merhaba, 2 gün önce golf 8,5 life donanım sıfır araç aldık. aracı teslim ederlerken ekranda akü düşük uyarısı veriyordu. araçlar stokta beklediği için akü seviyesi düştüğünü ve bir süre kullanınca dolacağını söylediler, eğer uyarı gitmezse getirin şarj ederiz dediler. aracı dün 1 saate yakın kullandım ancak uyarı geçmedi. normalde şarj dinamosu aracı şarj ederdi o sürede. şimdi inceliyorlar aracı, aküyü garanti kapsamında değiştirebilirmiş. akşama kadar çözemezlerse ikame araç verecekler böyle bir durumda ne yapabilirim ? aracın akü şarj sisteminde problem olduğunu düşünüyorum. eğer onları da değiştirmek gerekirse ne yapmam gerekir bilgi verirseniz çok sevirim. edit: yeni akü takıldı, problem yine oluşmuş. başka parçaları da kontrol edeceklermiş, gerekirse sökecekler o parçaları kontrol ederken motor kısmını. avukat tuttuk, konuyu avukat ile takip edip ilerleyeceğiz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut12344 -- 4 Şubat 2025; 16:20:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sıfır araç aldık akü problemi ve şarj olmama sorunu çıktı

-
-
Bence direkt değişim talep edin büyük ihtimal kabul edilmeyecek ve onarıma gideceklerdir.
-
Hayırlı olsun.
Arkanıza yaslanıp işinize gücünüze bakın, sorun neyse garantiden yapılıp teslim edilir. Uzun sürecekse de ikame araç verirler. En büyük derdiniz bu olsun.
-
yanlış yapmışsınız, aracı teslim almayacaktınız, bu tür durumlarda iyi niyete gerek yok, ya da bayii den teslim alırken en kötü akü ışığı yanık teslim edilmiştir gibi bir yazı almanız gerekiyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 3 Şubat 2025; 11:22:10 > -
doğru diyorsunuz, yaptık bir hata.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir şey olmaz, çok da abartmaya gerek yok, muhtemelen akü ölmüştür, değiştirilir.
Şarj sisteminde bir problem varsa bununla ilgili durum da zaten akü değişimi sonrasında ortaya çıkar.
Atıyorum, yapabilecekler şarj dinamosu vb değiştirmek olabilir yine garantiden. Başka da pek yapılacak bir şey yok.
Sıfırı falan verilmez yani, o hayallere girmeyin derim..
-
Akü gibi basit bir hata için can sıkmaya değmez.
Hatta sıfır akü takılması benim işime gelir, Hangi aracı alsanız aylarca beklemiş akü ile teslim alacaksınız, yeni tarihli akü takılması kötü bir şey değil.
Şarj olma mevzusu çok minimaldir. 1 saatte şarj olacak bir rejenerasyon yok.
-
geçen biri ekşide mi ne yazmıştı. aracındaki güvenlik kamerasından görüyor, bunun aracından takviye yapıyorlar çalışmayan arabalara. belki seninkini de öyle yedek parça gbi kullandılar. yoksa akü öyle servisde bekledi diye ölmez kolay değil o işler.
-
aracı bugün şarj etmişler, yarın kaçak tespiti yapacaklarmış. duruma göre aküyü değiştirecekler.
ikame araç verdiler ama yine de sıfır aracın serviste işlem görüyor olması can sıkıyor
Sıkmayın hocam canınızı, yapıp hallederler. Sonuçta marka arkasında duruyorsa ürünün gerisi önemli değil. Kazasız belasız kullanın aracınızı.
-
Eğer araç etsi ise sürekli bir problemle karşılaşacaksınız. İnşallah yaşanmaz gerçektem çok sıkıntılı bir süreç. Tsi kasaların ilkini alıp 6-7 sene o şekilde kullanıp parayla rezil olmuştuk…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Abartılacak bir durum yok.. aynısı benimde başıma geldi ikinci gidişimde aküyü değiştirdiler.Bunun için biri Araç değişimi talep edin demiş oldu olacak manevi tazminat davası da açsın
Aküyü şarj edip verselermiş akünün zayıflaması aklınıza bile gelmezdi. Bayi ve servisin hatası.
Lastiklerimi aldığım bir yer var, akü de satıyor. Her gittiğimde birkaç aküyü şarjda görürüm. Sonuçta o aküler bekliyor ve zayıflıyor. Bayiler de araçları satmadan önce aküyü şarj etseler hiçbir sorun olmaz. Üç beş kuruşun hesabını da yapıyor olabilirler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
son durum: akü de kaçak varmış. aküyü değiştirip teslim edeceklerini söylediler. sizce bilgimiz dışında farklı bir işlem yaparlar mı?
türkiyedeyiz inanılmaz bir güvensizlik ortamı var. iyi bir ekspertize götürüp akü dışında bir yerine dokunulup dokunulmadığını da aslında kontrol ettirmek istiyorum
Akü değiştikten sonra kullanın tekrar problem olursa aracı verirsiniz. Bunların hepsinin servis kayıtlarını ve neler yapıldığının yazılmasını mutlaka isteyin ve alın.
-
hocam akü için bile bu kadar işkilleniyorsanız yarın lastik falan patlasa ne yapacaksınız kim bilir, lastiği sökecekler, yağlı elleri ile arabaya dokunacaklar, vidayı gevşetecekler sıkacaklar ohooo bir dolu iş güvenilmez ortam var. falan...
ve tüm bunlar yetkili servis içinse ise Allah sabır versin servistekilere...
-
prosedür gereği o şekilde hata veren sıfır aracı bana teslim edemezler. araç eşimin üzerine benim de işim olduğumdan kendisi gitti aldı. ben olsam hata verdiği için teslim formunu imzalamazdım. gerekirse satışı iptal eder ücretimi almaya çalışır farklı bayiden ilerlerdim.
sikayetvar sitesine girin bir sürü sıfır araç alıp işlem görmüş araçlarla karşılaşan mağdur insan şikayetleriyle dolu. hepsi davalık yıllarca mağdur.
türkiyede malesef kendiniz kontrol etmezseniz ve takip etmezseniz başınıza ne geleceği tamemen insafına kalmış durumda. denetim ve yasal süreçler kurumların umrunda değil çünkü.
siz tabiki güvenebilirsiniz, ancak ben bu ortamda güvenilir bulmuyorum firmaları.
verdiğiniz örnekler ile başınıza gelen "akü" arızasının bir ilgisi yok. Akü çok basit bir parça, Aracı teslim alırken ekspertiz yaptırmadı iseniz akü değişiminden sonra yaptıracağınız ekspertizin de bahsettiğiniz şüphelere bir katkısı olmayacaktır.
Ancak ben yine de güvenmediğiniz için ; Tüketici haklarınız belli, dava açmanızı öneririm. Bilirkişi atanır, rapor hazırlanır süreci takip edersiniz.
-
-
aküyü değişimi kabul ettik, kabloya dokunmalarını dert etmiyorum. aküyü değiştiriyoruz diyip şarj dinemosunu söküp takarlar diye şüpheliyim. nitekim yeni aküyü de bağlamışlar problem devam ediyor şimdi başka parçaları da sökeceklermiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bir şey olmaz, çok da abartmaya gerek yok, muhtemelen akü ölmüştür, değiştirilir. Şarj sisteminde bir problem varsa bununla ilgili durum da zaten akü değişimi sonrasında ortaya çıkar. Atıyorum, yapabilecekler şarj dinamosu vb değiştirmek olabilir yine garantiden. Başka da pek yapılacak bir şey yok. Sıfırı falan verilmez yani, o hayallere girmeyin derim.. |
Akü gibi basit bir hata için can sıkmaya değmez. Hatta sıfır akü takılması benim işime gelir, Hangi aracı alsanız aylarca beklemiş akü ile teslim alacaksınız, yeni tarihli akü takılması kötü bir şey değil. Şarj olma mevzusu çok minimaldir. 1 saatte şarj olacak bir rejenerasyon yok. |
Benzer içerikler
- gaz ayarı nasıl yapılır
- yağ çubuğu min-max arası
- turbo intercooler yağ kaçağı
- alkolmetrede alkol çıkmaması için ne yapmalı
- fren pedalı sonuna kadar gidiyor
- en iyi yaz lastiği
- byd fabrika inşaatı
- dacia elektrikli fiyat
- dacia pickup
- sıfır araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X