Şimdi Ara

Sıfır Araç Lastik Değişimi Hakkında (Uyarı İçerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün aracıma yazlık lastikleri taktırırken karşılaştığım bir olayı anlatacağım ve bilgisi olanların fikirlerini aktarmasını umuyorum.

Aracım 5 aylık Audi A3, ekim 2016 Almanya fabrikadan çıkıp Kasım'dan beri de ben kullanıyorum, ancak lastik değişimi sırasında jantlardaki sibopların çürümüş olduğu ve değiştirmem gerektiği söylendi. Plastik siboplar 20 tl, Çelik siboplar 50 tl denildi. Sibop değişimini kabul etmedim.

Şimdi ilk sorum şu: sıfır kilometre aracın sibopları bu kadar kolay ve çabuk çürür mü?

İkinci sorum ise; kasım ayının sonunda İvedik OSB deki yetkili continental bayisinde kışlık lastikleri taktırdığımda burada aracın orijinal siboplarını söküp yerine eski sibop takmış olabilirler mi?

Konuyu buraya taşımamın sebebi bilgi sahibi olanların fikirlerini almakla birlikte, lastik değişimi sırasında mümkünse değişimin yapıldığı yerin yanından ayrılmamanızı tavsiye etmektir.

İlk fırsatta yetkili servise gidip aracın siboplarının durumuna ilişkin bilgi alacağımı ve sizleri sonuçtan haberdar edeceğimi belirteyim. 👍

Herkese iyi pazarlar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesla_ -- 9 Nisan 2017; 14:10:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı tarihte neredeyse aynı aracı almışız. Ben de A3 Sedan aldım ve üzerinde Turanza lastiklerle geldi. Kışlık lastik takmadım ancak geçen bir lastiğe çivi girince lastikçiye gitmek zorunda kaldım. Hiç bir problem olmadığını düşünüyorum, olsalar söylerlerdi sanırım kar yağdığı zamanlar hep dışarıda kaldı araç.

Belki fikir verir diye yazdım iyi günler dilerim

• 20 tl için gelip buraya millete soruyosun yahu, ister değiştir ister değiştirme, önceki sibobun sensörlü ise tanesi 250 tl gibidir çok değerli, yok değilse 20 ye 4 sibop yenilemek 1 yıl eski sibop için kayıpmı bu, diyelimki plastik sibobun vardı ve 2 yıl yerine 1 yılda değişti ne kaybedersin hiç, kazancın olabilir, bir lastiğin 500 tl o sibop fırlarsa lastiği parçalarsın ona göre

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 aylık aracım ve kapalı garajda duruyor nasıl çürüyecek siboplar.

20 TL'nin derdinde değilim, mesajımdan bunu anlaman üzücü. Tabi herkesin anlama ve anlatma yetisi aynı değil seni de saymak lazım neticede Yaratanımız aynı 👍

Sen biliyorsundur bu işleri, Yen'i araçların lastik değişiminde lastikçide çalışanlar böyle şeyler yapar mı ne dersin?

• tesla_ kullanıcısına yanıt
    soru net değil ne yaparlarmı anlamadım ?

• 5 aydır araç sende olabilir ama, araç fabrikada bayide bekler, lastik ve sibopların üretim tarihi 2 yıl geride olabilir belki daha fazla

• Lastikci. Fazla para kazanmaya çalışmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5 tl den fazla paramı olur ?

lastik değiştirtmeye gelipde fiyat pazarlığı yapıp aşağı düşüp başkada param yok dediğinde

eğerki senin sibobun hepden çürük olsa çok kötü olsa bile sibop değişmeden takar geçer olan sana olur

bunu yapmayın, başka param yok demeyin, gerekiyosa değiş deyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 9 Nisan 2017; 18:39:21 >
  • İlk mesajda araçla ilgili gerekli bilgileri vermiştim oysa ki.

Dediğim gibi araç ekim 2016 fabrika çıkış. Beklememiş yani biyerde.

Lastikçiye param yok da demedim pazarlık da etmedim bunu nereden çıkardın :)

Neyse önemli olan insanların bilinçlenmesi çünkü dürüst esnafa denk gelmek oldukça zor.

• az önce değiştirdim lastiğimi bende 2012 araba parçalanmış sibop contası 60 tl ye çelik taktırdım.
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    50 kuruş bile olsa adamın malına haksız yere göz koyulmuş

Ben de böyle şeylerde üçün beşin hesabına bakmam ama arkadaş bakmış ne var bunda ? Siz hırsızı neden savunuyorsunuz onu anlamadım

• HeavyClocker H kullanıcısına yanıt
    Hocam güle güle kullanın aracınızı. Benim aracım da sedan 🙂

Siboplarda sorun yoktur diye düşünüyorum ben de.

Söylemeye çalıştığım lastikçiler lastik değişimi sırasında çokça sibop değişimi teklif ediyorlar. Tabi ki eskidiyse yıprandıysa değişim olmalı ancak fabrikadan çıkalı 6 ay olmuş bir araç için sibop değişimi teklif edilmesi bana garip geldi.

Kazasız belasız sürüşler cümleten.

• sensörlü sibop pahalı o başka,
    siyah 5 tl olan sibopla bunların her lastik değişiminde değişmesi faydalıdır, fabrikada takılan sibop eski tarihlide olabilir 500 tl lik lastiği 5 tl lik sibopla koruyosun, bunun çoğuda işcilikdir, sibobu oraya takmak zor işdir.

sibop aslında 100 bin tl lik arabayı ve canınızıda koruyor, lastik olmadık yerde inerse araba uçuruma gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 9 Nisan 2017; 18:22:53 >
  • 6 aylık araçta sibop falan çürümez. Lastikçi 3-5 kuruş fazla paranın peşine düşmüş.
  • Bence bu durumun garantiye girmesi gerek. Kullanıcı hatası diyebilecek bir mazeret üretebileceklerini zannetmiyorum ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.