Şimdi Ara

Sıfır Araca Boya Koruma Gerekli mi? Yoksa Kaliteli Bir Cila mı? Elle mi Polisaj Mak. ile mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
30.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben işin içinden çıkamadım birde sizlere sormak istedim. sıfır aracımı alınca boya koruma ve koltuk koruma hediye verdiler. aslında ilk düşüncem araç zaten sıfır ne boya koruması? diyordum zaten kendi cilası var sonuçta....araştırırken kimiside diyorki boya zarar gördükten sonra neyini koruyacaksın? aracı sıfır alınca boya koruma yapılması gerekli diyor..
    kimiside boya korumada pasta gibi 1 kat orjinal cilandan alır kendi cilasını üzerine atar neden orjinal cilasını mahvedeyim diyor. bende ne yapacağımı şaşırdım açıkcası.

yoksa diyorum hediye kuponum dursun yaz başında götürüp ozamana kullanayım. şimdiki kış koruması içinse sadece meguiars nxt 2.0 alıp kendim uygulayım kışı atlatayım..
    sonra bakıyorum konulara kendiniz yapmayın dalga dalga iz kalır diyorlar. polisaj makinası alıp yapın diyorlar. makinayı alıyım diyorum onuda kullanamazsın boyayı aşındırırsın diyorlar.

e kardeşim napacaz şimdi?

boya koruma sıfır araç için gerekli mi? gereksiz mi? 6 ay sonra yaptırmak daha mı mantık lı?

sıfır araca meguiars cila-wax uygulamak ne kadar doğru? doğru ise elle yapmak ( kendi pedi ile ) ne kadar doğru?

usta arkadaşlarımız var boya konusunda onlar yardımcı olurlar heralde...şimdiden cevaplar için teşekkür ederim...

• Sıfır aracınız showroom da yada teslim edilirken fırça ile yıkanmadıysa - branda çizikleri yok ise boya koruma yaptırmaya ihtiyaç yoktur eğer ki elinizdeki kupon 6 ay geçerliliğini koruyorsa o zaman yaptırmanız daha uygun olur bence. Diğer sorunuza gelince haftalık NXT uygularsanız boya parlaklığını korur.

Tecrübeniz yoksa sert uygulamaları elle de polisaj makinası ile de yapsanız mutlaka harelenme olur aracınızda. (NXT tipi hızlı cilalar hariç)

Ek : Yeni aracınıza güle güle kullanınız kazasız sürüşler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi download -- 1 Kasım 2011; 20:01:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: download

Sıfır aracınız showroom da yada teslim edilirken fırça ile yıkanmadıysa - branda çizikleri yok ise boya koruma yaptırmaya ihtiyaç yoktur eğer ki elinizdeki kupon 6 ay geçerliliğini koruyorsa o zaman yaptırmanız daha uygun olur bence. Diğer sorunuza gelince haftalık NXT uygularsanız boya parlaklığını korur.

Tecrübeniz yoksa sert uygulamaları elle de polisaj makinası ile de yapsanız mutlaka harelenme olur aracınızda. (NXT tipi hızlı cilalar hariç)

evet teslim ederken fırça ile yıkamışlar maalesef. kupon ile ücretsiz boya koruma yaptırıp çizikler gittikten sonra üzerinden kendim NXT ile geçmeyi düşünüyorum. sanırım boya korumanın zararı yok gibi ilginize teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

quote:

Sıfır aracınız showroom da yada teslim edilirken fırça ile yıkanmadıysa - branda çizikleri yok ise boya koruma yaptırmaya ihtiyaç yoktur eğer ki elinizdeki kupon 6 ay geçerliliğini koruyorsa o zaman yaptırmanız daha uygun olur bence. Diğer sorunuza gelince haftalık NXT uygularsanız boya parlaklığını korur.

evet teslim ederken fırça ile yıkamışlar maalesef. kupon ile ücretsiz boya koruma yaptırıp çizikler gittikten sonra üzerinden kendim NXT ile geçmeyi düşünüyorum. sanırım boya korumanın zararı yok gibi ilginize teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Hayır boya korumanın zararı olmaz sadece sıfır araçta kılcal çizikler olmasaydı gereksiz bir işlem olurdu. Boya koruma yapıldıktan sonra haftalık NXT uygulayabilirsiniz (yıkama sonrasında).

• quote:

Hayır boya korumanın zararı olmaz sadece sıfır araçta kılcal çizikler olmasaydı gereksiz bir işlem olurdu. Boya koruma yapıldıktan sonra haftalık NXT uygulayabilirsiniz (yıkama sonrasında).

ilginize çok teşekkür ederim. zaten her hafta sonu kendim yıkıyorum bunun için
    40mt hortum ve tabanca
    pamuklu yıkama eldiveni
    turtle wax zip şampuan
    microfiber bez
    araç süpürgesi vsvs aldım :D
    yıkamayı çok seviyorum yıkamadan sonra kapı altlarından çamurluk kenarlarına kapı fitillerine kadar silip kuruluyorum. sonra sünger gibi yapısı olan 30-30cm boyunda 12 adet süngerimsi maddemi tavana ve kaputa koyup üzerine içi miflonlu su geçirmez brandamı serip bağlıyorum ayrıca en geç 2 günde bir havalandırıyorum :)

e bu kadar işlemi yapan adam haftalık uygulamayıda yapar :D hiç sorun değil yeterki hava çok soğuk olmasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 2 Kasım 2011; 11:04:28 >

• quote:

quote:

ilginize çok teşekkür ederim. zaten her hafta sonu kendim yıkıyorum bunun için
    40mt hortum ve tabanca
    pamuklu yıkama eldiveni
    turtle wax zip şampuan
    microfiber bez
    araç süpürgesi vsvs aldım :D
    yıkamayı çok seviyorum yıkamadan sonra kapı altlarından çamurluk kenarlarına kapı fitillerine kadar silip kuruluyorum. sonra sünger gibi yapısı olan 30-30cm boyunda 12 adet süngerimsi maddemi tavana ve kaputa koyup üzerine içi miflonlu su geçirmez brandamı serip bağlıyorum ayrıca en geç 2 günde bir havalandırıyorum :)

e bu kadar işlemi yapan adam haftalık uygulamayıda yapar :D hiç sorun değil yeterki hava çok soğuk olmasın :)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende yeni aracıma düzgün bi şekilde bakmak istiyorum diger aracımız siyah ve ona düzgün bakamadığım için her yıkamadan sonra lekeler cizikler vs vs insanın morali bozuluyor
    ne önerirsiniz markette gezerken cilalı oto sampuanı aldım ve onu kullanıyorum çok bilgi sahibi olmadigim için hizli cilalar vardı ama nedir ne değildir bilmediğim için araştırayım dedim ilk olarak bu cilalı sampuanları tavsiye ediyormusunuz boyayı aşındırır mı
    hızlı cilalarda aynı şekilde ve kendim uygulayabilir miyim yani leke iz vs kalır mı
    bu nxt nedir

kusra bakmayın çok deneyimsiz ve bilgisizim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

• quote:

Arkadaşlar merhaba;

ben işin içinden çıkamadım birde sizlere sormak istedim. sıfır aracımı alınca boya koruma ve koltuk koruma hediye verdiler. aslında ilk düşüncem araç zaten sıfır ne boya koruması? diyordum zaten kendi cilası var sonuçta....araştırırken kimiside diyorki boya zarar gördükten sonra neyini koruyacaksın? aracı sıfır alınca boya koruma yapılması gerekli diyor..
    kimiside boya korumada pasta gibi 1 kat orjinal cilandan alır kendi cilasını üzerine atar neden orjinal cilasını mahvedeyim diyor. bende ne yapacağımı şaşırdım açıkcası.

yoksa diyorum hediye kuponum dursun yaz başında götürüp ozamana kullanayım. şimdiki kış koruması içinse sadece meguiars nxt 2.0 alıp kendim uygulayım kışı atlatayım..
    sonra bakıyorum konulara kendiniz yapmayın dalga dalga iz kalır diyorlar. polisaj makinası alıp yapın diyorlar. makinayı alıyım diyorum onuda kullanamazsın boyayı aşındırırsın diyorlar.

boya koruma sıfır araç için gerekli mi? gereksiz mi? 6 ay sonra yaptırmak daha mı mantık lı?

sıfır araca meguiars cila-wax uygulamak ne kadar doğru? doğru ise elle yapmak ( kendi pedi ile ) ne kadar doğru?

usta arkadaşlarımız var boya konusunda onlar yardımcı olurlar heralde...şimdiden cevaplar için teşekkür ederim...

bence en mantıklısı şeffaf kaplama.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayni konuda bendede var. Yaptirsam mi yaptirmasam mi karar veremedim. Araba beyaz oyle cizik mizikte yok su anda. En azindan ben goremiyorum :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

Ayni konuda bendede var. Yaptirsam mi yaptirmasam mi karar veremedim. Araba beyaz oyle cizik mizikte yok su anda. En azindan ben goremiyorum :P
    Yeni araca eğer hediye verdilerse yaptırmanızda fayda var. Yeni araçta boyada bozulma henüz olmadığı için pasta ve ya aşındırıcı maddeler uygulanmaz. Uygulayacakları sadece koruyucudur. Bu uygulamadan sonra 2-3 ayda bir de kendiniz NXT 2.0 ile koruma altına alırsınız. NXT 2.0 oldukça iyi bir parlatıcı ve koruyucu üründür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc pherson

Yeni araca eğer hediye verdilerse yaptırmanızda fayda var. Yeni araçta boyada bozulma henüz olmadığı için pasta ve ya aşındırıcı maddeler uygulanmaz. Uygulayacakları sadece koruyucudur. Bu uygulamadan sonra 2-3 ayda bir de kendiniz NXT 2.0 ile koruma altına alırsınız. NXT 2.0 oldukça iyi bir parlatıcı ve koruyucu üründür.

Alıntıları Göster
    Peki arkadaşlar sonax nano mu yoksa ziebart diamond gloss mu daha iyi ? Gerçi aralarında fiyat farkıda mevcut ama sıfır araç için hangisini tavsiye edersiniz ?

• Sonax tan uzak durun derim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oprema

Sonax tan uzak durun derim..
    cila yapacaksan elle yap diğer yollarla yapılan cilanın kalıcılığı olmuyor araban 1 hafta gözüne parlak geliyor sonra yine eskisi gibi. verdiğin parada da boşa gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gtrskyline -- 2 Aralık 2011; 21:15:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtrskyline

cila yapacaksan elle yap diğer yollarla yapılan cilanın kalıcılığı olmuyor araban 1 hafta gözüne parlak geliyor sonra yine eskisi gibi. verdiğin parada da boşa gidiyor

Alıntıları Göster
    Boya koruma ve pasta-cila farklı şeylerdir. Ben 0 birçok araca boya koruma uyguladım. Yeni alınmış otomobile pasta cila çekmeden güzel bir temizlik işlemi sonrası boya koruma yapmak gereklidir.Sonuç olarak uygulanan wax koruyucu bir yüzey oluşturacaktır.

Marka konusunda Meguiar's ı tek geçerim. Yaptığım uygulamalarda Meguiar's ve Farecla kullanmaktayım. Bugüne kadar memnun kalmayan tek müşterim olmadı.

• bence gereksiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AE727383A

bence gereksiz
    Bu işe merak salan biri olarak artık gece rüyalarıma girmeye başladı polisaj makinesiydi, pastaydı, cilaydı. AMA!!! Boya Koruma ve Cila arasındaki fark nedir? Ben anlamakta zorluk çekiyorum. Teknik verilerle bilimsel olarak anlatırsanız sevinirim arkadaşlar. Boya koruma şöyle korur, cila böyle korurdan ziyade NASIL ve NEDEN sorularının rakamsal, bilimsel ve teknik cevabı benim için daha önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.DemirCinel

Bu işe merak salan biri olarak artık gece rüyalarıma girmeye başladı polisaj makinesiydi, pastaydı, cilaydı. AMA!!! Boya Koruma ve Cila arasındaki fark nedir? Ben anlamakta zorluk çekiyorum. Teknik verilerle bilimsel olarak anlatırsanız sevinirim arkadaşlar. Boya koruma şöyle korur, cila böyle korurdan ziyade NASIL ve NEDEN sorularının rakamsal, bilimsel ve teknik cevabı benim için daha önemli.

Alıntıları Göster
    Cila işlemi aracınızdaki harelerin giderilip parlatılmasıdır. Boya koruma ise elde edilen yüzeyi bir süre daha canlı tutar, denildiği gibi korur. Kabaca balmumuna benzetebilirsiniz.Pasta-cila yapılmış yüzeyi balmumu ile kapladınız gibi düşünebilirsiniz. Tabiki işin kimyası çok daha farklı ama genel mantığı bu. Sizin gösterdiğiniz özene göre boya korumanın etki süresi değişir. Standart cilanın koruyucu bir özelliği yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastcare -- 5 Ocak 2012; 23:40:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fastcare

Cila işlemi aracınızdaki harelerin giderilip parlatılmasıdır. Boya koruma ise elde edilen yüzeyi bir süre daha canlı tutar, denildiği gibi korur. Kabaca balmumuna benzetebilirsiniz.Pasta-cila yapılmış yüzeyi balmumu ile kapladınız gibi düşünebilirsiniz. Tabiki işin kimyası çok daha farklı ama genel mantığı bu. Sizin gösterdiğiniz özene göre boya korumanın etki süresi değişir. Standart cilanın koruyucu bir özelliği yoktur.

Alıntıları Göster
    Fırsat buldukça internetten sürekli araştırıyorum. işin gerçeği herkez aynı şeylerden bahsediyor ama çok taminkar değil. Sonax ın tüketicileri bilgilendirmek için
    açtıkları sitede nano guard ürününden ve araç üzerinde yarattığı 10 mikronluk korumadan bahsediliyordu. Kullanılan ürüne göre korumanın aracın üzerinde yarattığı kalınlık farkediyor mu? Ya da ne kadar kalınsa o kadar iyi mi? Ne bileyim mesala 20 mikron kalınlık yaratan bir ürün daha mı iyi korur aracı?

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp!!!

• quote:

Arkadaşlar merhaba;

sıfır araca boya koruma yapılmasını onerırım fakat çok aşındırıcı pasta yapmanızı tavsiye etmem

boya koruma %100 koruma sağlamaz kımsede boyle ıddada bulunamaz zaten

sadece zararlı çevresel etkılere ve guneş ışığına karşı korumaya yardımcı olur, boyalı yuzeyin yıpranmasını gecıktırır

ayrıca aracınız daha az ve daha gec kırlenır yıkaması daha kolay olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ares10

quote:

Arkadaşlar merhaba;

sıfır araca boya koruma yapılmasını onerırım fakat çok aşındırıcı pasta yapmanızı tavsiye etmem

boya koruma %100 koruma sağlamaz kımsede boyle ıddada bulunamaz zaten

sadece zararlı çevresel etkılere ve guneş ışığına karşı korumaya yardımcı olur, boyalı yuzeyin yıpranmasını gecıktırır

ayrıca aracınız daha az ve daha gec kırlenır yıkaması daha kolay olur
    Arkadaşlar yeni bir araç alacğımda, Anadolu yakasında ekonoik güvenilir boya koruma nerde yapılır. varmı tavsiyeleriniz

• quote:

Orijinalden alıntı: mitxen

Arkadaşlar yeni bir araç alacğımda, Anadolu yakasında ekonoik güvenilir boya koruma nerde yapılır. varmı tavsiyeleriniz

Alıntıları Göster
    bu konuda çok tecrübem var bir çok kez boya koruma yaptırdım ama 2-3 yıkamada etkisini kaybetti hep (ziebart,sonax,3m) gibi firmalarda benim gibi bu konularada hasta bir arkadaşım deruchi diye bir firmada seramik kaplama yaptırdığını ve çok memnun kaldığını söyledi . konuyu incelemeye aldım çok detaylı araştırmalardan sonra pahalıda olsa yaptırdım 38. yıkamada etkisini kaybetmedi ve aracım siyah olmasına rağmen hiç bir kılcal çizik oluşmadı . bence gerçek boya koruma budur . 5 yıl garantiyi boşa vermiyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.