Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ - FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (18154. sayfa)

5 sn
363.833
Cevap
6.193
Favori
63.132.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1241 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #1
Giriş
  • Herkes gelecek PHEV lerden bahsediyor ama ST ile konuştuğumuzda bu sene için öyle bilgi yok diyorlar.

VW, Opel, Peugeot getirecek deniyordu. Haziran ayı listelerinde de yok.

Yukarıdakilerden başka markalar getirecek mi PHEV?

• acquiles A kullanıcısına yanıt

1.6 çok satmadığı için ve güncel olarak satışta olmadığı için çok yorum yapamam. Zira 1.2 ler neredeyse tek seçenek olduğu için iyi mi kötü mü net karar verebiliyoruz. Ancak 1.6 benzinli ünitenin kalkması emisyon nedeniyle değil maliyet odaklı. Örnek tiggo larda beygir gücü düşürüldü sebep emisyon. Psa araçları bu yüzden ucuz etin yahnisi muamelesi görüyor. Daha doğrusu kendi kendini bu pozisyona sokuyor. Bu eşiği aşamadılar bir türlü

Ancak psa, reno, vag vs... çok yüklenemiyorum malesef. Birisi dizel diğeri turbo benzin üstadı. Psa dizelin üstüne önce kasaları güzelleştirdi sonra eat gibi taş gibi şanzıman ile çok iyi hale getirdi. Şimdi bakıyoruz ne dizel ünite ne kasa güzelliği ne eat hepsi taca gitti. Birileri elektrikli satacaksınız diyince vag bile ortada dımdızlak kaldı. Şimdi bu üreticiler adeta sıfırdan başlar gibi araç piyasaya sürüyorlar ama kullanıcı deneyimleri bize daha çok yollarının olduğunu gösteriyor. Avrupayı darmadağın edin teslalardan ve çinlilerden dolayı Trump a tepki ile teslalara tepki var. Çinliler bence zaman içerisinde batarya tedarikçisi durumuna dönüşüp ab li üreticilerle ortaklık yoluna gidebilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elcas kullanıcısına yanıt

Bim i kuran akp kurucusu zapsu ailesi. Kendi markaları ucuz olup marka ürünler diğer marketlerle hemen hemen aynı. File bimin alansal olarak büyük hali ancak hedef kitlesi daha üst kesim. Oradada yine kendi malları var ve beş kuruş etmez bana kalırsa. Marka ürünler rakiplerinden bence daha pahalı daha doğrusu indirim çok çok az. File nin güzelliği raf dizimi ve reyon şekilleri güzel. Neyin nerede olduğu belli bu konuda başarılılar. Ayrıca adamlar premium ayağına poşet bile satmayıp 4 tl ye kağıt poşet satıyorlar😂

Kıyaslama yaparsak vag migrosa, bim psa ya, file de ds grubuna benziyor. Dikkat edin migrosun dönem dönem öyle kampanyaları olur ki aynı vag grubu gibi millet sıraya girer.

Velhasıl vag grubu psa dan da çok daha kalitelidir. Önemli olan uygun dönemde almak. Buarda psa eskiden öyle iyi kampanyalar yapardı ki adeta alışa teşvik ederdi. Şimdi maşallah gidiyorsun burnundan kıl aldırmıyorlar. Neyse tesla togg hepsinin içinden geçecek. Her sınıfa uygun araçları ülkemizde olsa ..

• seneskilic kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı test ettiniz mi ? 100 kw için menzil çok düşük denemeden veya kiralamadan almayın.2. El gt bakabilirsiniz onda 115kw ve motor daha güçlü pilde daha büyük

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • taha yasin arıcı kullanıcısına yanıt

Hayırlı uğurlu olsun. Tekerine taş değmesin

Resim paylaşımı forumun laneti diyorlar. Bu arada ses sistemi markasını duyunca sonraki yazdıklarınızada şaşırmadım. Bu markanın kulaklıkları bile çok çok iyi ve çok pahalı. Bu yüzden aracınızın ses sistemini bilen birilerine karşı dikkatli olunması tavsiyemdir.

• TOGG'un bu V1, V2 şeklindeki versiyonlama standardı çok talihsiz bir seçim gibi geliyor bana.

Gayet dolu bir araç olmasına rağmen V1, sanki modası geçmiş, eskimiş bir teknolojiyi çağrıştırıyor. Oysa sadece donanımların bazılarının kırpıldığı baz paket.

Elite/prime, elegance/premium, core/max vb gibi isimler niye tercih edilmemiş anlamak güç.

• SertyAdams kullanıcısına yanıt

T10X'in daha iyi olduğu araç 5008 değil mi? Adam 2008 yazmış. :)

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt

Öyle de t10x standart menzil o civarlarda biliyorum o yüzden dedim😄

• Coobaydın C kullanıcısına yanıt

amin hocam tesekurler doğru haklısın dikkatli olmak lazım. kulaklıklarınıda biliyordum ama araba vs böyle oldugunu bilmiyordum. bildiğim kadarıyla uçaklar uçak kabinlerindeki kullanılan marka imiş sennheiser.

Kardeş buraya PSA'yı öven şeyler yazıyorsunuz sonra da C4 veya 2008 1.7'e satılınca da pahalı bu paralar verilmez diyorsunuz. Madem PSA çok kaliteli araçlar yapıyor 2 milyon da verilir o zaman. Bu nasıl bir çelişki anlamak zor.

• Dusunsel D kullanıcısına yanıt
    Onu yazan ile tartisirsaniz daha sağlıklı olur. Söylemedigim bir şey için başkası adına yorum yapmam çok mantıklı olmasa gerek.

Fiyatlama Çok başka bir durum. Önce iki konunun ayrımını doğru yapmalısınız.. Eğer aynı kefede olsaydı, BYD nin şu an 1 adet satamıyor olmasi gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 4 Haziran 2025; 14:49:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

VAG grubunun kalitesi giderek düşüyor diyorsunuz. O zaman göreceli olarak PSA grubu daha kaliteli hale geliyor size göre. PSA için kalitesi düşüyor demediniz çünkü.

Mantıken o zaman VAG ile PSA arasındaki kalite farkı daralıyor size göre. Kalite olarak birbirine yakınlaşan iki araç üreticisinin fiyat olarak da birbirine yakınsaması mantıklı olan değil mi?

Değil.
    Fiyatı sadece kalite belirlemez. Firmanin arac başına elde etmek istediği kar, pazardan almak istediği pay, kisa ve orta vade üretim kapasitesi ve hedefleri givi bir Çok etmen var.
    Kalite olarak Psa yukarı digerken Vag aşağı gitti. Bunu görmemek için kör olmak gerek.. Fiyatlama başka konu.. Her firma aynı stratejiyi gudecek diye bir kural yok. Farklı ülkelerde farklı strateji de uygular bu da doğaldır.. Tr deki stratejisini başka bir ülkede uygulasa mesela Vag, başarılı olamaz.. Bu durum her marka her ülke için farklı.. Fiyatlama da o şekilde..

Bu bahsettikleriniz üretici ile ilgili.

BYD geçenlerde ürünlerinde yüzde 30'lara varan indirim yaptı. Açıklanmıyor ama belki tüm ürünlerini zararına satıyor.

Ama alıcı fiyat düşmesinden memnun.

Biz sonuçta alıcıyız. VAG veya PSA grubuna yatırım yapmıyoruz.

O zaman size göre BYD ve Tesla da doğruyu yapmıyor çünkü onlar da kar marjı düşse de piyasada pazar payını artırmak için fiyat kırabiliyor.

Ben A anlattım Siz B ile örnek veriyorsunuz. Konu alakasız bir yere evrildi. Byd Ile tesla değildi konumuz..

• Elektrikli araçlarda 1400 seviyelerinde alınabilecek en iyi araçlar;
    1) eC4x Max full opsiyon
    2) BYD Dolphin
    3) Peugeot e2008

Bu 3 araçtan piyasada en hızlı gidecek olan bence e2008.
    En dolu olan eC4x Max full opsiyon. Batarya ve motor olarak da en iyisi Byd Dolphin.

1400-1500 arasına daha iyi bir araç göremiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • T roc için kimi arıyorsam bu fiyatlar yok diyor. Hayalimi aldınız fiyatları arkadaşlar.

• seneskilic kullanıcısına yanıt

Çevremdeki bayilere sordum ama Ec4-x için 1400 seviyelerinde fiyat alamadım. Siz hangi bayiden almıştınız fiyatı ?

"Vw daha ucuza daha karlı araç nasıl üretirim derdine düşmüş durumda."

Bu yorum size ait.

BYD ve Tesla da aynı yukarıda yazdığınız şekilde maliyetleri düşürüp daha ucuza araç satmaya çalışıyor.

VAG grubuna özel bir durum değil bahsettikleriniz ben bunu söylemek istedim.

Tüm firmaların uğraştığı bir durumu sanki sadece VAG grubuna özelmiş gibi yansıtıp VAG grubunun değerini düşürmeye çalışıyorsunuz.

Otomobil sektörü EV araçlar nedeniyle bir dönüşüm içerisinde ve VAG grubu da köklü bir şirket olduğu için tabii ki BYD ve Tesla gibi hızlı dönüşüm konusunda geride kalabiliyor ama bu demek değil ki VAG hep böyle gidecek.

Gelecek ne getirecek bilemeyiz.

• .rascho. kullanıcısına yanıt

Satıcı ismi veriyorlar direkt onu araman gerek yoksa tabiki normal fiyatı verecekler

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.