Şimdi Ara

Sigara icmek disarda da yasak olmalı (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
1
Favori
37.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
234 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Faulen

ne saçmalıyorsun ya? gerçekten bu argümanla mı geldin bana? alkolü içen birinin arkasından giderken alkolde mideme iniyor mu? alkol şişeleri konusunda haklısın o biraz da milletimizin seviyesiz cahil toplum yapısından kaynaklı. sakızı da atıyor millet onu da mı yasaklayalım di mi?

özetleyecek olursak demek istediğim geber git iç bana ne? bana zarar verme de ne yaparsan yap.
    asıl saçmalayan sensin ben sigara içerek ülkeme vergi veriyorum katkıda bulunuyorum sen ne yapıyorsun peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemonHand

Alkolün bize zararı yok. Ki sokakta içilmesi yasak zaten. İçen evinde veya birahanelerde içiyor.

Yasakla öyle bir olur ki ama yasaklamıyorlar işte. Ben senin leş gibi kokan sigaranın kokusuna katlanmak zorunda değilim. Evet bunu yapabildiğiniz için katlanıyoruz ama katlanmak zorunda değiliz. Gelmiş alkolle sigarayı bir tutuyor ya.

Alıntıları Göster
    Sen sigarasız da leşş kokuyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

Sen sigarasız da leşş kokuyosun

Alıntıları Göster
    Benim dışkım bile senin vücudundan daha temiz kokuyor sen ne anlatıyorsun
  • DemonHand D kullanıcısına yanıt
    Dışkını eğilip kokladın yani zaa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Sen dışkının kokusunu almak için eğilip kokluyorsun yani puahahahahaha

Noldu lan ilk cevabıma benden 1 dk sonra cevap atmışsın şimdi 5 dk geçmiş cevap yok. Cevap mı düşünüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonHand -- 29 Kasım 2018; 2:25:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

asıl saçmalayan sensin ben sigara içerek ülkeme vergi veriyorum katkıda bulunuyorum sen ne yapıyorsun peki?

Alıntıları Göster
    Ulan sen şaka mısın? Sigara içerek ülkesine vergi veriyormuşmuş. İyi uyuşturucu da serbest olsun o zaman, millet onu da kullansın, devletine vergi versin. Veya silah satışı da yasal olsun millet alarak devletine vergi versin. Bu kadar saçmalık olmaz. Sen eğer içtiğin sigara ile bana zarar veriyorsan başlarım vergisine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonHand -- 29 Kasım 2018; 3:55:36 >
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Senin söylediklerini yazıyorum? Yazdıklarımı okuduğuna emin misin? Seni senin sözlerinle rezil ediyorum sadece sense bunu senin söylediklerini yazmam olarak yorumluyorsun.

Yaşandı, kanıtı da orda liselim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmbrellaCorporation

zorunda değilsin zaten açık alanda içiliyor ne otobüs durağında nede kapalı alanda içiliyor sizi boğucak bir durumda değil adım başı sigara içiliyor diyorsunuz bu kadar rahatsız oluyorsanız içilen yerlerden uzak durun

Alıntıları Göster
    Birader şaka mısın? Açık alanda içilince o sigara dumanı havada yok oluyor falan mı sanıyorsun? Havada dağılan sigara dumanını ben soluyorum, yok oluncaya kadar benimle birlikte etrafta olan diğer insanlar da soluyor. Kapalı alanda içilmeyince değişen bir şey olmuyor, yine soluyorsun yine soluyorsun. Kapalı alanda içildiğinde değişen tek şey kokunun kalıcı olmaması yoksa kapalı alanda da sigara dumanı kalmıyor, gidiyor zaten. Ulan bir şeyden rahatsız olmak için illa boğulmak mı lazım? Adım başı sigara içiliyor diyoruz adam bu kadar rahatsız oluyorsanız içilen yerlerden uzak durun diyor. Sokakta da mı yürümeyelim.
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    ülkeme vergi veriyorum diye uyuşturucu da satayım o zaman mantığa bak lan. ülkeme vergi veriyorum o zaman bana her şey mübah arkamdaki insanı da kanser yapabilirim ya da en masumane olarak kokusundan rahatsız edebilirim. genelevlere de git orada da devlete faydalı olursun. hadi yürü rezil daha da ezikleşme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ne alakası var! İstediğim zaman bırakırım (bırakamadı)

• Bencede hatta evlerin camından ve arabaların camından dışarıya üflemekte yasaklanmalı. Üflemeyin kardeşim dumanı alla alla içinizde tutun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • maşallah yeni nesillerin hayal gücü gelişmiş

ya nerede sigara içilmesi lazım her sokak başına sigara kabinleri mi yapılsın zeka küpü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 29 Kasım 2018; 7:49:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemonHand

Birader şaka mısın? Açık alanda içilince o sigara dumanı havada yok oluyor falan mı sanıyorsun? Havada dağılan sigara dumanını ben soluyorum, yok oluncaya kadar benimle birlikte etrafta olan diğer insanlar da soluyor. Kapalı alanda içilmeyince değişen bir şey olmuyor, yine soluyorsun yine soluyorsun. Kapalı alanda içildiğinde değişen tek şey kokunun kalıcı olmaması yoksa kapalı alanda da sigara dumanı kalmıyor, gidiyor zaten. Ulan bir şeyden rahatsız olmak için illa boğulmak mı lazım? Adım başı sigara içiliyor diyoruz adam bu kadar rahatsız oluyorsanız içilen yerlerden uzak durun diyor. Sokakta da mı yürümeyelim.

Alıntıları Göster
    peki hocam kesin siz araba kullananlarada araba kullanmayın egzoz dumanını biz soluyoruz yeter artık diyorsunuzdur saygılarımla
  • Volkan1x V kullanıcısına yanıt
    Ben 17 yaşındayken 20 yaşındaki benimle aynı lisede olan arkadaşıma(geç yazılmış galiba öyle bir şey sorma diye diyeyim) kendinizi zehirliyorsunuz neden içiyorsunuz sigara içmeyin dediğimde zevk demişti. Hoşuna gidiyormuş içmek. Salak herif. 35-40 yaşına geldiğinde koşarken nefes nefese kalacak olduğunun farkında bile değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmbrellaCorporation

peki hocam kesin siz araba kullananlarada araba kullanmayın egzoz dumanını biz soluyoruz yeter artık diyorsunuzdur saygılarımla

Alıntıları Göster
    Aslında güzel bir cevap hazırlamıştım bu posta, o yeterli olacaktı ama üzerinden biraz zaman geçti ve unuttum. Onun yerine biraz daha detaylı yazacağım bu yüzden. Birader sen şaka mısın? İçtiğiniz sigara kafa falan mı yapıyor anlamıyorum ki. Adam gelmiş ciddi ciddi kendini motor egzozuyla kıyaslıyor. Sırf kendi işinize gelen şeyi savunmak için "Şuna neden karşı çıkmıyorsunuz." diyemezsiniz. Böyle yaparak ne bir argüman ortaya koymuş ne de kendinizi savunmuş olursunuz. İnsanlar sizin sigaranızdan rahatsız oluyor, egzoz dumanından rahatsız olmuyor demek ki. O bizim bileceğimiz iş. Olaya böyle bakmak yerine "Daha kötüsü var, ona neden karşı çıkmıyorsun?" diyerek karşı çıkılan şeye karşı çıkmanın gereksiz olduğu izlenimini vermeye çalışarak haklı çıkmaya çalışıyorsun. Ben sigara dumanından rahatsız oluyorum, egzoz dumanından değil. Eğer insanlar bir şeye karşı çıkıyorsa ve başkalarına karşı çıkmıyorsa bunun bir nedeni var, bu boşuna değil. İki dakika düşünün.

Yine de anlamayacağını biliyorum ama Bilal'e anlatır gibi anlatayım, sokun artık kafanıza şunu. Araba benim gittiği yerden gitmiyor, ben caddede gittiğim zaman araba kendi yolundan gidiyor. Karşıdan karşıya geçerken anca dibimde duruyor ki arada en az 2 metre mesafe var ve 2 metrelik mesafeden uzanan egzoz borusu arkaya üflüyor. Yani hiçbir şekilde o dumanın bana ulaşma ihtimali yok. Sokak aralarından araba geçse bile onun dumanı sana ulaşmıyor zaten. Ben şimdiye kadar hiçbir arabanın egzozunun dumanının kalkış harici bana ulaştığını görmedim ki kalkışta aşırı derecede duman çıkmasından ötürü oluşan bir şey bu. Ve bu da milyonda bir gerçekleşen bir durum. Kimse milyonda bir gerçekleşen bir durum için şikâyetçi olmaz ve bunu olay hâline getirmez. Sokak aralarında da sigara içen nadiren denk gelir bu arada. Çünkü insanlar sokak aralarından topluca geçmez. Ee bir yoldan geçen insan sayısı az olunca içlerinden sigara içen sayısı da az olur. Ama sokak arasında sigara içmekte pek bir sıkıntı yok çünkü dediğim gibi oradan insanlar nadiren geçer. Yani etrafında onlarca insanı rahatsız etmezsin. İnsan sayısından ziyade burada önemli olan şu, sokak arasında biriyle karşılaşıncaya kadar sigaranı bitirebilecekken, cadde gibi herkese açık bir alandan geçerken bu çok çok daha zordur çünkü oradan sürekli insanlar geçer. Adam arkamdaysa zaten onun da sigara dumanı bana gelmiyor ama önüme geçtiği zaman veya önümde ya da yanımda biri olduğu zaman duman olduğu gibi bana geliyor. Ben caddeden geçtiğimi varsayarak yapıyorum bu yorumları ve ne zaman caddede bir kaldırım üzerinde yürüsem adım başı sigara içen var kardeşim biz sizin sigara dumanınızı sizinle birlikte solumak zorunda mıyız?

Araba dediğin araç keyfi olarak kullanılan bir şey değildir. Ve arabalar için komple her yeri kapsayan yer altında herhangi bir yer yok yani sokaktaki açık yoldan gitmek zorundalar. Yani olayı eğer o duman havayı kirletiyor ve sen de o havayı soluyorsuna getirirsek havayı kirleten bir sürü etmen vardır zaten ancak bu etmenler o dumanı direkt solumakla kıyaslanamayacak kadar azdır. Ayrıyeten dediğim gibi eğer ben sigara dumanından rahatsız oluyorsam sırf sigara içiyorsun diye bu seni ilgilendirmez.

Olayı öyle bir hâle getiriyorsunuz ki mesela bireysel silahlanma yasaktır. Boncuklu silahın da öldürme ihtimali vardır mesela birinin gözüne ateş etsen ve o kişinin gözü kanasa o insan kan kaybından ölebilir yani çok düşük ihtimal de olsa olmayacak bir şey değil veya sigara gibi yavaş yavaş öldürmekten ziyade gözünü kaybetmene sebebiyet verebilecek bir şey. Ee çocukların oyuncağı olan boncuklu silahı da mı engelleyelim o zaman?

Siz sigara içtiğiniz için sigaradan rahatsız duymanın nasıl bir his olduğunu bilmiyorsunuz tabi. Eskiden ben de bilmezdim, misal halam babama bütün sigara kokusu sinmiş üzerine derdi ben de kendimce kızardım yav sanane gibisinden. Ki haklıyım da yani mesele burda koku değil, o dumanın verdiği zarar ve bunu bilmenin rahatsızlığı. Her sigara dumanı aldığımda sağlığıma gelen zararı hissediyorum yemin ederim ve hatta aldığım duman gitsin diye refleksif olarak aldığım nefesi geri veriyorum. Takıntı yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonHand -- 29 Kasım 2018; 12:12:6 >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    O ceza çok fazla olur çünkü ülkede çok fazla sigara içen var yani adaletsiz bir uygulama olur. Valla ben babama diyorum 185'i ara(sigara bıraktırma hattı bu muydu?) adam diyor yok işe yaramıyor onlar, daha fazla bağımlılık yapıyor falan filan. Nato kafa nato mermer gidiyor... Sonra da bahanesi de hazır "Bırakamıyorum." Ulan gerizekâlı ara işte bıraktırma hattı var orda neden aramıyorsun. Sigara içenlerin hayat sigortaları neden iptal edilsin kardeşim para ödüyoruz biz ona böyle saçma bir mantık mı olur? Sigara içenler erkenden ölme mantığıyla değil(sigara insanları erkenden öldürmez, hayatı boyunca sigara içip de 80 yaşına kadar yaşayabilen bir sürü insan var. Ki 80 yıl da yeterince uzun bir ömürdür. Medyanın uydurması o.), bağımlı olduklarından içer.
    Şimdi Hocam Dediklerinize Zaten Katılıyorum Haklısınız Attığım İlk Mesaja Bakın İnsanların İsyan Edeceği Şeylerden Biri Gibisinden Bir Mesaj Yazdım Kalkıpta Bu Postu Desteklemiyorum Demedim Başından Beri. Sigara Dumanına Bu Kadar Tiksinti Duyduğunuz İçin Aynı Şekilde Egzoz Dumanına da Tiksinti Duyduğunuzu Düşündüğüm İçin Yazdım Yani Kalkıpta Kendimi Haklı Yere Koymaya Çalışmadım Çalışmamda Çünkü Ortada Haklı Olunacak Bir Tartışma Yok Ben Sizin Şahsi Fikrinize Karşı Gelmedim Gayette Katılıyorum Ama Benim Demeye Çalıştığım Şey Şu Sigara İçen Birimi Var (Ki Ben Sizin Biraz Abarttığınızı Düşünüyorum Adam Başı Herkes Sigara İçiyor vs.) Yanından Değilde Biraz Daha Uzak Bir Yerden İlerleyin Eğer ki Derseniz Ben Sırf Adamın Keyfi İçin Yolumu Neden Uzatayım Ona Birşey Diyemem Ve Sizinde Bu Durumda Yapabileceğiniz Hiçbirşey Yoktur Ve Size Şunu da Diyebilirim Sırf Siz Dumandan Rahatsız Oluyorsunuz Diye Sigara Keyfimden Neden Vazgeçeyim (Kısacası Sizin Dediğiniz Gibi Bende Kendi Keyfimi Kısıtlamam). Son Olarak Ayrıyeten dediğim gibi eğer ben sigara dumanından rahatsız oluyorsam sırf sigara içiyorsun diye bu seni ilgilendirmez Yazmışsınız Olaya Beni Katıyorsunuz O Zaman Bu Olay Beni İlgilendirir Çünkü Sigara İçen Kişi Benim Kısacası Benden Rahatsız Oluyorsunuz Bu Başka Kimi İlgilendiricek Allah Aşkına Özetlicek Olursa Haklısınız Rahatsız Olabilirsiniz Ama Sırf Siz Rahatsız Oluyorsunuz Diye Bizim Özgürlüğümüzü Kısıtlayamazsınız Keşke Başka Yolu Olsa da Hepimiz Mutlu Olsak
  • Ya bırak gel bana mantıklı argüman sun, biraz argo konuş ama kıvırma şimdi. Attığın ilk ve sonraki postun sonunda kafasını duvara vuran emoji vardı. Yani orada kendini de kastettin. Ki sonraki postunda da atarlı konuşmuşsun, sigaraya karşı olanları suçlamalar falan. Karşında çocuk yok senin. Egzoz dumanını adım başı solumuyoruz ki dediğim gibi ben egzoz dumanını soluduğumu hatırlamıyorum araçların kalkışı dışında. Ayrıca egzoz dumanının hoş bir kokusu vardır sigara kokusunun aksine. Tiner gibi. Yoo abartmıyorum. Caddede yürürken çok denk geliyor. Adım başı derken onu mübalağa olarak söyledim zaten yoksa gerçekten de adım başı herkes içiyor anlamında söylemedim. Yani evet ortada bir abartı var ama senin anladığın şekilde değil çünkü ben direkt o anlamda söylememiştim onu. Çok sigara içen var anlamında söylemiştim. Yahu kardeşim daracık kaldırımdan yürüyorsun, her yerin insan. Nereye yanından değil de biraz dah uzak bir yerden ilerliyorsun? Adam arkandan gelip önüne geçiyor sonra sigara dumanını sen soluyorsun. Veya önümde adam var diye sırf sigara dumanı gelmesin diye ben sakınmak, yavaş yürümek zorunda mıyım? Yok zaten, olsa neden açık alanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasını savunalım? Arkadaşım ne demek sırf ben dumandan rahatsız oluyorum diye sigara keyfimden neden vazgeçeyim? Ben rahatsız oluyorum ulan beni rahatsız ediyorsun böyle bir saçmalık olabilir mi. Ben insanlara omuz atmayı çok seviyorum ve buna herkes ses çıkarmıyor. Neden sırf sen bundan rahatsız oluyorsun diye ben omuz atma keyfimden vazgeçeyim(burada sana omuz atıyorum yalnız buraya dikkat)? Sunduğun argüman -ki argüman bile değil- bunu demek kadar saçma. Bir otobüste bile eğer üşüyen varsa ve camın kapatılması istenirse o cam kapatılır. Çünkü üşüyen haklıdır, terleyen değil. Mesele keyif değil, başkasının huzurunu kaçırmak. Senin özgürlüğün başkasının özgürlüğünü kısıtladığın yerde biter. Hayır, ilgilendirmez. Senin sigara içmen benim neden rahatsız olduğumu ve rahatsız olduğum şeye tepkimi dile getirmem seni ilgilendirmez. Bana gelip "Sigara dumanından rahatsız oluyorsun ama motor egzozuna laf yapmıyorsun." gibi saçma bir argüman sunarak sigara içmeni meşrulaştırıp, destekleyemezsin. Evet, senden rahatsız oluyorsam yapmayacaksın o zaman. Yav birader şaka mısın benimle dalga mı geçiyorsun? Benim senden rahatsız olup başka bir şeyden rahatsız olmamam seni ilgilendirmez, bu tamamen benimle ilgilidir, troll müsün sen? Arkadaşım özgürlük diye bir şey yok. Sen eğer yaptığınla beni fiziksel olarak rahatsız ediyorsan bu özgürlük değildir. Sen sırf sigara keyfi yapacaksın diye beni rahatsız edemezsin.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.