan adamlarla ne AKP'nin kendisiyle bunu ortadan kaldırabilirsin.

İYİP Masayı dağıttığı zaman Meral Akşener istese kendi sağ eksenli birliğini kurabilirdi yapmadı. Sonradan bunun çıkar bir yol olmadığını fark edip geri döndü. O saatten sonrası için kandırıldı diyemezsin. Bunun bilincinde olarak hareket etti. Bazı şeyleri tolere etti demek ki.

Demokrasiyi iktidardaki diktatörü destekleyip onun ekmeğine yağ sürerek sanki ülkede gerçekten demokrasi ve demokrasi bilinci varmış gibi hareket ederek sağlayamazsın. Sözde, göstermelik demokrasi olur, adı demokrasi olur. Bir de öyle yazıyorsunuz ki sanırsın birileri eline silah aldı da Oğan'ın ve İnce'nin yolunu kesti aday olmasına engel oldu. N'aptılar mitinglerini mi taşladılar? Kürsüsünde konuşma yaptığı salonu basıp provoke mi ettiler? Otobüsünü mü taşladılar? Miting alanına toplanmasınlar diye otobüsle mi doldurdular? Mitinglerine sansür mü uyguladılar? Örnekler tanıdık geldi değil mi? Bunları o ileri demokrasi aşığı AKP'nin teşkilatları yaptı. Tabii ki insanlar karşı olup sebeplerini söyleyebilir. Ortada bir gerçeklik var. Alsınlar %1'leri 3'leri %5'leri otursunlar aşağı. 21 senedir iktidarda olup ülkeyi çiftliğe çevirenlerle iktidar görmemiş muhalefeti bir tutmak hakikaten pes.

Döngüyü kırmadığınız sürece aynı tas aynı hamam devam eder. O olsaydı şu olurdu, bu gelseydi olurdu filan bunlar boş muhabbetler. Bunlar oldu bitti arttık oy kullanmaya gidiyor. Ancak seçimden sonrası için değişir, düşünülür. Bu arada KK sevici değilim, sadece artık bir değişim olması gerektiğine inanan AKP'den bıkmış hatta midesi bulanmış biriyim. Keşke Mansur ya da İmamoğlu olsaydı, Meral Hanım olsaydı ama olmadı.

• Periah P kullanıcısına yanıt

Tabi oy dağılımına, nereden kimlerden oy aldığına bakmak gerekir. Ama ben şahsen muhalefeti komple suçlayabilirim. Kılıçdaroğlu'nu kendi adaylık dayatması sebebiyle diğerlerini hele İnce'yi de oyları bölüp AKP propagandasına maşa olduğu gerekçesiyle suçlarım. Ki onda da bir koltuk hırsı olduğunu düşünüyorum. Partiler en azından stratejik bir ortaklık yapmalıydı hesaplaşmalarını sonraya bırakabilirlerdi. Yanlış zamanda yanlış işler.

Dereyi görmeden paçayı sıvamayalım. Bakalım seçim sonuçları nasıl olacak.

Ben Oğan'ın söylediği şeyi aşağı yukarı aynı şekilde yazdım, yazmaya çalıştım. Umarım dediğin gibi olur.

• çok takip etmiyorum ama arada youtubeda babala anketi görüyorum öyle merak edip bakıyorum geçenlerde anketlerde % 30 falan alıyordu ince yine troller inceye atmış diyordum kendi kendime bugün babalanın bi anketini gördüm bu seferde orada oğan 25 falan almıştı ince dibi boylamıştı adamlar oy bölmek için herşeyi yapıyor Sinan Oğan'ın Seçimin Kesinlikle 2.Tura Kalması Gerektiği Yönünde Yapmış Olduğu Açıklama 

• biz ilk kurulduğunda İYİ partiyi destekledik, tarikatçılar ile aynı ittifaka girdiği gün ben desteklemekten vazgeçtim. şimdi bir şekilde Sinan Oğan da tarikatçi ve hdp gibi partiler ile ittifak olur ise onu desteklemeyi de bırakırım.

İYİ parti ilk kurulduğu zamanlar aynı şekilde alay konusu olmuştuk, şimdi Sinan Oğan biraz daha ılımlı karşılanıyor ama yine de söylemediğini bırakmayan bir tayfa var.

yani 6 masa kurulurken kılıçdaroğlu o işidçiye ve diğer tarikatçıya tavizler verirken Sinan Oğan neden yadırganıyor? neyini gördünüz adamın? ışıd örgütü için "çılgın gençler" diyen birine taviz verilmesine ses etmiyorsunuz da 6 lı masanın Sinan Oğan'a taviz vermesine mi tepki gösteriyorsunuz?

ne zaman delikanlı olacaksınız? abi ne desek boş ya, ingilizcemi geliştirip defolup gidesim geliyor bazen ülkeden ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D65A48858 -- 11 Mayıs 2023; 1:26:37 >

Kısır döngü var demedim. O senin yorumun.

İyi Parti masayı dağıtmadı. Masayı Kemal dağıttı. Meral Akşener'e kumpas kurdu. Tayyipten kurtulmak için Kemal hem halka hemde Meral'e kendini dayattı. Kemal insanları ve Meral'i kendine mahküm etti. Bunu masa altından yaptığı gizli anlaşmalar ile elde etti. İlk mesajımda detaylıca anlattım. Aynı konuyu başa sarmaya gerek yok.

Demokrasiyi diktatör Kemal'in ekmeğine yağ sürerek de elde edemezsin. Benim Tayyip'i desteklediğim nerede yazıyor? Ben diyorum Türkiye'nin geleceği iki tane diktatörün elinde değil, demokrasi ile yönetiliyorsak aday çok olması lazım, sen gelmiş bana Tayyip'i anlatıyorsun. Ben diyorum Ankara sen diyorsun Malkara. Açılan konu da seçimlerin 2. tura kalması üzerine. Yazılan mesajları okumadan kafana göre yorum atıyorsun. Attığım videoyu izlemedim diyorsun, gelip videoya yorum yapıyorsun. Mesajları da okumadan kafana göre saçmalıyorsun. İmamoğlu'nun taşlanması üzerine ayrı konular mevcut.

• Ya tamam demedin ama sonuçta bu anlam çıkıyor işte. 2 diktatörden birini seçmek zorunda mıyız diyerek ister istemez bir kısır döngüyü işaret ediyorsun. Bu kısır döngüyü kırman için önce ülke insansanın demokrasi bilincinin olması gerekiyor. Tayyip'ten başka lider mi var diyen, AKP'den başka parti mi var diyen adama sen neyin demokrasisinden bahsediyorsun ya. Önce bunu kıracaksın sonra baraj saçmalığını kaldıracaksın. Barajı kaldıracaksın ki oy veren adam bu parti baraj altı kalacak meclise giremeyecek diye düşünüp normalde kendini temsil etmediği adama oyunu atmak zorunda kalmayacak. İleri demokrasi aşığı AKP'ye sormak lazım madem millî irade var o zaman her partiye her siyasiye kendini tanıtma hakkı ve fırsatı versin, fırsat eşitliği versin ve barajı kaldırsın. Neden kaldırmıyor? Şimdi cevaben ben öyle mi dedim deme sen demedin ben diyorum tamam.

Edebiyata gerek yok. Meral masayı dağıtacaktı -haklıdır veya haksızdır buna yorumum yok- hatta anketlerde öne çıktığı bilinen Mansur ve İmamoğlu'na çağrı yaptı. Ama onlar bu çağrıya yeşil ışık yakmadı. Meral Akşener de bu böyle olmayacak diyerek ittifakla yoluna devam etti. İstese ayrı bir yolda devam edebilirdi ama etmemeyi tercih etti. Çünkü o da biliyordu ki bu dikta düzeni bu bölünmüş muhalefetle bir yere varamayacağını. Kumpastır, şudur budur bunu tartışmıyoruz zaten. Bunlar oldu bitti. Bunlar hafızalarımızda zaten, Kemal'in fırsattan istifade ettiğini tahmin edebiliyoruz. Ama burada vatandaş kendi çıkarına (ülkesi içinde yaşayan vatandaş olarak) bakacak. Bu kokuşmuş sömürü düzenini bozmak ve yerinden sarsmak mı yoksa aynı o dinci elit grubun ülkeyi soyarken batırıp halkı sefilliğe mahkum ederken üstüne hakaret edip dalga geçmesine seyirci mi kalacak. Mesele bu.

İktidarın ekmeğine yağ sürüyorsun demek iktidarı destekliyorsun anlamına gelmiyor. İktidara kazara, istemeyerek de olsa dolaylı da olsa yardımın dokunmuş olması anlamına geliyor. Yazdığım şeyi de şahsî algılama genel konuşuyorum. Kemal denen adamın Tayyip gibi sürekli iktidara taşıyacak bir tabanı yok. Adamın üstünde 20 yıllık anti-Kemal/CHP propagandası ve kini var. Olsa bile olamaz çünkü bir kere muhalefet zaten enkaz devralacak. Tayyip gibi tadını çıkaramaz acı reçete yeni hükümete saplanacak seçilirse. Zaten iktidarın adamlarını kurumlardan temizlemesi bile yıllar alır. Üstüne adam yaşlı bir seçime daha ömrü veya fiziği/sağlığı bile yetmeyebilir veya insanlar artık bu ihtiyarladı diye oy vermeyebilir. Kemal'e oy vereceklerin ciddi bir çoğunluğu zaten stratejik olarak veriyor. Yoksa bu adamı öyle seveni, tapanı yok. Var olanları zaten tek başlarına iktidara taşıyacak kadar büyük değil bilhassa çok uzak. Bütün bunları niye yazıyorum. Çünkü Tayyip ile Kemal'i aynı kefeye koyup ikisi de diktatör dediğin için. Parti içi demokrasi böyleyse bu iktidara gelince de böyle olur şeklindeki düşünceleriniz veya düşünenler için. Kemal böyle bir şeye kalkışırsa ilk seçimde kendisi yollanır zaten onu yollamak kolay. RTE ile aynı klasmanda değil.

Yazdığımız şeyler konuyla bağlantılı merak etme. O örnekleri sen bunlar diktatör aynı filan dediğin için verdim, bak bakalım aynı mıymış demek için ama anlamamışsın. Cüneyt Özdemir'in videosunu izledim ama izlememe gerek de yokmuş boş yapmış. Sanki biz bilmiyoruz neyin ne olduğunu. Gerçi boş yapma demeyelim de anlık öfke kusması diyelim muhtemelen video aylar öncesinde aittir. (Şimdi baktım, sadece linkteki video 8 ay öncesine aitmiş. Konuşması daha da eski olabilir.) Biz de böyle öfkelendik -forumda anti-KK mesajlarım vardır- ama geçti. Cüneyt Özdemir bu farkındalığa başta AKP seçmeninden başlasın zira her daim onların dedikleri oluyor ve yıllardır sözde onların iradesi yönetiyor bu ülkeyi. Sonra muhaliflere anlatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 11 Mayıs 2023; 20:5:50 >

• Sinan Oğan'ın Seçimin Kesinlikle 2.Tura Kalması Gerektiği Yönünde Yapmış Olduğu Açıklama
  • Bu chpliler biraz saldırgan tavırdalar. Niye adama kızıyorsunuz. Oy oranı düşükse düşüktür. Ama siz adama iftira atamazsınız. Yenmek için her yol mübah değildir ve sizler Türkçüleri engelleyemezsiniz. Hdp ile iyi batışlar

• Aday olarak Kılıçdaroğlunu çıkartıp başkan yapmayı deneyenler Sinan Oğanı beğenmiyor bazıların aklını fikrini anlamak gerçekten zor.

Haktan hakikatten yana bakın siz. "
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

bence ikinci tura kalacak

Bugün cürmümüz ne kadar yaktı gördün.

Asıl senin böyle konuşman Rte'ye fayda sağlıyor. Belkide gizli akpli sensindir ha?

daha kim haklı erken konuşma. 2.turda s.oğan kimi destekleyeceğini açıklayacağı zaman anlayacağız kim haklı kim değil. ben haksız olmak istiyorum yeter ki s.oğan rte'yi desteklemesin, ama bu saatten sonra olur da erdoğan %48.5 49 la 2.tura kalırsa tabi kaybedenin değil kazananın yanında olmak isteyecek ve erdoğan'ın yanında olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 14 Mayıs 2023; 22:30:39 >

Yöneylem Anketi: Cumhurbaskanlığında Erdoğan karşısında kime oy verirsiniz?

Mansur Yavaş: Yüzde 56

Ekram İmamoğlu :Yüzde 50.1

Kemal Kılıçdaeoğlu: Yüzde 45

Halkı suçlamak yok. Yüzleşeceksiniz!

Biraz olsun ilkeli dursaydınız. Kılıçdaroğlu'na rest cekseydiniz. Dayatmaya evet demeseydin. Medyanızla size karsı çıkanları linç etmek yerine sokağı Anketleri dinleseydiniz. Sinan Oğan aday bile olmayacaktı.

75 yasında halkta hiçbir karsılığı olmayan bir dede yüzünden seçimi verdik!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 14 Mayıs 2023; 22:35:20 >

Ben mansur yavaş'ın aday olmasını istedim hep. profilim zaten açık 3 ay önceki yazılarım da hala duruyor. ama kılıçdaroğlu aday oldu ve başka seçeneğim kalmadı. kılıçdaroğlu'na aday oldugu için oy atmayıp seçimi tayyip'in kazanmasına yardım edecek halim yok.

• sen ve @coolman7 peynir falan yiyin çünkü protein ihtiyacınız var gibi yani sizin kafa komple gitmiş, tayyip anayasayı çiğnedi kardeş aloo, şu anda da aday olamıyor, siz neyin kafasındasınız? sizin demokrat dedeniz yasa dışı şekilde yarışmak istedi. biz en başından beri diyoruz kamu baskısı oluşturun, adam aday olamıyor yasa çiğniyor.

elimize taş sopa alıp sokağa mı çıkalım illa? neden yasalara uyulmuyor bu ülkede? ne yapmamız lazım yani? ne muhalifi ne iktidarı bıktırdınız lan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D65A48858 -- 14 Mayıs 2023; 23:52:14 >

Türkiye'de tutmaz bu. Kim olduğun önemli değil, partin önemli.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.