Şimdi Ara

SIFIR ARACIN ÇOK YAKTIĞI DOĞRU MU VE NİÇİN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
12.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 benzinli tam otomatik aracım var.Sıfır almıştım ve şu an 2700 km de.Ama şehir içi 11 litre yakıyor. (Fabrika değeri 8,3)Servis ilk 4-5 bin km çok yakar diyor.
    -Bu doğru mu ve niçin(300 -500 olabilir belki ama 5000 çok gibi)
    -Doğruysa 5000 km sonunda ne oranda yakıt düşer?
    -Sıfır araç alıpta 4000-5000 km sonra yakıtı düşen var mı?

• bugüne kadar kullandığım sıfır araçların hiç çok yaktığını görmedim yada şöyle söylim ilk aldığım zamankinden farklı bir yakıtı yok belki %3-5 düşmüş olabilir
  • Doğru; sebebini ben de bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 24 Aralık 2011; 13:35:14 >
  • sebebini bilmiyorum hep duyardım küçüklüğümden beri

10.000 km den sonra motor tam kendine geliyor diye
  • doğru çok yakar parçalar bir birine alışana kadar harekete daha fazla direnç gösterir o yüzden çok yakar

evet ilk 5000 km yi atlatmalısın yüksek bir rakam ama bu rakamdan sonra kesin emin olabiliyorsun yakıtın normale düştüğünden

eğer 5000 doldu hala çok yakıyorsa problem olabilir kontrol ettirirsiniz servise hayırlı olsun bu arada
  • Astra 1.3 cdti otomatige 9 lt yaktiriyorum sehir icinde. henuz 4500 km de bakalim azalacakmi daha sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 24 Aralık 2011; 15:12:55 >
  • Benim ufacik araba bile dizelde 6-6,5 yakiyor bu aralar. Havalar soguk ve yagisli ,trafik de yogunsa cok da azalmaz. Tavsiyem uzun yolda tedt edin.eger normal yakiyorsa bu dediklerimdendir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yakmasının nedeni motor ve mekanik parçaların birbirine alışmasından kaynaklanır, bu olaya da teknikte "rodaj" denir, bu yüzden de arabanızı ilk km lerde fazla zorlamayın, ilk bakımı ilgili km si gelene kadar beklemeyin (10.000/15.000/20.000 km) ilk 5.000 km de yağınızı ve yağ filtrenizi değiştirin, arkadaşım 3 ay önce sıfır araç aldı yılbaşından sonra servise girecek yağı değişecek km 3000, bu olmazsa olmaz değildir ancak motor ömrü açısından önemlidir

not: ilk yağ değişiminde çıkan yağı görün ne demek istediğimi anlayacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmb

yakmasının nedeni motor ve mekanik parçaların birbirine alışmasından kaynaklanır, bu olaya da teknikte "rodaj" denir, bu yüzden de arabanızı ilk km lerde fazla zorlamayın, ilk bakımı ilgili km si gelene kadar beklemeyin (10.000/15.000/20.000 km) ilk 5.000 km de yağınızı ve yağ filtrenizi değiştirin, arkadaşım 3 ay önce sıfır araç aldı yılbaşından sonra servise girecek yağı değişecek km 3000, bu olmazsa olmaz değildir ancak motor ömrü açısından önemlidir

not: ilk yağ değişiminde çıkan yağı görün ne demek istediğimi anlayacaksınız

+1

Arkadas zaten aciklamis tek diyecegim ani hizlanmalardan ve cok dik yokuslardan kacinmaniz olacaktir.

• doğrudur gerçekten de zamanla düşüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkas

1.6 benzinli tam otomatik aracım var.Sıfır almıştım ve şu an 2700 km de.Ama şehir içi 11 litre yakıyor. (Fabrika değeri 8,3)Servis ilk 4-5 bin km çok yakar diyor.
    -Bu doğru mu ve niçin(300 -500 olabilir belki ama 5000 çok gibi)
    -Doğruysa 5000 km sonunda ne oranda yakıt düşer?
    -Sıfır araç alıpta 4000-5000 km sonra yakıtı düşen var mı?

1.6 otomatik araçlarla 11 litre benzin yakanları duyunca gerçekten üzülüyorum. Bu motor hacimlerini halkımıza layık gören devlet büyüklerimizin kulaklarını çınlatıyorum...
  • doğrudur. bunu kendi gözümle canlı olarak gördüm

aracı alalı 1 sene oldu. geçen hafta bakıma girdi. 7.2 lt yakan araç şimdi 6.8 lt yakıyor ve performansı felan ilkine göre çok çok daha iyi. sanırım hava filtresinin değişimi felan cidden fark ettiriyor araca.

araç benzinli
  • İşlemeyen demir pas tutar, bu kadar basit.

Heleki mekanik bir motordan bahsettiğimizde, deyim cuk diye yerine oturuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

doğrudur. bunu kendi gözümle canlı olarak gördüm

aracı alalı 1 sene oldu. geçen hafta bakıma girdi. 7.2 lt yakan araç şimdi 6.8 lt yakıyor ve performansı felan ilkine göre çok çok daha iyi. sanırım hava filtresinin değişimi felan cidden fark ettiriyor araca.

araç benzinli

Hava filtresi yakıtı doğrudan etkiler. Normalde bakımdan bakıma değişmesine rağmen, tozlu Türkiye şartlarında 5000km'de bir değiştirmenizi tavsiye ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 km araç aldık su an 30binde hep aynı yakıyo. kışın belki fazla yakar onunda konuyla alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

doğrudur. bunu kendi gözümle canlı olarak gördüm

araç benzinli

Hava filtresi yakıtı doğrudan etkiler. Normalde bakımdan bakıma değişmesine rağmen, tozlu Türkiye şartlarında 5000km'de bir değiştirmenizi tavsiye ederim..

evet etkiliyormuş. içinden çıkan hava filtresini gördüm de. direk o tozlu hava motora girse ne olur diye bir düşündüm

araç fazla kullanılmıyor. 1 sene olmasına rağmen daha 8300 km de.gene değiştirmek gerekirmi bilmiyorum

• Siz 5 binde bir değiştirin, gerisini düşünmeyin. Zaten 10 liralık parça..
  • aynı banttan çıkan aynı model araç için avrupa ülkelerinde bakım periyotu olarak 20.000 km gösterilirken bizde 10.000 km olarak belirtiliyor, sebebi de bahsettiğiniz gibi ülkemizin hava şartları, yol kalitesi, toz vs., fazla tozlu ortamlarda hava filtresini öngörülen değişim periyotlarından önce değiştirmekte büyük fayda var, hem yakıt ekonomisi için hem de aracın sağlığı için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Astra 1.3 cdti otomatige 9 lt yaktiriyorum sehir icinde. henuz 4500 km de bakalim azalacakmi daha sonra

Hocam nasıl yakıyorsunuz o kadar benden 0.5-1 litre civarı az yakıyorsunuz çok değil mi?
  • rodaj diye bir olay var sana aracin kitapcigini vermedilermi ac oku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.