Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (516. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.579
Cevap
167
Favori
1.419.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ilaca basladim ama suan da ilac devlette kalmamis yarida birakmak istemiyorum. Elinde champix olan varsa alınır özelden yazarsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitfree H kullanıcısına yanıt
    Champixin en büyük olayı bence bu zaten kesinlikle yoksunluk ve stres oluşmadan sigarayı bıraka biliyorsunuz benim iki buçuk yıl oldu tek dal bile ağzıma sürmedim çok da rahat bıraktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlaç bugün itibariyle bitti. Sagarasız 17. Günü tamamladım. Darısı bırakmak isteyenlerin başına. Fakat ilk muayene de doktor hanım önümüzdeki ay tekrar gelirsin demişti ama bir türlü randevu alamadım. Çünkü ne klinik ne de doktor sistemde görünmüyordu. Haliyle doktora çıkamadığımız için ilacı da yazdıramadık. Şimdilik ilaçsız devam edeceğiz bakalım. Umarım bir sıkıntı yaşayamayız.
  • İlacı devam etmenizi öneririm bende 21. Günde artık bıraktım diye ilacı almadım be geri başlamıştım yıllar öncesinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Champix artık verilmiyor mu bedava ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heraklia6789

    Arkadaslar merhaba randevuyu aldik gittik doktora ekonomik kriz nedeni ile artik ilac gelmedigini soyledi kendin almak istersen yazabilirim alirsin dedi yaz dedim solunum testi akciger grafisi istedi birde psikiyatriye yonlendiricem dedi saatlerce kuyruk vardi tepem atti ciktim bende eczaneden para ile aldiktan sonra butun gunu harcamaya ne gerek var ilac verilmiyormu artik tekrar aramaya gerek varmi 171 i
    Doktor yazmadan parayı çıkartıp da mı alamıyoruz ?
  • 1 sene önce Champix sayesinde sigara illetinden kurtuldum. Doktora falan gitmedim direk gidip eczaneden alıp kullanmaya başladım. Bu sigara illetini 2005 yılından beri kullanıyordum ve günde nerdeyse 2 paket içen biriydim. Gece su içmeye kalkınca sigara, sabah uyanınca el yüz yıkamadan sigara, işe gidene kadar aç karnına 4 -5 tane daha yakardım hemen. Sigara yüzünden günde 5 - 6 fincan kahve içerdim sigarayla beraber güzel giderdi.Neyse ki bu sıkıntılarımın hepsini atlattım çok şükür.
  • arkadaşlar hepinize selamlar.
    bu konu ilk açıldığında her gün takip ediyordum.Burada yazan arkadaşların gazıyla bu işe niyetlenmiştim, annemi de alıp sigara bırakma polikliniğinden randevu aldık ve gittik.
    Doktor ilacımızı verdi, ve o zaman hayatımda ilk defa 7-8 senelik tiryaki olarak sigarayı bırakmıştım. Annem de bıraktı. Fakat ne yazık ki 3 ay bıraktıktan sonra (ilacı 2.ay bırakmıştım sanırım) içkili bir ortamda 1 tane sonraki hafta 1 tane daha derken ben bunu sürdürürüm haftada 1 içsem birşey olmaz diyerek başlamış bulundum. O günlerden sonra günde 2 pakete çıktı ve böyle devam etti.Sonra beni gören annem de içmeye başladı.

    Geçenlerde 70 yaşlarındaki 50 sene sigara içen yakın bir abimiz champix ile bıraktı. Ondan gaza gelen babam da sigarayı bıraktı(40 senelik içici en az).
    Ben de kendi kendime yıllardır yakınıyordum bu sigarayı bırakmak lazım diye.Bana da fırsat doğdu ve 16 gün önce daha fazla zaman geçmemesi için gittim eczaneden 460tl 'ye aldım.(Öncesinde sigara bırakma hattını aramıştım fakat randevu verememişlerdi bana yakın hastaneden).

    Son 2 gündür içmiyorum ve çok iyi hissediyorum. Ara ara can sıkıntısı ve alışkanlıklardan canım istiyor fakat içtiğimde zevk almayacağımı bildiğim için ve 1 tane bile içsem her şeye baştan başlayıp kendime güvenimi kıracağım için içmeyeceğim. Bu istek uzun bir süre gitmeyecek fakat çok önemli değil. İnsan hayatta birçok şey yapmak istiyor fakat yapamıyor gözüyle bakmak lazım sanırım:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haburak -- 18 Şubat 2019; 17:1:41 >




  •  SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER!

    Anlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitfree -- 19 Şubat 2019; 13:47:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilaç istanbulda kalmamış, elinde olan varsa gönderirse sevinirim, hem bir insanın sigaraya bırakmasına yardımcı olursunuz hem de israfı önlemiş olursunuz, şehir dışı için kargo ücretini öderim.
  • İlaca başladığımın 10. günü.

    Ne bir bulantı, ne içmede azalma.. hiç bir fark göremedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun tam 11 ay oldu bırakalı..

    bugunlere geleceğini hayal bile edemezdim.. cok zorlandıgımı düsündügüm anlar oldu. Ama iyiki bir tane bile yakmamışım..

    Şuan kendimi çok iyi hissediyorum.. 1 yıl dayanırsanız bu iş oluyor arkadaşlar.. ama kesinlikle bence 1 yıl çok önemli.. Pskolojik bağımlılık denilen şey peşimi bırakmadı benim..

    330 gün
  • 35 Beş yıllık tiryakilikten sonra günde ikibuçuk pakete çıkıp vücut zorlanmaya başlayınca bu ilaçla birlikte sigarayı bırakmıştım. Tarih 16 Eylül 2015. Üç buçuk yıl olmuş. Tesadüfen foruma girdim.İyiki bıraktım, vücudum ve sağlığım çok rahatladı. Ben bırakabildiysem herkes bırakabilir. Çok nadiren olsada hala aklıma geliyor ve canım istiyor. Ama çok kısa süreli istekler. İlacın faydası oldumu bilmiyorum, çünkü ilaçsız bırakmayı hiç denememiştim. Otuzbeş yıllık tiryakiliğimde bir kez denedim ve bıraktım. Ondan önce hiç denememiştim bile. Sizde bırakabilirsiniz. Her şey kafada itiyor, bu ilaçta belki yardım ediyor. İlk zamanlar canınız daha sık istiyor, zaman geçtikçe daha az hatırlıyorsunuz. BIRAKABİLİRSİNİZ
  • Selamlar arkadaşlar,

    Bugün chapmpix ile sigarayı bırakışımın 1057'nci günü. Bırakmaya niyetli olan varsa hiç durmasın.

    Champix ile bırakmak çocuk oyuncağı.
  • champix sayesinde bırakalı 6 ayı geçti şükürler olsun...
  • Bende buraya artık yazarak bırakmak isteyenlere destek vermek ve henüz bir aydır bıraktığım için destek almaya geldim.Size kendimi tanıtayım ben sigararaya 13 yaşında başladım 30 yıl içtim iki hamilelik ve emzirdiğim dönemler dahil. Gece uyandığımda bile ilk iş sigara yakıyordum sabah kahvaltıya kadar bazen yarım paket içerdim yolda arabada tuvalette her an heryerde sigara içtim. 4 kez başarasız bırakma deneyimim oldu bu 30 yıl içersinde iki yıl önce kafada bitirme dediğimiz şekilde bırakıp bir buçuk ay içmemiş mutsuz sulugöz birine dönünce yine başlamıştım.son zamanlarda nefes alamaz iki adım yürüyemez olmuştum her yaktımda suçluluk duyup aşırı derece de bırakmak istiyor ancak yine mutsuz olacam başaramıycam diye çookk korkuyordum. Bu denemde başarasız olmayı kaldıramazdım her yolu denemelim dedim ve psikiyatıra ve onun yönlendirmesiyle champix ve psikoloğa başladım 11 mart 2019 da ilacın 11 gününde sigarayı bıraktım . İlacın rüya dışında bir yan etkisini göemedim sabah kahvaltı arasında ve akşam yemeğimin arasın da alıyorum ilacımı .bu arada özel doktor ilacı da tanıdık eczaneden devam paketi birlikte olanını 8 haftalık olarak 630 tl aldım. Doktorum tedaviyi tamamlamak gerektiğini 3 ay kullanmamı söyledi aksi halde tekrar başlama riski olurmuş. Bu formu okumaya ilaçla birlikte başladım baştan başladım 251. Sayfaya geldim çok faydası oldu ne zaman zorlansam hemen girip okumaya kaldığım yerden devam ediyorum . Son bir kaç gündür çok zorlanıyorum stresli olaylar yaşadım direndim ama ilk hedefim bir aydı şimdi üç ay sonra bir yıl hedef ve ölene dek inşallah allah hepimizin yardımcısı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar bende bırakmak için champix aldım başlangıçta çok güzel isteğimi azalttı ancak bırakma gününden sonra 1 gün içmedim 2. Gün aşırı isteğe dayanamadım yaktım ve 3 gündür içiyorum ve sürekli istek geliyor ne tavsiye edersiniz dostlar kafamdan çıkaramıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • themimarist T kullanıcısına yanıt
    Allen carr kitabını okuyun sigaraya bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir b*ka yaramayan ilaçtır.

    Haa; tomarla para verdim, param ziyan olmasın diye zorlarsanız belki... Yoksa havayı alırsınız.

    "Sigarayı bıraktım" dediğinizde;

    "yea, seeen, yalağğğnnn" diye dalga geçip burnunuza paketi sokan, suratınıza duman üfleyen, hatta abartmıyorum aşağılayan (bırakamadığı için kendi aşağılık kompeksini bastırmak için olabilir mi?) arkadaş ve akrabalardan uzaklaşamıyor, ağızlarının payını veremiyor, seyrek görüşelim diyemiyorsanız,

    "eaağğğ, siğarağ içiyoğğğ, iyğreeençç" diyerek tiryakileri aşağılamaya başladıysanız, (bak bu b*ku asla yemedim, onları her seferinde kendim gibi gördüm)

    sigara paketi gördüğünüzde korkuyor ve içinizi bir ürperti kaplıyorsa,

    elalemin sigarayı bırakma hikayelerine bel bağlıyorsanız,

    şampiks denen dombilikle sadece birinin oğluna ve fayzere para kazandırırsınız.

    bak valla, 29yıllık tiryakidir bunu yazan. ayrıca konunun merkezindeki malum ilaca da zamanında sağlam paralar gömmüş (o zamanlar bu kadar yaslamıyorlar mıydı neydi, bilemedim şimdi) biri olarak tek başına bi b*ka yaramadığını da tekrar söyleyeyim. Sadece 1 tık ıstırabınızı azaltabilir, o da belki. Yukarıda yazdığım ve unutup yazamadığım bir çok sorun aşılmazsa bu ilacı bünyeye sokmanın hiç bir anlamı yok.

    yeaaa, şontikle bıraktııım, şu kadar olduu, bu kadar olduuu... çok görüyoruz. ama bunu kullanıp da tekrar başlayanlar buzdağının altında, burada değiller. O yüzden çok da güvenmeyin, o kadar yazdım ama sadece şunu kaale alın: HEKİMİNİZ REÇETELEMEDİYSE KAFANIZA GÖRE ALIP KULLANMAYIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 4 Mayıs 2019; 13:55:5 >




  • otabasic O kullanıcısına yanıt
    Yapılan çalışmalar ve peşinden gelen istatistiklere göre (artık isviçreli bilim adamları mı yapmış, yoksa muz cumhuriyetinde mi yapılmış inanın bilmiyorum) gerçek başarı 4. ve 5. denemelerde elde ediliyormuş. Elbette daha birincide çat diye bırakanlar da var, eee 10. denemesinde başarısız olanlar da. Bu arada çalışma çok uzun süreli. Kaynak: Vakti zamanında konu ile ilgili yapılan yayınlardan aklımda kalanlar.

    Eğer kendinizi ortalama bir birey olarak görüyorsanız, başarılı olacağınız peryottasınız zaten... Bol şans.
  • 
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.