Şimdi Ara

Sıfır B Segment SUV Tavsiye (2008, Kona, TRoc, Mokka)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1.3 -1.4 milyon bütce için B Segment sıfır SUV araç arayışındayım,

aşağıdaki gibi 4 araçta kararsız kaldım. Tecrübeli arkadaşların önerisini bekliyorum.

Kullanım:

Yılda maksimum 15bin km yapıyorum genelde İstanbul şehir içi kullanıyorum, yılda 4,5 kez şehirler arası gidiyorum.

Liste fiyatlarını ekledim bayiler de az da olsa indirim yapıyor.

Hyundai Yeni Kona (Kona 1.0 T-GDI Elite DCT) : Donanımlarıyla birlikte baya dolu bir araç (bayi fiyatı 1.490 milyon, kasımda 100+k indirim geldi)

Peugeot Yeni 2008 (Yeni 2008 ALLURE 1.2 PureTech 130 hp EAT8) + cam tavan + kablosuz şarj : Özellikle tasarımıyla cezbediyor (bayi Fiyatı:1.310 maalesef zam gelmiş)

WW T-Roc (1.5 TSI 150 PS DSGLife): Piyasası iyi diye listeye aldım (Liste Fiyatı: 1.530)

Opel Mokka (1.2 130 HP Benzin AT8): Tasarımı güzel, tıutulan bir araç (bayi Fiyatı Elegance 1.315 TLL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybaham -- 5 Kasım 2023; 14:42:37 >

• T-roc eskidi ve demode artık, bu fiyatı hak edecek bir yanı yok. Kalite olarak da artısı yok.

Bu listede kona alır geçerdim ben, koltuk soğutma bile vardı yanlış hatırlamıyorsam ve hepsinden daha büyük bi arac diye kalmış aklımda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni kona alınır. Kona için B+ segment araç diyebiliriz

• Bu bütçe ile qq alınır.

• Hocam Opel utimate geçen ay bazı bayiler 1390a veriyordu. Bende ağustosun başında bu aracı almıştım. Donanım olarak falan listendekilerden en dolusu bu ara olur :) ama şuan ben olsam c suv alırdım. Heleki tiguan son fiyatları doğruysa tiguan life alırdım :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eğer ikinci el değer kaybı/satış kolaylığı gibi maddi konulara önem veriyorsanız b sınıfı hiçbir araca 1.5 milyon bağlamayın.

Geçen ay cam tavanlı allure 2008 ler 1300 civarıydı. Elbette kona değil ama genel olarak iyi bir araç. Yeterince piyasası ve seveni var. Özellikleri de yeterli.

Bence 1.5 milyon verecekseniz c sınıfı bir araca yönelmelisiniz. Kona ile benzer dolulukta olan ultimate grandland dizeller geçen ay 1575 bindi. Bu modelde cam tavan yok. Öyle bir eksikliği var.

Kona için konuşursak bana göre 1400 olsa alınır. 100k fazlası var.

• Favori : Mokka

Plase : Kona

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önerileriniz için teşekkür ederim, bazı sebeplerden B segment bakıyorum. Baya bir elemenin sonunda bu listede karar kıldım. Mokka çok güzel araç ama yeni 2008 daha cazip duruyor, KONA ile arasında çok gidip geliyorum. Kona gerçekten de çok dolu bir araç, sürüşüde çok keyifli. 2008 ise heybetli duran konforlu bir araç, şanzıman'ının da bir kaç vites geçişi hariç çok rahat olduğunu deneyimledim.

Uzun yıllar satmayı düşünmüyorum bir önceki aracıma da uzun yıllar binmiştim, bu defa da öyle planlıyorum bu sebeple 2. el de kolay alınır satılır mı düşüncesini çok fazla gütmüyorum.

• aybaham kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman Opel mokka alacaksan ya elegance ya ultimate al. GS bir artısı yok. Yada 2008 allure al ama 2008 allure de kör nokta falan yok. Mokka istersen detaylı bilgi veririm :)

• Hocam mutlaka test sürüşü yapın. Hatta en son T-roc ile teste çıkmanızı öneririm.

• Mokka ultimate geçen ay 1340 civarı

2008 gt de 1440 , 2008 allure 1320 civarı satıldı geçen ay bilgin olsun.

Başlıktan son fiyatları takip edebilirsin. https://forum.donanimhaber.com/sifir-arac-ve-arac-fiyati-teklifi-alanlar-2022--132918743-12785

• Megane al

• Fiyatlar şaka gibi. Bu paraya C-Crossover sınıfında Focus HB Active X var.

• Mokka Kona ile T-Roc aynı kalite araçlar da değil aynı fiyat da değil zaten ama kıyaslanması bile abes. 150 beygir DSG’li bir araçla diğerleri kıyaslanmamalı. Bir de bu paraya hem C hem de C Suv araç alınır evet ama ihtiyaçlar ve zevkler önemli burada.

Pardon da bir insanı c suv parasına b suv baktiran bazı sebepler nedir merak ettim:)

• Peugeot bayide liste fiyatı üzerinden %10 indirim yapıyor, geçen ayki indirimi devam ettiriyorlar denilebilir. Diğer markalarda ise indirimli fiyat alamadım. 1.300 + kredi avantajı ile 2008 daha cazip geliyor. Listede Kona ve 2008 kalmıştı ama konada 1tl bile indirim yapmıyorlar.

İyi de benim sorumun yanıtı bu diildi

• Hocam o fiyatlara PEUGEOT 408 var. Kıyaslanmayacak bir araç.

• procaptain kullanıcısına yanıt
    1340 Mokka ultimate elektrik verildi hata 1300e kadar düştü. Benzinli en için dip fiyat 1390 görüldü.

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki yerden yüksek olsun ama dev boyutlarda olmasın, şehir içinde de rahat hareket imkanı tanısın, fazla yakmasın vb nedenler var. Ama asıl neden örneğin VW B SUV parasına tartışmaya girmemek için yazayım X marka C SUV almak bir çok kişiye mantıklı gelmeyebilir. Audi B SUV parasına X premium olmaya çalışan markanın C SUV’unu almak da mantıklı gelmeyebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.