|
Bildirim
|
İçiyorum lütfen sakın bulaşma öleceğini bilsen elleme. Dışarıdan göründüğü gibi değil herkesin içmesine aldanma. Her akşam kendime küfür ediyorum her sabah sanki hiçbir şey yokmuş gibi içmeye devam. Bu elimde olan bir şey değil beyin oksijen yerine nikotin istiyor uyuşturucu bağımlılığından daha kötüymüş ki bence de öyledir uyuşturucu içmesemde araştırdığım kadarıyla. Kimse isteyerek içmiyor ama isteyerek başlıyoruz ki bunada istek denmez hep özenti. Geri bırakırım diye başlamıştım deneyeyim demiştim. Bırakırsın 3-4 gün çok zorlar esas zor olan bu kısmı değil 20 yıl sonra bile tek bir nefeste bağımlılık tetiklenirmiş. Her gün aklına gelir rüyalarına girer yaşam tarzın değişir. Asalak gibi sülük gibi yaşamaya başlarsın vurdumduymaz olursun. Nikotinden saçma yalan bir zevk alırsın onun dışında aldığın tüm zevkler yok olur çünkü nikotin beynin zevk alma bölgesine de yapışır baskın çıkar. Yediklerinden tat alamazsın. Saymakla bitiremem zararlarını ve verdiği zararın her an farkındasındır ama alışmışsındır.
Sakın yani aklından çıkar, bize böyle anlatan olmamıştı ölmeyi bayılmak sanıyorduk. İçme diyen olurdu tek kelime içme derlerdi sende doğal olarak sen ne diye içiyorsun der düşünürdük. O yüzden beni dinlemeyebilirsin ama kendini dinle aklını kullan. Ekleyeyim, sigara stresi götürmez azaltmaz bu bir alışkanlıktır, çay içerken akla sigara gelmesi gibi. Sigara beyni uyuşturduğu algıları zayıflattı için stres ile yüzleşmekten kaçarsın ama bu daha çok acı vericidir dedim ya alışkanlıktan dolayı daha çok acı çekersin. Hani önceden ilaç yokken ağrıyan bir yerin acısını duymamak için başka bir acı yaratırlarmış ve ona odaklanırlarmış diğer acı hafiflermiş bu da öyle kesinlikle hiçbir faydası yok. Sigara içersen özgüvenin düşer iraden zayıflar teslim olursun işte sinirini geçirdiğini düşündüğün şey bundan dolayıdır. Sinirin kızgınlığın azalmıyor baskılıyorsun iraden başkalarına değil kendine ceza ödetiyor. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varmoiztur -- 15 Ağustos 2019; 11:55:3 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|