Şimdi Ara

Sigarayı Bırakmak İsteyenlere ( 10 yılım Çöp olmuş.. )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sene 2009.. üniversiteyi kazanmışım.. o iğrenç özel yurtta odada sigara içmeyen tek kişi ben.. dersler ufaktan ağır gelmeye başlıyor, okulda herkesin ağzında biberon gibi sigaralar.. ( Yer; Erzurum )..

Havalar soğumaya başlıyor.. havanın soğumasıyla sigara dumanı yurdun heryerini sarmaya başlıyor.. O zamanlar kapalı alanda sigara içmek serbest.. Ve ben ufaktan sigaraya karşı ilgi duymaya başlıyorum..

İçmemek için direniyorum.. ama yapayalnız ben.. tutunacak bir dal arıyorum.. o dal sigara değildi.. keşke almasaydım o tek dalı..

Lise yıllarında ufaktan denediğim gizli saklı arkadaşlardan otlandığım bir kaç dal dışında sigarayla bir bağım yoktu..

Ama artık unideydim ve özgürdüm.. yani bağımsızdım.. yani anne ve baba yoktu.. yaniiii istediğim şeyi yapabilirdim?

Bu sefer sigaraya bakış açım dahada değişti onu bir arkadaş gibi görmeye başladım.. sene hala 2009 tek bir paket dahi almadım.. yani aslında halen daha bağımlı değildim.. çünkü halen daha sigara dumanını içime çekmeyi becerememişim..

Sene 2010.. unide 2. sınıftayım.. dersler daha da ağırlaştı.. bir kızdan hoşlanmaya başladım.. herkes sigara içiyor.. kızlar bile içiyor.. arkadaşlarda bıktı otlanmam dan .. artık günde 2 3 dal istemeye yüzüm kalmadı.. meretide sevmeye başladım.. ufaktanda içime çekmeye.. ve işte o büyük gün geldi.. Allahın belası o günü silebilsem.. irademe birazcık daha fazla sahip çıkabilsem.. ah ahh o güne geri gelebilsem ve ayaklarıma beton dökebilsemde o markete sigara almaya gitmeseydim... markete giderken bile içimde bir üzüntü.. anneme babama verdiğim sözün dışına çıkmışlığın acısı.. bir maddeye karşı bağımlı olacağımın derdi vardı..

sene 2020.. ( 14.10.2020 ) Tam 10 sene.. yeri geldi günde 1 paket yeri geldi 1.5 paket içtiğim sigaraya son verdim. Aslında bırakmak için o kadar çok sebep vardıki.. sebepler sigaranın verdiği keyfin yanında bağımlıyken saçma geliyor.. ama inanın bir tek sebep bile o 2 3 saniyelik nikotin zevkinin yanında çok daha büyük duruyor.

Sigarayı bırakmak isteyenlere; ( belki ufak bir faydam olur )

Evet sizinle aynı şeyleri yaşadım.. çevremde bırakmamı isteyenlerden.. sigara içen çoğu insanın zamanla rengi ruhu solduğu gerçeğinden.. hastalıklara.. kaybedilen paraya.. zamana.. sosyal hayata.... say say bitmez..

Ama hiç birini göremez duyamazsın.. çünkü cebindenki o küçük pakette 20 tane mutluluk kaynağın var. Deli gibi bağımlısın.. 2 saat içmezsen elin ayağın titriyor. Bağımlısın.. senin vücudunu esir almış. Seni senden almış.. Sen onun kölesisin ! fırsatını bulduğunda bir dal yakıp içine çekipp ohh diyeceksin.. sonuna kadar bitirmek içinde çekinmeyeceksin.. halbuki sende biliyorsun 4 5 nefes çeksen vücudunun ihtiyacı olan nikotini çoktan almış olacaksın.. ama dayanamıyorsun sonuna kadar içiyorsun.. 45 dakika geçiyor.. vücudun seni korumak için nikotini vücudundan dışarı tam atacakken.... durrrr hoopp diyorsun yok öyle.. al sana bir dal daha.. senin suyun. senin oksijenin senin hayat kaynağın nikotin diyorsun.. gömüyorsun zehri bir kez daha.. bir kez daha ... ve bir kez daha...

sonra işten çıktığında eve gidecekken markete gidip 15 - 20 TL daha gömülüyorsun markete.. ayda 450 - 600 TL bayılıyorsun.. yılda ort. min. 5.500 TL para veriyorsun sigaraya.. bir daha oku.. sadece sigaraya 5.500 TL veriyorsun.. sana bedavamı veriyorlar o parayı ? havaya sıkacak kadar ucuz musun ? bu kadar mı bedava kazanıyorsun parayı...

Evet bu soruları sana sorduğum kadar kendime yıllardır soruyorum.. ve tam 8 gün önce kökünden bitirdim. Hiç bir ilaç, bant, sakız, champix falanda kullanmadım.. Son paketimin içinde bir dalı yakıp bıraktım ve paketi kapattım. Bantlada dört bir yanını sardım. üzerine tarihi attım.. ve o paketi sonsuza kadar mühürledim.

evet 8. günümdeyim.. ufaktan kilo almaya başladım.. şunu biliyorum. aldığım kiloları bir şekilde veririm.. ama sigaradan öyle bir şekilde kurtulma pekde mümkün olmuyor.

Sen sigara içen arkadaşım.. kendine bir iyilik yap.. benim gibi bir kumbara al, her gün markete gider gibi evindeki kumbarana sigara parasını at.. sağlığını geri al.. paranı geri al.. ciğerlerini kurtar.. hayatını kurtar. sevdiklerini ve seni sevenleri üzme artık..

Biraz uzun oldu. sonuna kadar okuduysanız ne mutlu bana.

Kalın sağlıcakla..

• Hocam tebrikler umarım hiç içmeden sürdürürsünüz bu süreci.
    Ben de 22 yaşındayım 2016 yılı mart ayinda YGS sonuçlarının açıklanması ile sigaraya başlamıştım,üniversite hayatım boyunca içtim.Pandemi ilan edilmesiyle aile evime döndüm ve 15/03/2020 tarihinde ben de noktayı koydum ve çok mutluyum
    Tam 4 yıl bu pisliği içmişim ve hesaplamalarıma göre yaklaşık 20.000 ₺ harcamışım.
    7 aydan fazla süredir içmiyorum ve farklarını da bariz bir şekilde görebiliyorum.
    Sigara maalesef ki insanın arkadaş çevresini de çok etkiliyor,sadece sigara içenlerle arkadaşlık kuruyordum.
    Soğukta yağmurda diğerlerinin gözü önünde kapı önünde it gibi titreyerek o zehri içime çekiyordum. Eminim ki dışarıdan ne kadar acınası görünüyordum.
    Sigara insanın kendisine olan saygısını yerle bir eden bir pislik, karizmayı sıfırlıyor
    Üstüne üstlük fiyatlar da bu halde iken tüketilecek en son şeyin sigara olduğunu düşünüyorum.
  • Hocam tebrikler umarım hiç içmeden sürdürürsünüz bu süreci.
    Ben de 22 yaşındayım 2016 yılı mart ayinda YGS sonuçlarının açıklanması ile sigaraya başlamıştım,üniversite hayatım boyunca içtim.Pandemi ilan edilmesiyle aile evime döndüm ve 15/03/2020 tarihinde ben de noktayı koydum ve çok mutluyum
    Tam 4 yıl bu pisliği içmişim ve hesaplamalarıma göre yaklaşık 20.000 ₺ harcamışım.
    7 aydan fazla süredir içmiyorum ve farklarını da bariz bir şekilde görebiliyorum.
    Sigara maalesef ki insanın arkadaş çevresini de çok etkiliyor,sadece sigara içenlerle arkadaşlık kuruyordum.
    Soğukta yağmurda diğerlerinin gözü önünde kapı önünde it gibi titreyerek o zehri içime çekiyordum. Eminim ki dışarıdan ne kadar acınası görünüyordum.
    Sigara insanın kendisine olan saygısını yerle bir eden bir pislik, karizmayı sıfırlıyor
    Üstüne üstlük fiyatlar da bu halde iken tüketilecek en son şeyin sigara olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 8 gün az bir süre bu kadar kesin konuşmak için. Umarım tekrar başlamazsınız.

Orijinalden alıntı: Heyea

8 gün az bir süre bu kadar kesin konuşmak için. Umarım tekrar başlamazsınız.

haklısın 8 gün az bir süre ama.. içimde sigaraya karşı duyduğum nefreti hissediyorum..

büyük konuşmuyum ama bir daha asla içmeyeceğim..

ciğerlerimde ve kalbimin olduğu bölgede hissettiğim ağrıyı bile bıraktığımdan beri hissetmiyorum..

bu bile benim için yeterli bir sebep bırakmak için..

Bu kansizlara para kazandirmayin sagliginizdan olmayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    &#8224;
  • Aynı şeyleri bende düşünmeye başladım , bırakmayı kafaya koydum ama olmuyor destek olmadan ben bırakamam . Sizden biraz daha uzun süredir içiyorum günde 2 pakete yakın . Champixle deneyeceğim .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 5 sene içtim 2 sene oldu bırakalı geçen ay dostlar meclisiyle rakı masası kurduk 2 senedir bir geçen ay 1 paket içtim ondan sonra tek dal sürmedim yine ağzıma

• Herkes yazmış bende yazayım. 18 yaşındayım ve reşit olmadan önce 1.5 yıl kadar sigara içtim. Tam 3 hafta önce sigara bıraktım. Bırakma sebebim yks'ye çalışırken hiç bir konuyu anlayamamamdı. varlıklı bir ailem yok, bu yüzden çalışmaya mecburdum ama sigara yüzünden ne kitap alıcak param nede dersleri anlayabilecek bir kafam kalıyordu. Vücudum çok hassastır. Çeşmeden su içeyim 2 gün boyunca tuvaletten çıkamam, domates vb ürünler yiyeyim 1 hafta boyunca her yerim kaşınır. Gözlerim -3.75 ve lens kullanıyorum. Fazlayı geçtim 2 adet lahmacun yediğimde dahi kusasım geliyordu yada karnım ağrıyordu. Bu da çoğu arkadaş ortamından ayrılmam veya hiç onların yanına gitmemem demek oluyordu. 1 yıl 3 aydır da sevgilim var ve sevgilimde sigara içiyor fakat o bırakmadı. Bana sorun oluyor mu hayır, arkadaşlarımda hiç bir problem çıkartmadılar. (düzeltme: karın ağrısı gibi olayların tamamı sigara yüzünden oluyordu. alerji hariç.)

Sigara içerken:

-Az yemek yerdim.

-Sürekli öksürürdüm ve nefes alırken boğazımdan değişik sesler gelirdi.

-Hiç bir zaman kendimi dinç hissetmezdim, sürekli başım dönerdi ve sürekli halsizdim hiç bir şey yapmak istemezdim.

-Yılda ortalama 2920TL kaybediyordum.

Bıraktıktan sonra 3 hafta içerisinde:

+Yemek yeme sıklığım ve yediğim yemeklerin porsiyonları arttı.

+Öksürmem ilk 3 gün arttı ve bu sürede çok fazla sigara istedim. (bu dönem bence çok önemli) Fakat o 3 günden sonra öksürmem yavaş yavaş azaldı ama sigara isteğim hala vardı.

+Koku ve Tat alma hissedilebilir ölçüde düzeldi. Bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum fakat yemeklerden aldığım tat baya bi arttı.

Kısaca, sigarayı ders çalışamadığım için ve benden çok fazla para götürdüğü için bıraktım. Bir daha da başlamam hiç birinize tavsiye etmiyorum.

Bu arada bıraktığım gün bırakmadan önce şunları söylemiştim:

"Sürekli şu zaman bu zaman bırakırım diyorum ama hiç bir zaman bırakmayacağım. O yüzden şimdi bırakıyorum."

21 gün bunu söylemek için yeterli bi süre.

Canım hiç sigara çekmiyor. Sigarayı Bırakmak İsteyenlere ( 10 yılım Çöp olmuş.. ) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F176415A -- 26 Ekim 2020; 3:52:38 >

• İyi güzel yapmışsın da o mühürledigin pakedi atmanı tavsiye ederim. Bir gün eve geliceksin çok zor geçen günün ardından bir tane yakayım diyeceksin. Orda da kaybediceksin. Hemen ulaşabileceğin bir yerde olmasın bence. Çek resmini at çöpe. Ben de 9 senedir kullanıyorum.

• İçmeyin arkadaşım hiçbir faydası olmayan tamamen zararlı birşey bırakacak adam hemen bıraksın atsın paketi çöpe.
    Sigara sizin hayatınızı çöpe atacağına siz onu çöpe atın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortaokuldayken bile milletin paketinden çalıp içiyordum ailemde hemen herkes içiyordu çünkü lise 4e kadar günde ortalama 5 6 tane içerdim bazen daha fazla içerdim reşit değildik ama dershanede çok rahat içiyorduk mesela hocalarla beraber lise 4te sınav stresiyle beraber içtiğim sigara da arttı üniye başladığımda artık normal içiciydim hep üni bitsin burakıcam diyordum üni biteli 4 yıl oldu ama bırakmak bir yana bazen 2 paketten fazla içiyorum bırakacak cesaretim de yok

• Son durum..
    Resmen sigarayla savaş halindeyim

bırakmak isteyenlere adres atabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 27 Ekim 2020; 10:17:38 >
  • Devam mı hocam?
  • bende 20yaşindayı.evde okadar sıkılıyorumki başlasammı diye düşünmedim değil(hiç içmedim)

Orijinalden alıntı: Heyea

8 gün az bir süre bu kadar kesin konuşmak için. Umarım tekrar başlamazsınız.

bende daha elimi sürmem derken 5 ay sonra başladıydım bomboş bir sebepten

Orijinalden alıntı: Onurchik

Devam mı hocam?

Devam hocam sonuna kadar devam..

68. Güne giriyorum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.