Şimdi Ara

Silah Taşıyabilmek Bir Hak Mıdır.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
5.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar görüşlerinizi alalım.Toplumca silaha özentimiz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemomando -- 22 Temmuz 2010; 15:40:51 >

• Can güvenliği nedeniyle silah taşıma ruhsatı verilmesi:
    Madde 7-(Değişik: 02.12.1999 99/13749 6.Md., 01.05.2002 2002/4158 Md.1)

a) Yaptıkları iş, sosyal, ekonomik, kültürel ve mesleki faaliyetleri ya da bulundukları yer ve zaman itibarıyla can güvenliklerinin ciddi ve harici tehdit ve tehlikelere maruz kalacağı kuvvetle muhtemel olduğu anlaşılan Türk vatandaşları ile karşılıklılık esasına göre ülkemizde çalışma ve ikamet izni sahibi yabancı uyruklu şahıslara,
    b) Şehit olan kamu görevlilerinin, korucuların, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile er ve erbaşların eş ve çocukları ile anne ve babalarına,
    c) Bakanlığın muvafakatı alınmak şartıyla, 3419 sayılı Bazı Suç Failleri Hakkında Uygulanacak Hükümlere Dair Kanun uyarınca teslim olan veya güvenlik kuvvetlerine yardımcı oldukları için koruma altına alınanlara talepleri halinde silah taşıma ruhsatı verebilir.
    Ancak, (a) bendinde geçen şahısların can güvenliklerinin ciddi ve harici tehditlere maruz kalacağının kuvvetle muhtemel olup olmadığı hususu valiler tarafından takdir edilir.
    Bu ruhsatlar, gerektiğinde veya veriliş sebebinin ortadan kalkması halinde, geçerlilik süresine bakılmaksızın geri alınabilir.

Taşıma hakların belli.Yukarıdaki özelliklere sahip değilsen HAK DEĞİLDİR.

• kimseye silah vermezsen kimsenin de silaha ihtiyacı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

kimseye silah vermezsen kimsenin de silaha ihtiyacı olmaz

Ütopya nedir ? İşte cevabı.
  • valla amerika gibi olmalı, kolayca temin edilebilmeli, nefsi müdafa da hiç suç teşkil etmemeli...

doğru insanlar kendini korumaktan aciz, zaten ülkede, adalet ve güvenlik sistemi çökmüş, bari insanlar kendi güvenliğini sağlıyacak hakları elde etmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

quote:

sizin ütopya dediğiniz ; günün birinde sizi vurduğunda anlarsınız ancak. O zaman daha fazla silah savunucusu olursunuz. Sonu var mı? Olmadığı aşikar. Sizin yedi ceddinizden biri bile sağ kalsa:))) HAla silahı savunursunuz!! Çünki siz dünyaya bir kez gelen değil!? Belki 1000 kere gelensinizdir.(zuhahahaha) O bağlamda her söylenen ütopya olabilir. Ben elimdeki silahla sizi öldürdüğümde siz öte dünyadan ancak martaval okursunuz:)) Ütopyaymış:))))
    Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 22 Temmuz 2010; 16:37:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

valla amerika gibi olmalı, kolayca temin edilebilmeli, nefsi müdafa da hiç suç teşkil etmemeli...

doğru insanlar kendini korumaktan aciz, zaten ülkede, adalet ve güvenlik sistemi çökmüş, bari insanlar kendi güvenliğini sağlıyacak hakları elde etmeli

Temin etmekte bir problem yok ki zaten.
    Ayrıca dediğiniz sistem biraz anarşizm kokuyor.
    Belki de arabanız ile hakkınız olan kavşaktan geçerken, diğerine yol vermediğiniz için girdiğiniz bir çatışmada bu düşüncelerinizden dolayı pişmanlık yaşayabilirsiniz.
    Bunlara rağmen kendinize hemen silah temin edebilirsiniz.Teminde problem yok, sıkıntı "HAK" larda..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

• işte ince nokta burası; kimseye silah verilmezse sen de bizi o olmayan silahla öldüremezsin...
    tabi ki nasozby arkadaşın da dediği gibi ütopik bir durum bu, uygulanması imkansız gibi bişey ama aynı zamanda kesin çözüm, tabi insanoğlunun içindeki yoketme dürtüsünün hayata geçmesi için silaha gerek de yok düşünürsek...

quote:

Orijinalden alıntı: Massaimassai

quote:

quote:

sizin ütopya dediğiniz ; günün birinde sizi vurduğunda anlarsınız ancak. O zaman daha fazla silah savunucusu olursunuz. Sonu var mı? Olmadığı aşikar. Sizin yedi ceddinizden biri bile sağ kalsa:))) HAla silahı savunursunuz!! Çünki siz dünyaya bir kez gelen değil!? Belki 1000 kere gelensinizdir.(zuhahahaha) O bağlamda her söylenen ütopya olabilir. Ben elimdeki silahla sizi öldürdüğümde siz öte dünyadan ancak martaval okursunuz:)) Ütopyaymış:))))
    Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy_ -- 22 Temmuz 2010; 17:23:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

quote:

valla amerika gibi olmalı, kolayca temin edilebilmeli, nefsi müdafa da hiç suç teşkil etmemeli...

Temin etmekte bir problem yok ki zaten.
    Ayrıca dediğiniz sistem biraz anarşizm kokuyor.
    Belki de arabanız ile hakkınız olan kavşaktan geçerken, diğerine yol vermediğiniz için girdiğiniz bir çatışmada bu düşüncelerinizden dolayı pişmanlık yaşayabilirsiniz.
    Bunlara rağmen kendinize hemen silah temin edebilirsiniz.Teminde problem yok, sıkıntı "HAK" larda..

katılıyorum hak konusuna ama temin de zor, bulundurma ruhsatı dünyanın en saçma uygulaması. taşıyamadığın silah niye gerekli ki, kaç insan evinde saldırıya uğruyor? anca hırsız korkutmaya yarar o...
    düzgün bir ceza sistemi getirilip, torpilsiz bir psikolojik ruhsat sistemi getirilip, isteyen herkese silah taşıma ruhsatı verilmeli...
    zaten kötü niyetli kişiler bakkaldan peynir alır gibi alabiliyor, sistem sadece iyi kişileri savunmasız bırakıyor.

• Hak mak değildir! Önüne gelene silah vermezseniz, doğru dürüst denetlerseniz hiç olmazsa GS UEFA şampiyonu oldu kutlamalayda 5-6 kişinin ölmesini engellersiniz. Önüne gelene silah vereceğine devlet güvenliği adam gibi yasalarla ve iyi eğitilmiş güvenlik güçleriyle sağlamaya çalışsın.
    Yasal olarak Kendini Koruma kavramı da galiba epey geliştirilmeli, aynen ABD de olduğu gibi. Yolda yürürken Mafia mensubu olabileceğiniz bu ülkede silaha bu kadar çok özgürlük tanınmasını çok yanlış buluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Massaimassai

quote:

quote:

Saygılarımla,

Kendinizce bir eğlencenin sonuna Saygılarımla, kelimesini ekleyince mesajınıza ne bir saygınlık ne de bir olgunluk geliyor.
    Ben o sözü söyledim de silah savunucusu mu oldum ? O görüşün bir ütopya olmadığını nasıl iddia edebiliriz peki ?
    Kimseye silah verilmediğinde belki de yumrukla iş görür insanlar ama bir şekilde şiddet eğilimini ortaya çıkartır. Yasalarla, kurallarla kimse engelleyemez bunu.
    Ancak insanların gönülleri yahut his dünyalarına tesir ile etkiyebiliriz. Şu an bunu Allah korkusuyla aşmışım ben, başıma bela gelse ona yorumlar savuştururum.
    Bunu başka şekilde yapan insanlarda var. Peki yapamayanlar ? Sadece şiddet eğilimini ortaya çıkaracaktır, silah sadece araç.
    Saygılarımla,

• @neommy
    hepimiz isteriz öyle bir Türkiye ama dediğin yargı reformu, güvenlik güçlerinin eğitimi çok zor. devletin suan ne haklı vatandası savunma gıbı bır nıyetı mısyonu var ne de buna gücü yetiyor, molotof atılan otobüste yanıp ölen kızları görmüyor, o molotofu atana af çıkartıyor devlet, şuan için bence istenmesi gereken o molotoftan ölen kızın abisinin katilleri infazına imkan sağlamaktır, ister anarşi deyin ister başka birşey, devletin adaletinin olmadığı yerde anarşi olur
  • quote:

Birisini öldürmek için tek yöndem silah değil. Yanlış anlaşılmak istemem silah taşımak günümüzde polat alemdar özentiğine dönüştü adam silah almak için kuyumcu dükkanı bile açıyor.
  • tabiki haktır taksici sana levyeyle saldırdığında çekip vurmak en doğru çözümdür. elinde haydarla üstüne koşan adamı başka türlü nasıl engelleyip kendini savunabilirsin ki? polisler silah taşıyabiliyorsa halk da taşıyabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hastradamus -- 22 Temmuz 2010; 20:39:30 >
  • Meksika'yı silah cenneti olarak biliriz ama adamlar bir kanun koymuşlar silah taşıyana 30 yıl gibi bir ceza veriyorlar. Bu yüzden Meksika'da silah taşıma oranı bayağı bir düşmüş.
    Eğer devlet benim güvenliğimi korumaktan geri düşerse kendimi korumak benim hakkım olmalıdır. Her insanın yaşama hakkı vardır. Yaşamını koruma da...
  • quote:

@neommy
    hepimiz isteriz öyle bir Türkiye ama dediğin yargı reformu, güvenlik güçlerinin eğitimi çok zor. devletin suan ne haklı vatandası savunma gıbı bır nıyetı mısyonu var ne de buna gücü yetiyor, molotof atılan otobüste yanıp ölen kızları görmüyor, o molotofu atana af çıkartıyor devlet, şuan için bence istenmesi gereken o molotoftan ölen kızın abisinin katilleri infazına imkan sağlamaktır, ister anarşi deyin ister başka birşey, devletin adaletinin olmadığı yerde anarşi olur

Ben ideal ve olmasını istediğimi söyledim. Yoksa yukarda dediklerinde de çok haklılık var tabii.
    "yolda yürürken mafiaya mensubu olmak " lafı 2-3 sene önce başıma gelen birşey için kendime kullandığım bir laf ve yukarda verdiğin örnekle de çok örtüşüyor, okula giderken otobüste ölmek gibi birşey yani!

• evet ama en kolay yöntemlerden biridir ve bir insanı 14-15 yaşındaki bir çocuk bile kolaylıkla öldürebilir hatta okul bile basabilir ...

quote:

Orijinalden alıntı: winchester

quote:

Birisini öldürmek için tek yöndem silah değil. Yanlış anlaşılmak istemem silah taşımak günümüzde polat alemdar özentiğine dönüştü adam silah almak için kuyumcu dükkanı bile açıyor.

• Bencede tamamen yasaklanmalı; Ben bileğime güvenip kavgaya tutuşucam, tek silahım yumruklarım olucak ama karşımdaki silah çıkarıp beni vurucak.. Gerçi şuanda ki kanunlarda eşitlik şartı var, sizi biri yumrukları ile dövüryorsa aynı şekilde karşılık vermek zorundasınız, silahla vurursanız indirimsiz direk ceza alırsınız, yani nefsi müdafaa olmaz. Ama etraf korkak dolu olduğundan, ruhsatsız silah almakta çok kolay olduğundan hemen hergün izlediğimiz, okuduğumuz olaylar olmakta. Trafikte arabadan inmeye korkar oldum, dayak yemekten değil ama, karşımdakinin benim gibi olmadığından, silahına sarılacağından korktuğum için. Birde yeni birşey çıktı; biber gazı.. Silah taşıyıp kullanmaktan pekte farklı değil, benim için ikiside korkaktır. Biber gazı savunma amaçlı korkakçada olsa yinede kullanılabilir belki ama otomobil bölümünde normalde dövüşmekten korktuğu adama biber gazı sıkıp daldığını anlatanlar vardı. Biber gazı sıkılır bırakılır, sıkıp dövmek ise.. Etek giyip gezmek daha erkekçedir bundan. Ne gazı sıkan ne sıkılan durumuna düşmedim allahtan, olası kavga durumunda direk kavga edeceğim kişinin eline beline baktığım için belki.

• quote:

Olduu bi de üstüne ufak aç istersen

Yaşadıgımız dünyada bence silah fazlasıyla lazım. Mühim olan kimlere verildiği ve nasıl temin edildiği.

PAXMAHNHOB

Biber gazı olayını birde şöyle düşün, biber gazını taşıyan adam iri yarı veya dövüş sporlarından herhangi birinde üstün yetenekliyse? Yani taşımasındaki kasıt kendi özelliklerini kullandıgında oluşacak zayiatı minimuma veya sıfıra indirmek olabilir.( kol bacak kırmak çok kolay tekniği bildikten sonra) Bunu dalga geçmek için yazmadım. Bazı sporcular aşırı sinirlendiklerinde adli vakalara karışmamak için yanında taşıyorlar. Buda başka bir bakış açısı sizin yazdıklarınıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Réplika -- 23 Temmuz 2010; 3:07:16 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.