Şimdi Ara

\\\\ Sık Sorulan Sorulan [Battlefield 3] ////

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum oyunun çıkmasına sayılı saatler kaldı.Forumda ise şimdiden birçok BF 3 ile alakalı soru/sorun konusu açıldı.Bende elimden geldiği kadar sorunlarınızı Aremar'ın konusunda yaptığı gibi tek bir başlık altında toplamaya karar verdim.

Öncelikle Aresmara böyle bir konunun temelini attığı için teşekkür ediyorum.

A.Başlangıç , Origin Sistemi:

0.Limit Editionla Standar Edition Arasında ne Fark Var:

Dice ın yaptığı açıklamaya göre BF 2 den gelen 4 farklı harita ve içinde bf nin en sevilen haritası Strike At Karkandında bulunduğu harita paketine ücretsiz sahip olacaklar.Standart versyon için ise bu harita paketinin ücretli yada ücretsiz verileceğini dair bilgiler yok.Sanılanın aksine bu harita paketi oyun çıktığında aktif olmayacak ve 1-2 ay sonra aktif edilecek yani limitid edition sahipleride oyunun başında bu haritalara ulaşamayacaklar.

1.Oyunu Nereden/Nasıl Elde Edebilirim(Bu Bölüm Her Ay Güncellenicektir):

Şu an itibari ile sitelerde Ücretlendirme şu şekilde:

Origin Sore:BF 3 Preorder 39.99 €
    Vatanbilgisayar:BF 3 LE %8 indirimli 92 TL
    Aral:BF 3 LE 100 TL
    game co uk:BF 3 LE 29.99 €

Bunun haricinde forumda key satan birçok üye var.2.el forumundan araştırabilirsiniz.

2.Origin Nedir Ne İşe Yarar:

Origin EA in steama akip olarak gösterdiği steam benzeri bir program.Steamda olduğu gibi program üzerinden oyun alışverişi yapabiliyorsunuz.Bunun dışında friend sistemiyle arkadaş ekleme gibi birçok özelliği bulunuyor.
    Origini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://www.origin.com/uk/about

3.Origin Id mi Nasıl Değiştirebilirim:
    Unutmamak gerekir ki EA origin ıd nizi otomatik olarak oyun içi id niz yapıyor.Allaki linkten ilk önce eski id nizle giriş yaparak yeni ıd alabilirsiniz.

http://www.origin.com/us/change-id

4.Oyunu Satın Aldım Nasıl Yükleyeceğim:
    Aşağıda yazacaklarım kutulu alacaklar için geçerli değil
    (Bu bölüm resimli anlatımla desteklenecektir.)
    İlk olarak 1. Maddede tanıttığım origin programının bilgisayarınızda kurulu olması ve kendi üyeliğinizle giriş yapmanız gerekiyor.Sonrasında ise sağ üst kısımda bulunan çark işaretine oradan da Redeem your product code 'a tıklıyoruz.Önümüze çıkan sayfaya keyimizi yazıp devam ederek oyunumuzu origin hesabımıza kayıt etmiş oluyoruz.

5.Oyuna Erken Nasıl Başlıyabilirim:
    Vpn sistemini kullanarak oyuna 25 ekimde başlamak mümkün.Alttaki linkten Naughty nin açtığı " BATTLEFIELD 3 24.10.2011 DA OYNA ERKEN OYNA " adlı konuya bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_53875118/tm.htm

6.Türk Oyuncuları Nasıl Bulurum:
    Originde arkadaş listesinde sınır bulunmadığı için istediğimiz kadar kişiyi sorunsuzca ekliyoruz.Guarrenin açtığı konuya bakabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_53923243/tm.htm

Burdan Sonrası Oyun Çıktıktan sonra güncellenicektir.

B.Battlelog Sistemi

0.Battlelog nedir? Battlelog olmadan oyun oynanmaz mı? Emre Candemir
    Battlelog BF3 ün belkemiği olarak tasarlanmış. Oyuna battlelog olmadan giremiyoruz. Tek kişilik senaryo modu dahil oyunun tüm modlarına battlelog dan ulaşıyoruz. Ayrıca oyunda geçirdiğimiz zamanın çok detaylı şekilde istatistiklerine de ulaşabiliyoruz. Arkadaşlarımız ile karşılaştırma yapabiliyoruz. Ayrıca origin friend sistemiyle ayrı olarak çalıştığından Bf 3 için arkadaşlarınızı ayrıca battlelogdan eklemeniz gerekiyor.

1.Oyuna girmeden önce arkadaşlar ile buluşabileceğimiz bir lobi varmı? Emre Candemir
    Evet battlelog da parti sistemi mevcut. Fakat denediğimiz sürüm beta olduğundan olabilir en fazla 8 kişi aynı partiye girebiliyor. Bu şu an için bir handikap olarak gözüküyor.

2.Battlelog Avatarımı Nasıl Değiştirebilirim:
    Avatar değiştirmek biraz çetrefilli olmuş fakat aşağıdaki linkten resimli anlatıma bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_53956685/tm.htm

C.Oyun İçi

0.Neden serverlardan durmadan kickleniyorum:

Öncelikle bunu adminlerin yapmadığınızı bilmeniz gerek.Bunun sebebi punkbusterinizin güncel olmaması bu yüzdende punkbuster otomatik olarak sizi oyundan kickliyor , punkbusteri güncellemeyi deneyin.Punkbusteri aşaağıdaki linkten manual update edebilirsiniz.

http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-bf3.php

1.Jet de güdümlü füzeyi nasıl kullanıcam:

Oyunda anlam veremediğim bir olayda bu araçlardaki olması gereken kitlerin birçoğunun sonradan puanla açılması. Güdümlü füzeyi açmak için ilk önce uçakla bir şekilde 300 puan kasıp flare(Smoke) açmalı ondan sonra ise bir 700 puan daha kasıp güdümlü füzeleri açmanız gerekiyor.Füzeyi açtıktan sonra aracın iç kamerasına geçtikten sonra 2 ye basıp uçan herhangi bir ava aracına üstlenebilirsiniz.

Ç.PerformanS

0.İlk olarak; Ping nedir ne işe yarar? Emre Candemir

Ping oyuncunun bilgisayarının sunucu ile kurduğu bağın tam olarak ne kadar gecikmeli olduğunu gösteren birimdir. Yani 50Ms ile oyun oynanıyor ise bir bir hareket yaptığımızda sunucunun bu hareketten 50Ms sonra haberi olacak demektir. Kısacası ne kadar az ise o kadar iyi. Oyun haricinde ise bağlantınızı kontol etmek isterseniz alttaki adresten testinizi yapabilirsiniz.

speedtest.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 28 Ekim 2011; 23:39:39 >

• Böyle bi konuya Bf3 içinde ihtiyaç vardı, eline sağlık,faydalı olacak....
  • Aslında denediğimiz battlelog her ne kadar beta da olmuş olsa bir kaç madde yazılabilir. Parti sistemi Sonar sesli iletişim gibi.

Fakat konu bence gerçekten gerekli idi ellerine sağlık. Çünkü ana konuyu sürekli takip ediyorum, Ping i düşük mü yoksa yüksek mi olması gerekiyor bilmeyenler mevcut. Sonuçta bu oyun şimdiye kadar BF oyunlarını oynayan kemik oyunculardan daha fazlasına hitap ediyor. Bu yüzden oyun çıktıktan sonra biraz daha fazla detay eklenebilir diyorum ben. Naçizhane fikrim bu yöndedir.
  • Evet Emre herkes bildiği,yararlı olabileceği şeyleri konuya yazarsa ilk mesaja eklenebilir.Konu daha zenginleşmiş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

Aslında denediğimiz battlelog her ne kadar beta da olmuş olsa bir kaç madde yazılabilir. Parti sistemi Sonar sesli iletişim gibi.

Fakat konu bence gerçekten gerekli idi ellerine sağlık. Çünkü ana konuyu sürekli takip ediyorum, Ping i düşük mü yoksa yüksek mi olması gerekiyor bilmeyenler mevcut. Sonuçta bu oyun şimdiye kadar BF oyunlarını oynayan kemik oyunculardan daha fazlasına hitap ediyor. Bu yüzden oyun çıktıktan sonra biraz daha fazla detay eklenebilir diyorum ben. Naçizhane fikrim bu yöndedir.

Battlelogda birkaç şeyin değiştiği söyleniyor nelerin değiştiğini tam olarak bilemediğim için yazmak istemedim açıkçası.Oyun çıktından sonra daha birçok ana konu eklenicektir başlığa buna emin olabilirsiniz.

• İlk olarak; Ping nedir ne işe yarar?
    Ping oyuncunun bilgisayarının sunucu ile kurduğu bağın tam olarak ne kadar gecikmeli olduğunu gösteren birimdir. Yani 50Ms ile oyun oynanıyor ise bir bir hareket yaptığımızda sunucunun bu hareketten 50Ms sonra haberi olacak demektir. Kısacası ne kadar az ise o kadar iyi. (Bu maddeyi yazayımmı yazmıyayımmı diye bayağı düşündüm. Bunu anlatmam bir çok kişiye hakaret olarak bile gelebilir. Sonuçta bilmeyen kalmasın diye yazdım, vurmayın sakın)

Battlelog nedir? Battlelog olmadan oyun oynanmaz mı?
    Battlelog BF3 ün belkemiği olarak tasarlanmış. Oyuna battlelog olmadan giremiyoruz. Tek kişilik senaryo modu dahil oyunun tüm modlarına battlelog dan ulaşıyoruz. Ayrıca oyunda geçirdiğimiz zamanın çok detaylı şekilde istatistiklerine de ulaşabiliyoruz. Arkadaşlarımız ile karşılaştırma yapabiliyoruz.

Oyuna girmeden önce arkadaşlar ile buluşabileceğimiz bir lobi varmı?
    Evet battlelog da parti sistemi mevcut. Fakat denediğimiz sürüm beta olduğundan olabilir en fazla 8 kişi aynı partiye girebiliyor. Bu şu an için bir handikap olarak gözüküyor.

Oyun içi sesli iletişim varmı?
    Oyun içi yok fakat battlelog un bir eklentisi var oldukça da başarılı. Yalnızca partinizdeki arkadaşlarınız ile konuşabiliyorsunuz doğal olarak parti sistemindeki kişi sayısı limiti, sesli iletişime de balta vuruyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe eklerim bir şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 24 Ekim 2011; 15:52:08 >

• quote:

İlk olarak; Ping nedir ne işe yarar?
    Ping oyuncunun bilgisayarının sunucu ile kurduğu bağın tam olarak ne kadar gecikmeli olduğunu gösteren birimdir. Yani 50Ms ile oyun oynanıyor ise bir bir hareket yaptığımızda sunucunun bu hareketten 50Ms sonra haberi olacak demektir. Kısacası ne kadar az ise o kadar iyi.

Battlelog nedir? Battlelog olmadan oyun oynanmaz mı?
    Battlelog BF3 ün belkemiği olarak tasarlanmış. Oyuna battlelog olmadan giremiyoruz. Tek kişilik senaryo modu dahil oyunun tüm modlarına battlelog dan ulaşıyoruz. Ayrıca oyunda geçirdiğimiz zamanın çok detaylı şekilde istatistiklerine de ulaşabiliyoruz. Arkadaşlarımız ile karşılaştırma yapabiliyoruz.

Oyuna girmeden önce arkadaşlar ile buluşabileceğimiz bir lobi varmı?

Oyun içi sesli iletişim varmı?
    Oyun içi yok fakat battlelog un bir eklentisi var oldukça da başarılı. Yalnızca partinizdeki arkadaşlarınız ile konuşabiliyorsunuz doğal olarak parti sistemindeki kişi sayısı limiti, sesli iletişime de balta vuruyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe eklerim bir şeyler.

Hemen ekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Witcher 3 Hakkında Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benzer bir konu BC 2 içinde vardı, oyun çıkmadan önce böyle bir konu açılması iyi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Ekim 2011; 16:42:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

Benzer bir konu BC 2 içinde vardı, oyun çıkmadan önce böyle bir konu açılması iyi oldu.

Bc 2 ye ilk başladığımda o konunun banada büyük faydası olmuştu.O konudan hareketle böyle bir konu açmak istedim zaten.
  • Taha kardeşim bizim sitedeki Battlelog avatar değiştirmeyi de eklersen bi zahmet
  • quote:

Orijinalden alıntı: maknc

Taha kardeşim bizim sitedeki Battlelog avatar değiştirmeyi de eklersen bi zahmet

Battleloga daha giremediği için birşey söyleyemiyorum daha en yakın zamanda hallediceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

quote:

Orijinalden alıntı: maknc

Taha kardeşim bizim sitedeki Battlelog avatar değiştirmeyi de eklersen bi zahmet

Battleloga daha giremediği için birşey söyleyemiyorum daha en yakın zamanda hallediceğim.

Ben girdim Taha kardeşim bizim sitede benim anlattığım şekilde yapılıyor Avatar değiştirme olayı değişiklik yok
  • reserved
  • Faydalı bi konu tşkler..
  • Battlelog avatar değiştirme eklendi.
  • Bu battlelog a oyunu olmayan giremiyor galiba. İstatistiklere bakmak için bile giremiyorum. Kutulu sipariş verdik diye reva mı bu yahu.
  • Faydalı bir konu.. 1992'den beri bilgisayarda oyun oynarım ama online oyunlara hep mesafeli olmuştum. Hastası olduğum StarCraft serisinde bile online kapışmalara alışamadım.

Açıkçası Campaign'ci bir yapım vardı. Ama BF serilerinin campaign'leri berbat olduğundan (yada hiç olmadığından :D) hiç yan yana gelemedik.

3. seriyi ise bayadır takip ediyorum ve orjinalini aldım. Ben BattleLog ve Origin sistemini bilmiyordum deneyerek öğrendik gibi.. Ama hala takım kurma yada istediğimiz kişilerle nerede oynarız bu gibi şeyleri bilmiyorum.

Birçok kişiyi arkadaş olarak eklersek, oyunda buluşup bir party kurma gibi şeyler olabiliyor mu?

Bir de Türk oyuncular sesli chat'i oyunda kullanıyorlar mı?

Teşekkürler.
  • quote:

Bu battlelog a oyunu olmayan giremiyor galiba. İstatistiklere bakmak için bile giremiyorum. Kutulu sipariş verdik diye reva mı bu yahu.

Emre kardeşim bende kutulu sipariş vermiştim dün KEY aldım bugün oyunu indirdim kutulunun siparişini iptal ettim
  • mesajım kalsın.. güzel konu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.