Şimdi Ara

Silent Hill 3 mü dersiniz 4 mü? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Ludendorff

Ya gereksiz bir polemik yaratmak gibi olmasın da Doom3 ve Fear dan korkan sevgili arkadaşlarımız var ben de arkadaşların dediği gibi s.h serisi hepsini oynamanı öneririm yanında Call of Cthulhu da oynadınmı keser seni bisüre. Alakasız konuyla ama şu jericho'yu oynamak lazım bide senaryosu hoş diorlar..

Tamamdır hocam SH 2-3 bide COC ii bir deneyim olacak gibi görünüyor.. Jericho yu da oynadım ve hard da bitirdim bende tavsiye ederim insanı kesinlikli sıkmayan gerilim / aksiyon(genelde aksiyon) tarzında bi oyun.. Fazla korku beklemesseniz sizi yeterince tatmin edecektir..

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cdmpf -- 20 Nisan 2008; 19:18:36 >
  • Zamanında bir konuda şunları yazmıştım. Belki biraz fikir verebilir.

Çok ilginçtir ki Clive Barker's: Undying gibi bir klasiği sadece 1 kişi söylemiş. Yazık... Bu oyunu oynamayanlar, korku oyunu oynadım demesinler.

Resident Evil'ı baştan geç zaten. Klasik bir adventure oyunu olmaktan öteye gidemiyor bence.

Silent Hill "bilinmeyen" ile stress ve gerilim yaratıyor. Güzel bir korku oyunudur.

Suffering'in de abartılacak yanı yok. Gerçekten bir kaç sahne vardı korkulacak ama genelde aksiyon ağır basmış.

Nocturne bence zamanına göre (ki şu an bile oyanabilecek bir oyun) son derece sinir bozucu bir oyundu. Yönettiğimiz karakterden tut, basit bir tiyatro salonuna kadar herşey korkutucuydu.

Manhunt demeyin, gülerim.

Thief 1 ve 2 de korkudan çok stress vardı. "her an yakalanabilirim" düşüncesi ile karanlığa sığınırdık, eli kılıçlı guard'lar bizim dibimize kadar girer, bize ucundan dokunup orda olduğumuzu farkedecek ve kılıcı kafamıza indirecek diye stress yapardık. Thief 3 de ise sadece 1 bölüm kokutucuydu (hangi bölüm olduğunu oynayanlar anladı zaten)

Doom3, aslında bir yere kadar korkutucu denebilir. Fakat bunun için mutlaka yüksek ses ve karanlık bir oda şart. Yoksa normal şartlarda etkisini yitiriyor.

ve UNDYING... Clive Barker gibi bir korku romanı yazarının desteği ile çıkmış, şu zamana kadar en çok (belki de gerçek anlamda tek) korktuğum oyundur. Konusundan tutun, seslerine kadar tam anlamıyla şaheser denebilecek bir yapımdır. Sadece çok fazla reklamı yapılmadı diye pek bileni yoktur. En yakın arkadaşımın "ne kadar korkutucu olabilir ki?" diye sorduğunu hatırlarım. Işıkları kapatıp oynamaya başlamıştım, o ise sadece yanımda beni izliyordu. 5 dakika sonra "ya kapat şu oyunu" dediğinde suratında ilginç bir ifade vardı. Belli ki çok korkmuştu garibim..

Call of Cthulhu : Uzun süredir bu kadar güzel bir korku oyununa hasrettim. Belki aşırı korkutmadı ama harika konusu, o ilginç ve stress dolu atmosferi ile listenin üst sıralarına geçti.

Condemned : Şimdiye kadar (Undying de dahil) hiç bir oyunda korktuğum için dışa büyük bir tepki vermemiştim. Ama bu oyun benim bu tepkiyi vermeme sebep oldu. Merdiven boşluğundan aşağı bakarken oradan çıkan bir elemanın bağırarak üstüme atlaması sonucunda inanılmaz derecede korkup elimdeki mouse'u fırlattım ve ağzımdan da güzel sözler (!) çıktı bir anda (ki boşluğuma gelmişti, oradan bişey çıkabileceği ihtimalini bile vermiyordum). Undying'den beri böyle bir korku oyunu oynamadım. Her dakikasında o korkuyu yaşadım, irkildim, kalbimin yerinden çıkacağını hissettim.
    Korku oyunu arayanlar kesinlikle kaçırmasın. Elbette bu korkuyu yaşamamdaki en büyük etken kulaklıkla oynamamdır, tavsiye ederim...

• quote:

Orjinalden alıntı: musAKka

Zamanında bir konuda şunları yazmıştım. Belki biraz fikir verebilir.

Çok ilginçtir ki Clive Barker's: Undying gibi bir klasiği sadece 1 kişi söylemiş. Yazık... Bu oyunu oynamayanlar, korku oyunu oynadım demesinler.

Resident Evil'ı baştan geç zaten. Klasik bir adventure oyunu olmaktan öteye gidemiyor bence.

Silent Hill "bilinmeyen" ile stress ve gerilim yaratıyor. Güzel bir korku oyunudur.

Suffering'in de abartılacak yanı yok. Gerçekten bir kaç sahne vardı korkulacak ama genelde aksiyon ağır basmış.

Nocturne bence zamanına göre (ki şu an bile oyanabilecek bir oyun) son derece sinir bozucu bir oyundu. Yönettiğimiz karakterden tut, basit bir tiyatro salonuna kadar herşey korkutucuydu.

Manhunt demeyin, gülerim.

Thief 1 ve 2 de korkudan çok stress vardı. "her an yakalanabilirim" düşüncesi ile karanlığa sığınırdık, eli kılıçlı guard'lar bizim dibimize kadar girer, bize ucundan dokunup orda olduğumuzu farkedecek ve kılıcı kafamıza indirecek diye stress yapardık. Thief 3 de ise sadece 1 bölüm kokutucuydu (hangi bölüm olduğunu oynayanlar anladı zaten)

Doom3, aslında bir yere kadar korkutucu denebilir. Fakat bunun için mutlaka yüksek ses ve karanlık bir oda şart. Yoksa normal şartlarda etkisini yitiriyor.

ve UNDYING... Clive Barker gibi bir korku romanı yazarının desteği ile çıkmış, şu zamana kadar en çok (belki de gerçek anlamda tek) korktuğum oyundur. Konusundan tutun, seslerine kadar tam anlamıyla şaheser denebilecek bir yapımdır. Sadece çok fazla reklamı yapılmadı diye pek bileni yoktur. En yakın arkadaşımın "ne kadar korkutucu olabilir ki?" diye sorduğunu hatırlarım. Işıkları kapatıp oynamaya başlamıştım, o ise sadece yanımda beni izliyordu. 5 dakika sonra "ya kapat şu oyunu" dediğinde suratında ilginç bir ifade vardı. Belli ki çok korkmuştu garibim..

Call of Cthulhu : Uzun süredir bu kadar güzel bir korku oyununa hasrettim. Belki aşırı korkutmadı ama harika konusu, o ilginç ve stress dolu atmosferi ile listenin üst sıralarına geçti.

Condemned : Şimdiye kadar (Undying de dahil) hiç bir oyunda korktuğum için dışa büyük bir tepki vermemiştim. Ama bu oyun benim bu tepkiyi vermeme sebep oldu. Merdiven boşluğundan aşağı bakarken oradan çıkan bir elemanın bağırarak üstüme atlaması sonucunda inanılmaz derecede korkup elimdeki mouse'u fırlattım ve ağzımdan da güzel sözler (!) çıktı bir anda (ki boşluğuma gelmişti, oradan bişey çıkabileceği ihtimalini bile vermiyordum). Undying'den beri böyle bir korku oyunu oynamadım. Her dakikasında o korkuyu yaşadım, irkildim, kalbimin yerinden çıkacağını hissettim.
    Korku oyunu arayanlar kesinlikle kaçırmasın. Elbette bu korkuyu yaşamamdaki en büyük etken kulaklıkla oynamamdır, tavsiye ederim...

Eyw hocam üstünde durduğum oyunların hepsiyle ilgili sorularımın cevabını buldum..
    Müthiş bir paylaşım , teşekkürler...

Saygılar...

• Undying'de kızıl enişte kabusum olmuştu. Biranda nereden çıkacağı belli olmazdı, gerçi sonra verdim dersini.

Edit: Korku oyunu arayıp da Undying oynanamış olmak gerçekten yakışmıyor. Sonuçta grafik herşey değil, eğer oyun o haliyle de korku atmosferini diğerlerinin başaramadığı kadar gerçekçi bir şekilde yaratabiliyorsa yeterlidir. Bence öncelikle Undying deneyimi yaşanmalı sonra diğerlerinden hangisini oynayayım diye araştırılmalı. Sonrasında Condemned önerilebilir. Yine, Silent Hill oynanacaksa 2'den başlanır. 2'yi oynayan da serinin diğer oyunlarını veya seriyi taklit eden oyunları pek sevmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-994965FA4 -- 20 Nisan 2008; 21:06:33 >
  • evet ya condemned de var o da güzel
    musakka hocam yazı yön verici güzel teşekkürler
  • şimdi aklıma geldi bak yeni çıkan overclocked da korkunç olmasa da geriyor insanı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black_Necro

şimdi aklıma geldi bak yeni çıkan overclocked da korkunç olmasa da geriyor insanı

Kalite bir oyuna benziyor
  • Arkadaşlar bu SS ler Undying e ait mi?
     Silent Hill 3 mü dersiniz 4 mü?

• evet undying'e ait ama grafiklere bakıp önyargılı olma. malikanenin içinde hayaletler kovalamaya başladı mı grafiklerine falan bakmıyorsun, sadece korkuyorsun. hala oynanabilecek güzel bir oyun.

onun dışında call of cthulhu çok iyi, lovecraft kitaplarındaki atmosfer var. hatta oynadıktan sonra "Innsmooth üzerindeki gölge"yi de oku. oyunun büyük çoğunluğu bu hikaye ile paralel.

silent hill'e gelince 3 benim için 4'ten her zaman daha iyi olmuştur. ama asıl sıralamamı soracak olursan 1-2-3 ve 4 derim. sonuçta 4. oyun ana hikaye ile doğrudan bağlantılı değil. 3. oyun da 1. oyunun devamı. yani ilk oyundaki chyrell 3'te heather olarak çıkıyor karşımıza. ayrıca oynadıktan sonra da silent hill evreni ile ilgili yazıları da okumanı tavsiye ederim...
  • Silent Hill serisini sayarken 4'ü -The Room- aradan sıyırın zaten derim. Konu olarak diğerlerinden bağımsızdır ve diğerlerini oynamış olmak gerekmeksizin oynanabilecek bir oyundur. Adventure anlayışımı değiştiren oyundur The Room.

Clive Barker's Undying'de hatırladığım kazık fırlatan silah ve özellikle phoenix yumurtası.
  • Bu arada Silent Hill'in kontrolleri biraz zordur... Undying de eskidi artık...

Normal olaral FPS korku olsun diyorsan, Call Of Cthulhu bir numaradır, ikide ise Condemned vardır benim gözümde.
  • Önce 2 sonra 3 4'ü oynamasan da olur
  • silent hill serisinin en iyi grafikleri 3 te bence...tamam 4 daha sonra çıktı biliyorum ama ben arada pek bi fark göremedim...sadece dokular biraz daha yoğun ve kaliteliydi 4 te...

ama sh3 te kişileri seslendiren ve yöneten oyuncu kadrosu çok sağlam olduğundan karakterler gerçek gibi duruyo...oyunun içine iyice giriyosun...

benim şimdiye kadar oynadığım en iyi oyundur silent hill 3....defalarca kez bitirdim ve hala da bitirmeye devam ediyorum...

kesinlikle silent hill 3 ü oyna...baktın çok sevdin, doyamadın, bitirdikten sonra extra new game seçeneği ile tekrar oyna(oyunun büyük bir bölümü değişiyor)...

daha da doymazsan o zaman 4 e geç...ama bence 4, 3 kadar güzel değil...5 gelene kadar en iyisi 3....

not: bu arada oyun herkesin tarzı değil, söylemedi deme...sevmeyen olursa bana kızmasın...tarz ve zevk meselesi...

• kardeş eski diye undiyng oynamıyorsan korkmak istemene rağmen...bence konuyu sil mario falan takıl sen..ne biçim anlayış bu

efsane bir oyun kendisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

kardeş eski diye undiyng oynamıyorsan korkmak istemene rağmen...bence konuyu sil mario falan takıl sen..ne biçim anlayış bu

efsane bir oyun kendisi

Tmm alacam Undying ide

Bu görüntüleri gördükten sonra korkutabileceğine inancım SIFIR ama görecez çok öneren oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cdmpf -- 21 Nisan 2008; 23:06:15 >

• 4. oyun ana hikayeyle pek bağlantılı değil ama nedense benim çok hoşuma gitmişti...atmosferi falan çok iyi vermişler bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cdmpf

Arkadaşlar bu SS ler Undying e ait mi?

O kadar övdüğünüz oyun bumu.
    Eskiden oynadığınızda belki size güzel gelmiş olabilir. Eskiye göre güzeldi ve sizin aklınızda güzel olarak kalmış. Tekrar oynadığınızda o zevki alacağınızı sanmıyorum.

• Condemned üzerine korku oyunu tanımam. Silent hill 2 de beni kasmıştı.
  • Clock tower vardı ama ps idi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Korgeneral

Condemned üzerine korku oyunu tanımam. Silent hill 2 de beni kasmıştı.

Condemned in demosunu oynama fırsatım oldu bugün , gerçekten korku olmasada insanı gerdiği kesin .. almayı düşünüordum demoyu gördükten sonra kesin alacağım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.