Şimdi Ara

Sigara icmek disarda da yasak olmalı (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
1
Favori
37.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
234 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Güzel troll yapmışsın. Kimse size sigara içmeyin demiyor. Diğer insanları rahatsız edecek şekilde içmeyin diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL

    yani zorluyorsunuz zorluyorsunuz ama o tılsımlı kelimeyi bir türlü söyleyemiyorsunuz ,neden acaba :)

    tümden fabrikaları niye kapatılmıyor ,diyemiyorsunuz ?
    zamanında içtim diyorsun ama zaten bir sigaradan alınan verginin ne olduğunu dahi öğrenmemişsiniz ,daha ne vergisi kesilecek ?
    üstelik zararlı olan bir şeyin vergisi mi olur ,bu kadar büyük zararı olan bir şeyin satışına izin verilir mi ?

    diğer arkadaşına içki çok mu iyi sanki ondan niye bahsetmiyorsunuz dediğimde ,ben kokusundan mı bahsediyorum dedi
    işte şimdi sen bahsetmişsin ,peki içki içenin kokusu mis mi oluyor ,neden sigaraya olan tepkinizin binde birini içki için göstermiyorsunuz ?
    haberlerde hemen her gün sarhoş katliamları görüyoruz ama ne hikmetse içki hakkında bir tane dahi tepki olmuyor

    insanları katleden içkiciler için ne düşünüyorsun ,onların sağlık sigortaları falan ne olmalı ?

    banyo yapmayıp toplu taşımalarda kokarca gibi gezenler için ne düşünüyorsun ?

    kusura bakma ama hiç biriniz samimi değilsiniz ,birisi nereye çekerse oradan gaz vermeye bayılıyorsunuz

    özetle :sigaranın üretimi ,satışı,içilmesinin yasaklanmasını söylemeyen birisi asla samimi değildir

    Alıntıları Göster
    Ortada tılsımlı kelime falan yok. Sen olayları çok yanlış anlamışsın. Sırf biz rahatsız oluyoruz veya sevmiyoruz, içmiyoruz diye insanların keyfini kapsayan bir şeyin fabrikalarının kapatılmasını neden isteyelim? Bu mantıkla genelevler de kapatılmalı o zaman dimi ama. Sonuçta onun da yasaklanmasını istemeyen bir sürü insan var. Biz burada bize zarar verdiği için açık alanda içilmesinin yasaklanmasından bahsediyoruz. Evinde kim ne yapıyorsa yapsın kardeşim bizene. Sigaradan kesilen vergi aylık 500 TL/1500 TL'ye denk geliyordu dimi. Ayrıca alınan vergi "Ortamdaki temiz havayı kirletmek ve çevredeki insanları rahatsız etmek." gibisinden ceza olarak alınıyordu dimi.
    Zararlı olan kişi eğer kişinin kendi iradesine bağlıysa onun vergisi de olur üretimi de olur. Bu kadar büyük dediğin şeyin zararı uzun zamanlar içinde ortaya çıkan bir şey, anında oluşan bir şey değil.

    Evet, burada sigara bize direkt olarak etki ettiği için açık alanlarda içilmesinin yasaklanması taraftarıyız.
    Yahu kardeşim bir şeyin üzerine sinen koku ayrı bir şey bir şeyin kokusunun direkt burnuna gelmesi ayrı bir şey. İçki içen içkiyi senin burnuna sokarak içmiyor. Önceden içtiği içkinin kokusu üzerine sinerse onu alırsın anca ki o da uzaktan anlaşılabilecek kadar keskin bir koku değil. Sigarayı ise direkt ciğerine çekiyorsun, aynı şey değil. Zaten kimse sigaranın üzerine sinen kokusundan bahsetmiyor burada. O kokuyu direkt burnumuza çekmekten bahsediyoruz.
    Her içki içip sarhoş olan insan katliam yapıyormuş gibi konuşuyorsun ve saçmalıyorsun. İçki kimseyi katil etmez, zaten efendi olan adam sırf içki içti diye gidip de birini öldüreceğini sanmıyorum ben. O tarz adam içki içmeden de birini katledebilir. Her insanın birine zarar verme ihtimali vardır, insanları eve hapis mi edelim o zaman? Yahu içkinin bize direkt bir zararı yok, sigaranın ise var. Aşırı derecede boş yapıyorsun.

    Banyo yapmak insanın kendi tercihidir, rahatsız olan o ortamdan uzaklaşır. Sigara içmekle bir tutulan bir şey değildir bu. Ben direkt kendimi terletip, onun kokusunu burnuna burnuna sokmuyorum. Sigarada ise yapılan tam olarak bu. Elmalarla armutları kıyaslıyorsunuz. Kişisel bakım yapmamaktan dolayı pis kokmak ayrı bir şey, pis kokan bir şeyi insanın burnunun dibine sokmak apayrı bir şey.

    Biz gayet de samimiyiz. Bir şeyi eleştirirken onunla ilgili başka şeyleri de eleştirmek zorunda değiliz. Bunun gaz vermekle falan alakası yok bak içkiyle sigarayı bir tutmak bu dünyada yapılabilecek en düz kafalı insan işidir. Düz kafayla alakasız alakasız şeyleri haklıymış gibi savunuyorsunuz. Senin kafanla o zaman silahlar da insanları öldürmeye yarıyor, ruhsatlı silah alamasın kimse o zaman. İnsanlar birbirlerini bıçaklıyor. Ekmek bıçağı vs. bilimum bıçak satışı da yasaklansın o zaman.

    Sigaranın üretimi, satışı, içilmesinin yasaklanmasını söylemiyorum ve dibine kadar da samimiyim. Çünkü beni bunlar etkilemiyor. Beni etkileyen şey SOKAKTA İÇİLMESİ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonHand -- 29 Kasım 2018; 13:31:5 >
  • DemonHand D kullanıcısına yanıt
    Kesin öyledir
  • DemonHand D kullanıcısına yanıt
    ya bırakın böyle süslü lafları ,bir şey çok zararlıysa ilk olarak fabrikaları kapatılır
    genelev ile sigara fabrikalarının ne ilgisi var ?

    gerçi oralarda da kadın eti pazarlanıyor ya neyse

    kusura bakmayın kardeşim ben kötüye kötü ,iyiye iyi derim ,birileri memnun olacak yada olmayacak diye sözümü esirgemem
    ve hadi size bir iyilik daha yapıp sizin adınıza ben söyleyeyim bari (belki artık korkularınız gider) :)

    sigara -içki - kumar ,genelev komple yasaklanmalı ,yasağa uymayanların cezası hapis olmalı

    bakın şimdi bu yazdıklarımın içinden millet seçip seçip şunu niye yasaklasınlar gibi savunmaya geçecektir
    zaten o nedenle diyorum ,ortalığı yıkanlar asla samimi değil ,yoksa çok zararlı dedikleri şeylerin fabrikalarının kapatılmasına niye itiraz etsin ?

    ya sen hiç içki içmiş birisiyle karşılaşmamışsın yada kendinde içtiğin için kokuyu almıyorsun :)
    bir kilometre öteden pis pis kokuyor kardeşim içki ,senin burnun koku mu almıyor ?
    içkiyi sana üflemesine gerek yok ,kafayı bulduğunda çok daha güzelini sana yaparsa o zaman görürsün zararı oluyor mu ,olmuyor mu ?

    işe bak ya sigaraya delicesine savaş açanlar içkiyi ,genelevi savunuyor :)
    dedim ya kimin işine ne gelirse onu savunuyor
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Kesin öyle.
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Noldu? Gerçekleri güzel bir üslupla ifade etmem zoruna mı gitti? Bir şey çok zararlı diye fabrikasını falan kapatamazsın. Eğer o insanların keyfi yaptığı bir şeyse buna karışamazsın. Kaldı ki sigara ve içki çok zararlı şeyler değildir. Yani evet zararlıdır ama bir uyuşturucu ile kıyaslanabilecek kadar değil. Kimse karşı da çıkmıyorsa o yasaklanmaz. Bırak düz mantığı boş yapıyorsun.
    Hani diyorsun ya madem istemiyorsunuz o zaman fabrikaların kapatılmasını destekleyin diye. Ben de diyorum genelevlerin olmasını istenmeyen zibilyon tane insan var. Aynı kafa işte. Ayrıca genelev yüzünden ailesi dağılan insanlar oluyor dimi.

    Sen kötüye kötü, iyiye iyi demiyorsun ki iyi ve kötü algın tamamen illüzyondan ibaret. Her şeyi yanlış anlamışsın, elmayla armutları kıyaslıyorsun. Mesele birilerinin memnun olup, olmaması değil, senin saçmalıyor olman bunun farkına varamadın hâlâ. Yoksa sen ne dersen de senin kendi düşüncendir, beni ırgalamaz.
    Benim korktuğum bir şey yok.

    Bu özgürlük kısıtlayıcı bir şey olur ve demokrasi ülkesinde bunu sağlayamazsın.
    Yahu birader açıklıyoruz işte hâlâ neyini sorguluyorsun troll müsün? Troll deyince de millet suçlu oluyor. Sigara bizi rahatsız ediyor, biz bize olan zararıyla ilgileniyoruz, başkasına ne kadar zarar verdiği bizi ırgalamaz, diğerleri bizi ilgilendiren şeyler değil, niye milletin keyfine karışalım bunu anlaması bu kadar zor mu ya?

    Ben içki de içtim, içki içmiş birisiyle de aynı ortamda bulundum merak etme ve içki de içmiyorum. Ben olayları savunurken sadece kendi açımdan bakarak değerlendirmem. Başkalarıyla karıştırma beni.
    Sen içki yerine üzerine benzin dökmüş adamlarla mı karşılaştın yoksa? Nereye bir kilometre öteden pis pis kokuyor kardeşim, burnum ve kulaklarım gayet iyi çalışır benim, kısık sesle söylenilen şeyleri duyar, kapı kapalıyken bile yemeğin kokusunu alırım merak etme sen. Bence sende koku hassasiyeti var.
    Burada mesele içkinin kokusu, etkileri değil ki bu dediğin şey tamamen ihtimallere dayanan bir şey. Her içki içen etrafına salça olmuyor ama her sigara içen etrafındakini rahatsız ediyor. Nokta. Ayrıca içki içen adam işlediği suçun cezasını çekiyor ama sigara içen adam çekmiyor.

    Ya birader anlama sorunun mu var? Başkasının içki içmesi ve geneleve gitmesinden banane kardeşim beni ilgilendiren bir şey mi veya sanane başkasının ne yaptığı, içtiği içki, kiminle yattığı seni neden ilgilendiriyor yobaz msın?
    İşine gelme durumu yok burada, ben içki de içmiyorum, geneleve de gitmiyorum. İşine geldiği gibi konuşan sensin. Biz bizi ilgilendiren şeylerden bahsediyoruz. Diğer zararlı şeylere ses çıkarmıyorsunuz diyerek sigara içmenizi meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz ama yemezler, karşınızda 15 yaşında çocuk yok sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonHand -- 29 Kasım 2018; 13:9:18 >
  • DemonHand D kullanıcısına yanıt
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Söyleyecek sözün kalmadı bakıyorum.
  • DemonHand D kullanıcısına yanıt
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

  • < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buy>akip_giden_yillarim

    https://www.instagram.com/p/Bqsb_C_AAiW/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=3wimry6jyqvf
    Olayın tam özeti.
  • bu dünyaya yeniden gelsem yine sigaraya başlarım o derece seviyorum
  • DemonHand D kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam .d

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PunkBunny kullanıcısına yanıt
    Sigara icmek disarda da yasak olmalı
  • DemonHand D kullanıcısına yanıt
    sonunda sigara ve içki çok zararlı değildir dedin ya ben bittim :)
    gerçekleri güzel bir üslupla ifade ettiğin o kadar zoruma gitti ki bilemezsin

    şaka mı diyeceğim ama bayağı ciddi yazmışsın :)

    neyse millet gürsün artık ,amaç sigaranın zararları mı yoksa laf olsun diye yaygara yapmak mı ?

    bundan sonra cevap vermeyeceğim ,çünkü ömrümde gördüğüm en tuhaf mesajları yazıyorsun
    hadi güle güle :)

    bu arada gerçekten 15 yaşında mısın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PunkBunny

    bu dünyaya yeniden gelsem yine sigaraya başlarım o derece seviyorum
    demnon dun yazdıklarını gören içmiyorsa dahi sigaraya başlar :)
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Ateistler gibi lafları eğip bükecek kadar düştün mü cidden? Evet, sigara ve içki çok zararlı değildir. Etkileri uzun zaman içinde gözlemlenir. Bir şeyin çok zararlı olması için kısa zamanda etkisini göstermesi, kişiye büyük zararlar vermesi ve düzenli kullanmadan da zarar vermesi lazım. İçki de sigara da etkilerini yıllar içinde gösteren şeyler. Bağımlı değilsen de bir şey olmaz. Düzenli kullanmazsan zarar da görmezsin. Yani kısaca konuşuyorsun ama bir tane mantıklı laf etmiyorsun. Boş yani boş.
    Evet, bayağı gitmiş hem de. Yoksa süslü konuşmayı bırak diyerek üslubumu tiye almazdın.

    Şaka derken? Kusura bakma da açık olarak yazılan şeyleri anlayamayıp hâlâ bir şeyler zırvalayan biri olarak yazdıklarımı "Şaka mı yapıyorsun ciddi misin?" tarzı bir üslupla karşılayacak pozisyonda değilsin.

    Milletin güleceği biri varsa emin ol o ben değilim. Herkes biliyor burada mantıklı konuşan kim, saçmalayıp trolleyen kim. Amacın sigaranın zararları olduğunu söyleyen mi oldu birader? Kaçtır diyorum amaç BAŞKALARININ sigara içmesinin bize zararı. İçen kendine içsin banane. 15 yaşında velet gibi söylenilen laflara aldırmadan hâlâ aynı saçmalıkları zırvalıyorsun.

    Puahahahahahaha. Gördüğün en tuhaf mesajları yazıyor olmamın sebebi başkalarının sigara içmesi bize zarar veriyor diyen adamın dediğini sigaranın zararları olarak algılayıp olkolo nodon bor şoy domoyorsonoz deyip sonra sogoroyo korşolor omo gonolovo doğollor diyerek saçmalığın dibine vuran senin kendi mesajlarını görmezden geliyor olman. Umarım cevap vermez, boşuna da vaktimi çalmamış olursun. Ben de daha fazla kanser olmamış olurum, trollcük.
    Bye bye.

    15 yaşında değilim ama senin 15 yaşındaki biriyle aynı zekâ seviyesinde olduğuna eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL

    demnon dun yazdıklarını gören içmiyorsa dahi sigaraya başlar :)

    Alıntıları Göster
    Eğer bir insan sırf inattan dolayı zararlı bir şeye başlayacak kadar aptalsa durmasın, başlasın. Umurumda bile değil. Sigaranın zararlarından bahseden ben değilim zira.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.