Şimdi Ara

Sıfır araçlarda ötv indirimi ne zaman olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2014 yılının ilk çeyreğinde otomobil ve ticari araç satışlarında bariz bir düşüş var.Her ne kadar üretilen araçların büyük bölümü ihraç edilmiş olsada. bayilerin kotaları yakalamak noktasında sıkıntıda oldukları biliniyor. Araç satamayınca servis hizmetlerinde de düşüş olmakta . Sıfır araç düşünmez iken son dönemlerde ötv indirimi ile ilgili duyumlarım oldu . bu konuda bir beklenti içine girmelimiyiz . Yada sizin öngörünüz nedir arkadaşlar.

Sonuçta euro / dolar' da seçim sonu beklenen düşüş görünmekte .bu düşüş devam eder ve satış oranları düşüşü sürdürürse yakın zamanda bir indirim olurmu ?

• Temennimiz o yönde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 sonunu 400bin araçla kapatırsak, patronlar işçi çıkartmayla ilgili de baskı yaparlarsa 2015 seçim yatırımı için olabilir.

Euro ve dolar düşüyor, şu an için ötv indirimi mümkün değil.

• ötv indiriminden kasıt şöyle yarı yarıya bir indirim mi yoksa sene başında gelen yüzde 5'ten(1.6 motorlar için) vazgeçilmesi mi? Yüzde 5 in geri alınması en fazla 2 bin lira indirim eder, sene başında gelen zamlar 15 bin lira civarı. Distribütörlerin kur artışı deyip yaptıkları 10-15 bin liralık zamları geri almaları bile satışları arttırır..
  • ÖTV indirimi olmaz.

17 Aralık etkisi çıkacak piyasadan markalar şu an kar düşürmek zorunda kaldılar yakınmaya başladılar.

Ama daha cepten yemiyorlar şimdilik o nedenle çok sıkıntı değil onlarsa bu sürecin geçmesini bekliyor.

Ufak göstermelik indirmeli-bindirmeli fiyatlar.

Şayet dolar-euro artarsa ve piyasa iyice daralırsa olabilir sıkıntı büyümesi lazım.

Şu an servislerde çok sıkıntıları yok satış olarak sıkıntıdalar.

Otomobil satış temsilcilerine sormak lazım onlar bilir.

Ama şu an sıkıntıları yok kar marjını düşürüdüler.

Hatta euro-dolar artışı işlerine bile de yaradı şimdi euro-dolar düştü ama araçları hala pahalı fiyattan satıyorlar.

Sülaleri rahat bir şey olmaz.

Biliyorlar vatandaş illa araba almak zorunda.

ÖTV indirimi olabilecek desem de içim olmaz diyor.

Plazalar boş olunca zarar ettiklerini sanmam tek dertleri kota onu da aşıyorlar olmadı galerilere az karla satıyorlar ama piyasayı düşürmüyorlar o nedenle sıkıntı yok.

• Hükümet şu ihtimal üzerinde yoğunlaşabilir ve bence mantıklı olan da budur;

-Türkiyede üretilen modellerde yarı yarıya ötv muafiyeti, bu ülkede çalışanların istihdamı için de faydalı olacaktır.

• Bence öyle bir indirim olmaz... Neden?

Petrolün varili 200 dolar olduğunda ülkemizde benzin 3-4 lira aralığına yükseldi ve sayın büyüklerimiz "biz petrolde dışa bağımlıyız, ne kadar yükselirse o oranda ülkemizde yükselir" minvalinde açıklama yaptılar... Şu anda petrolün varili 100-110 dolar civarında yani yarı yarıya fiyatı düşmüş durumda ve benzinimiz hamdolsun 5 lira.

Ayrıca; 99 yılından kalma deprem vergisini hala ödüyoruz...

ÖTV artışının diğer bir sebebi de cari açığın büyümesini önlemek yani sıfır araç satışını frenlemekti... Bir nebze başardılar... Ülkemizde cari açık artı vermeyeceğine göre şu anki durumun değişeceğini hiç sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kısaca

dolar ve euro düşmez şu andaki düşüşünde türkiye ile ilgisi yok yurtdışı piyasalarla ilgili.

ötv düşmez iflaslar başlamadığı sürece unutun gitsin.

umarım acayip yanılıyorumdur zevklede rezil olurum böyle olmazsa lakin biraz inceleyince durum bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

Bence öyle bir indirim olmaz... Neden?

Petrolün varili 200 dolar olduğunda ülkemizde benzin 3-4 lira aralığına yükseldi ve sayın büyüklerimiz "biz petrolde dışa bağımlıyız, ne kadar yükselirse o oranda ülkemizde yükselir" minvalinde açıklama yaptılar... Şu anda petrolün varili 100-110 dolar civarında yani yarı yarıya fiyatı düşmüş durumda ve benzinimiz hamdolsun 5 lira.

Ayrıca; 99 yılından kalma deprem vergisini hala ödüyoruz...

ÖTV artışının diğer bir sebebi de cari açığın büyümesini önlemek yani sıfır araç satışını frenlemekti... Bir nebze başardılar... Ülkemizde cari açık artı vermeyeceğine göre şu anki durumun değişeceğini hiç sanmıyorum.

yalnız cari açığı düşürücem diye bu kezde piyasa daralıyor nitekim biz iç taleple büyüyoruz bu defada büyüme düşüyor.

kısaca bi halt üretemeyen bir düzende aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.

• Yukarda yazilan hersey dogru... sadece turizm geliti ilr ve vergiyle olmuyor is...ulkeye nakit girisi lazim...vatandasindan aldigin para zaten senin vsktiyle vatandasa verdigin para yani gene senin paran. Ayni parayi dondurup duruyoruz ama ger el degistiginde devlet gene ordan kesiyo ve piyasadaki para devlete akiyo enteresan karisik bi konu

• kota dolduramayan bayiler var. bide garantisi biten araçları insanlar genelde özel servislere götürüyolar ,çünkü normal sevisler çok pahalı.bunun yanında bu firmalar sıfır araç satmalılarki garanti süresi boyunca servis ve işçilik ücretlerinden para kazansın. çok aşikar bir darlama var piyasada bu şekilde 2-3 ay daha gitmesi durumunda ben bir ötv indirimi bekliyorum..çünkü ikinci eldeki araçları bile insanlar 2-3 bin tl yuksekten satmaya basladı son aylarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

ötv indiriminden kasıt şöyle yarı yarıya bir indirim mi yoksa sene başında gelen yüzde 5'ten(1.6 motorlar için) vazgeçilmesi mi? Yüzde 5 in geri alınması en fazla 2 bin lira indirim eder, sene başında gelen zamlar 15 bin lira civarı. Distribütörlerin kur artışı deyip yaptıkları 10-15 bin liralık zamları geri almaları bile satışları arttırır..

O gelen 10 15 bin liralık zamları indirmeden en çok 1 2 bin indirim yaptık derler millet te alır. ÖTV indirimi yaptığını faiz etsek bile hükümetin bu bayiler maksimum 5 bin indirir o karı yine kendileri alır millette babayı alır. Bence ÖTV ye daha da zam gelmeli böylece firmalar araç satamayacak mecbur büyük indirime gidecek. Hiç olmazsa para devlete gider bu firmalara değil.

• Zaten OTV`yi satislar dussun diye artirdilar. O yuzden kisa zamanda OTVde bir indirim olacagini sanmiyorum.
  • Pek zannetmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv indirimi yok fakat daha önce refah yol hükümetinde olduğu gibi merkez bankasına para bloke eden avrupada yaşayan Türklere ÖTV siz araç getirme hakkı verilmesi düşünülüyor diye bir duyum aldım..
  • Eger satışlarda % 50 gibi düşüş olursa, distribütörlerin baskısı ile bir indirim bekliyorum. Önümüzdeki yilda seçimde var sevimli gozukmek için 2015 de olabilir diye düşünüyorum.

• Daha öncede dedim olmadı simdide diyorum indirim olmazzzzzzz

• Şu sıralar olmaz 4 aya kadar Cumhurbaşkanlığı seçimi var kimsenin ÖTV umrunda olmaz . Yılın sonuna doğru hükumete bir baskı olursa düşebilir.Sanırım en son 2009 yılında %50 oranında ötv indirimi olmuş satışlar patlamış, süre uzatılmıştı
  • Hayal.

• Hort gibi olmasın ama, bence hayal. Ayrıca bizdeki rezaletin akademik tespitini okuyum:

http://www.milliyet.com.tr/arac-fiyatinin-neredeyse-3-kati-otomobil-2097040/

Norveç ve Danimarka'ya kimse mok atmasın. Milli gelirleri bizim en az 6 katımız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.