Merhaba, Dün Vatan Bilgisayar'dan ASUS Gaming F15 model bilgisayar aldım. Kullanma kılavuzunu okudum ilk açılıştan önce 3 saat şarj etmem yazıyordu. Bende şarj ettim. Bilgisayar açtıktan sonra sarjın anormal bir şekilde gittiğini fark ettim. Mesela YouTube üzerinden 15 dakikalık bir video izledim sarjımdan %7'lik bir birim tükendi. Pil modu dengeli moddaydı. Arka planda sadece bilgisayarın kendi uygulamaları çalışıyordu. Yani normal internet üzerinden gezinirken %100 olan sarjım bir saat gibi kısa bir sürede dengeli modda %30'a kadar düştü bu hiç normal olduğunu düşünmüyorum. Vatandan aldığımda ortalama normal internet kullanımı için dengeli modda 6 ile 8 saat demişti. Ben bu gidişle 2 saat görmem imkansız. Az önce yetkili servisi aradım pilin kalibrasyonu olması için 4 kez sarjı tam dolu edin ve bitirin bilgisayar kapansın. Bu şekilde bir şey söyledi bunu yapmam cihaza zarar vermez mi? Bu durumda ne yapmalıyım? Vatan Bilgisayar'a yani aldığım yeremi götüreyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Edit cihaz: ASUS TUF Gaming F15 serisi, 8RAM, 512 SSD, 1650 ekran kartı olan modelidir. |
Dün aldığım notebook aşırı sarj tüketme sorunu
-
-
Gaming laptop için normal.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bahsettiğiniz durum gayet normal.
Dengeli modda olsa bile internet kullanımı için verilen değerler internette ne yaptığınıza, ekranın parlaklığına, hoparlölerin seviyesine arka planda çalışan windows servislerinin kullanım yüzdelerine vs... bir çok etmene göre değişir.
İnternet kullanımı çok geniş bir kavram. İnternette sadece siteleri gezip haberleri okumak yada bu gibi forumlarda gezinmek ile sadece her hangi bir siteden video izlemek arasında pil tüketimi açısından çok fark var. Video izlemek görüntü ve ses kullanımına bağlı olarak pilinizin daha çabuk bitmesine neden olur. Windows servisleri ki en çok da windowsun kendi virüs programı size sormadan sürekli olarak arka planda verileri tarar ve gün içerisinde bilgisayarınızın açık olma saatine göre 3-4 kez tarama işlemi yapabilir. Bu tarama da diskin içerisindeki verilerin boyut olarak fazla olmasına ve karmaşıklığına göre uzun veya kısa sürebilir.
Bilgisayar pillerinin ne kadar dayanacağı konusunda verilen bilgiler bilgisayarın minumum düzeyde pil süresini harcayacak yada aşırı harcama yapmayacak uygulama yada eylemlerin durumuna göre hesaplanarak verilen değerler olur genelde. Ek olarak da bu ölçümlerin yapıldığı bilgisayarlarda yüklü olan işletim sistemi, bilgisayarı en az yorayacak şekilde ayarlanmış olanlardır.
Her hangi bir elektronik cihaz için verilen pil dayanma sürelerini gören bir kullanıcı var mıdır şüpheliyim bu konuda.
Velhasıl her hangi bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Kolay gelsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X