Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (18851. sayfa)

9 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 73 Misafir (22 Mobil) - 57 Masaüstü25 Mobil
5 sn
381.535
Cevap
6.379
Favori
66.000.905
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1266 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #1
Giriş
    Tşk

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr.Misterr kullanıcısına yanıt

c5x de değil hocam sende baya abartmışsın c4x ile c5x arasında diyebiliriz 408 için

• rasmus61 kullanıcısına yanıt

Normal boş C4 kaça bırakıyorlar ? Kredi kampanya yok galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles A kullanıcısına yanıt

Ben geçen sene aracı alırken , bu araçlarda kronik kayış sorunu var dedim. Bayi hemen 5 senelik garantiye tamamladı. Hiç tamamlamayadabilirdi. Mesleği söyleyince korkuyorlar benden onun etkisi de olabilir tabi. :)

Topkapıda 2006'den buyana tanıdığım eski ustam var 2-3 gün önce yanına uğradım, sohbet muhabbet derken konu malum şeye geldi, "benim bakım yaptığım araçları kayışlarını 75-80 binden önce değiştirmiyorum" diyor. Ee diyorum bu millet her tarafta veryansın ediyor, 45 binde değiştik, 50 bin de değiştik diye nasıl oluyor bu iş dedim. "bende bilmiyorum" diyor.

"Yağ bakımında en ufak dökülmeye rastlarsam hemen değiştiriyorum" diyor. Yoksa araç yağ yakmaya başlıyormuş. Anlattı bir şeyler kafa doluydu çok anlamadım.

Düzgün bakımı yapılsa bile eski kayış 70-80 binlik bir kayış anlaşılan, hadi yeni araçlarda 90-100 bin olsun. Bunu zamanında alırken belirtselerdi bu kadar konu edilmezdi diye düşünüyorum.

Garantin yoksa dışarda düzgün işçilik iyi malzeme en az 20-25k değişim maliyeti var. 1.2 motorlu araç alanların bunu göze alması lazım. Garanti uzatın.

Bu motorun bakımları öyle çok sokak arasında yapılmaması lazım mümkünse paradan kaçmadan serviste ya da Bosh'da. Genelde grupta uygun ve düzgün malzeme kullanılması nedeniyle kayış değişimlerinin bosh'da yapılması şeklinde paylaşım yapılıyor. Ben 15-25 binde kurum bağlayan araç duymadım grupta. Hatta 50-60 binde kayış değiştirdim diyende görmedim. Whatsapp'ı çokta takip edemiyorum ama yazışmalarda 90 ve 110 bin gördüm hatta bir grandland 1.2 307 bin km'de şuan 3 kez değişim yapılmış.

Geçenlerde gurupta paylaştılar vatandaşın biri kayışı zincire dönüştürmüş fake mi bilmem ama PSA'nın bu dönüşümü yapabileceğini düşünüyorum , fakat bu saatten sonra uğraşmazlar.

Geçenlerde bir görsel atıldı, UK'de 5 yıllık araçlarda en az bakım maliyeti çıkaran araçlar mini, toyota,lexus,honda,dacia, citroen,opel diye devam ediyordu en çok cıkaranlarda zirve vw, bmw, mercedes'ti. Bunu kafamda düz bir zemine oturtamıyorum mesela. Birileri yalan soyluyor ama kim.

• filarmoni F kullanıcısına yanıt
    4x2 sanırım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ötv zammından sonra ötv'den daha fazla zam yaptıkları için araba almaktan vazgeçtim fonlardayım. bu fiyatlardan bu arabaları kabul etmiyorum şahşi benimkisi tabi ama sizde aynı şeyi yaparsanız fiyatlar mutlaka aşşağı gelecektir. Doğuş'u zengin etmeyin.

• suzuki scross

opel frontera

suzuki vitara bu araçlardan yakın zamanda fiyat alan oldu mu

• cnrsrkn C kullanıcısına yanıt

Kona b segmenti

xceed c segmenti

• Mcload M kullanıcısına yanıt

10 yıllık araç bakım maliyetinde başka bir araştırma birkaç tane daha var bu listeyle benzer. En çok bakım maliyeti çıkaran doğal olarak premium markalar bu da çok normal. Premium Mercedes malzeme kalitesi ile misal Citroen in malzeme kalitesinin aynı olma ihtimali yok haliyle Mercedes in bakım maliyeti daha fazla tutacak. Buradaki listelerde istisna "Lexus" var oda Toyota'nın yıllardan beri gelen büyük başarısıdır.

Bu kayışlı puretech mevzusu da çok uzadı adamlar hatasını kabul edip zincire geçti hatta puretech ismini kaldırdılar. Bu saatten sonra alan yada sahipleri düşünsün. Bizim ülkede garanti biter bitmez çoğu insan yetkili servise gitmez. Önümüzdeki senelerde geçmişten gelen bu yetkili servis bakımlı olmayan puretech şikayetlerini daha fazla duyacağız görünen o.

• xprofessorx X kullanıcısına yanıt
    Mutlaka götürüp kontrol ettirin. Geri çağırma nimet. Kronik sorunları bile kabul etmeyen servisler var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cupra internet sitesinde Formentor VZ-Line ve Terramar Supreme için kampanya duyurulmuş. Yakın zamanda fiyat alan oldu mu?

• Mr Thoth kullanıcısına yanıt
    Kona suv
    Xceed crossover

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vierna V kullanıcısına yanıt
    Bir araçta varsa vardır. Sonradan kimse vermiyor. Bu iş için bütçe kimse yapmaz. Söz verseler bile güvenmeyin. Mercedes bile vermedi.

Tesla togg byd hariç veren de yok bildiğim kadarıyla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akenatons kullanıcısına yanıt

Güncel bir hesaplamayla foruma katkıda bulunayım.

Ayda 400.000 TL brüt maaş alan @akenatons, yılda 4.800.000 TL brüt kazanç elde etmektedir. Kendisinin bekar ve çocuğu olmadığını varsayarsak, vergi+sgk v.b. kesintilerden sonra eline 1 yılda geçecek net maaş 2.974.923,29 TL olacaktır.

Eline geçen bu parayı 1 yıl boyunca yemeden içmeden biriktiren @akenatons, vergisiz fiyatı 1.289.449,12 TL olan aracı ancak alabilmiştir. Yani @akenatons, yuvarlak hesap 1.3 milyonluk araba almak için, devlete toplamda 3.500.000 TL haraç ödemiştir.

Başka bir deyişle herkesin diline dolandığı gibi "1 araba kendisine 1 araba devlete" değil, "1 araba kendisine 2,7 araba devlete" almıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 12 Ağustos 2025; 13:19:29 >

• 3052 TL ye passat elegance 2024 metalik renk tam opsiyonlu araç alındı. cumartesi teslim edilecek.

• burcink kullanıcısına yanıt

bence 3 milyon elegance passat icin fazla bir para.hemde 2024 model.2025 model 3.5 milyona passat almak gibi birsey ayrica 2025 lerinde extra buyuk ekran ve navigasyon eklendi.Ikinci elde sizi uzer.Eger ticaret bitmediyse iptal edin.ikinci el a4 yada bmw 3,20i bakin

• kilecerme kullanıcısına yanıt

Listedeki Citoren ve Peugeot'u direkt elemek lazım. Bunlar VW, Skoda ve Honda'nın yanında listeye girmemeli.

"Şehir içi gezeyim, az yaksın, sorunsuz olsun, yıllarca sadece polen-hava-yağ filtreleri ve yağ değiştirip bineyim, kafam rahat olsun." derseniz kesinlikle Honda Jazz.

"Arada kronik parça arızaları yaşayayım, DSG riskini göze alıyorum ancak konforlu olsun." derseniz, öncelik VW, sonra Skoda veya Seat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysuleymany -- 12 Ağustos 2025; 9:36:11 >
  • karti K kullanıcısına yanıt

cam tavansız aracı arabam.coma bakkaldan peynir almaktan daha kolay sattım hiçte zorlanmadım.

piyasanın üstündede fiyat verdiler.... ilana koyup milletin afrası tafrasıylamı uğraşıcam...

galericnin 1,100 lira toyotanın 1,250 lira fiyat verdiği aracı 1 saatlik mesai harcayarak 1,450 liraya sattım...

hiçte cam tavanı yoktu diye bişey demediler...abartmayın şu cam tavan işini...

tüm teslacılar yana yakıla tavan perdesi arıyor şu anda...

• Bulutali B kullanıcısına yanıt

Hyundai Kona teknik olarak crossover SUV sınıfında yer alıyor.

• SUV: Geleneksel olarak şasi yapısı kamyonet temelli, daha büyük, arazi kabiliyeti yüksek araçlar için kullanılır.
    • Crossover: Binek otomobil platformu üzerine inşa edilmiş, SUV görünümünde ama daha hafif ve şehir kullanımına uygun araçlardır.

Kona, binek otomobil platformunda üretildiği için “crossover” kategorisinde değerlendirilir ama pazarlama dilinde çoğu marka gibi Hyundai de “SUV” kelimesini kullanır. Yani teknik olarak crossover.

• burcink kullanıcısına yanıt

Öncelikle hayırlı olsun. Yanlış anlamayın ama, 2025 Ağustos ayına gelmişiz halen 2024 0 km. Passat satılmaya çalışılıyor, pek tutulmuyor demek ki.

500 bin TL indirim yapılmış şu durumda, VW zaten güncel yıl olan modellerinde bile 500-600 bin TL'lik indirimler havada uçuşuyor genel olarak birçok modelinde, liste fiyatları tamamen şişirme.

Vazgeçmek için imkan var mı yokmu bilmiyorum ama şu anda 2024 sıfır araç alınıyorsa kesinlikle f/p bir araç olmalı ki, bu fiyat f/p olmaktan uzak bana göre.

İnşallah yanlış anlaşılmam, tamamen iyi niyetle, pozitif düşünceyle yazıyorum. Hayırlısı olsun inşallah. Saygılar sunarım, sağlıcakla kalınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan 06 -- 12 Ağustos 2025; 10:12:8 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.