Şimdi Ara

Sigara nasıl içilir? (ciddi soru)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

26 yaşındayım (diğer açtığım troll konularda 12 yaşındayım filan demiş olabilirim. onlar şaka tabii ki)

Daha önceden arkadaşım denemem için sigara veriyordu ama hiç sevmemiştim.
    Son zamanlarda yaşadığım stres ve sıkıntılardan ötürü belki rahatlatır diye bugün sigara ve çakmak aldım.
    L&M marka sigaram.

Sigarayı yakmakta zorlandım biraz falan.

Sigarayı içime çektikten sonra genizimde acılık hissettim. Aynı acılık burnumun içine de vurdu.
    Daha önceden sigara içmeye çalıştığımda da aynısı olmuştu.

Sorularım:
    1.) Sigarayı nasıl içine çekmek gerekir? Nefesi nasıl almalı?
    2.) Sigara çok çabul bitti. Yani 1 dakikadan daha kısa süre içinde hepsini çekip bitirdim. Normal mi?
    3.) Stresime ve kaygılarıma iyi gelir mi?

Özellikle sigara içen arkadaşlar cevaplarlarsa memnun olurum. Mesajınızda lütfen içip içmediğinizi belirtin.

Teşekkürler.

• İçiyorum lütfen sakın bulaşma öleceğini bilsen elleme. Dışarıdan göründüğü gibi değil herkesin içmesine aldanma. Her akşam kendime küfür ediyorum her sabah sanki hiçbir şey yokmuş gibi içmeye devam. Bu elimde olan bir şey değil beyin oksijen yerine nikotin istiyor uyuşturucu bağımlılığından daha kötüymüş ki bence de öyledir uyuşturucu içmesemde araştırdığım kadarıyla. Kimse isteyerek içmiyor ama isteyerek başlıyoruz ki bunada istek denmez hep özenti. Geri bırakırım diye başlamıştım deneyeyim demiştim. Bırakırsın 3-4 gün çok zorlar esas zor olan bu kısmı değil 20 yıl sonra bile tek bir nefeste bağımlılık tetiklenirmiş. Her gün aklına gelir rüyalarına girer yaşam tarzın değişir. Asalak gibi sülük gibi yaşamaya başlarsın vurdumduymaz olursun. Nikotinden saçma yalan bir zevk alırsın onun dışında aldığın tüm zevkler yok olur çünkü nikotin beynin zevk alma bölgesine de yapışır baskın çıkar. Yediklerinden tat alamazsın. Saymakla bitiremem zararlarını ve verdiği zararın her an farkındasındır ama alışmışsındır.

Sakın yani aklından çıkar, bize böyle anlatan olmamıştı ölmeyi bayılmak sanıyorduk. İçme diyen olurdu tek kelime içme derlerdi sende doğal olarak sen ne diye içiyorsun der düşünürdük. O yüzden beni dinlemeyebilirsin ama kendini dinle aklını kullan.

Ekleyeyim, sigara stresi götürmez azaltmaz bu bir alışkanlıktır, çay içerken akla sigara gelmesi gibi. Sigara beyni uyuşturduğu algıları zayıflattı için stres ile yüzleşmekten kaçarsın ama bu daha çok acı vericidir dedim ya alışkanlıktan dolayı daha çok acı çekersin. Hani önceden ilaç yokken ağrıyan bir yerin acısını duymamak için başka bir acı yaratırlarmış ve ona odaklanırlarmış diğer acı hafiflermiş bu da öyle kesinlikle hiçbir faydası yok. Sigara içersen özgüvenin düşer iraden zayıflar teslim olursun işte sinirini geçirdiğini düşündüğün şey bundan dolayıdır. Sinirin kızgınlığın azalmıyor baskılıyorsun iraden başkalarına değil kendine ceza ödetiyor.
  • İçiyorum lütfen sakın bulaşma öleceğini bilsen elleme. Dışarıdan göründüğü gibi değil herkesin içmesine aldanma. Her akşam kendime küfür ediyorum her sabah sanki hiçbir şey yokmuş gibi içmeye devam. Bu elimde olan bir şey değil beyin oksijen yerine nikotin istiyor uyuşturucu bağımlılığından daha kötüymüş ki bence de öyledir uyuşturucu içmesemde araştırdığım kadarıyla. Kimse isteyerek içmiyor ama isteyerek başlıyoruz ki bunada istek denmez hep özenti. Geri bırakırım diye başlamıştım deneyeyim demiştim. Bırakırsın 3-4 gün çok zorlar esas zor olan bu kısmı değil 20 yıl sonra bile tek bir nefeste bağımlılık tetiklenirmiş. Her gün aklına gelir rüyalarına girer yaşam tarzın değişir. Asalak gibi sülük gibi yaşamaya başlarsın vurdumduymaz olursun. Nikotinden saçma yalan bir zevk alırsın onun dışında aldığın tüm zevkler yok olur çünkü nikotin beynin zevk alma bölgesine de yapışır baskın çıkar. Yediklerinden tat alamazsın. Saymakla bitiremem zararlarını ve verdiği zararın her an farkındasındır ama alışmışsındır.

Sakın yani aklından çıkar, bize böyle anlatan olmamıştı ölmeyi bayılmak sanıyorduk. İçme diyen olurdu tek kelime içme derlerdi sende doğal olarak sen ne diye içiyorsun der düşünürdük. O yüzden beni dinlemeyebilirsin ama kendini dinle aklını kullan.

Ekleyeyim, sigara stresi götürmez azaltmaz bu bir alışkanlıktır, çay içerken akla sigara gelmesi gibi. Sigara beyni uyuşturduğu algıları zayıflattı için stres ile yüzleşmekten kaçarsın ama bu daha çok acı vericidir dedim ya alışkanlıktan dolayı daha çok acı çekersin. Hani önceden ilaç yokken ağrıyan bir yerin acısını duymamak için başka bir acı yaratırlarmış ve ona odaklanırlarmış diğer acı hafiflermiş bu da öyle kesinlikle hiçbir faydası yok. Sigara içersen özgüvenin düşer iraden zayıflar teslim olursun işte sinirini geçirdiğini düşündüğün şey bundan dolayıdır. Sinirin kızgınlığın azalmıyor baskılıyorsun iraden başkalarına değil kendine ceza ödetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varmoiztur -- 15 Ağustos 2019; 11:55:3 >

• sigara stresi falan azaltmaz. sadexe bagimlilar nikotin ihtiyaclari olunca sinirli olurlar sigara icince oh sinirim gecti derler. cogu kisi senin gibi basliyor inan pismanliktan baska bisey degil. hicbiseye yarari yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara stres azaltmaz aksine artırır. Sigara içip rahatlamak insanın kendini kandırmasıdır. Yukarıda sigara içme tarifi veren arkadaş keşke yapmasaydın adama yazık ettin.

• Sigarayı bu amaçla içeceksen hiç içme.

Ha çok istedin bu amaçla bir kafeye gidip nargile iç daha iyi. Sigara gibi bağımlılık yapmaz, kokmaz ve aromatiktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaşım 26 diyor bir de.. gençliğe bak be... ulan yıllarca tv de mi izlemedin ? hiç mi sigaranın zararlarını anlatan kamu spotlarını izlemedin ? hiç mi sigaradan olayı akciğer kanseri olup öleni görmedin duymadın ?

nasıl bir özentiliktir arkadaş.
  • Yaşım 27 oldu, 6 ay önce sevdiğimden ayrıldım.Kendimi oyalamak için sigaraya başladım.İmkanım olduğu için yurt dışından çeşit çeşit sigaralar getittirdim.Aromalı olanlardan.Böğürtlenlisi,nanelisi,limonlusu,karanfillisi vs. envai çeşit.Kendimi avutayım diye içtim sürekli.Vücut istemediği halde.Ayrıldığım aklıma gelince yakıyordum işte.Haftada 1 içmeler günde 1 olmaya başladı.En son günde 1 paket bitirdiğimi fark ettim.Ya öyle bir şey ki vücudum istemese de ben zorla içiyordum.İçmesem de olur yani.Yeni yeni azalttım.Psikolojik bağımlısı olmuşum resmen.

Sana tek tavsiyem sakın içme,başlama.Şu sigara içmenin hiç bir anlamı yok dostum.Ben 6 ay süre içerisinde ruh gibi dolaştığım için ne yaptığımı fark edememişim.Baya baya azalttım.Günde 4-5 tane içiyorum anca.Zamanla da bırakacağım inşallah.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Varmoiztur

İçiyorum lütfen sakın bulaşma öleceğini bilsen elleme. Dışarıdan göründüğü gibi değil herkesin içmesine aldanma. Her akşam kendime küfür ediyorum her sabah sanki hiçbir şey yokmuş gibi içmeye devam. Bu elimde olan bir şey değil beyin oksijen yerine nikotin istiyor uyuşturucu bağımlılığından daha kötüymüş ki bence de öyledir uyuşturucu içmesemde araştırdığım kadarıyla. Kimse isteyerek içmiyor ama isteyerek başlıyoruz ki bunada istek denmez hep özenti. Geri bırakırım diye başlamıştım deneyeyim demiştim. Bırakırsın 3-4 gün çok zorlar esas zor olan bu kısmı değil 20 yıl sonra bile tek bir nefeste bağımlılık tetiklenirmiş. Her gün aklına gelir rüyalarına girer yaşam tarzın değişir. Asalak gibi sülük gibi yaşamaya başlarsın vurdumduymaz olursun. Nikotinden saçma yalan bir zevk alırsın onun dışında aldığın tüm zevkler yok olur çünkü nikotin beynin zevk alma bölgesine de yapışır baskın çıkar. Yediklerinden tat alamazsın. Saymakla bitiremem zararlarını ve verdiği zararın her an farkındasındır ama alışmışsındır.

Bu adamın dediğini dinleyin. biz sigaraya marlboro touchun 17₺ ,larkın 15₺ oduğu zaman başlamadık ki lark 2.25₺ idi benim basladigim zamanda günde 2 paket içiyorum artık 30₺ aptallığıma para veriyorum istemsizce içiyorum beyin uyuşmuş artık arkadaşın dediği gibi söyleyeceklerimi dile getirmiş birçok yöntemi denemiş biri olarak champixten başka çözüm kalmadı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.