Şimdi Ara

silinebılır (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.543
Cevap
25
Favori
68.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

Bazı arkadaşlar burada kafalarına göre, "biliyordunuz böyle olacağını" "heh gördünüz işte" falan demiş ama alakası yok. Burada şikayet edilenlerin eski konularını bi hatırlasın herkes. "Garantili pasaport kaydı sürekli ve adetli mevcut" şahsen ben bilmiyordum böyle işlerin döndüğünü, referansı da kuvvetliydi inandık bu "pasha23" nickli arkadaşa. Bir de utanmadan gider, yapıyo üstüne giden varsa bilir konuşma tarzını. Kendimi sıkıyorum şu anda istanbulda olduğu için... Her neyse kısa bir süre daha bekleyeceğim, olmadı ankara adliyesi yolu gözükür. Hepinizin masrafını yol olarak çıkartırım kendisinden, siz rahat olun arkadaşlar. Burada bir arkadaş soyadını vermiş, ben de onu arıyordum. 1 hafta daha bekliyorum.

Bilgilendir hocam bizi de kuzene yeni yaptirdik. Dusmus su an.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_MV

Gencler neyin pesindesiniz siz suc duyurusu filan?Bu islerin yasal olmadigini gayet iyi biliyorsunuz devlet diyor harcini yatir pasaport ile git kaydini yaptir diye nitekim adamlarin hic biri de garantili kayit diye bi ibareden bahsetmiyor.Herkes bi dala vere oldugunun farkinda dolayisiyla suc duyurusu yaparsaniz bi yerde siz de yardimci fail olursunuz:)O yuzden sozde sistemlerin gelmesini bekleyelim ya da soyle soyleyeyim devletin bu dala vereye bi sure daha izin vermesini bekleyelim.Yoksa pasaport bulmaktan baska care kalmayacak zaten.(Ben de gecici kayit yapilip kaydi dusenlerden biriyim)

Sen kendilerinin eski konularını bilmiyorsun heralde? Kaydın düşmüş bir de onları mı savunuyorsun? Yasal olmadığını tabi ki de bilmiyorduk adamlar GARANTİLİ yazmış büyük harflerle. Yasal değilmiş bizim girdiğimiz yol peh!! Yaptıkları iş "evrakta sahtecilik" 3 sene indirimsiz yatarı var senin biliyor musun? Onunla birlikte kim varsa yardım eden, el altından işini yürüten, hepsi yanar.

Az cok biliyorum ben de hocam hukuk 4.sinif ogrencisiyim.Dedigin suc evrakta sahtecilik degildir oyle bir suc yok cunku resmi belgede sahtecilik var.''(1) Bir resmî belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmî belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmî belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.''
    Yani adamlar kilifini uydurmuslardir sahte belge filan yok ortada.Ben onlari savunuyor filan degilim.Ama galeyana gelip biseyler yaptiginiz da bi sonuc cikmayacagindan haberdar olmaniz icin ugrasiyorum.İns gerek kalmaz hic birseye de 3-4 ay daha gecici olarak acilir hepimizin telefonu saglicakla kalin.

• Pasha23 e kayıt yaptırmıştım 2-3 ay önce. Telefonum ayın 7 sinde kapanacak , kendisinden ümidi kestiğim için kısa sürede yeniden geçici kayıt yaptırabilecek birini arıyorum. Bir sonraki kontrole kadar kendi pasaportuma işletebilrim.

Şu anda geçici kayıt yaptırabileceğim birisi va mı ? Önerilere açığım.
  • “(1) Bir resmî belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmî belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmî belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır (Asliye Ceza). Altı çizili yerin yorumunu bekliyorum hukukçu arkadaşım. Sizler daha çok yorum adamısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dgkn_ngn -- 4 Nisan 2013; 15:51:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam adamlar ayni pasaport bilgilerini 100-200 telefona gonderiyorlar.Telefonlarin bir tanesi kaydoluyor kalanlar ise pasaporta zaten telefon kayitli diyerekten kaydolunmuyor.Btk gonderilen belgeleri 6 ay icinde inceliyordu eskiden.Nihai kayit olana kadarda basvurulari dogrudan gecici kayitla aciyordu.Yani bizim elemanlar bu 6 aylik inceleme suresinden yararlaniyorlardi.Btk da inceleme suresi hizlandi haliyle kayitlar 3-4 ay da dusmeye basladi.Tahminimce durum bu.yani adamlar sahte pasaport filan hazirlamiyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Arkadaşlar kayıt düşünce, pasaporta direkt kaydedebilir miyiz yoksa sildirmemiz mi gerekiyor?

Bir diğer şey ise diyelim ki kayıt düşmeden pasaport bulduk, eski kaydı nasıl sileceğiz bunun da önü kapandı mı?

İlk sorunun cevabı evet kayıt düştüyse sildirmene gerek yokMUŞ. (Biz 70-100 lira arası da gecici kayıt yaptırırken sildirme sahtekarlığına geldik!!!) 100+70 kebap değil mi?

İkinci sorunun cevabını bilmiyorum.

Peki kayıtın düşüp düşmediğini imei sorgulamadan anlayabilir miyiz ? Şuan yurtdışındayım geçici kayıt yaptırdım haziranda Türkiyeye geleceğim eğer düşerse hemen kendi pasaportuma kayıt ettiricem.

• Arkadaşım benim soruma hala cevap vermedin, adamların işini anlatıyorsun bana :) Belki sahte, belki değil orasını ben bilmiyorum kendileri biliyor fakat; burada bizi ve devleti aldatan, gereksiz iş ve emek kaybına yol açan insanların cezası veya açılımı, genel adıyla "evrakta sahtecilik" değilse nedir? Burada yasalara aykırı bir şey dönüyor kör değiliz heralde hiçbirimiz? O gsm şirketlerinin şubeleri pasaport sahibinin kendisi olmadan nasıl hazır imzalı pasaport kaydı işlemlerini alıp da telefon kaydediyorlar? Dava acarsam eğer bunların hepsini söyleyecek. Öyle kolay değil insanları dolandırmak, sahtekarlık yapmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: cacaNEFES

quote:

quote:

Arkadaşlar kayıt düşünce, pasaporta direkt kaydedebilir miyiz yoksa sildirmemiz mi gerekiyor?

Bir diğer şey ise diyelim ki kayıt düşmeden pasaport bulduk, eski kaydı nasıl sileceğiz bunun da önü kapandı mı?

İlk sorunun cevabı evet kayıt düştüyse sildirmene gerek yokMUŞ. (Biz 70-100 lira arası da gecici kayıt yaptırırken sildirme sahtekarlığına geldik!!!) 100+70 kebap değil mi?

Peki kayıtın düşüp düşmediğini imei sorgulamadan anlayabilir miyiz ? Şuan yurtdışındayım geçici kayıt yaptırdım haziranda Türkiyeye geleceğim eğer düşerse hemen kendi pasaportuma kayıt ettiricem.

Evet anlayabilirsin "kayıt dışı olduğu tespit edilen imei" yazar. Burada ki herkes iyi bilir o yazıyı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cacaNEFES

quote:

quote:

Evet anlayabilirsin "kayıt dışı olduğu tespit edilen imei" yazar. Burada ki herkes iyi bilir o yazıyı.

Peki o yazı yazdıktan sonra gidip kendi pasaportuma direk kayıt yapabilir miyim ? Yoksa yaptırdığım adama ulaşıp sildirmem mi gerekli herkes farklı birşey söylüyorda ?

• Arkadaşım ilk cevabımda yazıyor şu anda sorduğun sorunun cevabı. Çoğu kişi kayıt düştüyse sildirmeye gerek yok diyor. Ben de yeni öğrendim.

• Gencler olayi biraz daha karistirayim.Ben simdi bi pasaport bulup kayit yapsam gecici yapan eleman da yenilerse kaydi ne olur?Adama diyecegim kaydimi yenileme diye ama imei yolladim daha once arada benimkini de kaydetmesinden korkuyorum.

• beni de yaz hem imuratk iphone 4 yaptırdım,islambol iphone 5 bir daha yurtdışı alanın aklına ...
  • @pasha23 e ulaşamıyorum, benim aracılığımla bir arkadaşımın telefon kaydını yapmıştı, telefon 2 gün sonra kapanacak. Aracı olduğum için masrafını karşılayacağım ben arkadaşımın, fakat benim masrafım havada kalacak Telefonu kapalı, ulaşamıyorum kendisine..
  • ekliyorum herkesi listeye
  • Murat beye yaklaşık 1.5 sene önce kayıt yaptırmıştım 7 sinde kapanacağına dair bir mesaj aldık operatörden..Kendisine ulaşamadım telefonları meşgul ve sonrasında mesaj ile iletişime geçin diye bir sms ..daha sonrasında ise yine ses yok..umarım yardımcı olur kendisi..kız arkadaşıma aldığım telefon ile yaşadığım bu sıkıntı inanılmaz sinir bozucu..
  • pasha23 mağduruyuz :))
  • Adamların havası da çok fazla ha
    Eski ilanları görseniz bi
    Geçmiş olsun arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciddi Kedii

Adamların havası da çok fazla ha
    Eski ilanları görseniz bi
    Geçmiş olsun arkadaşlar

bi tanesinin ilanında gerçek garantili kayıt yazıyordu
  • Bir de kendilerini acındırıyolar yok çok yoğunum çok meşgulim

• Gecmis olsun arkadaslar.... Bende DR.Brain magduruyum simkilit acdirma, forum magdurlarla doldu :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.