Şimdi Ara

temizlik boyası ile kaza sebebi ile boya ayırt edilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
4.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekspertizde temizlik boyası ile kaza sebebi ile boya ayırt edilebilir mi malumunuz araçlar kazadan sonra değişensiz boyalı olarak onarılıyor genelde

Pazar akşamüstü arabamı ilana koydum. 600 küsür gösterim,40 küsür favori aldı bugün saat 13'e kadar. Birisi aradı anlaştık,kapora aldım,ilana opsiyonlu yazdım.

İlana koyduğum andan itibaren arayanların istisnasız hepsi boya-değişen var mı çizik var mı diye soruyor. Bakımları tam mı motor ne alemde alt takım nasıl lastikler ne alemde koltuklarda sigara yanığı var mı diye sormuyor da çizik var mı diye soruyor.
    arabaniza talip olursak bakicaz ruhsat kendi ustunuze mi yoksa isi yogun olan kuzen emmi dayi hala arabasini mi satiyorsunuz:) sizin uzerinizeyse ne zamandir sizde diye bakacaz. 3 ay once alinan arabayi boyatip satiyosaniz hayirli isler deyip uzaklasacaz. araba uzun zamandir sizdeyse kaporta ustama gidip boya gercekten temizlik boyasi mi bakacaz.ustam ok derse expere gidecez :)
  • Allah aşkına tüketmeyin insanı ya.

Pazar akşamüstü arabamı ilana koydum. 600 küsür gösterim,40 küsür favori aldı bugün saat 13'e kadar. Birisi aradı anlaştık,kapora aldım,ilana opsiyonlu yazdım.

İlana koyduğum andan itibaren arayanların istisnasız hepsi boya-değişen var mı çizik var mı diye soruyor. Bakımları tam mı motor ne alemde alt takım nasıl lastikler ne alemde koltuklarda sigara yanığı var mı diye sormuyor da çizik var mı diye soruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macunsuz olarak araca boya yapılırsa mikronu düşük olduğundan anlaşılır

Orijinalden alıntı: kartalus

Allah aşkına tüketmeyin insanı ya.

niye bu kadar strese girdin hocam. adam arabayı haşat ediyor sonra temizlik boyası diye satıyor. insanların bilmeye hakkı yok mu yaran var sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Şimdi boyatsam 3 lira gider , yarin öbür gün kurtulmak için satmak istesem üzerine bir sürü tantana...

Arabanin mekanigine-lastigine çalışanına herseyine gözüm gibi bakarım, tum arabaların deposu tam doludur ekseriyetle, bindim mi yakit bile almadan Yunan'a götürecek beni...

Ama ben bile cesaret edemiyorum temizlik boyasına... Insanlar bunu nasil yaptırır nasıl inanır anlayamıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 25 Şubat 2020; 22:1:15 >
  • Türkiye'de sanayide kaporta aksamı tamirini macun ile yaparlar , 5 kilo macunu bastin birde boya çiçek gibi durur araba

Macunlu yerleri boya micron cihazı ile bakarsa usta anlayabilir zaten birde sökülen parçalar belli olur puntolardan vs

Burası Türkiye herturlu çakal var milletde haklı bu değişen ve boya işlerine ben çok takılmayın diyeceğim ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 25 Şubat 2020; 22:33:22 >

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

cok kolay. guzel ulkemde kimse temizlik icin araba boyatmaz. boyatan adam da bunu belirtme ihtiyaci duymaz veya zaten o arabaya binmez satar.
    klasik alsatci tabiri
    Geçen hafta 800tl verdim boyattım çizik sürtme izi vardı 2-3 tane , expertiz soksam arabayı cam altı boyasız yeri kalmıştır

Şimdi ben al satci mı olucam yarın aracımı satılığa çıkarırsam? Yani 8 yaşında aracımda gram yağ kaçağı bile yok 1000tl para verdim yaptırdım contaları? sol aks revizyon oldu geçen hafta 400tl? 10 gün sonra aracımı satılığa cikaricagim bana kötü gözle bakarlar mı? Al satci diye aracı benzin döküp yaksam bu damgadan kurtulabilirmiyim?

Orijinalden alıntı: Neverexis

niye bu kadar strese girdin hocam. adam arabayı haşat ediyor sonra temizlik boyası diye satıyor. insanların bilmeye hakkı yok mu yaran var sanırım

Alıntıları Göster
    Araba daha 2 yaşında bile değil.49 bin km'de ve ilk sahibiyim.Tamponlarda bile boya yok ki açıklamaya da detaylı olarak yazdım.Ona rağmen saçma sapan soruyorlar yine.

• arabaniza talip olursak bakicaz ruhsat kendi ustunuze mi yoksa isi yogun olan kuzen emmi dayi hala arabasini mi satiyorsunuz:) sizin uzerinizeyse ne zamandir sizde diye bakacaz. 3 ay once alinan arabayi boyatip satiyosaniz hayirli isler deyip uzaklasacaz. araba uzun zamandir sizdeyse kaporta ustama gidip boya gercekten temizlik boyasi mi bakacaz.ustam ok derse expere gidecez :)

Araba daha 2 yaşında bile değil.49 bin km'de ve ilk sahibiyim.Tamponlarda bile boya yok ki açıklamaya da detaylı olarak yazdım.Ona rağmen saçma sapan soruyorlar yine.
    @kartalus

İnsanımız okuma anlama ve görme özürlüsü bir ilan açıyorum. Tramer miktarının fotoğrafı var , açıklamada yazıyoruz ayrı bir kırmızı renk başlıkta belirtiyorum. Boyalar aşşağıda işaretli 1 günde 3 tane mal arıyor bana boya soruyor. Yüzüne dümdüz küfretsen sen suçulusun. Arayıp km soran oldu yok artık dedim ya körler nasıl sahibindende geziyor anlayamadım. Bir dahaki ilanlarıma bende atar gider yapacam açıklamayı okumayanı üzerim. Sohbet için aramayın kalbinizi kırarım fln...

Başka bir olayıda ablamın arkadaşı öğretmen araba alacakmış bir ilan 3 parça değişen işaretlenmiş dedim almayı düşünüyor mu? Fiyat değişenlerden ucuz ben hatasız sandım diyor. Gel de ağlama bu duruma

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Bu yine hiçbir şey hocam. Ne garip sorular gelecek daha. 3 ay önce aracımızı sattık. Satana kadar da gelen sorular çok ilginçti. Her şeyi açıklamada yazmışım başlıkta eşek kadar ilk sahibinden yazıyor hala adamlar ilk sahibi siz misiniz diye soruyorlardı. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum.

Bir tek bizim ülkemizde boyaya bu kadar önen veriliyor. Dünyanın her yerinde boya araca baktığının göstergesidir normalde. Ve kaza kimse için önemli değildir. Malzemeler orijinal olarak değiştirilir araç trafiğe çıkar. Eğer ağır bir hasarı varsa ya da ağır olmasına da gerek yok airbag açtıysa araç preslenmeye gider zaten. E fiyatlar da ucuz bu nedenden dolayı. Ama türkiyede 5 arabayı biçerler 1 araba yaparlar

Orijinalden alıntı: kartalus

Alıntıları Göster
    Şu ülkede sıfır araçta bile boya değişen çıkıyor senin dediğin lafa bak. Benimde ilk işim boya değişen sormak oluyor. Arabanın ırzına geçiyorlar sonra " temizlik boyası " yazıyorlar.

Ayıp ayıp

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

arabaniza talip olursak bakicaz ruhsat kendi ustunuze mi yoksa isi yogun olan kuzen emmi dayi hala arabasini mi satiyorsunuz:) sizin uzerinizeyse ne zamandir sizde diye bakacaz. 3 ay once alinan arabayi boyatip satiyosaniz hayirli isler deyip uzaklasacaz. araba uzun zamandir sizdeyse kaporta ustama gidip boya gercekten temizlik boyasi mi bakacaz.ustam ok derse expere gidecez :)
    Sen bu kafa ile 3-5 ay oradan oraya gezersin bir tanede araba alamazsın cebinden bilmem kaç bin TL çıkar tercih senin ama senin gibi tipler ile zaten ben alışveriş yapmam

benim ilk kriterim saticinin teli 532 533 mu. burdan bile bi cok temizlik boyali araba eleniyor aeamaya deger bulmayinca muhatap bile olmuyosun. ikinci kriter 532 533 lu bu hattin sahibinin ses tonu tavri. buda ok ise arabaya bakmaya gidilir sonrasini yazmistim yukarda.

Boya yaşıyan bir organizmadır boyanın içinde pigmentler vardır be zamanla bu pigmentler ölür özellikle güneş altında yazlık yerlerde olan araçların tavanlarında güneş yanığı dediğimiz şeyi görürsünüz.

Bir aracın üstünde ki boya zaman içinde kalitesini kaybeder ilk canlılığı gider zaman içinde rengi solmaya başlar metalik ise matlşmaya başlar falan..

Vel hasıl yaşı 15-20 olan araçda bu araçda neden boya var denmez. Ya güneş yanığından ya zaman içinde oluşan pas vernik atmaları almış başını yürümüşdür ondan boyanır..

İşin ilginç yanı Avrupa da boyalı araba taze boyası olduğu için daha değerlidir bizde ise değer kaybeder..

• Kazadansa genelde macunlu olur. Macun boya ölçüm cihazlarında infi olarak görünür. Yani sonsuz. Aslında macunu aracın farklı yerlerine elinizle tıklatarak bile fark edersiniz. Macun olan yerde daha tok bir ses gelir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyüksehırlerde varmı boyasız arac Allahaskına arkadaslar..
    "The day science begins to study non-physical phenomena, it will make more progress in one decade than in all the previous centuries of its existence." - Nikola Tesla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.